Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Labas rytas,

ačiū labai už receptus, tik kaip dabar išsirinkt, kada pati burokėlių valgau itin mažai unsure.gif

Burokėlius išverdu greitpuodyje, greita, dujų mažai, neprisitaško... MB lauko virtuvytės taip ir nepastatė, nors turim visas medžiagas kokių reikia.
O be to antri metai kažko atsipalaidavom. Aišku kasmet vis kažką matomo nuveikiam, šiemet klėtį pabaigėm alataxinu dažyt, MB pabaigė trobelės langus tvarkyt, rėmus remontavo, stiklus keitė...trims šilauogėms visą tranšėją savo molynėj iškasėm, gal persistengėm, bet blogiau nebus, gal po poros metų jos mums atsilygins, taigi judesys yra, bet leidžiam sau ir ilsėtis, aš žvejoju, knygą nusivežu... nesiplėšau, nesvarbu, kad ir piktžolių yra. Ai, galo nebus.

Dėl konservuotų daržovių visada valgydavaom, o dabar antri metai daugiau parduotuvinių nusiperkam unsure.gif Dažniausiai pekino kopūstus žiemą valgom.

Einu burokėlių garstyčiomis trint ax.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif

Tyliai paskaitau,bet nesireiskiu,nelabai turiu kuom girtis 4u.gif
marinuoju kukliai,nelabai kas valgyt nori,o viena neikabinu didelio kiekio suvartot. Burokeliu misraine skaniausia su cukinija mano seimynai. Ir prie mesos, keptu bulviu ar sriubai isvirt.
Derlium girtis irgi neturiu...cesnakai zieminiai nepasiteisino issodinti is siltnamio pavasari...lyg prigijo,o paskui gelto ir amen...sekla reik pirkt si rudeni. Is rudeninio meeto parsivestos dvi galvos zieminiu cesnaku ir pasodintos si pavasari dar zaliuoja,bet forma augimo kaip poro...idomu kas uzaugs ax.gif
Bulves maras nuede,bet kasam tik valgymui...labai daug grambuoliu isgrauztu doh.gif sejom vineta,laura ir presto...valgom pakolkas vineta,man skani,greit isverda ir sukrenta...tokios norejau birios veisles...
nuo bulviu,kliuvo maro ir pomidorams...valgymui uztenka,bet girtis ner kuom...
nesupratau kas nutiko su velyvaisiais kopustais brigadier...augo,bujojo bac ir gelst,nykt pradejo... viena kita galva susukta kumscio dydzio ir kvit.
Is seklu setos pavasari braskes zydi ir viena antra uoga randu. Kazin ar spes uzaugt...naktys saltos...auga siltami...mastau,gal agro jas dar pridengt? ax.gif

Pernai isbandziau agurkus raugt druskoje, patiko,neperrugsta,skanus skonis...siemet vel priraugiau...vis kitoks skonis nei su actu.

Avieciu turiu tokiu,kur nenulinksta,paraut galeciau,tik va beda nzn ar sudalyvausiu...
Atsakyti
Tai dabar greitai sprendžiam, kada renkatės?
17 ?
ar
24 ?
Vėliau jau gal nelabai. Jeigu lietus, slėpsimės saugykloje. O koks ten balius tarp bulvių didmaišių. tongue.gif

Dusia, jei atlėksi, duosiu tau tų burokų, kokių tik nori dudžio. Yra ir visai znackų, yra po pusantro kilo dydžio.
Aplamai šiemet gigantomanija. Bulvės po puskilį, burokai baisuliniai, svogūnai irgi nemenki.

Muka, o kodėl Brabant geresnės už Smaragdą? Lyg ir senesnė veislė, gal tik greičiau auganti.
Jei mažos po pusmetrį, tai jau nemažos... Kažkada pirkome Bauhofe 25 cm dydžio Smaragdus. Dabar jau kelioms viršūnes gnybiau , vos pasiekdama. šiemet pavasarį pirkau turguje lenkiškus Smaragdus po 1 eurą gal dar mažesnius. įsikabino ir auga.
Ate, nuo geros kaimynės geriau būtų aklina tvora. Geriau metalinė ir pageidautina po įtampa... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 09 09, 22:04)
Tai dabar greitai sprendžiam, kada renkatės?
17 ?
ar
24 ?
Vėliau jau gal nelabai. Jeigu lietus, slėpsimės saugykloje. O koks ten balius tarp bulvių didmaišių. tongue.gif

Dusia, jei atlėksi, duosiu tau tų burokų, kokių tik nori dudžio. Yra ir visai znackų, yra po pusantro kilo dydžio.
Aplamai šiemet gigantomanija. Bulvės po puskilį, burokai baisuliniai, svogūnai irgi nemenki.

Muka, o kodėl Brabant geresnės už Smaragdą? Lyg ir senesnė veislė, gal tik greičiau auganti.
Jei mažos po pusmetrį, tai jau nemažos... Kažkada pirkome Bauhofe 25 cm dydžio Smaragdus. Dabar jau kelioms viršūnes gnybiau , vos pasiekdama. šiemet pavasarį pirkau turguje lenkiškus Smaragdus po 1 eurą gal dar mažesnius. įsikabino ir auga.
Ate, nuo geros kaimynės geriau būtų aklina tvora. Geriau metalinė ir pageidautina po įtampa... biggrin.gif
vartotojo įkelta nuotrauka
Smaragdai 0,50-0,60 po 1 pinigą. Tiesiai iš grunto iškasė prie akių.
wub.gif
Tikiuosi augs ir bujos. Bobutė nusivarė nuo kojų patvorius ravėdama. biggrin.gif
Dėl meetu, manau prisitaikysiu bet kuriai datai.
Pasiilgau visų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ate42: 09 rugsėjo 2017 - 21:48
Labas rytas.
Na bet Ate,žolytė idealiai nupjauta. wub.gif
Atsakyti
Labas rytas,

man tinka abi datos. A galiu derintis prie daugumos

17 d.
1. Niurzga

24 d.
1. Niurzga

Ate prisiminiau dėl mulčiavimo, aš kol mažos tujos mulčiavau pušies žieve, tokiais dideliais gabalais, ir žolė nelabai praauga, sako, kad ir tujoms patinka.
Atsakyti
Ate , bet kaimynkos medis pas jus pareina unsure.gif
Va, mano smaragdinės

pasodintos atstumu kas 60 cm . Bet mano sodintos buvo tokios jau kaip eglutės formos. Tik kad mažytės. Neberandu mažų foto verysad.gif Ar taviškės tikrai smaragdinės?
Man buvo pavogę 5 tujas, tai į jų vietą atsodinau. Tai jau skiriasi ūgiu , nes didesnės pasodintos nebe taip greit auga . Pavasarį magnio sulfatu nupurškiu ir viršūnes minimaliai pakerpu, kad biški tankėtų.
Atsakyti
QUOTE(Niurzga @ 2017 09 10, 09:51)
Labas rytas,

man tinka abi datos. A galiu derintis prie daugumos

Ate prisiminiau dėl mulčiavimo, aš kol mažos tujos mulčiavau pušies žieve, tokiais dideliais gabalais, ir žolė nelabai praauga, sako, kad ir tujoms patinka.

Tai susitinkam sekmadienį ne šeštadienį ?
Nes ir 17 ir 24 skema diena ...
17 d.
1. Niurzga
2. Dusia37

24 d.
1. Niurzga
2. Dusia37

Jei ne tai supratau ir susitikimas šeštadienį - tai 16 gali būti sudėtingiau , o 23 tinka .

Ate42, gal tu burtų lazdelę turi - vieną diena sugalvojo - kitą jau tujos susodintos smile.gif Galėtumei paskolint, tiek darbų nedirbta pas mane , most most ir pasidirba smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 10 rugsėjo 2017 - 19:25
Parašiau ir per vieną dieną sulydau. blush2.gif blush2.gif blush2.gif Bet mintis visai nebloga. Ne į bažnyčią, o pas mane.
Tai tinka ?
Man tai dar geriau, nes šeštadieniais kartais prekybos tinklai užtaiso kokį užsakymą akcijai, o sekmadienį ramu.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 09 10, 22:39)
Parašiau ir per vieną dieną sulydau. blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif Bet mintis visai nebloga. Ne į bažnyčią, o pas mane.
Tai tinka ?
Man tai dar geriau, nes šeštadieniais kartais prekybos tinklai užtaiso kokį užsakymą akcijai, o sekmadienį ramu.

16 niekaip. 17 ir 24 galim.
Žolyte, ačiū. Tas medis mūsų paveldėtas. Jis nuo vaikystės ten ant ribos sodintas, tik bobutė jau ketvirti metai vis jį lenkia į mūsų pusę. Išpjautume, bet labai derlinga senoviška, skani vyšnia. Dabar atžalų prileido, matyt galą jaučia, dauginasi.
Tos tujos iš lysvės kastos, tankiai ten susodintos, kur kraštinės buvo, tai kaip eglutės. Tikiuosi sutankės. O tai ir tokias mažas pavasarį pagenėt? Viršūnes pakarpyt?
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti

17 d.
1. Niurzga
2. Dusia37

24 d.
1. Niurzga
2. Dusia37
3.SP
Atsakyti