aš marinuoju burokėlius arba su actu, arba su obuolių sultimis. Jei turi rūgščių obuolių, tai bus pats geriausias receptas
apie 2l. virtų ir sutarkuotų burokėlių
1l rūgščių obuolių sulčių
1-1,5 v. š. druskos
Sultis užvirinu ir į jas sudedu burokėlius. Kai vėl užverda , sudedu į stiklainius ir užsuku. Užkloju kokiu storu rankšluosčiu, kol atvėsta .
Žolia, tos bananinės bulvės gal bus Bintje. Labai populiari Europoje veislė.
Nirzga, turiu šiemet kelis hektarus Lauros, tik dar neprasikasę.
Bangele, virti skirtingas veisles viename puode - nu nežinau.. Vienos suverda greičiau, kitos dar kietos. Man turi būti vienos veislės.
Beje, pas mus bulvės labai mėgstamos kepimui su mėsa. Imu tokį didelį stiklinį indą, patepu aliejumi, dugną kloju išilgai perpjautomis bulvėmis apvaliąja puse žemyn ( čia kad per plokštumą paklotos prie dugno neprikibtų). Tada į tarpus pjaustau cukinijos, paprikų, morkų, kartais kokį baklažaną. Žodžiu, ko yra iš sandėlio parnešta. Nes kai daug turi, tai namie badas. )Pabarstau druska, pipirais, kmynais. Viršuje kloju vištų sparnelius arba kalakutų sparnus. Vėl barstau druska pipirais ir kmynais. Tada į orkaitę. Ai , tiesa, kai kepu didelius kalakutų sparnus, tada jau viską uždarau į kepimo rankovę. Galima vietoje vištienos imti kiaulienos kepsnius. Svarbu kad būtų kažkas riebesnio, tada bulvės ir daržovės apskrunda, skanumėlis.
Didelės cukinijos, net kieta žieve labai ilgai laikosi. Jei nuskini neprinokusias, minkšta žievele, žiemą gali kepti jų kepsniukus. Jei jau žievė nė kirviu neinimama , tinka sriuboms , kepsniams ir troškiniams. Ypač trintoms sriuboms. Beje, kubelius galima šaldyti.
Cukinijos dar mezga, dalis kalakutams palesioti, dalis konservams ir dabar valgyti. Agurkų dar pilna.Arbūzai visi nupuvo vidury vasaros nuo drėgmės, šiemet nebus anei vieno. Šiltnamyje melionų pilna.
Pomidorai nemezga jau antra savaitė, nes šaltos naktys.
Beje, gerųjų paprikų neturėsiu sėklai. Patvarkė kalakučiukai, kai pabėgo ir sulindo į šiltnamį. Jiems skanėstas ko gero. Nurijo ir lapus ir žiedus.
Burokėlius visus darau su actu (nedaug) trupučiu cukraus ir druskos. Salotoms pjaustau per tokį tinklelį, dedamą ant stiklainio, tada į puodą, rūgšties, cukraus, druskos, užverdu, putas nugraibau ir į stiklainius. Jeigu bus šaltibarščiams - tarkuoju per stambią tarką. Dar labai skanu mažus burokėlius cielus konservuoti arba ketvirtukais. Tada arba obuolių sultyse, arba su tuo pačiu marinatu.
Beje, vienoje perdirbimo parodoje mačiau lenkai pristatinėjo konservuotus burokėlių krepšelius. Na, tokie kaip keksiukų sijonėliai, tik storesni. Jaučiu, gražiai atrodytų pridėti salotų.
Nirzga, turiu šiemet kelis hektarus Lauros, tik dar neprasikasę.
Bangele, virti skirtingas veisles viename puode - nu nežinau.. Vienos suverda greičiau, kitos dar kietos. Man turi būti vienos veislės.
Beje, pas mus bulvės labai mėgstamos kepimui su mėsa. Imu tokį didelį stiklinį indą, patepu aliejumi, dugną kloju išilgai perpjautomis bulvėmis apvaliąja puse žemyn ( čia kad per plokštumą paklotos prie dugno neprikibtų). Tada į tarpus pjaustau cukinijos, paprikų, morkų, kartais kokį baklažaną. Žodžiu, ko yra iš sandėlio parnešta. Nes kai daug turi, tai namie badas. )Pabarstau druska, pipirais, kmynais. Viršuje kloju vištų sparnelius arba kalakutų sparnus. Vėl barstau druska pipirais ir kmynais. Tada į orkaitę. Ai , tiesa, kai kepu didelius kalakutų sparnus, tada jau viską uždarau į kepimo rankovę. Galima vietoje vištienos imti kiaulienos kepsnius. Svarbu kad būtų kažkas riebesnio, tada bulvės ir daržovės apskrunda, skanumėlis.
Didelės cukinijos, net kieta žieve labai ilgai laikosi. Jei nuskini neprinokusias, minkšta žievele, žiemą gali kepti jų kepsniukus. Jei jau žievė nė kirviu neinimama , tinka sriuboms , kepsniams ir troškiniams. Ypač trintoms sriuboms. Beje, kubelius galima šaldyti.
Cukinijos dar mezga, dalis kalakutams palesioti, dalis konservams ir dabar valgyti. Agurkų dar pilna.Arbūzai visi nupuvo vidury vasaros nuo drėgmės, šiemet nebus anei vieno. Šiltnamyje melionų pilna.
Pomidorai nemezga jau antra savaitė, nes šaltos naktys.
Beje, gerųjų paprikų neturėsiu sėklai. Patvarkė kalakučiukai, kai pabėgo ir sulindo į šiltnamį. Jiems skanėstas ko gero. Nurijo ir lapus ir žiedus.
Burokėlius visus darau su actu (nedaug) trupučiu cukraus ir druskos. Salotoms pjaustau per tokį tinklelį, dedamą ant stiklainio, tada į puodą, rūgšties, cukraus, druskos, užverdu, putas nugraibau ir į stiklainius. Jeigu bus šaltibarščiams - tarkuoju per stambią tarką. Dar labai skanu mažus burokėlius cielus konservuoti arba ketvirtukais. Tada arba obuolių sultyse, arba su tuo pačiu marinatu.
Beje, vienoje perdirbimo parodoje mačiau lenkai pristatinėjo konservuotus burokėlių krepšelius. Na, tokie kaip keksiukų sijonėliai, tik storesni. Jaučiu, gražiai atrodytų pridėti salotų.
Cukinijų sezonas įsibėgėjo ir mes siūlome pasigaminti graikišką cukinijų apkepą. Paruošimui užtruksite 5 minutes, produktų nedaug, o apkepas labai skanus ir sotus
Graikiškas apkepas su cukinija.
450 gr. Cukinijos
Svogūnas
Kelios skiltelės česnako
3 kiaušniai
100 gr. fermentinio sūrio
50 ml. alyvuogių aliejaus
140 gr. miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
Druskos, pipirų, krapų
Sutarkuokite į dubenį per burokinę tarką cukiniją, svogūną, sūrį, įspauskite česnaką.
Miltus persijokite su kepimo milteliais, įmaišykite druską ir pipirus.
Išplakite iki putų kiaušinius, įmaišykite į juos aliejų.
Į dubenį su cukinija supilkite kiaušinių mišinį ir miltus. Viską gerai permaišykite, ir kepkite orkaitėje sudėkite į nedidelę skardelę ir kepkite 180C 40 min.
Skanaus.
Vaikai dievina šitą apkepą.Ypač skanus šaltas.
Labas rytas.
Graikiškas apkepas su cukinija.
450 gr. Cukinijos
Svogūnas
Kelios skiltelės česnako
3 kiaušniai
100 gr. fermentinio sūrio
50 ml. alyvuogių aliejaus
140 gr. miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
Druskos, pipirų, krapų
Sutarkuokite į dubenį per burokinę tarką cukiniją, svogūną, sūrį, įspauskite česnaką.
Miltus persijokite su kepimo milteliais, įmaišykite druską ir pipirus.
Išplakite iki putų kiaušinius, įmaišykite į juos aliejų.
Į dubenį su cukinija supilkite kiaušinių mišinį ir miltus. Viską gerai permaišykite, ir kepkite orkaitėje sudėkite į nedidelę skardelę ir kepkite 180C 40 min.
Skanaus.
Vaikai dievina šitą apkepą.Ypač skanus šaltas.
Labas rytas.
Labas rytas
IK, man atrodo, kad Cinja tos bulvės vadinosi . Jos banano formos net , šiek tiek lenktos , vienas galas storesnis, kitas plonesnis.
Ooo, kiek receptų Ingrida, tavo vaikai vegetarai, užtat jiems ir skanu Maniškiams reik prie to viso sąrašo dar faršo kokį 0,5 kg
Varysiu sūrio užsipirkt cukinijų patiekalams , nors gal ir tas jau aukso kainoj bus. Kas savaitę sviesto kaina vis kita
IK, man atrodo, kad Cinja tos bulvės vadinosi . Jos banano formos net , šiek tiek lenktos , vienas galas storesnis, kitas plonesnis.
Ooo, kiek receptų Ingrida, tavo vaikai vegetarai, užtat jiems ir skanu Maniškiams reik prie to viso sąrašo dar faršo kokį 0,5 kg
Varysiu sūrio užsipirkt cukinijų patiekalams , nors gal ir tas jau aukso kainoj bus. Kas savaitę sviesto kaina vis kita
QUOTE(Niurzga @ 2017 09 07, 20:00)
Pirmi metai kaip burokus auginu, studentė mėgsta, mokinsiuos konservuoti. Gal mylimiausiai receptais pasidalintumėt, reiktu su rūgštele, kad ir garnyrui tiktų ir šaltibarščiams.
Niurzga, savo studentei pasiūlyk tokią burokėlių mišrainę(pernai bandymui padariau 40 puslitrukų, tai neliko iki gruodžio ):
4kg virtų ir burokine tarka tarkuotų burokėlių.
0,5kg svogūnų ir 0,5kg paprikos, 5 skilteles česnako apkepti ir ištroškinti su 1 stikline aliejaus.
2 šaukštai druskos, 0,5 stiklinės cukraus, 0,5 stiklinės acto ir ištroškintus svogūnus su paprikom supilti į tarkuotus burokėlius ir dar patroškinti kokias 10 minučių(nuo užvirimo). Supilti į stiklainius ir užvekuoti. Laikosi ir rūsyje, ir kambaryje. Naudojama kaip garnyras arba kaip greit paruošiama sriuba.
Niurzga, aš konservuoju burokėlius su obuolių sultimis be jokių normų ir be jokios druskos. Laikoosi 100 pr, tai kam ta druska? Visada jei reikia gali pasisūdyti .
Esu dariusi tokią mišrainę :
Reikės: 4 kg nevirtų burokėlių, 1 kg pomidorų, 1 kg svogūnų, 0,5 kg paprikų, 200 g česnako, 200 g cukraus, 2 valg.š druskos, 200 g acto 9 proc. , 0,5 l aliejaus. Nevirtus burokėlius sutarkuoti kuo stambesne tarka, pomidorus supjaustyti kubeliais (arba galima dėti pomidorų padažo), paprikas supjaustyti kubeliais, svogūnus supjaustyti kubeliais ir pakepinti, viską sudėti į puodą, išspausti česnakus, sudėti druską, cukrų, supilti aliejų ir troškinti apie 1,5 val. Prieš baigiant supilti actą. Pastaba: burokėlius reikia kuo stambiau sutarkuoti, nes kitaip ištiš kol 1,5 val. troškinsis .
Bėda sunku sutarkuoti žalius burokėlius, teko įdarbinti vyrus .
Paprastensi receptas tas :
BUROKELIU MISRAINE
3kg virtu burokeliu
1kg pomidoru
0.5kg paprikos
0.5kg svogunu
200g cesnaku
100g acto
100g aliejaus
2valg. saukstai druskos
1. Svogunus sumalu mesmale ir iskaitinu aliejuje
2. pomidorus, paprika ir cesnakus taip pat sumalu mesmale, o burokelius sutakuju burokine tarka ir viska sudedu i puoda. supilu acta ir druska, iskaitintus svogunus ir verdu 15-20 min. viska dedu i stiklainiukus ir uzsuku dangteliais
Panašu į SP tik pas mane truputi kitokios proporcijos ir pomidorai dedasi .
Man skanu . Burokėlio - paprikos draugystė labai tinka
Šiemet burokėlių bus neįpatingai daug, tai koncervavimams teks nusipirkt . Nes savus tai surysim keptus orkaitėj : garstyčių - aliejaus- žolių padaže . Labai skanu mums.
Esu dariusi tokią mišrainę :
Reikės: 4 kg nevirtų burokėlių, 1 kg pomidorų, 1 kg svogūnų, 0,5 kg paprikų, 200 g česnako, 200 g cukraus, 2 valg.š druskos, 200 g acto 9 proc. , 0,5 l aliejaus. Nevirtus burokėlius sutarkuoti kuo stambesne tarka, pomidorus supjaustyti kubeliais (arba galima dėti pomidorų padažo), paprikas supjaustyti kubeliais, svogūnus supjaustyti kubeliais ir pakepinti, viską sudėti į puodą, išspausti česnakus, sudėti druską, cukrų, supilti aliejų ir troškinti apie 1,5 val. Prieš baigiant supilti actą. Pastaba: burokėlius reikia kuo stambiau sutarkuoti, nes kitaip ištiš kol 1,5 val. troškinsis .
Bėda sunku sutarkuoti žalius burokėlius, teko įdarbinti vyrus .
Paprastensi receptas tas :
BUROKELIU MISRAINE
3kg virtu burokeliu
1kg pomidoru
0.5kg paprikos
0.5kg svogunu
200g cesnaku
100g acto
100g aliejaus
2valg. saukstai druskos
1. Svogunus sumalu mesmale ir iskaitinu aliejuje
2. pomidorus, paprika ir cesnakus taip pat sumalu mesmale, o burokelius sutakuju burokine tarka ir viska sudedu i puoda. supilu acta ir druska, iskaitintus svogunus ir verdu 15-20 min. viska dedu i stiklainiukus ir uzsuku dangteliais
Panašu į SP tik pas mane truputi kitokios proporcijos ir pomidorai dedasi .
Man skanu . Burokėlio - paprikos draugystė labai tinka
Šiemet burokėlių bus neįpatingai daug, tai koncervavimams teks nusipirkt . Nes savus tai surysim keptus orkaitėj : garstyčių - aliejaus- žolių padaže . Labai skanu mums.
Čia į mišrainių temą, bet kitu aspektu
ar nebūna jums taip, kad va pasidarot, valgot, skanu tuo momentu, bet jau veliau nuo kokio sausio men taškas, nei į burną ir užsilieka ji taip, nes vel norisi tų žalumynų....
ar nebūna jums taip, kad va pasidarot, valgot, skanu tuo momentu, bet jau veliau nuo kokio sausio men taškas, nei į burną ir užsilieka ji taip, nes vel norisi tų žalumynų....
QUOTE(Lyžuka @ 2017 09 08, 10:49)
Čia į mišrainių temą, bet kitu aspektu
ar nebūna jums taip, kad va pasidarot, valgot, skanu tuo momentu, bet jau veliau nuo kokio sausio men taškas, nei į burną ir užsilieka ji taip, nes vel norisi tų žalumynų....
ar nebūna jums taip, kad va pasidarot, valgot, skanu tuo momentu, bet jau veliau nuo kokio sausio men taškas, nei į burną ir užsilieka ji taip, nes vel norisi tų žalumynų....
Man-ne Dabar valgau žalius iki tol, kol žali būna darže, o kai nebelieka jokių salotų, pomidorų, agurkų, pereinu į marinuotus ar raugintus. Tada taaaaip skanu Net galvos nekreipiu į ispaniškus agurkus ar pomidorus. Žalio pradedu pasiilgti nuo kovo pradžios.
Ai, tiesa, darau visada visko keliais receptais. Pvz, nusibodo vienu receptu marinuoti agurkai, pereinu prie burokėlių ar marinuotų paprikų
QUOTE(Dusia37 @ 2017 09 08, 09:34)
........
Man skanu . Burokėlio - paprikos draugystė labai tinka
Šiemet burokėlių bus neįpatingai daug, tai koncervavimams teks nusipirkt . Nes savus tai surysim keptus orkaitėj : garstyčių - aliejaus- žolių padaže . Labai skanu mums.
Man skanu . Burokėlio - paprikos draugystė labai tinka
Šiemet burokėlių bus neįpatingai daug, tai koncervavimams teks nusipirkt . Nes savus tai surysim keptus orkaitėj : garstyčių - aliejaus- žolių padaže . Labai skanu mums.
Apie šituos prašau plačiau
konservuoju tik obuolių sultyse. Šiaip juoduose šiukšlių maišuose, užrišti puikiai laikosi miesto rūsy iki vasaros. Kai užsinorim, verdu, tarkuoju ir kepinu ar kepu kotletukus su kiaušiniu.
Pririnkau tų tagečių sėklų, ar be SP dar kas jų norėsit?
Daugiau nežinau ko atsivežt. Turiu perteklių baltų irisų, jei ne per vėlu juos sodint.
Mergaitės, gal kuri braškių daigų turėtumėt. Pas mane liko tik kaimietukės, jos vėlyvos. norėčiau kažkiek ankstyvesnių. Kažkada turėjau Ventos. Na nerealiai skanios.
tiesa, o kada susitinkam?
QUOTE(ate42 @ 2017 09 08, 10:56)
Mergaitės, gal kuri braškių daigų turėtumėt. Pas mane liko tik kaimietukės, jos vėlyvos. norėčiau kažkiek ankstyvesnių. Kažkada turėjau Ventos. Na nerealiai skanios.
Galėsiu prirauti, kaip tik turiu gabalėlį Kent(ankstyvos) braškių lysvės. Man jos labai patinka, nes dera dukart, nors ir nėra remontantinės. Dabar žydi pakartotinai, jei labai neužšals-turėsiu kelias uogas.
QUOTE(ate42 @ 2017 09 08, 09:56)
Ate42, kad labai parastai - nulupu - supjaustau storokom riekėm burokėlius, tada padarau padažą iš garstyčių, aliejaus , kokių turiu džiovinų ar žalių žoliu ( burokėliaims labai tinka petruška ), apveliu didelims bliūde tas riekeles padaže, kartais netgi palieku nakčiai . Paskui sudelioju - eilėmis - rietuvėmis į skardą ir orkaitėn . Galima valgyti šitus kaip garnyrą, ar kaip pirmą patiekalą su kokių sūriu (ant šiltu gabalėlis pelėsinio sūrio mmmm ) ... Galima valgyti ataušusius. Mums skanu . Taip kepu iki kalėdų - paskui jie praranda skonį ...
Burokėliai visom mišrainėsm skaniausi ( ne marinavimui ) ne virti o kepti .Nupauni , kiekvieną susuki į foliją ir orkaitėn . Kraunu didelę skardą, nes elektra tai kainuoja....
Niurzga , dar toks patarimas Tau, kaip bute gyvenenčiai - labai gerai išsivirti sodyboj didelį katilą burokėlių pasikūrus kronelę. Mažiau namus apsijauki ir sutaupai dujų - elektros .
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 09 08, 09:59)
Galėsiu prirauti, kaip tik turiu gabalėlį Kent(ankstyvos) braškių lysvės. Man jos labai patinka, nes dera dukart, nors ir nėra remontantinės. Dabar žydi pakartotinai, jei labai neužšals-turėsiu kelias uogas.
Oi kaip ačiū
QUOTE(Dusia37 @ 2017 09 08, 10:29)
Ate42, kad labai parastai - nulupu - supjaustau storokom riekėm burokėlius, tada padarau padažą iš garstyčių, aliejaus , kokių turiu džiovinų ar žalių žoliu ( burokėliaims labai tinka petruška ), apveliu didelims bliūde tas riekeles padaže, kartais netgi palieku nakčiai . Paskui sudelioju - eilėmis - rietuvėmis į skardą ir orkaitėn . Galima valgyti šitus kaip garnyrą, ar kaip pirmą patiekalą su kokių sūriu (ant šiltu gabalėlis pelėsinio sūrio mmmm ) ... Galima valgyti ataušusius. Mums skanu . Taip kepu iki kalėdų - paskui jie praranda skonį ...
Burokėliai visom mišrainėsm skaniausi ( ne marinavimui ) ne virti o kepti .Nupauni , kiekvieną susuki į foliją ir orkaitėn . Kraunu didelę skardą, nes elektra tai kainuoja....
Niurzga , dar toks patarimas Tau, kaip bute gyvenenčiai - labai gerai išsivirti sodyboj didelį katilą burokėlių pasikūrus kronelę. Mažiau namus apsijauki ir sutaupai dujų - elektros .
Burokėliai visom mišrainėsm skaniausi ( ne marinavimui ) ne virti o kepti .Nupauni , kiekvieną susuki į foliją ir orkaitėn . Kraunu didelę skardą, nes elektra tai kainuoja....
Niurzga , dar toks patarimas Tau, kaip bute gyvenenčiai - labai gerai išsivirti sodyboj didelį katilą burokėlių pasikūrus kronelę. Mažiau namus apsijauki ir sutaupai dujų - elektros .
Pritariu pamokymasms. Matėt visos iš plytų sukrautą lauko krosnelę . Padažus irgi ant jos verdu. Puikiai pasiteisina. Ir kiekis didelis ir namai tvarkingi.
Sugalvojom kad nuo "gerosios" kaimynės norim tujas apsodint. Ten gana drėgna vieta. Kažin ar galima uždengt geotekstile, aš ravėt tingiu, ir užmulčiuot kokiais akmenukais. kaip tada jas patręšt?
Kokis veislės tujas geriauiai pirkt. Smaragd greitos, Brabant vidus neruduoja. Nežinom, gal patarsit. gal žinot kur pigiau parduoda.