Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

QUOTE(žollia @ 2017 09 07, 11:16)

Mano keli arbūzai dar vis nedžiovina stiebo, tai laikau. Bet ar nesupūdysiu?  Primegzta dar mažiukų, bet tiems jau  skamba varpai  - nebesubręs. Vieną mažiuką buvau parsinešus, sėklos baltos, nors saldumo  buvo  ax.gif 
Cukinijų iš vieno krūmo (Romanesco)begalė pas mane, nes nelabai kur naudoju. Tai tokių paršų priskyniau ir laikau susikrovus. Reiktų jau nešt iki  sliekų  biggrin.gif 



Aš arbūzams pakišau lentutes , kad šonelis neimtų pūti. Nedaug jų šiemet tai nesunku ...
Cukinijas auginu tos veislės, tik paršai man nepatinka ... Agurko dydžio pakepamos cielos skardoj kaip ganyras, 3 dienų naudojamos salotoms, cukinijų makaronams , kepamos garnyrui pjaustytos... O paršai stovi vėlyvam rudenui . Gal troškinui , gal sriubai , gal kompostinei biggrin.gif
Atsakyti
Apie tas lentutes paskaičiau jau vėlokai, kai arbūziukai buvo kumštuko dydžio. Dalinosi patirtim, kad geriau jau nebebandyt pakišt, nes dažnai nulaužiami stiebai bekilojant. Jei jau nepakišta ką tik užmezgusiems, tai vėliau geriau nekušint smile.gif Tai taip ir palikau. iki tol jau kelis buvau nulaužusi bekilnodama pažiūrėt tokius rojaus obuolio dydžio. ax.gif
Na aš kažkaip su tom cukinijom neįsivažiuoju . Į troškinius dedu, bet man skaniau moliūgas . Kartais pasikepu panyruotas. Namiškiai visiškai nenori, tai kiek viena suvalgau, tiek . O garnyrui tai nė pro kur - jiems bulvių reik smile.gif
Atsakyti
cukinija man skaniausia ant grilio ar groteliu trumpai pakepinta smile.gif, iš bedos tinka ir keptuve smile.gif, skanu idaryta, bet tada daugiau darbo smile.gif o ten viens du supjaustei, pačirškinai minute ir prašom pateikalas su naminiu pomidoru padaziuku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2017 09 07, 12:59)
Apie tas lentutes paskaičiau jau vėlokai, kai arbūziukai buvo kumštuko dydžio. Dalinosi patirtim, kad geriau jau nebebandyt pakišt, nes dažnai nulaužiami stiebai bekilojant. Jei jau nepakišta  ką tik užmezgusiems, tai vėliau geriau  nekušint smile.gif  Tai taip ir palikau.  iki tol jau kelis buvau nulaužusi bekilnodama pažiūrėt  tokius rojaus obuolio dydžio.  ax.gif
Na aš kažkaip su tom cukinijom  neįsivažiuoju . Į troškinius dedu, bet man skaniau moliūgas .  Kartais pasikepu panyruotas. Namiškiai visiškai  nenori, tai kiek viena suvalgau, tiek . O garnyrui tai nė pro kur - jiems bulvių reik smile.gif


Kišau praėjusi savaitgali lentutes, kai kurių svoris manau buvo 3-4 kg, gal ??? smile.gif Ko ten laužyt ? Pakeli 5 cm , pakiši lentutę ir padedi smile.gif Nemanau , kad jei tokie tapūs- ne ant trikelių kėliau smile.gif
Jau jau nemėgsti tai nemėgsti ...tu cukinijų , neverta vargt smile.gif Žinau pas mamą irgi augindavom tokius paršus, lupdavom , vidurius lauk mesdavom ir atžagaliais dantim valgydavom biggrin.gif
Žolia ar tokio patiekalo taviškai nevalgytų ? Su bulvėm tinka biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Atrodo skaniai 4u.gif O kas ten viduj?
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2017 09 07, 13:23)
Atrodo skaniai  4u.gif  O kas ten viduj?


Fantazijos reikalas:
Faršas,
Faršas su ryžiais
Faršas su grybais ir daržovėm.
Grybai su dažovėm ir sūriu ir tt
1receptas
2 receptas
3 receptas


Atsakyti
Nesuprantu, kaip jums gali nepatikti bulvės blink.gif Nuėjau į skepą, nepatingėjau apmatuoti.Tai turiu apytikriai 4 kubinius metrus valgomųjų bulvių, beveik perpus mažiau kiaulinių, apie pora kubų paprastų sėklinių, 9 maišus , po kokius 30-40 kg Soraya veislės, po pusmaišį Mirabele, Adora ankstyvųjų, Ana Kvin ar Kvin Ana, nebeatsimenu kaip ten tiksliai vadinasi, sėklinių, ir dar violetiniu vidum jau koks maišas ir apie 2 kibirus juoda odele, bet vidus gelsvas, tai tos abi rūšys yra ir sėklinės ir valgymui skirtos, visokios.Ir mes neišmetam pavasarį nė vienos bulvės, viską suvalgom, vaikams duodam, šiemet teko broilerius anksčiau išpjauti, nes pasibaigė visos bulvės.Bulves valgom mes, ėda kiaulės, vištos, broileriai, pagrindinis maistas su miltais.Ir skonių neskirstau, visos didelės yra sumaišytos, vienam puode išverda visokių ax.gif Ir tas mano neveislinių sėklinių bulvių mišinys irgi kažkada buvo sumaišytos veislės, yra Zinija pailgos, Vineta apvalios, Presko irgi apvalios, Laura raudonos, dar turiu kažkiek kur geltona oda o akutės raudonos, dar viena veislė, gerai deranti, bet pavadinimo nežinau.Labai malonu tokias bulves kasti, išaria traktorius, ir pabyra ant žemės spalvų ir formų įvairovė.super smile.gif Sunkiausiai valgosi violetinės, skoniu skanios, bet išvaizda daro savo.Jų beauginsiu tik dėl įvairovės, kad neprapultų.
Atsakyti
Ačiū, Dusia 4u.gif O jei į tokį paršą prikraut įdaro? Ar esi kepus ? Nes mažų tai reik kokias 3-4 cukinijas kept iškarto ax.gif O didelį vieną tik laivą reiktų prikraut biggrin.gif
Atsakyti

Parso nesu kepus... Gal jau skura bus nevalgoma? Ir pati plausine? Bet pabandyt galima kokia jaunesne. O sakai daug turi... Kai jaunas skini greit sueina

Ačiū, Dusia 4u.gifO jei į tokį paršą prikraut įdaro? Ar esi kepus ? Nes mažų tai reik kokias 3-4 cukinijas kept iškarto ax.gifO didelį vieną tik laivą reiktų prikraut biggrin.gif

Atsakyti
Viskas ten gerai, galit drasiai kepti, odelė jau buna kietoka bet nieko čia baisaus smile.gif gi nebūtina visko suvalgyt kas lekštej tongue.gif , iškepes neblogai pjaustosi rinkutėmis tik į idarą idekit daugiau dziuveseliu, selenu ar kad ir miltu iš bedos, tai ir atšales netištų ir nebegtu sultys cukinijos

beje būna tu paršų ar čia jau labiau tinka žodis "meitėlis" smile.gif, kuriu ir l dideliu odelė išleika kieta jei nagas lenda laisvai tai tokia ir valgoma bus laisvai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 07 rugsėjo 2017 - 14:37
dabar jau mažėja tų cukinijų, bet paršų turiu pataupiusi ax.gif Bàndysiu didelę kept , jei Lyžuka sako , kad tinka 4u.gif
Atsakyti
Laba,

žinau, kad pardavimui neauginat, bet gal kas Lauros bulvių pardavimu turit porą maišų.

Praeitą savaitgalį dar šilkuogių porą saujų nusiskyniau ax.gif Žemuogytės dar dera.

Šiemet agurkų pakankamai. Patisonai tik žydi ir neauga, matyt per šalta jiems. Cukinija irgi mažuliukė guli. Pirmi metai kaip burokus auginu, studentė mėgsta, mokinsiuos konservuoti. Gal mylimiausiai receptais pasidalintumėt, reiktu su rūgštele, kad ir garnyrui tiktų ir šaltibarščiams.
Šparaginės jau pasibaigė. Mėgstam daržovienę, cukinijos, šparaginės, pomidorai ir bulvės. Kartais pagal nuotaiką dar nuo lašišos stuburo žuvytės priplėšydavau, kartais faršo.

Skanu ir įdaryta cukinija arba patisonai, įdaras pagal nuotaiką.
Atsakyti