Dusia, meete turėčiau būti, daigų tikrai turiu bet kur prilindusių, tik mano žemyn svyra šakos, t.y. veislė tokia, tai jei tiks gaiėsiu prikasti.
Lyžuka, bulvės po 20 cnt pigu. Vargu ar pigiau bus.
Vineta nelabai subyra. Na, jei virsi valandą, gal ir subyrės. Žmonės vakaruose kurdami veisles niekaip nesipranta subyrančių bulvių poreikio. Gi tokios bulvės nepatieksi restorane, be formos. Nei apkepti, nei fri pakepti, nei užkepėles gaminti. Čia lietuviškas mužikiškas skonis : išvirei vandenyje, sukrito, pamaigei šaukštu ir srebi nei košę nei bulvę. Vakariečiai mūsų nesuprastų. Yra veislės fri bulvėms, yra veislės krakmolui, veislės smulkiai bulvei ( kuri apvirta dar apskrudinama) ir veislės čipsams. Šitos tai valgiui netinkamos. Buvau parsivežusi, užkaičiau virti ir išėjau šunų pašerti. Grįžau ir pažvelgusi į puodą bulvių neradau, tik bulvinę pliurzę.
Dėl skonio -Vineta klasika, bet man neskanu. Man turi būti saldžios, pvz Beluga, Soraya, Gala.
Dėl užsipirkimo tai didelio kiekio nerizikuočiau. Neaišku, koks buvo tręšimo planas, po tokių liūčių gali būti problemos su laikymu.
Šiandien kasėme. Nagi kai tik privažiuojame slėnesnę vietą, krenta ant revizijos transporterio ir krisdamos skyla, vidus jau smarve pavirtęs. Nors aukščiau lyg ir nieko. Dar bėda, kad yra su "vaikiška" luobele. O bulvienojai tai brandinimui prieš 10 dienų nupjauti. Niekaip nesuprantu, iš ko jos dar auga...
Vineta nelabai subyra. Na, jei virsi valandą, gal ir subyrės. Žmonės vakaruose kurdami veisles niekaip nesipranta subyrančių bulvių poreikio. Gi tokios bulvės nepatieksi restorane, be formos. Nei apkepti, nei fri pakepti, nei užkepėles gaminti. Čia lietuviškas mužikiškas skonis : išvirei vandenyje, sukrito, pamaigei šaukštu ir srebi nei košę nei bulvę. Vakariečiai mūsų nesuprastų. Yra veislės fri bulvėms, yra veislės krakmolui, veislės smulkiai bulvei ( kuri apvirta dar apskrudinama) ir veislės čipsams. Šitos tai valgiui netinkamos. Buvau parsivežusi, užkaičiau virti ir išėjau šunų pašerti. Grįžau ir pažvelgusi į puodą bulvių neradau, tik bulvinę pliurzę.
Dėl skonio -Vineta klasika, bet man neskanu. Man turi būti saldžios, pvz Beluga, Soraya, Gala.
Dėl užsipirkimo tai didelio kiekio nerizikuočiau. Neaišku, koks buvo tręšimo planas, po tokių liūčių gali būti problemos su laikymu.
Šiandien kasėme. Nagi kai tik privažiuojame slėnesnę vietą, krenta ant revizijos transporterio ir krisdamos skyla, vidus jau smarve pavirtęs. Nors aukščiau lyg ir nieko. Dar bėda, kad yra su "vaikiška" luobele. O bulvienojai tai brandinimui prieš 10 dienų nupjauti. Niekaip nesuprantu, iš ko jos dar auga...
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 09 06, 22:32)
Čia lietuviškas mužikiškas skonis : išvirei vandenyje, sukrito, pamaigei šaukštu ir srebi nei košę nei bulvę. Vakariečiai mūsų nesuprastų.
Nu jau geriau aš būsiu mužikė tada, bet valgysiu skanias bulves Jei normaliai išverdi, nedideliam kieky vandens, tai liuks tos krakmolingos bulvės. Nepatiko Soraja nei mums, nei kitiems, kas valgė. Tai dėl gražumo neauginsiu.
Dusia, jei važiuosim, parausiu ir savų aviečių, mano aukštosios, bet uogos labai didelės, man jos labai patinka.
Prapjoviau moliūgą, jau subrendęs, o arbūzai dar žali. Kažkaip vėlai šiemet.
Labas rytas.
Vat pabūsiu nepopuliari,man bulvė yra bulvė.jokio skirtingo skonio nejaučiu.
QUOTE(liniuxxxxx @ 2017 09 06, 23:07)
Nu jau geriau aš būsiu mužikė tada, bet valgysiu skanias bulves Jei normaliai išverdi, nedideliam kieky vandens, tai liuks tos krakmolingos bulvės. Nepatiko Soraja nei mums, nei kitiems, kas valgė. Tai dėl gražumo neauginsiu.
Dusia, jei važiuosim, parausiu ir savų aviečių, mano aukštosios, bet uogos labai didelės, man jos labai patinka.
Na manęs Soraja irgi nesužavėjo Nedaug aš tų bulvių valgau ,bet jei valgau man bulvė turi būti vaikystės skonio o ne cukrinio runkelio .
Ko pasikaulint per susitikimą tai žinau , o ko atvežt pasidalint tai nesugalvoju
IK sakė augina iš savo rinktų sėklų kažkokias labai fainas paprikas - tai gal galiu tikėtis kelių sėklų ? Va iš Ate42 gavau nereliai gerų geltonų paprikų seklų, šiemet auginau - storasienės ir daigumas 100 pr.
man bulvių aplamai gali nebut, bet megsta šeimyna kugelį ir bulvinius blynus, tai ir aš prie to pačio užkandu o aplamai tai tų irstančių žiauriai nemyliu kai išverda ir buna tokios pairę ir sutrūkę
pirkom du maišiukus po 25 kg manau iki pavasario sočiai , o paskui bus matyt nes pas mus gana šilta visur suvysta jos
pirkom du maišiukus po 25 kg manau iki pavasario sočiai , o paskui bus matyt nes pas mus gana šilta visur suvysta jos
QUOTE(Lyžuka @ 2017 09 07, 09:21)
man bulvių aplamai gali nebut, bet megsta šeimyna kugelį ir bulvinius blynus, tai ir aš prie to pačio užkandu o aplamai tai tų irstančių žiauriai nemyliu kai išverda ir buna tokios pairę ir sutrūkę
Dėl suvytimo mes ir auginam tik ankstyvas ir nedaug Suvalgom , o paskui perkam iš draugų - jei turi skelpuką ir augina pardavimui ... Žiemai reikia 2 -3 maišų Svorio nežinau , niekad nesvėriau. Iš bulvių man labai skanu kugelis . Turi būti kaip mama kepdavo - plonas apskrudęs Neasilaikaikau . Ir nedidelės bulvikes neluptos keptos su prieskoniais ...
Labas
Vineta kazkada bandziau, nelabai patiko. Kelinti metai auginu IK ispeiktas bulves Laura, sios man tinka.
Melionu, arbuzu neturesiu.
Vineta kazkada bandziau, nelabai patiko. Kelinti metai auginu IK ispeiktas bulves Laura, sios man tinka.
QUOTE(sapniukass @ 2017 09 07, 10:10)
Labas
Laba,
mums labai skanios Presto, tik, kad sėklos jau nelabai nusipirkt gaunam. Sorayja nepatiko.
Šiemet cukiniju tik kelios buvo, o paskui puvo ir supuvo užuomazgos tik, bus keli moliūgai tik
o kuom visoms blogos soraya?
QUOTE(Lyžuka @ 2017 09 07, 10:51)
Šiemet cukiniju tik kelios buvo, o paskui puvo ir supuvo užuomazgos tik, bus keli moliūgai tik
O pas mane cukinijom dzin lietus , labai daug priskyniau .... Gal dar rasiu . Va su moliūgais tai ne kas. Maži , nedaug . Kai kurie ėmė pūt tik užmezgę . Arbūzų yra, nežinau spės sunokt ar ne ?
Pati neskaniausia bulvė kurią esu auginusi - Andora. Labai derlinga, kugelius ar blynus iš jos kuo puikiausiai gali kepti. Bet paprastai virtas valgyti nelabai mums patiko .
Šiemt skanios mano augintos bulvės, pirkau ŽS sėkla, rinkaus , kad sausros nebijotų ir tt. Pavadinimų neužsirašiau , bet ne iš tų populiarųjų. Mes nedaug auginam - tik vasaro rudens valgymui Tinginiai taigi .
Man tai skanios Soraya - nesubyra ir nevandeningos Prieš tai ilgai auginau bananines (tikro pavadinimo nežinau), irgi labai skanios mūsų šeimai. Labai nepatinka tokios , kur jau beverdant subyra Nors skonis jų geras, bet tas subyrėjimas nepatinka. Košei nebent virimui turėt special Vineta man nepatiko, tik neprisimenu kodėl , Presto nesu ragavusi Šiemet dar iš IK gavau Gala sėklos - irgi skanios.
Mano keli arbūzai dar vis nedžiovina stiebo, tai laikau. Bet ar nesupūdysiu? Primegzta dar mažiukų, bet tiems jau skamba varpai - nebesubręs. Vieną mažiuką buvau parsinešus, sėklos baltos, nors saldumo buvo
Cukinijų iš vieno krūmo (Romanesco)begalė pas mane, nes nelabai kur naudoju. Tai tokių paršų priskyniau ir laikau susikrovus. Reiktų jau nešt iki sliekų
Bulvės mano dar vis brandinasi žemėj. Šiek tiek buvau pradėjusi kasiot, bet reikalai kitokie svarbesni, tai tempiasi tolyn kasimas.
Mano keli arbūzai dar vis nedžiovina stiebo, tai laikau. Bet ar nesupūdysiu? Primegzta dar mažiukų, bet tiems jau skamba varpai - nebesubręs. Vieną mažiuką buvau parsinešus, sėklos baltos, nors saldumo buvo
Cukinijų iš vieno krūmo (Romanesco)begalė pas mane, nes nelabai kur naudoju. Tai tokių paršų priskyniau ir laikau susikrovus. Reiktų jau nešt iki sliekų
Bulvės mano dar vis brandinasi žemėj. Šiek tiek buvau pradėjusi kasiot, bet reikalai kitokie svarbesni, tai tempiasi tolyn kasimas.