Iš Kaimo, mums su žirniais tragedija pastoviai Pernai sukritę buvo, tai dėjom su lėkštėm. O šiemet kviečiai dar nekuliami buvo, tai pabandė žirnius. Nuo žolių purškėm, bet reti buvo, tai kalė, matyt, antra banga, dar vežėm ten mėšlą, tai balandų miškas. Sulaužė kombainą, turėjo savaitei darbo. Taip, kad javapjūtė nepradėta dar. Bet jei kelsi su grėberka, ar neišsibarstys žirniai?
Jūs sakykit man su tom bulvėm Soraja, ar jos ir bus tokios šlapios, ar paskanės pastovėjusios. Gražumo tai gražios, dailios, bet mums skonis tai netinka. Nekasu dar, nes pilnai skutasi, tai tegul žemėj bresta. Jau kas pus, tegul supūna, o tai paskui sklepe daugiau supūdys. Neskubam niekad su bulvių kasimu.
Dėl važiavimo irgi matysim, kaip orai, darbai. Greičiau taip, nei ne.
Labas rytas.
Tuoj sezonas prasidės moliūgų?
QUOTE(IngridaB @ 2017 08 28, 06:22)
Man tai labiau patiktų krevečių sezonas. Pasigraibei kūdroje , pasikepi vakarienei. Lepotaaa
Kai dar buvo pigiau, papirkdavau muliaus. Kaip gi jos lietuviškai, gal midijos ? Išsiverdi su sviestu ir krapais, lukšteni iki alkūnių riebiomis rankomis ir baltu vynu užgfurki. Pasaka toks patiekalas. Pas mus kūdrose panašių veisiasi, su MB vis planavome paragauti. Nagi gal tik tikras prancūzas atskirtų, kur kieno mėsa.
Liniau, šiandien pabandžiau su grėbliu žirnius pakilnoti. Kaip ir sakei, virkščios keliasi, bet žirniai ant žemės lieka. Ai, kur mano neprapuola.
Soraya nesukrenta. Dabar visos šiuolaikinės veislės nesukrenta. Ir visai jos ne šlapios. Tiesiog gražios bulvės, išlaikančios formą, gali apkepti. Labai geri cepiakai iš jų ir nuostabus geltonas kugelis.
Labas rytas.
Skaniai paslaptingi pusryčiai Čia susukta į kokią ploną tortiliją ar į kopūsto lapą ? Ir kažin kas viduj įkrauta ?
IK aš kažkada skaičiau , kad mūsų balų moliuskų valgyti negalima ... Kad galima apsinuodyti . Vat vynuogines sraiges tai prašom. MB yra ragavęs, aš tokių dalykų ni ni ... Man visi vabalai - kirminai labai labai šlykštu . Nei varlių nei žalčių nei rupūžių ar pelių nebijau , bet pūkuotas kirminas pats šlykščiausias dalykas. Ir aplamai visi kirminai. Slieko tik nebijau ir grambuolius žudau ...
Susitikimui kol kas visos datos tinka. Neturim didelių planų rudeniui. O daržai ne ha pas mus .
Gal kas turite išsisaugoję čilių uogienės receptą? Išknisau tiek naminį tiek darbinį kompus nerandu ... kantičkose kur segu spausdintus nerandu Vienožo , jei kam nesunku įmeskit receptą.
IK aš kažkada skaičiau , kad mūsų balų moliuskų valgyti negalima ... Kad galima apsinuodyti . Vat vynuogines sraiges tai prašom. MB yra ragavęs, aš tokių dalykų ni ni ... Man visi vabalai - kirminai labai labai šlykštu . Nei varlių nei žalčių nei rupūžių ar pelių nebijau , bet pūkuotas kirminas pats šlykščiausias dalykas. Ir aplamai visi kirminai. Slieko tik nebijau ir grambuolius žudau ...
Susitikimui kol kas visos datos tinka. Neturim didelių planų rudeniui. O daržai ne ha pas mus .
Gal kas turite išsisaugoję čilių uogienės receptą? Išknisau tiek naminį tiek darbinį kompus nerandu ... kantičkose kur segu spausdintus nerandu Vienožo , jei kam nesunku įmeskit receptą.
Gal tau skubiai reikia, tai turiu išsisaugojusi IK receptą, o ji tik vakare gal teprisijungs Iki to laiko jau būsi išvirusi
Uogienė iš čilių (iš kaimo)
150 g bet kokios čili
150 g raudonos saldžiosios paprikos
1 kg uogienių cukraus
330 ml acto
200 ml vandens
Čilius ir paprika išmėsinėti, atsverti. Tada reikia susmulkinti iki rupios košės(pvz sumalti) Sublenderiuoti galima rupiai, smulkiai netinka, nes tada dalis išputoja ir nusemiamos.
Puode supilti actą, vandenį ir cukrų. Kai viskas užverda, dėti paprikas, užvirti, lėtai pavirti 10 min, nuimti putas ir nukelti nuo ugnies. Kokį pusvalandį palaukti, kol atauš. Jei išpilstysit karštą, tai paprikų gabaliukai susirinks viršuje, o kai jau pilstome tirštėjantį, pasiskirsto sirupe.
Verta iškart virti dvi porcijas, vienas indų atplovimas nuo aštrumo
Uogienė iš čilių (iš kaimo)
150 g bet kokios čili
150 g raudonos saldžiosios paprikos
1 kg uogienių cukraus
330 ml acto
200 ml vandens
Čilius ir paprika išmėsinėti, atsverti. Tada reikia susmulkinti iki rupios košės(pvz sumalti) Sublenderiuoti galima rupiai, smulkiai netinka, nes tada dalis išputoja ir nusemiamos.
Puode supilti actą, vandenį ir cukrų. Kai viskas užverda, dėti paprikas, užvirti, lėtai pavirti 10 min, nuimti putas ir nukelti nuo ugnies. Kokį pusvalandį palaukti, kol atauš. Jei išpilstysit karštą, tai paprikų gabaliukai susirinks viršuje, o kai jau pilstome tirštėjantį, pasiskirsto sirupe.
Verta iškart virti dvi porcijas, vienas indų atplovimas nuo aštrumo
QUOTE(žollia @ 2017 08 29, 13:23)
Gal tau skubiai reikia, tai turiu išsisaugojusi IK receptą, o ji tik vakare gal teprisijungs Iki to laiko jau būsi išvirusi
Uogienė iš čilių (iš kaimo)
150 g bet kokios čili
150 g raudonos saldžiosios paprikos
1 kg uogienių cukraus
330 ml acto
200 ml vandens
Čilius ir paprika išmėsinėti, atsverti. Tada reikia susmulkinti iki rupios košės(pvz sumalti) Sublenderiuoti galima rupiai, smulkiai netinka, nes tada dalis išputoja ir nusemiamos.
Puode supilti actą, vandenį ir cukrų. Kai viskas užverda, dėti paprikas, užvirti, lėtai pavirti 10 min, nuimti putas ir nukelti nuo ugnies. Kokį pusvalandį palaukti, kol atauš. Jei išpilstysit karštą, tai paprikų gabaliukai susirinks viršuje, o kai jau pilstome tirštėjantį, pasiskirsto sirupe.
Verta iškart virti dvi porcijas, vienas indų atplovimas nuo aštrumo
Dėkui
Uogienė iš čilių (iš kaimo)
150 g bet kokios čili
150 g raudonos saldžiosios paprikos
1 kg uogienių cukraus
330 ml acto
200 ml vandens
Čilius ir paprika išmėsinėti, atsverti. Tada reikia susmulkinti iki rupios košės(pvz sumalti) Sublenderiuoti galima rupiai, smulkiai netinka, nes tada dalis išputoja ir nusemiamos.
Puode supilti actą, vandenį ir cukrų. Kai viskas užverda, dėti paprikas, užvirti, lėtai pavirti 10 min, nuimti putas ir nukelti nuo ugnies. Kokį pusvalandį palaukti, kol atauš. Jei išpilstysit karštą, tai paprikų gabaliukai susirinks viršuje, o kai jau pilstome tirštėjantį, pasiskirsto sirupe.
Verta iškart virti dvi porcijas, vienas indų atplovimas nuo aštrumo
Dėkui
Labas rytas.
Labas rytas.
Lyžuka,su švente.
lyžuka, su gimtadieniu !
Lyžuka, parsiprašau, kad iš mažosios raidės vardą parašiau . Manasis iš mažosios, tai kažkaip suvėliau ...
O mes prie jūros buvom šiandien Pasideginom, bet vėjas smėlį labai pustė Žmonių nedaug, oras liuksiškas, tik vanduo man šaltas, nesimaudėm nė vienas .
O mes prie jūros buvom šiandien Pasideginom, bet vėjas smėlį labai pustė Žmonių nedaug, oras liuksiškas, tik vanduo man šaltas, nesimaudėm nė vienas .
Žollia, tai vasaros palydos jums buvo liuksiškos
Tai Ingrida, turbūt iš miško nebeišlendi? Pilnas feisbukas baravykų, surinktų Panevėžio apylinkėse O pas mus net musmirių nėra, ką ten apie rimtesnį grybą begalvosi. sausa.Dabar smarkiai niaukstosi, reikia lietaus, tegul tik lyja.Kai derlius po stogu, šiaudai parvežti, jau noriu, kad lytų.Reikia braškių pasisodinti, šiltnamių neturiu kuo laistyti...Morkas tenka sriubai su kastuvų eit išsikasti, išrauti nėra šansų Tuo pačiu parašysiu apie savo apsirikimą ir atradimą.Pavasarį prisipirkau morkų sėklų, kai reikėjo sėt, plėšiu pakelius ir beriu į sėjimo aparatą.Žiūriu vienam pakelyje morkos ne palaidos , o juostelėje.Keikiu pati save, kad senatvė, žiopla esu, nematau, ką nusiperku, o dar parašyta, kad tos morkos trumpos, iki 10 cm.Na kur gi aš jas tokias mažas dėsiu , bet,jei nusipirkau, tai reikia pasėti.Žemės turiu, padariau vagelę, paguldžiau tą juostą 4metrų.Nu ir augo, nuravėjau kaip ir kitas morkas.Kai pasibaigė morkos šiltnamyje, nuėjau patikrint vagose.Aišku vėl buvo sausa, tų standartinių nėjo išrauti, o tos trumposios man padarė staigmeną-koookios gražios, storos, ir taip patogu išrauti!!!!!
Dabar jau jų nebėra, pasibaigė, bet kaip aš jom džiaugiausi nemoku apsakyti.Kitamet pirksiu bent 2 pakelius vasaros valgymui, nes mano molyje joms labai patinka.Veislė ARON, hibridas O dabar pakasu su kastuvu, 3 morkos gražios, o kitos smulkesnės, galėtų augti, bet jau pajudintos, tad suvalgo triušiai
Lyžuka
Tai Ingrida, turbūt iš miško nebeišlendi? Pilnas feisbukas baravykų, surinktų Panevėžio apylinkėse O pas mus net musmirių nėra, ką ten apie rimtesnį grybą begalvosi. sausa.Dabar smarkiai niaukstosi, reikia lietaus, tegul tik lyja.Kai derlius po stogu, šiaudai parvežti, jau noriu, kad lytų.Reikia braškių pasisodinti, šiltnamių neturiu kuo laistyti...Morkas tenka sriubai su kastuvų eit išsikasti, išrauti nėra šansų Tuo pačiu parašysiu apie savo apsirikimą ir atradimą.Pavasarį prisipirkau morkų sėklų, kai reikėjo sėt, plėšiu pakelius ir beriu į sėjimo aparatą.Žiūriu vienam pakelyje morkos ne palaidos , o juostelėje.Keikiu pati save, kad senatvė, žiopla esu, nematau, ką nusiperku, o dar parašyta, kad tos morkos trumpos, iki 10 cm.Na kur gi aš jas tokias mažas dėsiu , bet,jei nusipirkau, tai reikia pasėti.Žemės turiu, padariau vagelę, paguldžiau tą juostą 4metrų.Nu ir augo, nuravėjau kaip ir kitas morkas.Kai pasibaigė morkos šiltnamyje, nuėjau patikrint vagose.Aišku vėl buvo sausa, tų standartinių nėjo išrauti, o tos trumposios man padarė staigmeną-koookios gražios, storos, ir taip patogu išrauti!!!!!
Dabar jau jų nebėra, pasibaigė, bet kaip aš jom džiaugiausi nemoku apsakyti.Kitamet pirksiu bent 2 pakelius vasaros valgymui, nes mano molyje joms labai patinka.Veislė ARON, hibridas O dabar pakasu su kastuvu, 3 morkos gražios, o kitos smulkesnės, galėtų augti, bet jau pajudintos, tad suvalgo triušiai
Lyžuka