Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

QUOTE(Lyžuka @ 2017 07 23, 23:19)
Citrinvytis žydi bet uogų niekad nebuvo

Patarkit kokią plėvelė tiesti ant braškių, atsibodo tas ravejimas, plius kiek supuvo šiemet? Ar juoda paprasta ar ta grotextile?

Šįmet puvo ir ant plėvelės mirksiukas.gif Geriausia tiesti plėvelę juodą agro, o kai ims uogas vesti, ant viršaus šiaudais kloti. Tada uogos pasikelia, neturi kontakto nei su žeme, ni su plėvele, kuri irgi įdrėkusi būna.
Pernai supuvusių ant agroplėvelės buvo 15 kg, šįmet tiesiau šiaudus ir iš to paties kiekio liko tik 2kg. Rezultatas akivaizdus.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 07 24, 10:53)
Šįmet puvo ir ant plėvelės mirksiukas.gif Geriausia tiesti plėvelę juodą agro, o kai ims uogas vesti, ant viršaus šiaudais kloti. Tada uogos pasikelia, neturi kontakto nei su žeme, ni su plėvele, kuri irgi įdrėkusi būna.
Pernai supuvusių ant agroplėvelės buvo 15 kg, šįmet tiesiau šiaudus ir iš to paties kiekio liko tik 2kg. Rezultatas akivaizdus.

ačiū Sp, o geotekstile netiktų? Ta lyg storesne, bijau kad žole neprasimuštu....
Atsakyti
Po geotekstile viskas uždūsta. Kada pakelk paklotą ir pamatysi. Žemė supuolusi, negyva.. Šiaip jeigu plėvelė, tai iškart vedžioti laistymo sistemą. Šiemet pabandžiau juodą agro. Jeigu karšta - iškepa viskas totaliai. Palyginimui tą pačią dieną buvo sodinta lysvėse be agro. Gražiai prigijo ir augo. Aišku, ravėti reikėjo.Būtinai reikia ant viršaus šiaudų. O jeigu reikia šiaudų, tai velniams ta agroplėvelė.
Dusia, tavo smėlynuose ir Sacharoje nežinau ar pasiteisins.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Nusipirkau vakar tokią:
https://www.senukai....-2-m-juoda/2pyi

manau, kad čia agroplevele ne jokia tekstile, nors pačiupinejus storoka atrodo
Atsakyti
Labas rytas.
Vilmuke,su Tavo švente.
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
O jau pusryčių skanumas, net man seilės tįstą smile.gif
IK vat ir susibalamutinau su tuo sodinimu braškių i plėvelę . Turiu kažkokios nusipirkus Seniuose, buvo parašyta - braškėm . Jei reikia šiaudų tai kokia nauda iš tos plėvelės ... Galvojau gal po ja drėgmė ilgiau laikosi ?
Dar noriu pasiguosti , 4 metai auginu arbūzus , tikriausiai pirmi metai neragausiu - tik riešuto dydžio keli užmegsti . Jau tokiu laiku visada būdavo nemenkų . Namanau , kad šią savaitę būtų paaugę, šitiek lietaus .

Atsakyti
Netiketai teko kalbeti su braškiu augintoju, kuris augina apie 1 ha jų, tai sake po ta danga butina laistymo sistema ir žeimai dar dengiamos ant viršaus papildoma danga, kad neiššaltu nes tipo ta plevele sumažina augalu atsparumą šalčiams , tai va tokios žinios iš rimtesniu augintojų smile.gif aš aišku savo lysvej sistemu netiesiu jokiu laistymo bet plevelę, lapus nupjovus bandysiu tiest smile.gif
Atsakyti
As is savo patirties parasysiu, kad mano braskes geriau auga ne plevelej, o tiesiog mulciuojamos. Mulciuoju kuo turiu, dazniausiai nupjauta zole, o seip pjuvenos sueina, siaudai, rudeni kai pjaunu zole tai ir lapai medziu smulkinti. O po plevele turiu tris braskynus siemet viena jau naikinsiu, braskiu krumai prastesni, pavasari sunkiau sulapoja, rudeniop suserga greiciau.
Atsakyti
Daivasen, o kaip su grambuoliais? mano didžiąją dalį grambuoliai nuedė, tai man netinka mulčiavimas.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 07 27, 08:34)
O jau  pusryčių skanumas, net man seilės tįstą smile.gif
IK vat ir susibalamutinau su tuo sodinimu braškių i plėvelę . Turiu kažkokios nusipirkus Seniuose, buvo parašyta - braškėm . Jei reikia šiaudų tai kokia nauda iš tos plėvelės ... Galvojau gal po ja drėgmė ilgiau laikosi ?
Dar noriu pasiguosti , 4 metai auginu arbūzus , tikriausiai pirmi metai neragausiu - tik riešuto dydžio keli užmegsti . Jau tokiu laiku visada būdavo nemenkų . Namanau , kad šią savaitę būtų paaugę, šitiek lietaus .

Nieko ta drėgmė nesilaiko, dar labiau iškaitina ir išgarina. O šiaudai nuo perkaitimo saugo. Man vienais metais labai pasiteisino mulčiavimas smulkinta mediena. Na, palei kelią pjovė milžines tuopas, paskui atvažiavo toks kyborkas ir užropojęs ant kelmų juos sudrožė. Kiek spėjau, kelis kaušus traktorinius parsivežėm ir storai nuklojau braškes. Tai tas mulčas laikėsi gal 2-3 metus.
O grambuoliai dės kiaušinius bile kur, kur tik pūvančios organikos ras. Jei matosi, kad koks kelmas vysta, sutvarkyti galima kelias būdais.
1 ekologiškas. Imi siaurą kastuvę ir iškasi tą vystantį krūmelį, surandi lervą, nugalabiji. Į atsilaisvinusią vietą pasodini naują daigą.
2. Nehumaniškas. Palaistai daigą verdančiu vandeniu. Išrauni, sodini kitą.
3. Paprastas. Palaistai vystantį daigą bile kokiu praskiestu insekticidu. Dažnai daigas lieka gyvas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 27 liepos 2017 - 22:44