Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

QUOTE(Dusia37 @ 2017 07 20, 22:28)
<p>Labas vakaras. SP ar prekiausi braskiu daigais? Ir kada?</p>

Pavasarį frigo daigais biggrin.gif O jei rimtai, tai kol kas šaknydiju savuosius, kas prigis, kas neprigis, kol kas negaliu spręsti, stovi dėžutėje nekeipę ir nenori atsitiesti biggrin.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
QUOTE(daivasen @ 2017 07 20, 22:56)
Is kaimo, turiu klausimu jum. Siemet pasejau darza i normaliai neparuosta zeme. Uzpuole varputys juodai ir viska- bulves , burokus, morkas, svogunus.... nors ir purskiau ruosdama ir is rudenio ir pavasari kai dar sudygo  zoles purskiau roundapu, bet kazkas nesuveike. Tai klausimas ar kuo galima siuo metu dar purksti ar jau tik ravet?

Yra puikiausias vaistas Leopardas, dar Puma universal arba Pantera. Gali purkšti viską ką širdis geidžia, išskyrus grūdines ir pievas. Varputis po kelių savaičių paruduoja, neišnyksta, bet ir neauga. Jo mėgėjams parduotuvėse nebūna, paklausinėk pas ūkininkus, gal kas turi. Kažin ar yra išfasavimu po 1 litrą, greičiausiai po 5 , tai pirkti visą kaniuką neapsimoka pačiai.
Šiaip ruošiant žemę ir purškiant Roundapu, reikia žiūrėti išlaikymo periodo ir oro T. Varputis turi būti spartaus augimo fazėje, taigi oro T ne mažiau 15 . Po purškimo reikia palaukti mažiausiai 15-20 dienų, tada judinti žemę. Kitaip susipjaustys šaknys dar nepaveiktos į gabaliukus ir tik pasidaugins.
Geriausias variantas - palikti pūdymą būsimam daržui per vasarą , nupurkšti 2 kartus roundapu ir dar tarpuose kelis kartus sukultivuoti ar išfrezuoti. Tada sunaikinamos daugiametės piktžolės ir labai daug vienmečių sudygusių iš sėklų.

Pats blogiausias variantas - naudoti roundapą po daržovių nuėmimo rudenį.Nesuveikia nieko, nes per vėlu, jau būna šalta.
Atsakyti
[quote=Iš Kaimo,2017 07 21, 12:44]
Yra puikiausias vaistas Leopardas, dar Puma universal arba Pantera. Gali purkšti viską ką širdis geidžia, išskyrus grūdines ir pievas. Varputis po kelių savaičių paruduoja, neišnyksta, bet ir neauga. Jo mėgėjams parduotuvėse nebūna, paklausinėk pas ūkininkus, gal kas turi. Kažin ar yra išfasavimu po 1 litrą, greičiausiai po 5 , tai pirkti visą kaniuką neapsimoka pačiai.
Šiaip ruošiant žemę ir purškiant Roundapu, reikia žiūrėti išlaikymo periodo ir oro T. Varputis turi būti spartaus augimo fazėje, taigi oro T ne mažiau 15 . Po purškimo reikia palaukti mažiausiai 15-20 dienų, tada judinti žemę. Kitaip susipjaustys šaknys dar nepaveiktos į gabaliukus ir tik pasidaugins.
Geriausias variantas - palikti pūdymą būsimam daržui per vasarą , nupurkšti 2 kartus roundapu ir dar tarpuose kelis kartus sukultivuoti ar išfrezuoti. Tada sunaikinamos daugiametės piktžolės ir labai daug vienmečių sudygusių iš sėklų.

Pats blogiausias variantas - naudoti roundapą po daržovių nuėmimo rudenį.Nesuveikia nieko, nes per vėlu, jau būna šalta.
[/quote

Tai man taip ir buvo . Rudeni velokai purskiau, pavasari kai nupurskiau po 2 savaiciu suleksciavo tai as tik pasidauginau jo turbut.
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas,

atėjau pusryčių, o tai žiūriu Ingrida papykt pradeda vakar alkanas paliko tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Niurzga @ 2017 07 22, 08:03)
Labas rytas,

atėjau pusryčių, o tai žiūriu Ingrida papykt pradeda vakar alkanas paliko  tongue.gif

Nesimato vakarykščio kekso? blink.gif
Ar jau sunoko miško avietės? ax.gif Kaip ir laikas būtų,nes po savaitės jau bruknes bus galima rinkti?
Paragavau šilkmedžio uogų.Aš įsivaizdavau jas didesnes. ax.gif Atvirai pasakysiu tikėjausi daugiau,kaip ir iš kininio citrinvyčio,sedulos.Geriausia lietuviška vyšnia,agrastas. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 22 liepos 2017 - 07:09
Labas rytas.
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2017 07 22, 08:08)
Ar jau sunoko miško avietės? ax.gif Kaip ir laikas būtų,nes po savaitės jau bruknes bus galima rinkti?
Paragavau šilkmedžio uogų.Aš įsivaizdavau jas didesnes. ax.gif Atvirai pasakysiu tikėjausi daugiau,kaip ir iš kininio citrinvyčio,sedulos.Geriausia lietuviška vyšnia,agrastas. mirksiukas.gif

Citrinvytis žydi bet uogų niekad nebuvo

Patarkit kokią plėvelė tiesti ant braškių, atsibodo tas ravejimas, plius kiek supuvo šiemet? Ar juoda paprasta ar ta grotextile?
Atsakyti
Labas rytas.
O kur dėti tuos ctirinvyčius,paragaujame ir paliekame paukštukams. ax.gif Kur sedula dėti? ax.gif
Kalbėjau šiemet su braškių augintojais,4 ha,tai jie po braškėmis kloja rugių šiaudus,tik rugių,ne taip pūva.O va dėl plėveleės ir nepaklausiau. ax.gif
Atsakyti
Laba,

na ką, turiu ir aš studentę Teks man susitaikyti su jos pasirinkimu ax.gif Na jos gyvenimas, o gal ir labai gerai viskas bus, na galų gale išsilavinimą turės.

QUOTE(IngridaB @ 2017 07 22, 07:08)

Man šilkmedis patinka, skanu. Ingrida, virta šilkmedžio uogienė labai primena mėlynių uogienę mirksiukas.gif tik rinkti paprasčiau. Uogos beje būna ne vienodo dydžio, ant vienų šakų smulkesnės, kitur stambesnės. Šaldytos uogelės labai skanu. Aš dar sumaišau su kitom uogom, vakar sudėjau paskutines braškeles, o prieš kelias dienas maišiau ir su braškėm ir su juodais serbentais.

Lekiu pažindintis su Latvija. Ne prie jūros būt, bet pilys, muziejai... na ir dėl dukružės vandens parkas. Paskutinė mano atostogų savaitė.
Atsakyti
Niurzga sveikinu Tavo studentę 4u.gif

SP gal ir pabandysiu pavasarį šaldytų daigų . Maniškės sergančios, noriu raut visas lauk , pasisodinti tinkamų . Braškyną iškelti į kitą vietą. Nes derlius nedžiugina, o ravėjimas žudo ...
Atsakyti