Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Laba 4u.gif
O aš braškių daba antrą derlių skinsiu - vėlyvųjų ax.gif Tik nokt pradeda . Tik galvoju, gal lapus reik biški nušniuot, nes uogos po jais ant žemės ir pūva .
Iš Kaimo, reik tavo pagalbos 4u.gif Kas darosi su mano arbūzais ? verysad.gif Vakar nupurškiau su Signumu, bet galvoju, gal visai ne tuo purkšt reik... Taip norėtųsi , kad nors keli arbūziukai užaugtų ax.gif
vartotojo įkelta nuotrauka

Pradžioj nuvysta lapai, bet ne visi, o paskui sudžiūna nuo lapų galų pradedant verysad.gif
Atsakyti
Jeigu kada dar auginsius arbūzus,tai tik šiltnamyje.Šuduks gaunasi lauke.Kažkas iškilnojo,melionai keli tik apsimokiųs iš jūsų uždengti bambaliais žydi dar tik. ax.gif Už tai moliūgai,cukinijos iš proto eina. bigsmile.gif blink.gif
Pasaulio pabaiga,ar badas dabar?Na suprantu raudonus serbentus,vyšnias nulesame,bet geltonus serbentus?Švaru,ant 4 krūmų nei uogytės.Būdavo sudžiūna ant krūmo iki šalnų,bet kad taip švariai nuvalgytų? blink.gif Atvažiavome,tai pakilo keli jau nuo juodųjų serbentų,puoliau bent apskyniau 3 kibirus.Jau gal ir ant agrastų pereis??? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2017 07 16, 17:58)
Jeigu kada dar auginsius arbūzus,tai tik šiltnamyje.Šuduks gaunasi lauke.Kažkas iškilnojo,melionai keli tik apsimokiųs iš jūsų uždengti bambaliais žydi dar tik. ax.gif Už tai moliūgai,cukinijos iš proto eina. bigsmile.gif  blink.gif
Pasaulio pabaiga,ar badas dabar?Na suprantu raudonus serbentus,vyšnias nulesame,bet geltonus serbentus?Švaru,ant 4 krūmų nei uogytės.Būdavo sudžiūna ant krūmo iki šalnų,bet kad taip švariai nuvalgytų? blink.gif Atvažiavome,tai pakilo keli jau nuo juodųjų serbentų,puoliau bent apskyniau 3 kibirus.Jau gal ir ant agrastų pereis??? ax.gif

Na kadangi pas mus zagarvysne isdziuvo, o trešnių buvo mažai tai žvirbliai kersydami už maisto trūkumą prausiasi šiltnamį... Šito irgi neteko regėti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 16 liepos 2017 - 19:46

http://lietuvosdiena...kelniu-1949368/ biggrin.gif
Atsakyti
Smagus straipsniukas tongue.gif

JUodų serbentų pas mus šiemet beveik nėra tai ir rūpesčio nėra, agrastų kaip Ingrida sako gal nelies, o šilkmedžio niekas nevalgo, na neskaitant, kad kelias uogeles iščiulpia skruzdės ir mažutės vapsvos ar kaip jas pavadint, na žinot tokios kūdos, nepavojingos kur skraido tongue.gif

Paukščiai tai kūdroj maudyklą atsidarė, ten kur brasta, sekliau tai varnėnų pulkelis atskrenda, vienas įbrenda, pasiturškia, išlipa, tada kito eilė... Kregždės vakarais pilvu per vandenį brauko, purpelių pora prie mūsų pagaliau apsiprato, nebesikuklina, nebesislapsto ateina atsigert pavakary..,
Atsakyti
QUOTE(Niurzga @ 2017 07 17, 00:49)
Smagus straipsniukas  tongue.gif

Nirzgiuk, o kkur pas mane i meetą važiavvot, prisimen?
Kur dukrąstojimą užpildė?
Atsakyti
Labas rytas.
Ate,su šeimyna dalyvavote? mirksiukas.gif
Niurzgiuk,aš su šilkmedžiu nesuprantu.Pernai atrodo buvo užmegzta uogų,taip ir neparagavome,galvojau paukščiai nulesė.Šiemt pilnas medis uogyčių,bet mano akimis mažėja jų žalių. blink.gif Medis jau gal trejų metrų,tarp slyvos ir alyvinės pasodintas,gal jam jau vietos mažoka?Apatinės šakos buvo išgenėtos,tai dabar stiebiasi aukšty.Tik pas mane baltasis. ax.gif
Atsakyti
Žolia, apie arbūzų ligas nedaug ką nuraukiu. Pagal ligos eigą kažkas užkemša vandens indus. Pas mane tas pats pernai buvo, ko gero, nuo lietaus ir šalto oro. Jie gi pusdykumių augalai. Manau, nuskinti tuos lapus su lapalakščiais, dėl šilumos kažkuo pridengti. Pas mane arbūzai irgi nieko gero, maži ir susitraukę.
Uogas patys nulesame, gal kiek trešnę špokai pašvarino ir vyšnių. Aviečių daug yra.
Atsakyti
Labas rytas.

Ate prisimenu ax.gif
Dukra nuomonės nepakeitė pirmu numeriu taiko į anglų-prancūzų kalbas įstoti.

Ingrida, kaimynės šilkmedis anašiai elgiasi, tik jos dar nėra didelis, šiemet pirmas uogeles parodė ir visas numetė unsure.gif Maniškis tai kai tik pasodinau pirmas kelias uogeles užmezgė ir prinokino, nesuprantu kodėl jūsų medžiai taip keistai elgiasi, kas jiems nepatinka.

Lyžuka pas tave berods medis dera, kaip tu uogeles skini ir kokio aukščio tavo medis?
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Nu jo, senai belijo - pila pas mus, jau ir naktį lijo ax.gif Vakar ravėjau su malonumu - žemė tokia jau pradžūvusi, bet ir ne sausa dar. O šiandien jau vėl bus šlapia.
Bandžiau arbūzus su agro plėvele dangstyt. Bet tik prisidirbau, tai nebedengiu. Nes kaip tik keldavau nuklot, taip šakas sujudinu ir arbūziukus nulaužiu verysad.gif Taip kelis apdirbau ir nutariau, kad paliksiu neklotus, nes užkloti neapsidulkins. Bus kaip bus, gal nenudžius visi. Buvau 3 geltonus daigus sodinusi , tuos iš W raidės , tai tie va taip pirmieji ir nudžiūvo visi 3 daigai , vis po lapą , po lapą, kol neliko. Tai dabar jau ir Sniegiai pradėjo taip pat keistai vyst ir džiūt.
Iš šiltnamio pirmą pomidorą nusiskyniau rolleyes.gif Vėlokai šiemet. Vyšnios dingo šiemet, net nepamatėm kur ir kas smile.gif Vyrui sakau, tai man nepalikai nė paragaut , jis mėgėjas būdavo prie vyšnių pamedituot biggrin.gif . Sako, aš galvojau, kad tu čia taip nušlavei visas . biggrin.gif Tai išsiaiškinom, kad paukščiai. Žiauriai dideliais pulkais invaziniai varnėnai skraidė. Tokie pilkesni. Pas mus perintys tokie juodi buvo. Juoduosius serbentus jau nuskyniau, nedaug tebuvo šiemet - nušalo žiedai turbūt.
Papildyta:
Pamiršau pagirt Ates kaimą už aktyvumą - graži akcija !
Atsakyti
QUOTE(Niurzga @ 2017 07 17, 08:27)
Labas rytas.

Lyžuka pas tave berods medis dera, kaip tu uogeles skini ir kokio aukščio tavo medis?

jau nebedera, po vienu metu super gausaus derejimo pernai dar normaliai išsprogo o šiemet vos gyvas, beveik visos šakos sausos liko tik ant kamieno keletas išsporgusiu lapeliu, nežinau kas čia jam nutiko ir ar atsigaus jis, o uogas skindavom paprastai, nes mums tas variantas su paklode netinka po juo agrastas pasodintas smile.gif

ai matau aukščio klausi tai vyras genedavo tai jis toks kaip krūmas apie 2,5-3 tiek į viršų, tiek į plotį , nes jei butume leide tai nežinau kokio dydzio augtų , gal jam tas genejimas pakenkė ...
Atsakyti
Ačiū Lyžuka už atsakymą.
Atsakyti