Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

QUOTE(blakstiena5 @ 2017 01 18, 22:11)
sveiki, gryztu ir as i namus:)
skaitineju,bet tyliai... ax.gif

i pasta jau antrus metus neprisibeldziu...kai jungiaus paskutini karta irgi prase telefono nr.

Bangele anoj temoj rasei apie vistas,kad krenta...ech as net bedavot nebenoriu...man krito 28 broileriai,o jau kaimisku  doh.gif taip grubiai primetus tikrai koki 60 krituoliu isviso...pavieniai ir dabar dar krenta,bet praktiskai jauni...
Kiek kur skaitinejau tai virusine kazkokia liga,kaip bronchitas ar kazkas panasaus. Reikia dezinfekuot patalpas.

Is kaimo patark kokius kopustus augint? reikia universaliu...ir skanus,ir rauginimui ir gerai bei ilgai laikytus. Augindavau brigadir,pernai derlius nuostabus,bet noris kazko kito isbandyt...
Morkas irgi skanios,sultingos,gerai laikytusi

Sakyčiau, dėl kritimo , tai reikia dezinfekuoti patalpas karboliu arba bent kalkėmis gausiai išpurkšti. Gal pakeisti laikymo vietą.Gal profilaktiškai girdyti viščiukus Trisulfon vaistukais. Jie gi nuo kokcidozės, salmoneliozės ir dar kitų bakterijų.
Dėl kopūstų, tai nėra universalių, kad ir ilgai laikytųsi, ir valgyti skanūs, ir rauginimui. Kiekvienos paskirties turi tam tikrų pliusų ir minusų. Sakyčiau, reikia pirkti po pakelį rauginimo ir ilgo laikymo.
http://www.e-seklos...._megaton_f1?p=2 Tą patį Megatoną gali nusipirkti ir iš Blaticseeds . Dar iš jų klasikinis rauginimui Krautman, man jis labai skanus ir valgymui, tik gūžės didelės. Na, bet juk galima sodinti kas 50 cm ir bus beveik normalios. Rauginimui iš www,darzoviuseklos tinka Rinda, Ramco. Juos drąsiai gali saugoti iki kokio vasario. Skanios valgyti. Ilgam saugojimui iš Balticseeds nusibodusi klasika Lenox, o iš Darzovių seklos Kilaton, Faktor, Cilion. Tik gal parduotuvėse ieškok mažais išfasavimais, jų tinklalapyje tik dideliais. Surašiau, ką pati išbandžius, auginus, pasiteisino. Tik tiek,. kad mano auginami buvo pagal pilną tręšimo, purškimo ir kitas priogramas. smile.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif
Taigis , radau narcizų gumbelių, pasirodo nepasodinau rudenį nusipirkus fool.gif
Gal dabar bandyt sukišt į kokį vazoną?
Blakstiena, o gal jau pavyktų prisijungt? Nes ten reik, kad kas nors patvirtintų (kas gali prisijungt), kad įrenginys priklauso tam el. paštui, kuris bando jungtis.
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2017 01 19, 15:21)
Laba 4u.gif 
Taigis , radau narcizų  gumbelių, pasirodo nepasodinau rudenį nusipirkus    fool.gif 
Gal dabar bandyt sukišt į kokį vazoną? 
Blakstiena,  o gal jau pavyktų prisijungt?  Nes ten reik, kad kas nors patvirtintų (kas gali prisijungt), kad  įrenginys priklauso tam  el. paštui, kuris bando jungtis.

Man atrodo pašaldyk tuos narcizus,kur nors pametųsi šiltnamyje(šaldytuve vietos neužiims) ir sodink vazonan.Turėsi velykoms pasipuošti stalą. mirksiukas.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas,

o aš pusryčių atėjau ax.gif

Šiemet morkos mano visai gerai laikosi, skanios, nesuvyto.

Tulpes ir česnakus labai pavėluotai, bet spėjau rudenį žemėn sukišt.
Šiemet didžiausias mano rūpestis žuvys. Reiks normalaus tinklo paieškot pirkt. O praeitą savaitgalį MB dvi dideles eketes išpjovė, tokio dydžio, kad norint išsimaudyt būtų galima.

Virš senos kūdros medis skersai kūdros nuvirtęs daug metų buvo, merginos mėgo per jį pasivaikščioti, bet jos užaugo tai ir medį MB supjaustė. Vanduo pakilęs tiek, kad pusę medžio apsemta buvo ir įšalę, tai iš ledo išpjaustinėjo. vasarą jokių šansų tokį darbą padaryti nieko nesamdant.
Atsakyti
Niurzga, užaugs tie česnakai. Aš lapkričio gal 20 pasodinau, šienu storai apklojau ir nesuku galvos.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 01 19, 10:27)

trisulfan nemacijo...keleta kartu girdziau,paskui jau bijojau begirdyt...su patalpu dezinfekcija tai taip...

eisiu studijuot kopustus ax.gif krautman auginus,bet nugalejo Brigadir smile.gif
QUOTE(žollia @ 2017 01 19, 15:21)
Laba 4u.gif 

Blakstiena,  o gal jau pavyktų prisijungt?  Nes ten reik, kad kas nors patvirtintų (kas gali prisijungt), kad  įrenginys priklauso tam  el. paštui, kuris bando jungtis.

atsiusk kontaktus...labai paskutiniu metu atmintis streikuoja...ne viska gerai prisimenu unsure.gif

mano cesnakai rudeni paliko nepasodinti...uzlijo,pralijo ir kvit...tai gruodi sodinau i siltnami,puikiai isisaknidino,tai pavasari teks persodint i dirva,papildomas darbas nu bet neturiu pasirinkimo ax.gif

morkas kas met vis kitas auginu,kazkaip neturiu isidemejus vienos rusies...ka gaunu is beicuotu seklu ilgo laikymo ta ir perku smile.gif cukinija man patinka "ELITE", burokeliai "cilindrai"
Atsakyti
Ko jau ko, o česnakų neauginu.
Lenkų ūkininkai sakė " Česnakai , kaip ir ožka, tik prasigyvenimui arba nusigyvenimui" smile.gif
Pažiūrėjau, malkos malkinėje senka. Bet kita vertus, kiek tos žiemos beliko. Gal pusantro mėnesio.

Jau kaip traukia nagus į žemę sukišti. Žadu pasiauginti daigų, gal kiek paprekiausiu.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 01 20, 21:43)

Jau kaip traukia nagus į žemę sukišti. Žadu pasiauginti daigų, gal kiek paprekiausiu.

kišt netraukia, bet va pasigrožėt gležnais medžiu lapeliais labai traukia, o dar labiau krokais ir kitom spalvingom gelytem smile.gif

dar laukiu lenku leliju katalogu ir šiaip sergu seklom dabar juodai ....gelbekit kas galit bis.gif bis.gif bis.gif atrodo va pirksiu tik ridikeliu ir dar ko nors, ne tai pamatau nauju pomidoru, geliu nu ir netycia vietoj 3 pakeliu gaunasi kaip min 13 biggrin.gif

tiesa šiandien sesiu jau tongue.gif

nors turbut pas kokia SP jau perpikuota augaliukai biggrin.gif
Papildyta:
IK matei my dobro yra idomiu pentiniu mirksiukas.gif

nu pasirkit ir kitos , čia į ta tema tongue.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 21 sausio 2017 - 10:47
O aš paskaitau kitas temas - tai jau čilai pasėti ir tt. O aš kiekvienais metais vis sėją vėlinu smile.gif Vasarį turėsiu kažkiek atostogų , tai čilius , paprikas ir baklažanus ir salierus ne anksčiau 25 sėsiu .
SP kada sėt vasarinius jurginus ? o aš dar net sėklų jų neturiu ....
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2017 01 21, 11:49)
nors turbut pas kokia SP jau perpikuota augaliukai biggrin.gif

Aha, kaip tik šiandien našlaites pikiavau. drinks_cheers.gif Ir sėti va pasiruošiau rozmariną, lapinius salierus, gazanijas.
Papildyta:
QUOTE(Dusia37 @ 2017 01 21, 15:46)
O aš paskaitau kitas temas - tai jau čilai pasėti ir tt. O aš kiekvienais metais vis sėją vėlinu smile.gif Vasarį turėsiu kažkiek atostogų , tai čilius , paprikas ir baklažanus ir salierus  ne anksčiau 25 sėsiu .
SP kada sėt vasarinius jurginus ? o aš dar net sėklų jų neturiu ....

Paprikas sėsiu vasario 6-9, neanksčiau.Ir čilius taip pat. Viskas ten spėja išdygti, pasiveja ir dar pralenkia.
Jurginus pernai sėjau dukart, vienus sausio pabaigoj, kitus kovo pradžioj. Ir tie kovo pradžioj buvo tvirtesni, neištyso taip. Taip kad dar nesiskubink, spėsi 4u.gif Blogiausiu atveju, atvešiu į meetą daigų biggrin.gif
Atsakyti