QUOTE(blakstiena5 @ 2017 01 18, 22:11)
sveiki, gryztu ir as i namus:)
skaitineju,bet tyliai...
i pasta jau antrus metus neprisibeldziu...kai jungiaus paskutini karta irgi prase telefono nr.
Bangele anoj temoj rasei apie vistas,kad krenta...ech as net bedavot nebenoriu...man krito 28 broileriai,o jau kaimisku taip grubiai primetus tikrai koki 60 krituoliu isviso...pavieniai ir dabar dar krenta,bet praktiskai jauni...
Kiek kur skaitinejau tai virusine kazkokia liga,kaip bronchitas ar kazkas panasaus. Reikia dezinfekuot patalpas.
Is kaimo patark kokius kopustus augint? reikia universaliu...ir skanus,ir rauginimui ir gerai bei ilgai laikytus. Augindavau brigadir,pernai derlius nuostabus,bet noris kazko kito isbandyt...
Morkas irgi skanios,sultingos,gerai laikytusi
skaitineju,bet tyliai...
i pasta jau antrus metus neprisibeldziu...kai jungiaus paskutini karta irgi prase telefono nr.
Bangele anoj temoj rasei apie vistas,kad krenta...ech as net bedavot nebenoriu...man krito 28 broileriai,o jau kaimisku taip grubiai primetus tikrai koki 60 krituoliu isviso...pavieniai ir dabar dar krenta,bet praktiskai jauni...
Kiek kur skaitinejau tai virusine kazkokia liga,kaip bronchitas ar kazkas panasaus. Reikia dezinfekuot patalpas.
Is kaimo patark kokius kopustus augint? reikia universaliu...ir skanus,ir rauginimui ir gerai bei ilgai laikytus. Augindavau brigadir,pernai derlius nuostabus,bet noris kazko kito isbandyt...
Morkas irgi skanios,sultingos,gerai laikytusi
Sakyčiau, dėl kritimo , tai reikia dezinfekuoti patalpas karboliu arba bent kalkėmis gausiai išpurkšti. Gal pakeisti laikymo vietą.Gal profilaktiškai girdyti viščiukus Trisulfon vaistukais. Jie gi nuo kokcidozės, salmoneliozės ir dar kitų bakterijų.
Dėl kopūstų, tai nėra universalių, kad ir ilgai laikytųsi, ir valgyti skanūs, ir rauginimui. Kiekvienos paskirties turi tam tikrų pliusų ir minusų. Sakyčiau, reikia pirkti po pakelį rauginimo ir ilgo laikymo.
http://www.e-seklos...._megaton_f1?p=2 Tą patį Megatoną gali nusipirkti ir iš Blaticseeds . Dar iš jų klasikinis rauginimui Krautman, man jis labai skanus ir valgymui, tik gūžės didelės. Na, bet juk galima sodinti kas 50 cm ir bus beveik normalios. Rauginimui iš www,darzoviuseklos tinka Rinda, Ramco. Juos drąsiai gali saugoti iki kokio vasario. Skanios valgyti. Ilgam saugojimui iš Balticseeds nusibodusi klasika Lenox, o iš Darzovių seklos Kilaton, Faktor, Cilion. Tik gal parduotuvėse ieškok mažais išfasavimais, jų tinklalapyje tik dideliais. Surašiau, ką pati išbandžius, auginus, pasiteisino. Tik tiek,. kad mano auginami buvo pagal pilną tręšimo, purškimo ir kitas priogramas.