Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Liniukai, pradėsiu savaitgalį rišti melionus, jau gulasi. Šiemet palikau ne daugiau 3 šakų, nes bruzgynas gaunasi/

SP, tai kokios veislės milžinės? Nepatikėsiu, kad Honelėjus. O Elkatas lyg formaos pailgos turėtų būti.

Sapniukai, sėk pamirkytomis sėklomis, kai jau kiša uodegytę. Į vagelę prilieji vandens, gal dar gali sausos žemės vos vos, tada išdėlioji sėklas ie apžeri sausa žeme. Kvėpuoja ir nesuplaktoje žemėje guli.
Atsakyti
SP, iš rudeninio meeto turiu ir aš tavo pasidalintų Elkat mirksiukas.gif tik keli kereliai turi tokiu uogų, o kitos normalios. Skanumas wub.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
O mano "kaimo" turgelyje dar lietuviškų braškių nepardavinėja, vien lenkiškos po 2,5 EUR. Gal jau kitą savaitę pasirodys ?
Ir bulves pardavinėja, rašo lietuviškos , bet manyčiau Lenkiškos ....
Lyžuka matei , pavogė kaimą, buvo 1 kaimas ilgu pavadinimu , pasidarė 2 kaimai su keistais pavadinimais, kurių niekaip neatmenu. Dingo Žaslių geležinkelio stoties kaimas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 06 16, 15:07)
O mano "kaimo" turgelyje dar lietuviškų braškių nepardavinėja, vien lenkiškos po 2,5 EUR. Gal jau kitą savaitę pasirodys ? 
Ir bulves pardavinėja, rašo lietuviškos , bet manyčiau Lenkiškos ....
Lyžuka matei , pavogė kaimą, buvo 1 kaimas ilgu pavadinimu , pasidarė 2 kaimai su keistais pavadinimais, kurių niekaip neatmenu. Dingo Žaslių geležinkelio stoties kaimas  smile.gif

Esu girdejus, kad ten jau seniau rinkdavo parašus del pavadinimo keitimo, ir kad paskui gatves buvo, tai va vistik žmones pasieke savo , įdomu kokius pavadinimus paliko? Neveliškiu gal? Nes ten kaip ir tas kaimas buvo kur tie aštuonbučiai
Atsakyti
SP nuliūdino, bet turbūt ji teisi-reikia imti sodinimui daigus iš pirmamečio braškyno.O mano labai geros braškės yra jau 2 ir 3 metų unsure.gif Kai tų veislių yra ne viena, tai vienais metais pasidauginu vienų, kitais kitų veislių.Tai šiais metais būtinai reikia pasidauginti, bet jau bus iš vos ne trečiamečio braškyno, sodintos užpereitų metų pavasarį, kai su ramentais vaikščiojau.Gerai atsimenasi biggrin.gif Pernai rudenį iš susitikimo parsivežtos braškės labai silpnos yra, vos po kelis lapus ir braškių kekė.Gražiausios Sonata.Bet juk ir sodinom vos ne spalį, susitikimas buvo rugsėjo 25.Reikia džiaugtis, kad iš vis prigijo ir auga smile.gif .Vakar nuskynėm trešnę, jau paukščiai įsisukę buvo.Nedaug tų uogų, koks 1,5 litro, bet nesitikėjau iš vis nieko, nes tuo momentu, kai ji žydėjo, tai naktim iki 7 šalčio buvo.Daugiausia ir buvo uogos viršūnėje, matyt ten šilčiau buvo smile.gif.Šiltnamyje braškės kaip ir baigiasi, bet lauke pradėjo derėti, ir sausmedžio uogų pavalgom, ir bulvių šviežių pasikasu,morkyčių, žirnių iš šiltnamio, vienu žodžiu prasidėjo tikras gyvenimas biggrin.gif Man laaabai patinka, kai pereini per daržą ir parsineši pietums daržovių.Agurkai šiltnamyje valgomi, salotos ,ridikiukai lauke, svogūnlaiškiai....Tuoj tuoj bus šviežių kopūstų-ankstyvieji gražiai galvas suka, dienom didėja, jau kaip kumštis yra.Vaikštau po daržą ir kaifuoju ax.gif Nereikia man nei jokių maljorkų, nei Palangos.Atostogauju savo darže biggrin.gif
Atsakyti
Bangelės, kaip gražiai aprasei, taip ir matau atrodo viską mirksiukas.gif, nemyli manęs daržas kaip ir aš jo, apart ridikėlių ir salotų kolkas ten nieko valgomo nėra mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Lyžuka,bet už tai gėlės myli tave. wub.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas,

Bangele kaip gražiai aprašei wub.gif

Pirmų braškyčių keletą jau turėsiu kitą savaitgalį ax.gif Man tai labai anksti.
Vakar jau kelias žemuogytes nusiskyniau.

Mano ridikiukai visada sužydi, ir veisles keičiau ir skirtingu laiku bandžiau sėt.

Agurkai šiemet iš daigyklos, kol kas labai nenoriai auga, bet prigijo beveik visi, o vieną eilutę tiesiai žemėn sėjau tie jie gražūs, sudygo viens prie vieno bigsmile.gif Tik kol kas dar tik pirmi du lapukai.

Kaimietuke nu paaiškink man blondinei pekino kopūstai tavo iš daigelių baigia visi sužydėti, dalį jau išroviau, ką darau ne taip, dauguma po agro plėve gyveno, bet keli lauke ,,pliki". Sakyčiau po plėve per šilta bet ko pražydo tie kur nedengti? Ar žydėjimui gali turėti įtakos pati žemė?
Šiiemet lbai gražios romėniškos salotos, neįsivaizduoju kokio dydžio jos turi užaugti, kad jau galiu raut, kol kas tik atsargiai praretinu.
Sunberiai mažuliukai, o jau pažydo bigsmile.gif Žiedai grynai kaip bulvės tik mažučiai.

Aukštaūges pupeles kažkas ryja, beveik visos kaip rėčiai, o šparaginių neliečia blink.gif

Į vieną daigyklą susėjau ir patisonažus ir žalias cukinijas, sudygo tik kažkas vienas ir dabar nežnau ką atsėt skubiai tai greičiausiai visko reiks be kažko apsiei unsure.gif

Kai kurie irisai nuo žiedų svorio išlūžo blink.gif

Beje ar kas turit dvyliktokų? Kaip sekasi egzaminai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niurzga: 18 birželio 2017 - 08:56
Deja ir pas mane visi pekinukai leidžia žiedus. Kaltas šaltas pavasaris, ir nieko čia nepakeisti. galima nebent valgyti lapus dedant į salotas. Jei kas turite pekinų sėklos, Joninės - pats tas laikas sėti žiemai, pradžioje į daigyklas.
Romėniškos salotos užauga maždaug iki 6-8 cm skersmens , o ilgis priklauso nuo veislės. Žodžiu, gūželė panaši į pekinukus.

Ridikėliai iš tos pačios serijos, kaip ir pekinai, tik truputį kitaip. Be pavojaus galima auginti anksti pavasarį arba rudenį, sėjant nuo rugsėjo. Nemyli ilgos dienos.

Braškių turiu jau po truputuką. Ryte rišau pomidorus, vos neišviriau savo sultyse. blink.gif Kaupiuosi vėl keliauti į šiltnamį ir paleisti laistymą.
Atsakyti
Kad šiemet tie patys topiniai rover ridikėliai arba į zyduolius nuėjo arba sukietejo be proto
Papildyta:
QUOTE(IngridaB @ 2017 06 17, 07:11)
Labas rytas.
Lyžuka,bet už tai gėlės myli tave. wub.gif

Nu turi kažkas mylėt vistiek bigsmile.gif
Atsakyti