Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Vienintelis melionas lauke. Kiti šiltnamyje. Ko tai visa įvairovė nedygo, sėkla pernykštė buvo. Arbūzų turiu ar ne 15 daigų, pasodinau kur aukščiau. Jie gi pusdykumių augalai, kai prasideda lietuviški lietūs, prigeria.
Melionai visi šiltnamyje.
Užpernykštė nuotrauka
Atsakyti
Kaimietuke, jau galvojau, kad cia siu metu vaizdai blink.gif
Labas
agurkai nedygsta, greiciau seklos supus, nei isdygs. Reiks eit turgun daigu pirkt ar be agurku but.
Atsakyti
Aš irgi vos infarkto negavau,galvojau jau šiųmetiniai melionai. bigsmile.gif
Sudygs gal dar Sapniuk?Mano sudygo tik dabar. ax.gif
Atsakyti
Pas mane arbūzų netoli 40 biggrin.gif Lauke po agro, tik 3 šiltnamy ir melionai šitnamy 4 rūšių. Agurkai kaip kareiviukai, viens prie vieno, nes sodinti daigais. Pavargau po 2 ar 3 kartus sėti, tai jau keli metai ir sėklos susitaupo, ir galva rami.
Iš Kaimo, ar riši melionus? Jau nuskabiau ir atžalų viršūnes, neblogai auga.
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas. Ingridos pusryčiai grynai mūsų figūroms biggrin.gif
Kaip jums mano braškės šiltnamyje? biggrin.gif
Būtų galima kaltinti, kad čia tręštos, kitaip žiūrėtos. Nieko panašaus. Toje pačioje lysvėje auga ir kita veislė, kuri gauna tą patį kiekį vandens, tą pačią priežiūrą, tos pačios auginimo sąlygos, o uogos paprastos, eilinės. Du litrai iš tos pačios lysvės, bet skirtumus matot.

Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 06 15, 07:19)

Būtų galima kaltinti, kad čia tręštos, kitaip žiūrėtos. Nieko panašaus. Toje pačioje lysvėje auga ir kita veislė, kuri gauna tą patį kiekį vandens, tą pačią priežiūrą, tos pačios auginimo sąlygos, o uogos paprastos, eilinės. Du litrai iš tos pačios lysvės, bet skirtumus matot.

wub.gif O tai kas įtakoja dydžio skirtumą? Veislė?
Aš pernai pirkau FB iš tokios ponios Stanislavos ala tokių didelių uogų daigų . Už 1 vnt 1 euras . Nu ir auga .... špygos didumo biggrin.gif Jau pagyvenus moteris, ale sukčiuvienė pasitaikė ... dry.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žollia: 15 birželio 2017 - 06:57
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 06 15, 07:19)

Ingridos pusryčiai ne pilvui, o akims.
Braškės labai gražios . Nors manęs dydis nevilioja, svarbu būtų saldžios smile.gif

Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2017 06 15, 07:56)
Labas rytas  4u.gif 

wub.gif  O tai kas įtakoja dydžio skirtumą? Veislė? 
Aš pernai pirkau FB iš tokios ponios Stanislavos ala tokių didelių uogų daigų . Už 1 vnt  1  euras . Nu ir  auga .... špygos didumo  biggrin.gif  Jau pagyvenus  moteris, ale sukčiuvienė  pasitaikė ... dry.gif

Matai, gal ji ir pati nežino, kad daigus galima imti tik nuo pirmamečio braškyno. Paskui jau motininės sensta, genetiškai neperduoda savybių "vaikams". Pas ją irgi gali būti labai didelės uogos ant geros veislės motininio krūmo, bet vaikai gali būti tik špygutės. ax.gif
O šiaip uogų dydis tikrai priklauso nuo veislės. Dešinėj pusėj-Honeyone, Kent, Hokent. Kairėje-Elkat.
Dėl saldumo jau pernai išbandžiau, o šįmet pasitvirtinau, kad priklauso tikrai nuo sugebėjimo pasisavinti medžiagas iš dirvos. Pernai, pamenat, sakiau, kad pirmosios buvo labai kvapnios, bet...beskonio? Buvau jau išsigandusi nerealiai, tačiau laikas ėjo, aš jas mažiau žiūrėjau, mažiau laisčiau-ir jos į sezono pabaigą man tapo saldžios, saldžios biggrin.gif Visos veislės. Tai supratau, kad kuo daugiau laistau(arba laukuose lyja), tuo braškė pasisavina tik vandenį, išsipučia, parausta, bet nelieka jos saldumo. Šįmet buvo sugedusi laistymo įranga, pradžioj laisčiau rankomis. Ir pirmosios uogos buvo tobulo saldumo wub.gif Paskui vyras sutaisė laistymo sistemą, ėmėm laistyti automatiškai, ir braškės tapo rūgštokos net. Tai dabar įsicinkinau: pirma išskinu raudonas, tik tada laistau biggrin.gif
Nusipirkau šiandien lenkiškų braškių. ax.gif Turiu žinoti ir jausti skirtumus. Uogos didelės, aišku, kelios raudonos, kitos pusžalės. Pauosčiau-vos juntamas braškių kvapas yra. Suvalgiau gal tris skirtingas, ir didesnes, ir mažesnes. Nesaldžios. Net nesaldžiarūgščios. Vaikas paėmė, paragavo ir nustūmė į šoną, sako, mama, mūsų skanesnės. biggrin.gif Užbėrėm cukraus. Irgi nevalgo. Nu teks kompotą virti biggrin.gif Ale ant dūšios gera, vis tik kas jau kas, bet mano braškės iš šiltnamio kvepia net per du metrus nuo jo!
Atsakyti
tai va kaip ir rašai gali būt ta pati lietuviška be skonio, beje pas mus taip ir yra, prie vieno prekybcentrio pardavineja lietuviškas? rugčios nors ir gana gražios prie kito po 2 eur graikiškos kvepia tikrai irgi per 2 m ir skonio geresnoo už anas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2017 06 15, 11:11)
tai va kaip ir rašai gali būt ta pati lietuviška be skonio, beje pas mus taip ir yra, prie vieno prekybcentrio pardavineja lietuviškas? rugčios nors ir gana gražios prie kito po 2 eur graikiškos kvepia tikrai irgi per 2 m ir skonio geresnoo už anas smile.gif

Vyresnysis sūnus paragavo ir sako, oi, kaip skiriasi, lenkiškas kandi-jos sausos viduje, savas kandi-ir sultys bėga smakru biggrin.gif
Atsakyti