Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

QUOTE(bangelee @ 2017 06 12, 11:47)
Pas mus vėl lyja.Žmonės šieną nusipjovę, džiovina, tai visai ne kas. Mes šiemet nešienausim, savo žolę atidavėm, tai mums nesvarbu.Bet, kadangi nesu gryna lietuvė, tai  man gaila, kad kaimynams šienas pūva.
Išnaudoja orą, susitvarkiau šiltnamius.Bet liepos pradžiai pomidorų tikrai neturėsiu.Dar mažiukai, nėr didesnių už kaštonus, dar jiems augti ir augti...Daug naujų veislių, gal vėlyvesnės, bet kad ir mano išbandytieji hibridai mažiukai tebėra ax.gif Agurkų jau turiu, savo šeimai užtenka, iš 5 pasalimo daigų, o lauke konservavimui skirti teturi tik po vieną tikrą lapą smile.gif

oho agurkai savi greita smile.gif, mano šiltnami pirmus kurkliai suputo tai dabar atsejau tai dar tik po lapa pirma auginasi, jaučiu bus kartu su lauko smile.gif , o pomidorai tik žydi, et bus kai bus, užteks ju
Atsakyti
Antrą kartą atsėjau pupeles. blink.gif Tuo pačiu pabėriau ropių ir griežčių.
Atsakyti
Aš irgi atsėjau šparagines.O agurkai pradėjo dygti,nors irgi nusipirkau dar,ai sukišau. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2017 06 12, 18:39)
Aš irgi atsėjau šparagines.O agurkai pradėjo dygti,nors irgi nusipirkau dar,ai sukišau. ax.gif

Pas mane tragiškai agurkai nedygo , tai susėjau į indukus šiltnamyje... Kažin jei po lietaus sudygs ir lysvėj ir šiltnamyje kur bekišiu ? O valgysiu tai tikriausiai Kalėdom ar Helovynui laukinius smile.gif smile.gif smile.gif Turiu įtarimą , kad juos kažkoks padaras iškniso . Ar kurmis ar pelėnas ... O pakalnėj tai cukinijas ir kelis agurkus kurklys nukando . Tai ir gyvenu - ant kalno kurmiai , pakalnėj kurkliai smile.gif Negalėtų visi varyt į seną sodą ir ten baliavot ? ar į pievas ? Vietos tai yra....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 12 birželio 2017 - 18:26
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Dusia, ne tau vienai agurkai nedygsta. 4u.gif Aš irgi tik vakar sulaukiau pirmųjų išlindusių lauke pasėtų birželio 4-5 d. Tokie išsigandę gelsvais lapeliais. Ne kažin kas . Užklojau šįryt agro , gal šilčiau bus, nes už lango tai ruduo nusimato visą savaitę unsure.gif Pupeles irgi atsėjau. O šparaginės, kur gavau juodas , dygo viena, bet jau su nugraužtu viršum verysad.gif Bandžiau ieškot žemėj kitų, kad pažiūrėt ko nedygsta - tuščia unsure.gif
Braškes irgi reik užklot - varnėnai kapoja jau vos pradėjusias rausti mad.gif Arbūzus buvau nuklojusi, bet vėl užklojau agro dviem sluoksniais, kažin ar ne per storai? Kad nenulūžtų , nes agro prisunkusi nuo lietaus g.gif
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2017 06 13, 09:09)
Labas rytas  4u.gif
Dusia, ne tau vienai agurkai nedygsta.  4u.gif  Aš irgi tik vakar sulaukiau pirmųjų  išlindusių  lauke pasėtų birželio 4-5 d.  Tokie išsigandę gelsvais lapeliais. Ne kažin kas . Užklojau šįryt agro , gal šilčiau bus, nes už lango tai ruduo nusimato visą savaitę  unsure.gif  Pupeles irgi atsėjau. O šparaginės, kur gavau juodas , dygo viena, bet jau su nugraužtu viršum  verysad.gif Bandžiau ieškot žemėj kitų, kad pažiūrėt ko nedygsta - tuščia  unsure.gif 
Braškes irgi reik užklot - varnėnai kapoja  jau vos pradėjusias rausti  mad.gif  Arbūzus buvau  nuklojusi, bet vėl užklojau agro  dviem sluoksniais, kažin ar ne per storai? Kad nenulūžtų , nes agro prisunkusi nuo lietaus  g.gif

mane Dusia pamokė. Ant arbūzų dedu 5 l bambalius nupjautais dugnais, kamščius atsuku. Labai erai juose subujoja.
Atsakyti
Tai reik vandenį pirkt, kad jų turėt smile.gif . mes geriam vandenį iš krano, tai neturiu tokių bambalių ax.gif
Agurkams, jaučiu, gerai būtų wub.gif Sušiltų ir augtų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2017 06 13, 15:40)
Tai reik vandenį pirkt, kad jų  turėt  smile.gif .  mes geriam vandenį iš krano, tai  neturiu tokių  bambalių ax.gif 
Agurkams, jaučiu, gerai būtų  wub.gif  Sušiltų ir augtų  ax.gif

Mes irgi neperkam. Nežinau iš kur gavom... unsure.gif
Agurkai nuo pasėjimo gyvena po agroplėvele. nudengiu tik kai pradeda žydėt. Visada taip. Visada turėjau agurkų. Kai karšta turi pavėsio, žemės neišgarina, kai šalta-ji sušildo kažkiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ate42: 13 birželio 2017 - 15:07
Gera mintis bambaliai. Kažkurioje pakuočių parduotuvėje mačiau ir butelių. Aišku, nauji. Bet dėl kelių arbūzų ko nepadarysi. Galima imti gal ir peršviečiamus kibiriukus, tik reikės dugne skyles pjauti.
Maniškiai auga sename buvusiame sode, iš visų pusių šimtamečiai klevai. Vidurdienį saulė kad prikaitina, gal 45 būna, kaip šiltnamyje. Bėda būna su ravėjimu. Dieną karšta, pavakaryje uodai kaip išprotėję pjauna.
Atsakyti
i tokius bambalius ir pomidorus sodina, tik atvirkščiai viskas , dugno aišku nera o per kakliuka iškiša stieba ir tada liejant labai konkrečiai ant šaknu vanduo patenka, sako, kad tai išeitis kur to vandens ribotai labai buna
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2017 06 13, 19:18)
i tokius bambalius ir pomidorus sodina, tik atvirkščiai viskas , dugno aišku nera o per kakliuka iškiša stieba ir tada liejant labai konkrečiai ant šaknu vanduo patenka, sako, kad tai išeitis kur to vandens ribotai labai buna

Tai ir čia taip - dugno nėra - per kakliuką kvėpuoja smile.gif Mini šiltnamiukas gaunasi , tik viena bėda - labai greit būna pilnas augalo ir tenka paliest į laisvę smile.gif Svarbu nenudengt saulėtą dieną , nudega lapai . Šiemet atidaviau laukinių pomidorų vietą arbūzams ir melionams , tikiuosi patiks .
Atsakyti