Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Labas rytas,
pas mus lyg šalnos nebuvo, bent jau gyvenvietėje bulvės nenušalo.Bet naktį termometras terodė 3 šilumos, tai labai baugu buvo.Laukuose, ne gyvenvietėje, pasodintos bulvės prieš savaitę tebuvo tik kelios išdygę, tai jei ir buvo ten šalna, tai nedidelis nuostolis.O prie namų viskas sudygę, ankstyviausiai sodintos jau su žiedų kekėm bet dar nepražydusiom, bandžiau dengti jas, bet plėvelė per siaura, tik nuo vėjo pridengiau ir viskas ax.gif O ir visokios violetinės ir kitokios jau sprindžio aukščio, pupelės sudygę- nepridengsi visko, guodžiaus kad tarp medžių, tarp namų bus šilčiau.
O pirmas šviežias bulves vakar jau suvalgėm ax.gif , buvau pasodinus kibiruose kovo 19d.Derlius, kaip čia pasakius, viename kibire labai gražios, kitame daug, bet labai smulkių, tokių kaip kaštonai,o trečiame visos bulvės supuvę, nors virkščios buvo žalios.Pasirodo tam kibire nebuvo dugne skylės biggrin.gif , tai viršuje žemė kaip ir sausa, o dugne ežeras biggrin.gif .Na, bet vieniems pietums mums užteko.Rekordo nesumušiau, pernai šiltnamyje pirmąsias kasėm gegužės 27.
Vakar atidirbau paskutinę dieną, nuo pirmadienio atostogos prasideda,iki liepos 10.Atrodo, kad mano kurortas bus daržas-reiks revėt, ravėt ravėt, vienam gale pabaigsiu, kitas jau bus apžėlęs biggrin.gif Bet nėra to blogo kas neišeitų į gera.Konservavimo sezonas prasidės, kai grįšiu dirbti, nebebus laiko, gal mažiau prisikonservuosiu.Nelabai savo noru išėjau atostogauti, vyras atostogaus liepos mėnesį, bet darbovietė pati sprendė kada išleisti, kad neišeitų visi kartu atostogaut, kad būtų ir vasarą, kas darbus dirba smile.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas,

jetus koks pusrytnės arbatos pateikimas wub.gif

Aš turiu tris kibirus balkone su pasodintom bulvėm tai kol kas nežinau kas dugne dedasi, bulvės jau žydi, ogal pas mane irgi supuvę jau, vienas kibiras be skylių dugne, du su skylėm, smalsu.
Atsakyti
Žolia, lauks dar su pupom, pas mane yra šaknelės ir daigelis, tai gal dar drėgmės trūksta, išlįs.
Atsakyti
Radau ir aš pupos šaknelę, kai pakasinėjau ax.gif Kur žemė drėgnesnė, jau kalasi po truputį. Vakar buvau uždengusi agro ir žvakes uždegusi. Nebuvo šalnos. Šįvakar nieko nedengiau ir nedegiau, tai kažin kaip bus ax.gif bet rodo, kad pas mus turėtų būt apie +4 C, gal taip ir bus ax.gif
Atsakyti
Ryte sinoptikė per radiją sakė, kad šalna kai kur buvo 4-7, tai baisu.
Atsakyti
Žiema ateina? Siaubas kažkoks. Žemė sausa tai vakarop papykusi laisčiau šulinio vandeniu, žinau, kad negerai šaltu vandeniu liet, bet žemė perdžiuvusi. Daug nepyliau iš viršau lietų padariau. rasą uždėjau ir tiek.
Atsakyti
Labas rytas.
Sekminės,galėtų lyti visą parą,nepakenktų. ax.gif
Atsakyti
Sveikos,, margeniai nusalo unsure.gif ot vasaros pradžia, gegužės mėnesį sniegas, birželio mėn šalnos
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
la,lietinga ryta smile.gif Lietusssssss biggrin.gif Pas mus apsalo bulves,agurkai,hortenzija,cukinijos biggrin.gif Tokiais tarpais_nusalo,nenusalo,nusalo,nenusalo biggrin.gif Isgyvensim
Atsakyti
Laba,

papasakokit prašau nuo ko gali juoduoti pomidorų lapai, nesu dar tokių mačiusi, ne visi, tik keli apatiniai, o viršūnė net labai graži.

Kadangi pas mane viskas vėliau auga, žydi.. tai ir su šalnom viskas gerai. Arba jų pas mane nebuvo, arba nežymios. Poros medžių lapai įtartini, lyg šalnų būtu gavę.
Amaras tris medžius užpuolė, po ranka nieko gero daugiau neturėjau tai indų ploviklių nupurškiau unsure.gif

Po šios žiemos nemažai nuotolių, dalis medžių neišgyveno, jau ir taip alyvos pas mane gyvent nenori tai po žiemos net dvi nemažos numirė, abrikosas vienas, viena labai sena obelis vos pora šakų sužaliavo, velnio lazda numirė, o irgi nemažas medis buvo nu ir dar pora medelių mano ,,parkelyje". kažin kas nepatiko, greičiausiai visko šaknys užmirko, nes kažkoių baisių šalnų lyg ir nebuvo.

Magnolija po persodinimo pernai labai geibo, lapai krito tai žiemą atlaikė, o dabar ir žiedą sukraut susigalvojo blink.gif Rado kada.
Atsakyti