Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Žolia, baik reklamuoti tą gudobelių tinktūrą. biggrin.gif
Vienas toks artistas avariją padarė apsinešęs su ta tinktūra. Mol, oficialiai versijai.
Margainis - tai didelė pikta usnis, kad jį perkūnas. Vienais metais netyčia pas anytą buvo, nešė paskui pelkėn skandinti.
Bangele, iš egzotikos bandyk šakninių petražolių ir visokių žieminių ridikų. Dabar valgome Karmina, Red meat, dar tokius alyvinius no name.
Atsakyti
[quote=bangelee,2025 01 14, 18:48]
[quote=žollia,2025 01 13, 20:51]
Man patinka visokie netradiciniai augalai. Bet dažnai pabandau ir kitais metais jau neauginu. smile.gif

Aš irgi mėgstu pabandyti. Taip auginau žemės riešutus, artišokus, sojų pupeles, lapkotinius salierus, dar visokių retų nevalgomų daržovių biggrin.gif Nepritaikiau į savo racioną. Net nežinojau, kas esu tradicinio maisto šalininkė. ax.gif
[/quote]
visus šituos jau esu "perleidus" per savo daržiuką mirksiukas.gif biggrin.gif dar geltekles., kurios laabai patiko, n visokiu žoliu prieskoniu, pastarnokus, okras ir t.t o žemuoginis špinatas jau kaip piktžolė eina vis kur nors idygsta pora palieku ir taip kas met set jau nebereikia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: [b!]Šiandien[/b!], 08:04
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Vat šakninės sunkiai auga,arba aš nemoku.
Na va atkalbėjote dėl margainio,jau ir sėklas buvau pasidėjųsi siūstis.
Atsakyti
Labas,ateina pavasaris,letai .bet uztikrintai.Prabudom biggrin.gif apie seklas snekam.Prisisakiau ir as pomidoru biggrin.gif ,dabar vakarais lovoj planuoju sodinima.IK,tu teisi,mazas vokietukas vardu Alsheimeris pro kampa paziuri biggrin.gif
Atsakyti
Iš Kaimo, šakninės petražolės man ne egzotika, o kasmet auginama ir naudojama daržovė. Baltieji ridikai ar daikonai taip pat. Ir dabar turiu sklepe dar beveik pilną maksiminį maišą. Gerai laikosi. Sutarkuoju, dadedu svogūnų nuo palangės, krapų iš šaldiklio, grietinės ir skaniausios salotos prie mėsos. Petražolės tai tik kaip prieskonį sriubai virti tenaudoju, bet turiu. Ir auginu mažiau nei ridikų. Dar gerai auginti yra tai, ką ,jei pats nesuvalgysi, galėsi ožkoms sušerti. tada nuostolių nebūna, ir nereikia bedavoti, kad per daug pasiauginau. Oi kaip skaniai ožkos daikonus kramsnoja. O va, petražolių ar pastarnokų nepaduosi smile.gif
Atsakyti
Bangele, pastarnokai ir petražolės gyvulius alergizuoja. Jie patys tai žino, o šeimininkai - ne. ax.gif
Šitos šaknys labai skanu dėti kepti kartu su kokia višta rankovėje. Apačioje pastarnokų,morkų, petražolių šaknų, ant jų vištaitė ir orkaitėn. Apskrinda, riebaluose apsivolioja - tiesiog pasaka.
Dar juos naudoju baltos mišrainės variacijoms vietoje bulvių. Man tradicinė balta mišrainė - blogis, kurį reikia uždrausti įstatymu. Atsivalgiau jos vaikystėje giminių susiėjimuose. GANA bash.gif
Supjaustau tas šaknis kubeliais, apskrudinu vos vos pateptoje aliejumi keptuvėje. Jos turi likti traškios. Tada galima dėti į įvairiausias salotas, dar dedu į silkių salotas su svogūnu ir vynuogėm (arba ananasais) bei kukurūzais. Galima sutarkuotas apkepti su svogūnais, pridėti pomidorų padažo . Tada ant silkės ar keptos žuvies. Galima tuos kubelius panaudoti "kirvio" sriubai.
Na, man jie žiemą tiesiog eksperimentų lobis.
Atsakyti