Labas rytas.
Laba
O aš jau pabėriau sėklikių. Noriu patikrint, ar sėklos daigios Pernai pasirinkau jau savo auginų Artemisia annua sėklų, tai tikrinu daigumą Atrodo, kad subrendę sėklynai buvo , bet reik įsitikint Laikau čiurikus , kad sudygtų
-5ºC Kadangi iki šiol vis dar ruduo buvo, kaip ir šaltoka
Reiks atnaujint drebulės žievės atsargas, žinovai rašo, kad sausio mėnesio ji pati geriausia, turi sukaupusi daugiausiai naudingų medžiagų.
O aš jau pabėriau sėklikių. Noriu patikrint, ar sėklos daigios Pernai pasirinkau jau savo auginų Artemisia annua sėklų, tai tikrinu daigumą Atrodo, kad subrendę sėklynai buvo , bet reik įsitikint Laikau čiurikus , kad sudygtų
-5ºC Kadangi iki šiol vis dar ruduo buvo, kaip ir šaltoka
Reiks atnaujint drebulės žievės atsargas, žinovai rašo, kad sausio mėnesio ji pati geriausia, turi sukaupusi daugiausiai naudingų medžiagų.
Nuo ko ta žievė?
as užpernai kiek gudobeles prisidžiovinau tai tik šia vasara apžiūrėjau kad stovi taip ir nepaliesta ....tai ši rudeni nieko nedžioviau tiesiog kiek suvalgiau nuo krūmo jos uogu tiek
as užpernai kiek gudobeles prisidžiovinau tai tik šia vasara apžiūrėjau kad stovi taip ir nepaliesta ....tai ši rudeni nieko nedžioviau tiesiog kiek suvalgiau nuo krūmo jos uogu tiek
Oi, drebulės žievė gydo daug problemų. nesurašysiu, bet yra daug info, ypač rusiškos info youtube. Antibakterinės, antivirusinės, antiparazitinės savybės, skystina kraują ir t.t. Žvėrių apgraužtus medelius dažnai galima pamatyti- taip jie gydosi
Tai tas džiovintas uogas gali užpilt degtine ir turėsi gudobelių tinktūros
Gal kas auginate Margainį?Sunku?
Svajonėse turiu nusipirkti aliejaus spaudimo presą buitinį.Gal kas turite?Atsiliepimai?
Svajonėse turiu nusipirkti aliejaus spaudimo presą buitinį.Gal kas turite?Atsiliepimai?
Auginau ir margainį praėjusią vasarą. Labai gražus augalas žiedai į varnalėšos panašūs Bet sėklas nuimti tai buvo pragaras: duria, reikėjo pešt iš to pumpuro... Gal man nespėjo sunokt pilnai, nežinau. Tai tokią čerkutę sėklų pasikrapščiau ir tiek . O nupjovus rudenį kol išnešiau iš daržo, tai susibadžiau net per pirštines. Tik ant šakės kabint, nesiliečiant geriau darbuotis. Ir baltojo amaranto auginau. O jau sėklų smulkumas Man patinka visokie netradiciniai augalai. Bet dažnai pabandau ir kitais metais jau neauginu.
Papildyta:
Mano mieste gamina tuos presus. Visokių pajėgumų.
Papildyta:
Ingrida, pas mane auga tikrasis margainis. Vienmetis augalas, bet pasisėja pats, aš jo niekam nenaudoju, tik kokį vieną kitą daigą pasilieku dėl grožio. Lapai gražūs, margi, bet užaugęs duria labai. Vienas kupstas paaugina kelis usnies žiedo dydžio žiedynus. Na gal truputį didesnius. Tai kiek ten tų sėklų tėra, ir kiek tų krūmų reiktų, kad galėtum spausti aliejų O krūmas didelis, gal virš metro aukščio ir vos ne metro pločio, duria, nepatogu ravėti aplink jį. Nežinau iš kur jis pas mane atsirado, kur buvo pradžia. Matyt kažkas davė ir paskui prisiveisia pats. Tas pats kaip raudonlapiai kiškio kopūstai,(užkrito pavadinimas) parsinešiau dėl grožio iš kažkur, dabar turiu vieną papildomą piktžolę
Daržininkavimo sezoną pradedu -užsisakiau sėklų, jau gavau pranešimą kad perduota kurjeriui, tai ryt poryt bus mano namuose. Iš balticseeds Vis galvoju, kaip sumažinti pomidorų veislių kiekį, turiu apie 30, tai kokių čia reikėtų nebesėti. Visi geri, visi gražūs ir skanūs, atsisakyti ir pasirinkti labai sunku
Daržininkavimo sezoną pradedu -užsisakiau sėklų, jau gavau pranešimą kad perduota kurjeriui, tai ryt poryt bus mano namuose. Iš balticseeds Vis galvoju, kaip sumažinti pomidorų veislių kiekį, turiu apie 30, tai kokių čia reikėtų nebesėti. Visi geri, visi gražūs ir skanūs, atsisakyti ir pasirinkti labai sunku
QUOTE(žollia @ 2025 01 13, 19:51)
Man patinka visokie netradiciniai augalai. Bet dažnai pabandau ir kitais metais jau neauginu.
Papildyta:
Papildyta:
Labas rytas.
Žolyte,pasidalink,kokius įdomius augalus verta auginti?Man irgi įdomu labai.
Pas juos ir nusižiūrėjau.
Ingrida, kad neturiu kuo dalintis , ku kokia informacija užkliūna apie augalą ir ieškau sėklų Man turbūt pats procesas svarbu: ieškoti, siųstis, sėti, stebįt kaip auga. Tu tai dar daugiau visko sodini, vos ne kasdien kažkokį augalą nusiperki Man tai slėptis po lapais.
Ingrida o ne paprasčiau nusipirkti to margainio
https://chiaseklos.l...rgainio-seklos/
Papildyta:
tai mintis verta dėmesio o čia galima gal ir į vidu prie kavutės ta tinktūra suvartoti?
https://chiaseklos.l...rgainio-seklos/
Papildyta:
QUOTE(žollia @ 2025 01 13, 13:04)
Oi, drebulės žievė gydo daug problemų. nesurašysiu, bet yra daug info, ypač rusiškos info youtube. Antibakterinės, antivirusinės, antiparazitinės savybės, skystina kraują ir t.t. Žvėrių apgraužtus medelius dažnai galima pamatyti- taip jie gydosi
tai mintis verta dėmesio o čia galima gal ir į vidu prie kavutės ta tinktūra suvartoti?
QUOTE(Lyžuka @ 2025 01 14, 10:05)
Ingrida o ne paprasčiau nusipirkti to margainio
[
[
svarbu nepadaugint
Ingrida, aš sėklų pirkau iš katino.lt internetu. Ir aliejaus tuo pačiu pirkau. jei spaudimui augint, tai tau hektarais reiktų sodint ir kult kažkaip. Specifinis augalas. Ir, kaip Bangele rašė, labai mažas derlius iš augalo. išvieno krūmo gal 5 -6 galvos sunoko. o augalas didelis ir platus, sodint reik kas 30-50 cm.