Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Laba 4u.gif
O aš jau pabėriau sėklikių. biggrin.gif Noriu patikrint, ar sėklos daigios ax.gif Pernai pasirinkau jau savo auginų Artemisia annua sėklų, tai tikrinu daigumą smile.gif Atrodo, kad subrendę sėklynai buvo , bet reik įsitikint ax.gif Laikau čiurikus , kad sudygtų biggrin.gif
-5ºC bigsmile.gif Kadangi iki šiol vis dar ruduo buvo, kaip ir šaltoka biggrin.gif
Reiks atnaujint drebulės žievės atsargas, žinovai rašo, kad sausio mėnesio ji pati geriausia, turi sukaupusi daugiausiai naudingų medžiagų.
Atsakyti
Nuo ko ta žievė? smile.gif

as užpernai kiek gudobeles prisidžiovinau tai tik šia vasara apžiūrėjau kad stovi taip ir nepaliesta verysad.gif....tai ši rudeni nieko nedžioviau tiesiog kiek suvalgiau nuo krūmo jos uogu tiek smile.gif
Atsakyti
Oi, drebulės žievė gydo daug problemų. wub.gif nesurašysiu, bet yra daug info, ypač rusiškos info youtube. Antibakterinės, antivirusinės, antiparazitinės savybės, skystina kraują ir t.t. 4u.gif Žvėrių apgraužtus medelius dažnai galima pamatyti- taip jie gydosi smile.gif
Tai tas džiovintas uogas gali užpilt degtine ir turėsi gudobelių tinktūros smile.gif
Atsakyti
Gal kas auginate Margainį?Sunku?
Svajonėse turiu nusipirkti aliejaus spaudimo presą buitinį.Gal kas turite?Atsiliepimai?
Atsakyti
Auginau ir margainį praėjusią vasarą. Labai gražus augalas wub.gif žiedai į varnalėšos panašūs Bet sėklas nuimti tai buvo pragaras: duria, reikėjo pešt iš to pumpuro... Gal man nespėjo sunokt pilnai, nežinau. Tai tokią čerkutę sėklų pasikrapščiau ir tiek . O nupjovus rudenį kol išnešiau iš daržo, tai susibadžiau net per pirštines. Tik ant šakės kabint, nesiliečiant geriau darbuotis. Ir baltojo amaranto auginau. O jau sėklų smulkumas ax.gif Man patinka visokie netradiciniai augalai. Bet dažnai pabandau ir kitais metais jau neauginu. smile.gif
Papildyta:
Mano mieste gamina tuos presus. Visokių pajėgumų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žollia: [b!]Vakar[/b!], 19:51
Ingrida, pas mane auga tikrasis margainis. Vienmetis augalas, bet pasisėja pats, aš jo niekam nenaudoju, tik kokį vieną kitą daigą pasilieku dėl grožio. Lapai gražūs, margi, bet užaugęs duria labai. Vienas kupstas paaugina kelis usnies žiedo dydžio žiedynus. Na gal truputį didesnius. Tai kiek ten tų sėklų tėra, ir kiek tų krūmų reiktų, kad galėtum spausti aliejų g.gif blink.gif O krūmas didelis, gal virš metro aukščio ir vos ne metro pločio, duria, nepatogu ravėti aplink jį. Nežinau iš kur jis pas mane atsirado, kur buvo pradžia. Matyt kažkas davė ir paskui prisiveisia pats. Tas pats kaip raudonlapiai kiškio kopūstai,(užkrito pavadinimas) parsinešiau dėl grožio iš kažkur, dabar turiu vieną papildomą piktžolę blink.gif
Daržininkavimo sezoną pradedu biggrin.gif -užsisakiau sėklų, jau gavau pranešimą kad perduota kurjeriui, tai ryt poryt bus mano namuose. Iš balticseeds ax.gif Vis galvoju, kaip sumažinti pomidorų veislių kiekį, turiu apie 30, tai kokių čia reikėtų nebesėti. Visi geri, visi gražūs ir skanūs, atsisakyti ir pasirinkti labai sunku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2025 01 13, 19:51)
  Man patinka visokie netradiciniai augalai. Bet dažnai pabandau ir  kitais metais jau neauginu. smile.gif
Papildyta:
Mano mieste gamina tuos presus.  Visokių pajėgumų.

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Žolyte,pasidalink,kokius įdomius augalus verta auginti?Man irgi įdomu labai. 4u.gif
Pas juos ir nusižiūrėjau.
Atsakyti
Ingrida, kad neturiu kuo dalintis , ku kokia informacija užkliūna apie augalą ir ieškau sėklų biggrin.gif Man turbūt pats procesas svarbu: ieškoti, siųstis, sėti, stebįt kaip auga. 4u.gif Tu tai dar daugiau visko sodini, vos ne kasdien kažkokį augalą nusiperki smile.gif Man tai slėptis po lapais.
Atsakyti
Ingrida o ne paprasčiau nusipirkti smile.gif to margainio
https://chiaseklos.l...rgainio-seklos/
mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(žollia @ 2025 01 13, 13:04)
Oi, drebulės žievė  gydo daug problemų.  wub.gif nesurašysiu, bet yra daug info, ypač rusiškos info youtube. Antibakterinės, antivirusinės, antiparazitinės savybės, skystina kraują ir t.t. 4u.gif  Žvėrių apgraužtus medelius dažnai galima pamatyti- taip jie gydosi smile.gif
Tai tas džiovintas uogas gali užpilt degtine ir turėsi gudobelių tinktūros smile.gif

tai mintis verta dėmesio smile.gif o čia galima gal ir į vidu prie kavutės ta tinktūra suvartoti? bigsmile.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2025 01 14, 10:05)
Ingrida o ne paprasčiau nusipirkti smile.gif to margainio
[

tai mintis verta dėmesio smile.gif o čia galima gal ir į vidu prie kavutės ta tinktūra suvartoti?  bigsmile.gif  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif

svarbu nepadaugint mirksiukas.gif
Ingrida, aš sėklų pirkau iš katino.lt internetu. Ir aliejaus tuo pačiu pirkau. jei spaudimui augint, tai tau hektarais reiktų sodint ir kult kažkaip. Specifinis augalas. Ir, kaip Bangele rašė, labai mažas derlius iš augalo. išvieno krūmo gal 5 -6 galvos sunoko. o augalas didelis ir platus, sodint reik kas 30-50 cm.
Atsakyti