Žiema ramybės metas, taip gera žiūrėti pro langą į eglių šakas svyrančias nuo sniego svorio, į apšerkšnijusias medžių šakas, apsnigtus namų stogus ir ramiai iš jų jų kaminų kylantį dūmą.
Bent šiuo metų laiku leiskit sau trumpam pailsėti, užeikit namuko vidun, prisėskit prie jaukiai besikūrenančio židinio.
Žiemos lopšinė
Giliam sniege paskendę miega girios,
sodybų obelys, klevai ir ąžuolai,
giliam sapne ir tu, tarytum mirus,
manoji žeme, nutilai...
Po baltu nuometu, kaip nuotakos, pušelės.
po baltu nuometu senoji šatrija,
bet ryto aušrą kai pažadins Paukščių Kelias,
manoji žemė žengs su ja.
Miegokit, obelys, miegokit lygios lankos,
aukšti milžinkapiai, miegokit po sniegu,
ir kol sūnaus pavasario tave pažadins rankos,
o žeme motina, miegok.
Tegu tavuos sapnuos dienos gyvybė bręsta
ir amžiaus žygių eisena jauna ...
Miegok tu po sniegu, budėk žvaigždynų raštuos,
o žeme motina mana.
(Bernardas Brazdžionis)
o kur 166cm?
Lyžuka, pakalbinau 166, o dabar laukiu jos laiškučio.
Ten nėra ir daugiau sodybiečių, ne visos nori
Ten nėra ir daugiau sodybiečių, ne visos nori
Niurzga, ačiū už gražią temą
Pagaliau atšilo
Visą dieną virtuvėj pratūpčiojau Ilgokai su mielinėm spurgom užtrukau, bet skanios gavosi
Vaikų atostogos baigiasi, o tuo pačiu ir mano Vėl reiks anksti keltis
Pagaliau atšilo
Visą dieną virtuvėj pratūpčiojau Ilgokai su mielinėm spurgom užtrukau, bet skanios gavosi
Vaikų atostogos baigiasi, o tuo pačiu ir mano Vėl reiks anksti keltis
QUOTE(žollia @ 2017 01 08, 20:20)
Niurzga, ačiū už gražią temą
Pagaliau atšilo
Visą dieną virtuvėj pratūpčiojau Ilgokai su mielinėm spurgom užtrukau, bet skanios gavosi
Vaikų atostogos baigiasi, o tuo pačiu ir mano Vėl reiks anksti keltis
Pagaliau atšilo
Visą dieną virtuvėj pratūpčiojau Ilgokai su mielinėm spurgom užtrukau, bet skanios gavosi
Vaikų atostogos baigiasi, o tuo pačiu ir mano Vėl reiks anksti keltis
Na mielinės man niekad skaniai nesigaudavo, kažkaip labai jos aliejaus prisitraukia
QUOTE(Lyžuka @ 2017 01 08, 21:25)
Na mielinės man niekad skaniai nesigaudavo, kažkaip labai jos aliejaus prisitraukia
pyliau krupniko 2 šaukštus, nors rekomendavo romo neprisitraukė riebalo. bet kaip džiaugiuos, skonis toks, kaip IKI sveriamų auselių apcukruotų , arba tų spurgų su džemu ... Aš vis galvodavau, kaip reik tokių išsikept. Ir ta balta linija per vidurį tokia pat.
va tokios , nuotrauka iš interneto
į kelias įvyniojau šokolado , prieš kepdama, tai mažoji išgaudė pirmas kitą kartą darysiu auseles iš tos tešlos
Labas rytas.
Niu labai skaniai atrodo Žolyte,tik kad labai į svorį eina.
Žolia, parašyk tada ir recpetą skaniai atrodo bent nuotrauka , o verdi aliejuj?
QUOTE(Lyžuka @ 2017 01 09, 08:32)
Žolia, parašyk tada ir recpetą skaniai atrodo bent nuotrauka , o verdi aliejuj?
Viriau aliejuj, bet kitą kartą bandysiu taukuose, šįkart nebeturėjau taukų.
Spurgos su džemu
200 ml pieno,
9 g sausų mielių (40 šlapių)
500 g miltų
žiupsnis druskos
50 g cukraus (dėčiau daugiau, nelabai saldžios)
vanil cukr 2 a.š.
70 g sviesto
1 kiaušinis + 4 kiaušinio tryniai (aš dėjau 3 trynius)
3 v.š. room (ar kt alk , kad neprisigertų riebalų)
uogienė-džemas įdarui
pudros pabarstymui
Miltus suberti į dubenį, padaryti duobutę ir į ją supilti mieles, supilti pašildyto pieno 3 v.š., likusiame piene ištirpinti sviestą; į miltus dėti druską, cukrų, vanil. cukrų, supilti tirpintą sviestą, pilti alkoholį ir sudėt kiaušinį bei trynius. Minkyti, kol nebelips . Nepadaryt kietos tešlos, nes spurgos turi gautis purios. Užkloti, kol pakils. Pasidaryti spurgoms rutuliukus ir juos išdėlioti ant skardos pamiltuotos šiek tiek, suploti (nes pakils dar) ir leisti pakilti 20-30 min.
Į įkaitintus riebalus dėti su šaukštu panardinant . Kepti apie 2 min. 150-160 C, tada apversti. Geriau kepti mažesniam puode po 1 spurgą, kad pasinertų tik pusė spurgos į riebalus. džemą įspausti, kol dar šiek tiek šiltos, su konditeriniu švirkštu .
Ačiu
keista, visa laiką aš džemą dedavau i tik suformuotą spurgą prieš virimą, tada dazniausia tas džemas išbegdavo, taukai pradedavo degti , nu žodziu
keista, visa laiką aš džemą dedavau i tik suformuotą spurgą prieš virimą, tada dazniausia tas džemas išbegdavo, taukai pradedavo degti , nu žodziu
Aš kelias su šokoladu kepiau, iškart įvyniotu. Tai viena prakiuro ir degė tas šokoladas aliejuj. Turbūt reikia labai gerai užsandarint. Gal iškeptas įdaryti tikrai geriau. Šįkart aš nedėjau to džemo visai, nežinau, kaip jis įsipurkštų į tas spurgas. Viskas bus išbandyta ateity
Tešla tokia lipni gavosi, bet aš rankas aliejum šiek tiek patepiau, kol tuos rutuliukus atsignaibiau, o paskui miltuos šiek tiek apvoliot ir nebelimpa.
Gal pradžiai bandyk iš pusės normos. O receptas tavo koks būdavo?
Tešla tokia lipni gavosi, bet aš rankas aliejum šiek tiek patepiau, kol tuos rutuliukus atsignaibiau, o paskui miltuos šiek tiek apvoliot ir nebelimpa.
Gal pradžiai bandyk iš pusės normos. O receptas tavo koks būdavo?