Įkraunama...
Įkraunama...

Ar imanoma Lietuvoje pagimdyti namuose?

Gal gali man kas parašyti, kas žino, kaip namų sąlygomis atliekamas siuvimas, kai mamytė suplyšta. Draugės plyšusios klausiau - sako, neatsimenu, buvau šoko būsenoje. Bandau įsivaizduot - vyras laiko stalinę lempą, o pribuvėja siuva g.gif Gerai, jei tik sukabinti, o jei stipriai tarpvietė suplyšo, o jei giliai - gimdos kaklelis - reikia gi gero apšvietimo???O instrumentai, o sterilumas - kaip sterilizuojami instrumentai namų sąlygomis - verda? Ar pribuvėja atsiveža sterilius???Na, blink.gif , neįsivaizduoju. Ir tik nereikia man pasakoti, kad namie gimdančios neplyšta... mirksiukas.gif
Atsakyti
kiek žinau, Jurga gali susiut. Bet bendrai jeigu labai rimtai suplišo mamyte, gali tekti važiuoti į ligoninę
Atsakyti
Aš abu kartus neplyšau, tai iš patirties nieko negaliu pasakyti.
Jei tik sukabinti, Jurga sukabina. Kiek žinau, jei rimčiau, važiuojama ligoninėn.
Gimdos kaklelio plyšimas - pakankamai reta komplikacija (negąsdinkim nėštukių 4u.gif ), reikia dar labai pasistengti, kad taip įvyktų (didesnė rizika, kai gimdymas, pvz., skatinamas).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 21 kovo 2007 - 15:30



QUOTE(Raideles @ 2007 03 21, 15:03)
Kas taip sako? Kokie tyrimai tai įrodo? Pasaulinė sveikatos organizacija, apibendrindama pasaulio patirtį, teigia, kad namuose gimdyti tyra taip pat saugu, o gal net ir saugiau negu ligoninėse smile.gif Ir tikrai tą saugumą užtikrina ne reanimobiliai po langais  4u.gif Paskaitykit daugiau, ne tik mūsų gydytojų tarybiniais laikais įskiepytas baimes aprašomas žurnaluose  4u.gif



doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif ..

pažvelkim kas ta gimdyma namie propoguoja Lietuvoj --Šemeta,jurga,,kas nors dar,, IR GALIT MANE PULTI bet man tokios pavienes teorijos, PRIMENA SEKTAS ( tam tikra prasme) nes suformuoja tokia mastysena, kad vargse mama apsilankius ju kursuose bijo bet kokiu vaistu gimdymo metu, nes " LABAI" JAU leliukui pakenks doh.gif ,, as manau, kad proto ribose nieko ten tie vaistai nepakenkia, o tik padeda mamai,,jaustis geriau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2007 03 21, 13:21)
Vitalija, kitoje temoje rašei:

"Mane operavo , nes kaip sake"Kliniskai per siauras dubuo" kai tik pastojau gyd uzsimine kad gali buti visko...
Tai va ir sakau, gerai kad epidura buvo padaryta..."

Jei jau nėštumo metu gydytoja užsiminė apie galimas komplikacijas ir siaurą dubenį, vadinasi, priklausei rizikos grupei. 

Be to, gimdei su epidūru - o ar žinai, kad viena iš (galimų) epidūro komplikacijų - gimdymo veiklos sustojimas?

Pasakojant apie netikėtas komplikacijas ir ekstrinius atvejus, derėtų užsiminti ir apie galimas tų komplikacijų priežastis, o ne spekuliuoti pamokslavimais  apie riziką  gimdant namuose... g.gif

Man lankantis Kauno 2 -oje ligonineje buvau prigasdinta nuo pirmu dienu kad negaliu priaugti daugiau kaip 10 kg. nes tada pati nepagimdysiu nes "klinskai per siauras dubuo" doh.gif ,mano kraujo grupe minuse ir vel gasdinimai doh.gif.Priaugau 14kg. pagimdziau 3500 kg. kudiki ir net gi be jokiu plysimu .Serumas buvo suleistas praejus parai po gimdymo ir aplamai visi kiti mediku gasdinimai nepasitvirtino.

QUOTE(adele 33 @ 2007 03 21, 15:18)
Gal gali man kas parašyti, kas žino, kaip namų sąlygomis atliekamas siuvimas, kai mamytė suplyšta.  Draugės plyšusios klausiau - sako, neatsimenu, buvau šoko būsenoje. Bandau įsivaizduot - vyras laiko stalinę lempą, o pribuvėja siuva g.gif Gerai, jei tik sukabinti, o jei stipriai tarpvietė suplyšo, o jei giliai - gimdos kaklelis - reikia gi gero apšvietimo???O instrumentai, o sterilumas - kaip sterilizuojami instrumentai namų sąlygomis - verda? Ar pribuvėja atsiveža sterilius???Na,  blink.gif , neįsivaizduoju. Ir tik nereikia man pasakoti, kad namie gimdančios neplyšta... mirksiukas.gif

Va tas ir yra kad neturite jokios informacijos ,o smerkiate mamas kurios pasirinko ne ligonine .Jau praejo tie laikai kai akuseres i gimdymus tik su zirklemis vaziuoja .
Papildyta:
QUOTE(ursule @ 2007 03 21, 15:59)
doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif ..

pažvelkim kas ta gimdyma namie propoguoja Lietuvoj --Šemeta,jurga,,kas nors dar,, IR GALIT MANE PULTI bet man tokios pavienes teorijos, PRIMENA SEKTAS ( tam tikra prasme) nes suformuoja  tokia mastysena, kad vargse mama apsilankius ju kursuose bijo bet kokiu vaistu gimdymo metu, nes " LABAI" JAU leliukui pakenks doh.gif ,, as manau, kad proto ribose nieko ten tie vaistai nepakenkia, o tik padeda mamai,,jaustis geriau smile.gif

Semeta yra pries gimdymus namuose ax.gif ,ir asmeniskai Semetos kursai man buvo ne prie sirdies ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bremen @ 2007 03 21, 17:08)
Man lankantis Kauno 2 -oje ligonineje buvau prigasdinta nuo pirmu dienu kad negaliu priaugti daugiau kaip 10 kg. nes tada pati nepagimdysiu nes "klinskai per siauras dubuo"  doh.gif ,mano kraujo grupe minuse ir vel gasdinimai  doh.gif.Priaugau 14kg. pagimdziau 3500 kg. kudiki ir net gi be jokiu plysimu .Serumas buvo suleistas praejus parai po gimdymo ir aplamai visi kiti mediku gasdinimai nepasitvirtino.
Va tas ir yra kad neturite jokios informacijos ,o smerkiate mamas kurios pasirinko ne ligonine .Jau praejo tie laikai kai akuseres i gimdymus tik su zirklemis vaziuoja .
Papildyta:

Semeta yra pries gimdymus namuose  ax.gif ,ir asmeniskai Semetos kursai man buvo ne prie sirdies  ax.gif

Tai gal gerą apšvietimą su savimi vežiojasi, ar kaip???Visų pirma nieko nesmerkiu, o tik klausiu. Visų antra pribuvėja, gaila, bet per kursus jokios informacijos nesuteikė apie siuvimus. Pasakymas, kad viskas bus gerai, manęs netenkino, nes toli gražu, ne visom gerai baigiasi.
Atsakyti
QUOTE(adele 33 @ 2007 03 21, 16:43)
Tai gal gerą apšvietimą su savimi vežiojasi, ar kaip???Visų pirma nieko nesmerkiu, o tik klausiu. Visų antra pribuvėja, gaila, bet per kursus jokios informacijos nesuteikė apie siuvimus. Pasakymas, kad viskas bus gerai, manęs netenkino, nes toli gražu, ne visom gerai baigiasi.

Galima buvo paklausti tos pribuvėjos "o kas daroma, kai namuose plyšta?" Būtų ir atsakiusi smile.gif

Aš plyšau abu kartus gimdydama namuose. Susiuvo. Jokių problemų nekilo.

Mielosios, iškiškit galvas į platų pasaulį, apsidairykit truputį 4u.gif

Paskutiniam Mamos žurnale Eglė Markūnienė rašo, kad pieno neturėjimas savo vaikui išmaitinti yra tam tikras psichologinis sindromas. Panašu, kad ir negalėjimas pagimdyti savo vaiko irgi yra tam tikras psichologinis sindromas. Nepaisant didelio NORO nepavyksta. O mąstymą keisti tikrai nelengva 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raideles: 21 kovo 2007 - 17:04
QUOTE(Raideles @ 2007 03 21, 17:48)
Galima buvo paklausti tos pribuvėjos "o kas daroma, kai namuose plyšta?" Būtų ir atsakiusi smile.gif

Aš plyšau abu kartus gimdydama namuose. Susiuvo. Jokių problemų nekilo.

Mielosios, iškiškit galvas į platų pasaulį, apsidairykit truputį  4u.gif

Taip ir klausiau, ir ne vieną kartą, ir ne aš viena klausiau,kai kalbėjom apie baimes ,deja, atsakymą jau rašiau.Tai kas tie plyšimai ,tai tik "žiedeliai"...Jau rašiau anksčiau apie draugės problemas - deja jai pasidairymas po platų pasaulį vos nesibaigė trgedija verysad.gif
Atsakyti
Na, nežinau kaip klausei. Aš gavau atsakymus ir gavau tinkamą pagalbą.

Užuojauta tavo draugei, bet gimdymai komplikuojasi ne tik namuose. Ir tragedijomis jie baigiasi ir ligoninėse - medikai - ne dievai, kad ir kaip stengiasi.

Taip pat suprantu ir tavo baimę gimdyti namuose po tokios draugės patirties. Bet tai nieko nekeičia statistiniuose duomenyse: gimdyti namuose saugu 4u.gif
Atsakyti
Gaila, kad nera tokios statistikos, kiek gimdymu namuose baigesi ne visai gerai...Bet gerai, kad tokiu moteru norinciu gimdyti namuose yra nedaug.Taip snekat lyg pagimdyti butu kaip du pirstukus a.....t!Is tiesu, kai kurios ras ras ir turi, o kai kurioms ir po 24val tenka "laukti".Niekada niekad a taisp nerizikuociau, nei savo nei vaiko gyvybe!

Mano gimdymo eiga sustojusi visai nebuvo.Per 6val visiskas atsidarymas manau labai greitai.

O jei jau baisi ta ligonine ir taip norima grizti i "Zemaites"laikus!Tai kam tuomet ir tikrintis pas ginekologa eiti?
Atsakyti

Tik nedaugelis moteru gali gimdyti namie, tik nedaugelis sugeba, tik nedaugelis imasi kesti skausmus, tik nedaugelis taip pasitiki savo jegomis. Bet kad tai, tinkamai pasiruosus, yra saugu ir gerai - niekas negali uzgincyti - tai jau irodyta. Namuose nebuna dideliu plysimu, nes dideli plysimai tai gydytoju darbo brokas (su isimtim aisku). O naujagimiai su diafragmos isvarza, komplikuoti atvejai - turi patekti i ligonine, ju, beje, ne daug, ne tiek kiek pas mus pridiagnozuojama belekaip. Echoskopu diafragmos isvarzos matomos ir net gydomos jau isciose.
Mamos, kurios galvoja, kad lengva rasti gera gydytoja - manau, klysta. Pati esu gydytoja pagal issilavinima (nepraktikuoju), niekada nenoreciau ir, beje, negimdziau su gydytoju (juk turiu pagimdyti as) - BET! atsidurusi priesais koki balta chalata, kuris man aiskina, kad galbut jusu vaikas per didelis jusu dubeniui, turbut pasiduociau itikinima... deja deja.
Todel samoningai vengiau tokios aktyvios nestumo prieziuros, tikejau savo akusere ir kad viska padarysiu pati. Ir tas tikejimas daug gali!
Jei tik leidi sau galvoti - "jei kas, gydytojai KA NORS padarys", "jei kas, paprasysiu epiduro" - iskart perkeli savo gimdyma is naturalaus i technologini, kur jau nebeissiversi be pagalbos.
Tai gi - tik tos, kurios TIKI - TIK tos gali gimdyti pacios, namie (susiuvimas, lempos - tai tokios smulkmenos). Ir tam dar aisku reikia sveiko kuno.
Papildyta:
beje, tas nedaugelis, tai kokie 4 procentai - nustatyta, kad tai dazniausiai labiausiai issilavinusios gimdyves, daznai medikes! O ne "Zemaites" laiku tamsuoles.
Atsakyti
QUOTE(vitalija... @ 2007 03 21, 17:23)
Gaila, kad nera tokios statistikos, kiek gimdymu namuose baigesi ne visai gerai...Bet gerai, kad tokiu moteru norinciu gimdyti namuose yra nedaug.Taip snekat lyg pagimdyti butu kaip du pirstukus a.....t!Is tiesu, kai kurios ras ras ir turi, o kai kurioms ir po 24val tenka "laukti".Niekada niekad a taisp nerizikuociau, nei savo nei vaiko gyvybe!

Mano gimdymo eiga sustojusi visai nebuvo.Per 6val visiskas atsidarymas manau labai greitai.

O jei jau baisi ta ligonine ir taip norima grizti i "Zemaites"laikus!Tai kam tuomet ir tikrintis pas ginekologa eiti?


Yra ir tokia statistika, tik skaityti ją reikia 4u.gif Nedaug moterų išvažiuoja į ligonines, bet jei išvažiuoja, tai jos apturi sunkesnes komplikacijas nei gimdančios ligoninėje. 4u.gif

Aldyte drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raideles: 21 kovo 2007 - 18:09