Įkraunama...
Įkraunama...

Ar imanoma Lietuvoje pagimdyti namuose?

QUOTE(Jazzas @ 2009 02 13, 03:00)
Labai gaila, kad tenka nuolat girdėti moterytes kaip kokias višteles - pačios nežino ką, alia kad kudakuoja apie gimdymus, komplikacijas


Taip, ir kuo mažiau žino, tuo labiau kudakuoja smile.gif
Atsakyti
As gimdziau namuose (tuo metu gyvenau Londone). Super super super!!!! thumbup.gif Namuose aisku bet kas gimdyt negali, visu pirma daktaras ivertins visus rizikos faktoriu iskaitant keik toli ligonine, kaip sekes visas nestumas, kaip sekes gimdyt mamai ir t.t.
kodel visos mamos mano kad tai neatsakingas zingsnis???? O tai kaip senovej gimdydavo. Mano akimis ziurint gimdymas yra labai naturalus dalykas ir visom kurios moka islikt ramios ir netureju problemu nestumo metu laaaaaaabai rekomenduoju gimdyt namie. As savo gimdyma atsimenu su sypsena:) Sekmes visom! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(EgleMk @ 2009 02 18, 01:56)
laaaaaaabai rekomenduoju gimdyt namie.



Oi sulauksit reakcijų už tokias rekomendacijas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(EgleMk @ 2009 02 18, 00:56)
O tai kaip senovej gimdydavo.


Na taip ir gimdydavo - 1 iš 3 moterų mirdavo gimdymo metu, pagrindinė moterų mirties priežastis buvo, neskaitant epidemijų (gimdymų aišku patirdavo irgi ne vieną - du). Senovė tikrai nėra kažkoks rodiklis - natūrali atranka yra žiaurus dalykas.

Kita vertus modernus gimdymas namuose nieko bendro su ta senove neturi. Tiek gimdant namuose, tiek ligoninėj tai iš esmės yra prižiūrinčio personalo sprendimas kada ką nors daryti dėl įtariamų komplikacijų - ligoninėj irgi ne visuomet nustato tas komplikacijas laiku.

Bet vėlgi, kai visa sistema LT yra orientuota į gimdymą ligoninėje, gimdant namuose galima susidurti su tam tikromis problemomis kurių šiaip nebūtų gimdant tarkim šalyje kur gimdymas namuose yra įprastas dalykas.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2009 02 18, 09:23)
Oi sulauksit reakcijų  už tokias rekomendacijas  biggrin.gif


Labai pukios rekomendacijos! thumbup.gif
Atsakyti
Pirmo vaiko gimdyt namie nerizikuociau. Antra- galbut, nes gimdymas man pasirode pakankamai naturalus ir visai nebaisus procesas. Bet vistiek greiciausiau rinksiuos ligonine, nes maza ka.. nera 100% garantijos kad viskas vyks sklandziai, o jeigu vaikas neina, padetis netinkama, arba reikia skubios operacijos...I namus visa imanoma aparatura nesusivesi, ir toniukus pamatuot reikia, ir susiuti jeigu plyso...Nu nebent gyvenciau visai salia ligonines.
Atsakyti
As kazkaip esu uz gimdyma namuose, o mano vyras tam gieztai priestarauja, mano pagrindinis argumentas buvo, kad anot populiarios literaturos (atrod buvo straipsnis pries kelis men.) Olandijoje dauguma kudikiu gimsta namuose, ir ten nera iprasta gimdyti ligoninese. Pasirodo kad ofiliali statistika yra visai kitokia:
a) Olandijoje namuose gimsta 1 ir 3 kudikiu, tai labai daug Europos mastu, bet tai vis tiek tik trecdalis kudikiu
cool.gif apie 40 porc. gimdyviu gimdziusiu namie buvo po gimdymo pergabentos i ligonine, jiegu tai buvo ju pirmas kudikis, ir apie 10 proc. pergabenta su antru ir kitais kudikiais.

Isvada - pirma lialiaka gimdyti namie yra rizikinga, ypac Lietuvoje.
Atsakyti
Na,Lietuvoje manau dar "neišdirbta" sistema gimdyti namuose. Jeigu gyvenčiau ne Lietuvoje, antrąjį vaiką tikrai rinkčiaus gimdyt namuose ax.gif
Atsakyti
Namie gimdyti matyt nori tos, kurios nemėgsta ligoninių ir medikų apskritai, nors kartais galima tokią fobiją suprasti. Taip prieš porą metų ir mano draugei buvo - ji manė, kad viskas turi būti gerai, nes ji taip "jaučia", pradėjo gimdyt namie, bet galų gale teko su greitąją skubėt į ligoninę, kirpt, siūt, gulėt, o ir pats gimdymas ilgiau užsitęsė, negu kad galėjo būti. Gerai, kad viskas geruoju baigėsi. Taip ji, vadinasi, bandė sau ir leliukui streso išvengti.. O sako, kad gavosi priešingai...
Atsakyti
QUOTE(lenny @ 2009 02 21, 11:55)
Pirmo vaiko gimdyt namie nerizikuociau. Antra- galbut, nes gimdymas man pasirode pakankamai naturalus ir visai nebaisus procesas.

pritariu drinks_cheers.gif pirma karta gimdyti namie ir as nerizikuociau...dar nieko nezinai, nepazysti savo kuna... bet buna tokiu kurios gali ir pirma namie gimdyti rolleyes.gif
Atsakyti
Prieš savaitę radau knygyne knygą "Gimdymas namuose - sveikas mažylis" smile.gif Lietuvių kalba. Versta iš rusų k.
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2009 03 15, 23:53)
Prieš savaitę radau knygyne knygą "Gimdymas namuose - sveikas mažylis" smile.gif Lietuvių kalba. Versta iš rusų k.

Ačiū, būtinai nusipirksiu thumbup.gif O kuriame knygyne?
Atsakyti