Įkraunama...
Įkraunama...

Ar imanoma Lietuvoje pagimdyti namuose?

Na su tom rizikom, kaip visada gydant tai yra gana nemažai vietos palikta interpretacijai - ligoninėse gal kartais ir per greitai nusprendžiama pjaut. Arba ir su tais pačiais nuskausminančiais ar planiniais cezariais - na mediciniškai tai ne visuomet reikalinga, bet daroma patogumo dėlei. Tas pats epidūras irgi turi ir pliusų ir minusų, gal kartais ir per greitai jis siūlomas vien todėl kad... na skauda.

Iš kitos pusės, tikros komplikacijos irgi yra realybė. Viena kai kaip Nyderlanduose profesionali akušerė baigia medicinos mokslus ir priiminėja gimdymus kasdieną, kaip ir ligoninės personalas, o kita kai yra pribuvėja be medicininio išsilavinimo ir pasikliauna bendrom žiniom, trupučiu praktikos ir visokia religine mistika.

Ir tų pačių pribuvėjų reputacija gera būna dažniausiai iki kol keli kūdikiai ar gimdyvės su jų priežiūra numiršta - tada kažkaip ta graži namų aplinka kitaip atrodyti pradeda. smile.gif

Iš esmės aš nesu prieš gimdymus namuose, turbūt ir gimdyčiau namie jei mums iki ligoninės nebūtų toloka. bet skirtingai nei čia, abejočiau kad LT akušerė ar ginekologas rizikuotų priiminėti gimdymą namuose. Vat ko LT atsisakyčiau tai tupėjimo ligoninėj kelias dienas, jeigu viskas gerai, tai ko ten gulėt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elemire: 30 sausio 2009 - 17:21
Mamai gal ir nėra reikalo 3 dienas gulėti ligoninėje, bet manau, gerai, kad pastebi mažylį. Manau, kai kuriais atžvilgiais namie gali būti geriau, pav. namie nepasigausi hospitalinės infekcijos, bet reikia labai atsargiai pasverti visus už ir prieš. Pati gimdžiau gimdymo namuose ir man visai patiko, kartu buvo mano vyras, labai šauni gydytoja ir akušerė thumbup.gif Kad ir antras vaikutis, bet vistiek iškilo visokių klausimų ir t.t., bet kaip bebūtų labai geras jausmas būna grįžti namo. Vis dėlto čia geriausia wub.gif
Atsakyti
prisiminiau apie skalbima - kai rinkausi gimdymo namus - tai mano veliau pasirinktas gimdymo centras taip ir prisistate - busite kaip namie, tik mes viska isskalbsime!
we will do the laundry.
biggrin.gif
O ant ciuzinio buvo plastikinis apvalkalas - visa lova denge. Aisku, skalbti ten buvo ka...

Pediatrai JAV ne ligoninej gimusius vaikus nori paziureti gana greitai - per 24 val. Tai teko apsilankyti.
Toks sakyciau mini nepatogumas. O pribuveja pati namuose mane aplanke.

Namu gimdymo sistema labai paprasta ir gerai veikia. Ji ekonomiskai efektyvi, maza - svarbu, kad ji butu...
Atsakyti
Gimde vyro giminaite namuose ax.gif ir tuo labai dziaugiasi. Namu aplinka rinkosi del daugelio priezasciu (pvz del to, kad isvengti rizikos parsivezti is gimdymo namu kokiu stefilokoku). Gimde su profesionalia akushere 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dooovile: 30 sausio 2009 - 18:21
QUOTE(Elemire @ 2009 01 30, 14:59)
Ligoninėj atvažiuoji, pagimdai, jeigu nėra komplikacijų, tą pat dieną važiuoji namo su visu vaiku. Tada į namus ateina vadinama kramzorg - spec. pasiruošus moteris, kuri padeda su vaiku, padaro valgyt, aptvarko vaiko ir gimdyvės kambarį ir pan.


bigsmile.gif thumbup.gif
QUOTE(Elemire @ 2009 01 30, 15:10)
Pribuvėja be medicininio išsilavinimo gal ir gali priimti nekomplikuotą gimdymą, bet daugybės komplikacijų neišeina iš anksto numatyti.


O siais laikais dar ir tokiu buna? As tikrai mazai zn apie gimdyma namie Lietuvoje, negi tikrai nekvalifikuotos pribuvejos priimineja? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(biti atskrend @ 2009 01 30, 18:32)
O siais laikais dar ir tokiu buna? As tikrai mazai zn apie gimdyma namie Lietuvoje, negi tikrai nekvalifikuotos pribuvejos priimineja?  unsure.gif


Na aš nežinau kaip šiaip šiais laikais su tais namų gimdymais LT būna, nes neteko susidurti su tokiu atveju kad na eilinė moteris namie gimdytų su akušere, iš anksto taip suplanavus.

Kiek man teko susidurti LT asmeniškai, tai arba kaime, kur nebuvo kaip iki gimdymo namų nuvažiuot (pvz. užpustė, daryk ką nori, neisi gi 10 km iki traukinių stoties su sąrėmiais), arba visokie religiniai/dvasiniai judėjimai kur dėl įvairiausių priežasčių namie gimdo, su visokiom rytų medicinom, pagonybėm, krikščionybėm ir dar galai žino kuo. Tokiais atvejais ten nebūdavo jokių tų profesionalų, bet tai irgi ne "normalus" atvejis.
Atsakyti
Elemire, bet va kur nemazai moteryciu gimdo namuose siais laikais, tai manau su profesionaliom akuserem. Na ten visos kur dabar 'ant bangos' biggrin.gif Manau, norint gimdyt namuose, juk galima su kvalifikuota akusere gimdyt g.gif O siaip ligonine neskirtu akuseres? Pati nestuke turetu susirast ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(biti atskrend @ 2009 01 31, 19:36)
Manau, norint gimdyt namuose, juk galima su kvalifikuota akusere gimdyt  g.gif O siaip ligonine neskirtu akuseres? Pati nestuke turetu susirast ar kaip?


Lietuvoj? Kad ligoninė skirtų tai kažkaip abejočiau, gi ir paprastą gydytoją iš poliklinikos dabar į namus ne visada išsikviesi. g.gif Kaip ir tariantis su gydytoju pas kurį gimdysi, dažniausiai tai susitinki ligoninėj, ne namuose. g.gif
Atsakyti
Gimdymus namuose priima pribuvėjos- entuziastes ax.gif Žinau apie 3 žmones, iš jų tik viena, pati populiariausia neturi LT medicininio išsilavinimo, bet užuot turi daug patirties, mokėsi kursuose JAV. Pažįstu 15 metų mergaitė, kuri jau gimė su jos pagalba.
Atsakyti
o as tai bijociau rizikuot- neaisku kada gali prireikt skubios pagalbos, nepriklausomai nuo to, kad jokios komplikacijos nenusimate
Atsakyti
na žinokit gimdyti namuose tai nėra jau taip nerizikinga,kaip mano forumietės g.gif .Įvykus kokiai komplikacijai, nesvarbu ar gimdymą priims profesionali akušerė ar gydytojas, gali būti per vėlu kreiptis medicininės pagalbos į gydymo įstaigą. verysad.gif Gimdymo komplikacijos kartais būna tokios greitos ir grėsmingos, kad užtenka pusvalandžio ir jau nieko nepagelbėsi.Patikėkit, tai reikia suvokti. Paskui kaltinimai, tiesos ieškojimai, bet ar visad elgiamasi teisingai. schmoll.gif Nerizikuokim savo vaikučio gyvybe ir savo gyvenimu dėl iliuzijų nestuke.gif
Atsakyti
Visų pirma, gimdymui namuose (kaip ir bet kur kitur) reikia pasiruošti, tai vyksta ne vieną mėnesį. Kai nelabai žinai, apie ką kalbama, baimių daug. Tačiau įsigilinus- nebelieka tos nepagrįstos baimės dėl visų tų dalykų, apie ką kalbate. Nebūna taip, kad komplikacija iškyla staiga, gimdymo metu. Dažniausiai tai jau galima numatyti ir pribuvėja nebus durna, nerizikuos gimdyvės ir vaiko sveikata - lieps važiuoti tuoj pat į ligoninę.
Labai gaila, kad tenka nuolat girdėti moterytes kaip kokias višteles - pačios nežino ką, alia kad kudakuoja apie gimdymus, komplikacijas, stebisi, kodėl gerai gimdyti "šiais laikais" be nuskausminimo ir pan. Dar geriau - susiplanuotas cezaris... doh.gif Kažkaip kai dirbau akušeriniame, tiek daug nebuvo tuštybės, na tai ir buvo prieš dešimt metų. Šiaip - jei moteris nori gimdyti namuose ir jaučia, kad būtent čia jai geriausia, šeima palaiko tą mintį, sakyčiau - ruoškitės tam ir pirmyn... Gaila, kad pirmą kartą man gimdant pasilikti namuose nesišviečia - pribuvėja išvykusi, teks lėkti į ligoninę g.gif Visa laimė, kad ir ligoninės po truputį keičia savo požiūrį. Mano darbo metais nebuvo nė kalbos apie tai, kad moteris atvykusi gimdyti gali turėti savo sąlygas, pageidavimus. Dabar jau paklausia, ko norime ir pan. Gal ne visur, bet bent einama prie to.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jazzas: 13 vasario 2009 - 02:02