Įkraunama...
Įkraunama...

Ar imanoma Lietuvoje pagimdyti namuose?

QUOTE(Natuke @ 2008 06 08, 01:52)
Pirma paskaityk čia:
http://www.omama.ru/...?id=243&tid=642 (sorry, lietuviškai medžiagos ne tiek daug sad.gif)
ir pagalvok, kurioj ligoninėje ir su kuria gydytoja tokie kitokie gimdymai yra įmanomi. Aš suradau artimiausią vietą - 200km nuo manęs - Kaune ir tai nevisada ir ne su kiekviena gydytoja... . Ir kur rašiau anksčiau, mano gimdymai namuose gal ir nebus įmanomi, tada važiuosiu į Kauną. Įdomu, kas yra labiau rizikinga - laukti gydytojos namuose, ar važiuoti gimdyti virš 2 val, vežtis su savim į Kauną vaikus, kur juos turi pasitikti seneliai iš Vilniaus? Kurie spės - nespės laikų į Kauną atvažiuot? Ir kiek yra tų komplikacijų, kuriems neužtenka 5min?

O paprastoj ligoninėje ant stalo aš nebegaliu gimdyt - amžius ne tas ir nervų nebeužteks.  doh.gif vis gi čia ne vieną kartą pakentėt, o jau 4tą.


cia as apskritai isreiskiau savo nuomone ir niekam asmeniskai netaikiau. bet jei jau priimei asmeniskai, tai matau parase miestai vilnius -silute. manau, kad kiekvienam mieste tikrai yra kvalifikuotu gydytoju.
o sie paryskinti zodziai tai mano nuomone yra kazkoks vidinis isitikinimas, ka reiskia amzius ne tas ar nervu neuzteks? Gimdyt amzius nera kliutis ir visom uztenka nervu pagimdyt. jeigu nebijai rizikuoti, tai sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Leticija @ 2008 06 08, 10:21)
cia as apskritai isreiskiau savo nuomone ir niekam asmeniskai netaikiau. bet jei jau priimei asmeniskai, tai matau parase miestai vilnius -silute. manau, kad kiekvienam mieste tikrai yra kvalifikuotu gydytoju.
o sie paryskinti zodziai tai mano nuomone yra kazkoks vidinis isitikinimas, ka reiskia amzius ne tas ar nervu neuzteks? Gimdyt amzius nera kliutis ir visom uztenka nervu pagimdyt. jeigu nebijai rizikuoti, tai  sekmes  4u.gif

Na neperskaitei straipsnio, reiškia doh.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2008 06 08, 17:47)
Na neperskaitei straipsnio, reiškia doh.gif  mirksiukas.gif


ne, neperskaiciau, man angliskai lengviau nei rusiskai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Leticija @ 2008 06 08, 18:41)
ne, neperskaiciau, man angliskai lengviau nei rusiskai  biggrin.gif

Tuomet pažiūrėk filmą http://quicksilversc...tch?video=45525
smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2008 06 08, 20:30)


na ir? savo nuomones as nepakeisiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Leticija @ 2008 06 08, 20:43)
na ir? savo nuomones as nepakeisiu  smile.gif

o tu paziurek, niekas neliepia tau nieko keisti bigsmile.gif
ar bijai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 06 08, 20:48)
o tu paziurek, niekas neliepia tau nieko keisti  bigsmile.gif
ar bijai?  g.gif


as paziurejau ta filma ir sutinku, kad aplinka kita ir visa kita, bet vis tik mano nuomone, gimdymas namuose - didele rizika, ir savo nuomones niekam nepersu 4u.gif jei norit rizikuoti, prasom. bet net tos kelios minutes kartais gali buti lemtingos, ir labai linkiu, kad taip nebutu tom, kurios vis tik ryztasi gimdyti namuose 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leticija: 08 birželio 2008 - 19:59
Tai vis gi, kokios konkrečiai gali būti komplikacijos ir jų pasekmės, įvykstančios per 5 min? Ir apskritai, kaip įdomu, kad daugumai žmonių gimdymas nuo pat pradžių siejasi su ekstremalia situacija - bėgt, lėkt, važiuot, suteikt pagalbą, gelbėt gimdyvę - būtinos scenarijaus dalys... smile.gif Kaži, iš kur tai? Ar ne mass medios, pop kultūros rankelė pridėta, apie kurią kaip tik filme labai aiškiai pasakojama?
O "rizikuojančios" gimdyti namie turi visai kitokį gimdymo įvaizdį, (o su patirtim - ir vaizdą mirksiukas.gif ) Manau, čia vienas esminių skirtumų tarp jų ir ligoninėse saugiai besijaučiančių.
Man patiko, kaip tą nuolatinį nereikalingą medikų kišimąsi į gimdymą sulygino su istorija asiliuko, kuris išgelbėjo savo senelį nuo jo paties susigautos lydekos... tongue.gif Aš, payzdžiui, bijau rizikuot gimdyt ligoninėj, - kad man būtų suorganizuotas toks gimdymas, kokio nenoriu, o paskui sudarytos sąlygos mane ir mano vaiką nuo tos organizacijos pasekmių dar ir išgelbėt, apkaltinus, aišku, mano "siaurius" klubus, per didelį vaiką, nepakantumą skausmui, etc.. Juk ne aplinkos įtaka labiausiai akcentuojama filme, ne sienos, smilkalai ar baseinai...
Ir truputis statistikos iš Ina May Gaskin - ją taip pat matom filme, puslapiuko
http://inamay.com/ar.../statistics.php
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sazha: 09 birželio 2008 - 21:24
Kiekvieno teise rinktis. o ir ligoninese yra voniu, galima gimdyt vandenyje, pasirinkti sau patinkanti gydytoja ir pan.

Kas del komplikaciju, as ne medikas, negaliu tiksliai atsakyti. Bet jus nepagalvojat, kad gimdymo metu leliukas gali "uzstrigti" ir jums gali skubiai prireikti cezario pjuvio?Arba plystat gimdymo metu ir reikai siuti? kas tai darys? pribuveja namuose? abejoju schmoll.gif Arba tarkim gimdymas praejo normaliai, bet leliuka reikia skubiai gaivinti ?
Atsakyti
Pirmiausia - kaip tu įsivaizduoji pribuvėją, arba profesionalią akušerę? smile.gif
Antriausia - dėl ko "užstringa" leliukai, ir kodėl taip dažnai tai būna ligoninėse, o namuose - nežinau, ar žinau kokį būtent užstrigimo atvejį, nors pažįstu tuntą naminukų bei jų mamų?
Ir - žinoma, teisę rinktis turi kiekvienas, bet kai nuvažiuoji į ligoninę ir už savo teises gimdydama dar turi kovot... tai nelygioj kovoj reta nepalūžta. Namie, šiuo atžvilgiu, kiek suprantu, paprasčiau.
Atsakyti
QUOTE(Sazha @ 2008 06 09, 22:54)
Pirmiausia -  kaip tu įsivaizduoji pribuvėją, arba profesionalią akušerę?  smile.gif
Antriausia - dėl ko "užstringa" leliukai, ir kodėl taip dažnai tai būna ligoninėse, o namuose - nežinau, ar žinau kokį būtent užstrigimo atvejį, nors pažįstu tuntą naminukų bei jų mamų?
Ir - žinoma, teisę rinktis turi kiekvienas, bet kai nuvažiuoji į ligoninę ir už savo teises gimdydama dar turi kovot... tai nelygioj kovoj reta nepalūžta. Namie, šiuo atžvilgiu, kiek suprantu, paprasčiau.


manau, tai moteris seniau dirbusi akusere kokioj ligoninej, ar siaip bent jau turinti kazkoki med.issilavinima. nors kiek zinau, Lietuvoje tokiu pribuveju universitetai neruosia. pataisykit, jei klystu.
del ko uzstringa leliukai nezinau, kaip rasiau, esu ne medikas, gal del moters fiziologiniu dalyku gal.

netasaket i mano klausimus apie plysimus, siuvimus ir cezario pjuvius. niekad nepagalvojat apie tai? ar jum cia irgi viskas taip paprasta atrodo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leticija: 09 birželio 2008 - 21:59
Kilo tokia mintis - gimdymą namuose, matyt, renkasi tos, kurios jaučia stiprų poreikį kontroliuoti situaciją. Juk ligoninėje tos kontrolės belieka nedaug; namuose jos, o ir atsakomybės - su kaupu.

Kažkada mano nusistatymas apie namų gimdymus buvo vienoks, dabar jau kitoks - ne toks kategoriškas, ne toks "arba-arba". Galima bijoti, kad ligoninėje tau suorganizuos komplikuotą gimdymą, paskui nuo tų komplikacijų gelbės (taip, beje, tikrai nutinka), bet galima ir pasitikėti medikų žmogiškumu ir profesionalumu bei tikrai nuoširdžiomis intencijomis padėti, palengvinti (nes nutinka ir taip). Galima važiuoti į ligoninę kovoti, o galima važiuoti bendradarbiauti. O rizika yra visur - ir ligoninėse, ir namuose - netikėtumų, klaidų, neapsižiūrėjimo, - nuo jos nepabėgsi ir garantijos niekur negausi.

Abu kartus gimdžiau namuose, jei kada būtų trečias, gal visai norėčiau bandyti privačioje klinikoje smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 09 birželio 2008 - 22:08