Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų auginimas

Merginos reikia patarimo 4u.gif4u.gif
Bedradarbe dave 6 daigus, pasodinau juos i siltnami, bet kazkode ant rytojaus, ju lapeliu pakrastukai pradejo dziuti.Mano uzauginti daigai buvo sodinti keliomis dienomis anksciau, jiems viskas gerai.Gal numanot, kas gali būti? Visa interneta isnarsiau, bet nieko gero neradau unsure.gifApdziuvusius lapelius nuskyniau, praejo viena diena, kiti vel lapeliu pakrastukai dziuna unsure.gif
a15260dd3ed55898e918ed5399d71ef2577.jpeg
Paspaudus ant paveikslelio, pasidaro didesnis 4u.gif

Mano agurkams buvo tas pats, kai pastovėjo pietinėj palangėj - apdegė nuo saulės; perkėlus į šiltnamį susitvarkė, vėl augina žalius lapus.

Atsakyti

Sveikos :) kokia Jūsų patirtis su sėklomis? Renkate tos pačios veislės kasmet, o praėjusių metų rinkimo mesti reikia? Kiek metų max galima sėti iš vieno rinkimo? Darbe kolegos prigąsdino, kad net ir iš praeitų metų rinkimo niekas man neaugs, o jau perkamoms sėkloms tas negalioja. Turbūt apie hibridus šneka, taip  :huh2:

Atsakyti
QUOTE(Gsmart @ 2018 05 28, 15:17)
<p>Sveikos smile.gif kokia Jūsų patirtis su sėklomis? Renkate tos pačios veislės kasmet, o praėjusių metų rinkimo mesti reikia? Kiek metų max galima sėti iš vieno rinkimo? Darbe kolegos prigąsdino, kad net ir iš praeitų metų rinkimo niekas man neaugs, o jau perkamoms sėkloms tas negalioja. Turbūt apie hibridus šneka, taip  huh.gif</p>

Šiais metais sėjau ne mažiau kaip 5 metų senumo sėklas, išdygo visos. Ir hibridus Toro sėjau jau pasibaigusio galiojimo, problemų dėl dygimo nebuvo. Hibridų sėklų nerenku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 28 gegužės 2018 - 15:17
Keli vaizdeliai:
Toro vaizdelis su pomidorais, o toliau šiltnamio vaizdas. Šiemet itin dėkingos sąlygos pomidorams. Ir kitiems augalams taip pat, išskyrus kopūstinius.

Priedas  birzelio_1.JPG   181,36KB   4 Parsiųsta kartų
Priedas  TORO.JPG   196,5KB   3 Parsiųsta kartų
O kaip padaryti, kad nuotraukos negulėtų, o būtų pasuktos??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 31 gegužės 2018 - 19:04

Keli vaizdeliai:
Toro vaizdelis su pomidorais, o toliau šiltnamio vaizdas. Šiemet itin dėkingos sąlygos pomidorams. Ir kitiems augalams taip pat, išskyrus kopūstinius.

attachicon.gifv2-system-default-insert.jpg
attachicon.gifv2-system-default-insert.jpg
O kaip padaryti, kad nuotraukos negulėtų, o būtų pasuktos??

Puikus vaizdas! O jau toro kekes, vis nenusiperku sios veisles, reiks kitieks metams isitraukti geidziamu sarasa!

ps man nuotraukas rodo staciai..

Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2018 05 31, 19:02)
Keli vaizdeliai:
Toro vaizdelis su pomidorais, o toliau šiltnamio vaizdas. ...

Viskas labai gražu. Ir toro ir kiti tokie didžkiai 4u.gif .
Labiai patiko t.y. priimtina takelis šiltnamyje. Be įgilinto betono tako (ir be kilimo biggrin.gif ), . Augalų šaknims didesnis plotas ir jie geriau jaučiasi.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2018 06 01, 23:25)
Viskas labai gražu. Ir toro ir kiti tokie didžkiai 4u.gif .
Labiai  patiko t.y. priimtina takelis šiltnamyje. Be įgilinto betono tako (ir be kilimo  biggrin.gif ), . Augalų šaknims didesnis plotas ir jie geriau jaučiasi.

Aha, minimalus takelis. Bet aišku ir minimus galėtų geriau atrodyti. Daryčiau tokį siaurą, pjuvenom barstytą gal su gražesnėm plytelėm. Bet čia realiai tai vyro rankų nebuvimas. Ir laiko stoka mano taip pat... Mano vyras visiškai nesikiša į daržo darbus. Jeigu jau ką nors sugebu prisiprašyti, tai jau didelis dalykas ir su triukšmais ir ultimatumais. Tai takelis ne pirmo būtinumo smile.gif reikalas. Gerai ir taip biggrin.gif biggrin.gif
Dar būna visokių vamzdžių, šlangų sujungimas, mėšlo išvežiojimas, kur aš viena jau sunkiai. O čia prisitempiau visokių plytgalių ir susimėčiau pati ir gerai.
Atsakyti

Na man iki senbuvių toli, bet vistiek noriu pasirodyti:

Lauko pomidorų eilės

Priedas  P1110093.JPG   537,5KB   8 Parsiųsta kartų

Utionok (lauke)

Priedas  Utionok.JPG   200KB   0 Parsiųsta kartų

Alices dream (šiltnamy)

Priedas  Alices_dream.JPG   207,58KB   0 Parsiųsta kartų

Roman speckled (šiltnamy)

Priedas  Roman_speckled.JPG   226,52KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti
Merginos o tai kada juos pasodinot, kad juo vaisius mezga?? blink.gif

Mano pasodinti vieno kovo pradžioj, kiti kovo gale.Tai siltnamyje pasivijo vieni kitus, ir dar tik keli ziedeliai, apie vaisius net nesvajoju dar unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(laurita99as @ 2018 06 04, 18:54)
Merginos o tai kada juos pasodinot, kad juo vaisius mezga?? blink.gif

Mano pasodinti vieno kovo pradžioj, kiti kovo gale.Tai siltnamyje pasivijo vieni kitus, ir dar tik keli ziedeliai, apie vaisius net nesvajoju dar unsure.gif

Kovo pradžios jau ne su viena keke turi būti smile.gif Gal daigai paskurdę buvo?
Papildyta:
QUOTE(Athenarin @ 2018 06 04, 17:08)
<p>Na man iki senbuvių toli, bet vistiek noriu pasirodyti:</p>

Labai gražūs pomidoriukai smile.gif
Atsakyti

Athenarin, puikus pomidorai. Ir kiek daug. Siemet tikrai kol kas dekingi jiems metai. Ir darzas didelis. 

As pradejau daiginti vasario gale. Toro pradejau daiginti 1 savaite anksciau negu kitus. O pomidoru tikriausiai bus daugiau negu savaite skirtumu. Man Toro pasiteisino geriau negu bet kokie ankstyvieji. 

Atsakyti

Išėjo taip, kad lauke pomidorai pasodinti pirmiau (gegužės 4), nei šiltnamy (gegužės 11 ir 13). Abiem atvejais jie augo nedideliuose indukuose (nuo grietinės ar jogurto :) ), prieš persodinant kelias dienas laistyti saikingai, o persodinimo metu, išimant iš indo, gerokai palieti, į duobę trim sluoksniais dėti visokie pagardai, užbėrus žemėm gerokai palieta, daigai įsodinti ir dar kartą palieti. Rytojaus dieną po pomidorais dar drėgna, o dar po dienos jau laisčiau po 0,7 l ant augalo. Galiu pasakyt, kad ir indeliuose jie buvo parodiniai, ir tokie liko persodinus, nežiūrint į karštį. Kadangi pomidorai sėti vėlai (kovo 18-19), o pavasaris pasitaikė pomidorinis  :P , tai buvo anksti išnešti į šiltnamį, kur sėkmingai gyveno iki sodinimo, čia ėmė krauti žiedus, o dabar kai kurie jau žydi. P.S. daigai auginimo metu laistyti Šulco trąšomis, o dabar grynu vandenėliu.

Vadovaujuosi principu:neskubėk ir būsi pirmas  :D.  Kadangi nenoriu, kad daigai būtų suvargę, o jokio papildomo apšvietimo nesiruošiu įrenginėti, tai visus pomidorus sėju vėlai, nežiūrint į veislės ankstyvumą. O va į šiltnamį stengiuosi išgrūsti su visais indeliais kuo anksčiau, nes ten apšvietimas ne šoninis, kaip ant palangės, o jau ir iš viršaus. Pasodinus į nuolatinę vietą ankstyvosios veislės vistiek savaime pradeda megzti anksčiau. Fotografuotos pirmos kekės, bet žydi jau ir trečios.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Athenarin: 05 birželio 2018 - 07:18