Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų auginimas

QUOTE(Dumsė @ 2017 04 09, 12:04)
Tai jos ir auga lėtai. Žymiai lėčiau už pomidorus.  Skirtingos veislės irgi skirtingu tempu auga.  Žydinti gėlė, labai gražus Skaris auga iš tamstos sėklų  smile.gif

Smagu, smagu... biggrin.gif biggrin.gif 4u.gif 4u.gif Labai džiaugiuosi.
O aš tai matyt pernai su Skariais Š.... sumaliau. Pas mane Skariai patys labiausiai nususę daigai. Labai prastai dygo, paskutiniai sudygo, tai dabar atrodo dvigubai mažesnis ir labiau nususę už visus kitus. Suku galvą, ar juos iš viso auginti... nors neauginti irgi nekyla rankos. Čia gi mano firminiai bigsmile.gif Praktika rodo, kad kai daigai nususę, tai ir derlius labai ribotas būna...
Pernai taip buvo su Gonziko dryžiku. Ale šiemet jie tikrai daigų stiprumu ir gražumu nenusileidžia kitiems.

Su paprikom tai jo... Reikėjo jas kaip tai sėti kokią vasario 10... Nu bet nieko. Dalis iš jų yra itin ankstyvos. Gal vistiek sulauksiu derliaus.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2017 04 09, 12:47)
O aš tai matyt pernai su Skariais Š.... sumaliau. Pas mane Skariai patys labiausiai nususę daigai. Labai prastai dygo, paskutiniai sudygo, tai dabar atrodo dvigubai mažesnis ir labiau nususę už visus kitus. Suku galvą, ar juos iš viso auginti... nors neauginti irgi nekyla rankos. Čia gi mano firminiai  bigsmile.gif Praktika rodo, kad kai daigai nususę, tai ir derlius labai ribotas būna...
Pernai taip buvo su Gonziko dryžiku. Ale šiemet jie tikrai daigų stiprumu ir gražumu nenusileidžia kitiems.

Su paprikom tai jo... Reikėjo jas kaip tai sėti kokią vasario 10... Nu bet nieko. Dalis iš jų yra itin ankstyvos. Gal vistiek sulauksiu derliaus.

Nesuprantu ir aš dėl sėklų. Rodos gera paprika, iš kurios sėklos imtos, sėklos normalios, o nedygsta. O paprikų nereikia sėti taip anksti, paskui bėda gaunasi, rekia didinti talpas, nėr kur dėti - užtenka vasario pabaigoje, žinoma, jei geros sėklos smile.gif
Gonziko dryžiką irgi auginu šiais metais, pirmi metai. Daigas buvo linkęs tįsti, bet dabar šiltnamyje atrodo gerai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dumsė: 09 balandžio 2017 - 13:36
QUOTE(Dumsė @ 2017 04 09, 13:35)
Gonziko dryžiką irgi auginu šiais metais, pirmi metai. Daigas buvo linkęs tįsti, bet dabar šiltnamyje atrodo gerai  smile.gif

Labai puošniai ant stalo atrodo. Ypač kas mėgsta valgyti akimis labai geras daiktas. O ir skonis tikrai nenuvilia. Pernai pas mane derlingumo didelio neišspaudė, bet todėl, kad daigas silpnas buvo kažkodėl. Šiemet tikiuosi iš jo žymiai daugiau smile.gif

Dar neišsiaiškinau vieno reikalo. Kodėl pas mane kečupas taip pelijo... Ar todėl, kad pernai buvo šlapia vasara ir dėmėtligės daug buvo? Nu kaip suprantu dėmėligė ir yra pelėsis. Užpernai irgi pelijo, bet mama aiškino, jog todėl, kad per mažai viriau. Tai pernai viriau kiek priklauso - t.y. kol savaime išgaravo vanduo, bet vistiek didelę dalį kečupo teko išmesti nes viršuje buvo pelėsis.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2017 04 10, 12:26)
Labai puošniai ant stalo atrodo. Ypač kas mėgsta valgyti akimis labai geras daiktas. O ir skonis tikrai nenuvilia. Pernai pas mane derlingumo didelio neišspaudė, bet todėl, kad daigas silpnas buvo kažkodėl. Šiemet tikiuosi iš jo žymiai daugiau smile.gif

Dar neišsiaiškinau vieno reikalo. Kodėl pas mane kečupas taip pelijo... Ar todėl, kad pernai buvo šlapia vasara ir dėmėtligės daug buvo? Nu kaip suprantu dėmėligė ir yra pelėsis. Užpernai irgi pelijo, bet mama aiškino, jog todėl, kad per mažai viriau. Tai pernai viriau kiek priklauso - t.y. kol savaime išgaravo vanduo, bet vistiek didelę dalį kečupo teko išmesti nes viršuje buvo pelėsis.

Aš pripilu sklidinus indelius, kartais net užsukant per viršų nubėga, niekada nebuvo palėsio.
Atsakyti
QUOTE(uze3 @ 2017 04 10, 14:57)
Aš pripilu sklidinus indelius, kartais net užsukant per viršų nubėga, niekada nebuvo palėsio.

mmm, tai reiškia tas pelėsis iš oro gaunasi? Įdomu. Aš galvojau, kad iš pačių pomidorų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 10 balandžio 2017 - 19:10

Jei prieš užsukant dangtelius paliekate stiklainiuose atvėsti, tada gali vėliau atsirasti pelėsio. Per 20 konservavimo metų tik keli stiklainiai papelijo, dėl senų daug kartų naudotų dangtelių.

Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2017 04 10, 12:26)

Ačiū už dryžiko apibūdinimą. Dėmėtligė yra grybinė liga. Nežinau, pas mane pomidorų padažas labai gerai laikosi. Netgi neteko matyti papelijusio. Tik jeigu atsuktas ilgiau pastovi, tada. Gal su uždarymu kas ne taip, gal oro patenka?
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2017 04 11, 16:40)
Gal su uždarymu kas ne taip, gal oro patenka?

Nežinau... Uždarau tiesiog su užsukamu dangteliu ir dangtelis tai tikrai nebūna išpūstas.
Nusprendžiau visus pomidorus šiandien parnešti namo. Išnešiu poryt ryte. Visam laikui žadu sodinti apie balandžio 25 jeigu orai bus padorūs. Nors net nežinau... Jeigu bus nepadorūs gal vistiek sodinsiu. Jeigu pernai pas Dumse nenumirė tokiam bjauriam pavasaryje, tai gal ir maniškiai nenumirs jau balandžio pabaigoj.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2017 04 11, 17:12)
Nusprendžiau visus pomidorus šiandien parnešti namo. Išnešiu poryt ryte. Visam laikui žadu sodinti apie balandžio 25 jeigu orai bus padorūs. Nors net nežinau... Jeigu bus nepadorūs gal vistiek sodinsiu. Jeigu pernai pas Dumse nenumirė tokiam bjauriam pavasaryje, tai gal ir maniškiai nenumirs jau balandžio pabaigoj.

Na ir oro bjaurumas. Aš šiandien irgi daug nešiau, bet dar kažkiek dėžučių palikau, rytoj likusius nešiu. Rytoj iki pietų bus šiek tiek saulės, dar dienelę pabus. O savaitgaliui ir kitai savaitei nemažai minuso žada, pasodintus reiks kaip nors apsaugoti. smile.gif
Atsakyti
Sveiki, užtikau tikrai neblogą straipsniuką judantį pro facebooko daržininkų grupes, apie pomidorų daigų priežiūrą ir kaip jais tinkamai pasirūpinti.
Man patiko, toks visai išsamus atrodo, tai gal ir jums patiks.

Gero derliaus smile.gif

http://www.myliusoda...aigu-prieziura/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zaqo666: 12 balandžio 2017 - 00:27
noriu pasibėdoti.
Persodinau šiandien pomidorus į didesnius indelius. Kažkiek ištysę, tai aš sodindama nugnybau pirmuosius lapelius ir sodinau giliau. Niekad taip nedariau. Tik sodindama į šiltnamį taip nugnybdavau ir gulsčiau sodindavau. Ar nepakenkiau pomidorams?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meskalepeska: 13 balandžio 2017 - 19:46
QUOTE(meskalepeska @ 2017 04 13, 19:41)
noriu pasibėdoti.
Persodinau šiandien pomidorus į didesnius indelius. Kažkiek ištysę, tai aš sodindama nugnybau pirmuosius lapelius ir sodinau giliau. Niekad taip nedariau. Tik sodindama į šiltnamį taip nugnybdavau ir gulsčiau sodindavau. Ar nepakenkiau pomidorams?

Oi, aš daug kartų taip dariau. Ir gal pernai rodosi teko nugnybti ne tik skilčlapius, bet ir pirmuosius lapus. Tikrai nieko blogo. Lyginant su užpernai ir ypač pernai tai iki šiol Vilniuje yra geresnis pavasaris. Visiška tragedija buvo pernai, kai buvo labai šalta ir visiškai nebuvo jokios saulės ištisas dienas.
Atsakyti