Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų auginimas

QUOTE(saintlina @ 2018 05 02, 09:44)
matai, indeliai indeliams nelygu. Mačiau pas kaimynus iki šiol pomidorai grietinės indeliuose styro, tokie nabagai, kad pažiūrėjus atimt norisi.
Aš Seasoliu palaistau, pas mane ilgiau taroj tupi, kad ir didesnėj.

Jeigu 50-60 dienų auga grietinės indeliuose, gali ir tręšimas nepadėti, paskui, jau išsodinti į pastovią vietą jie labai ilgai stiprėja, tada stebisi, kad derlius vėlai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2018 05 02, 09:44)
matai, indeliai indeliams nelygu. Mačiau pas kaimynus iki šiol pomidorai grietinės indeliuose styro, tokie nabagai, kad pažiūrėjus atimt norisi.
Aš Seasoliu palaistau, pas mane ilgiau taroj tupi, kad ir didesnėj.

Seasol iš senų atsargų ar dabar kažkur radote?
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2018 05 03, 08:46)
Seasol iš senų atsargų ar dabar kažkur radote?

Pernai pirkau smile.gif
Atsakyti
Emvida, labai gaila. Gal kokie amarai apsėdo? Jau tikėjomės pas tave pomidoriukus pamatyti biggrin.gif
Man pomidorai manęs nežavi. Visai nežavi. Tik vienas-kitas gražus. Kažkodėl pageltę apatiniai lapai ir tokie labai neskuba susitaisyt, nors jau kuris laikas šiltnamyje. Pamažu žydi, laisčiau neseniai su Green OK, bet efekto nepasimatė stebuklingo. Gal reikia tiesiog palaukti ir neskubinti įvykių.
Atsakyti
Pomidoriukai tai jau yra, tik nežinia ar bus pomidorai. Iš tiesų tai ankstyvieji žemaūgiai neužsikrėtę, gal bent tie normaliai užaugs.
O šiaip linkstu manyti, kad tai virusas, nes paplito ir ant neseniai sodintų. O visgi tikėjausi, kad tai dėl aukštos temperatūros. Per daug šiltnamyj visko yra, gal iš kur nors parsivežiau tą virusą.
Jau beveik susitaikaiu, kad reikės lauke pomidorus sodinti, bet matysim...
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2018 05 03, 21:28)
Man pomidorai manęs nežavi. Visai nežavi. Tik vienas-kitas gražus. Kažkodėl pageltę apatiniai lapai ir tokie labai neskuba susitaisyt, nors jau kuris laikas šiltnamyje. Pamažu žydi, laisčiau neseniai su Green OK, bet efekto nepasimatė stebuklingo. Gal reikia tiesiog palaukti ir neskubinti įvykių.

Galiu tik paguosti, jei tai padės - mano persodinti į šiltnamį daigai per savaitę iš labai jau parodinių pavirto į visiškai prastus - taip pat gelsta apatiniai lapai. Manau dėl to, kad jiems tiesiog per karšta, nepadeda joks vėdinimas. Kol kas niekuom nelaistysiu, nemanau, kad kas padėtų. Į duobes dėjau kalio magnezijos, pelenų ir kaulų miltų, tai turėtų pakakti.
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2018 05 04, 08:14)
Galiu tik paguosti, jei tai padės - mano persodinti į šiltnamį daigai per savaitę iš labai jau parodinių pavirto į visiškai prastus - taip pat gelsta apatiniai lapai. Manau dėl to, kad jiems tiesiog per karšta, nepadeda joks vėdinimas. Kol kas niekuom nelaistysiu, nemanau, kad kas padėtų. Į duobes dėjau kalio magnezijos, pelenų ir kaulų miltų, tai turėtų pakakti.

Pas mane labai jau parodiniai nebuvo, bet paguodei smile.gif
Rytoj gal nepatingėsiu nufotografuoti. Dabar patogiau įdėti į forumą nuotraukas.
Atsakyti
Gal kas patars kaip naikinate šiltnamyje skruzdeles?
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2018 05 04, 08:14)
Į duobes dėjau kalio magnezijos, pelenų ir kaulų miltų, tai turėtų pakakti.

Daimura, kiek maždaug dėjot į duobę kalio magnezijos ?
Atsakyti
QUOTE(baltagėlė @ 2018 05 05, 12:02)
Daimura, kiek maždaug dėjot į duobę kalio magnezijos ?

nedidelę saują, kiek su pirštine galima pasemti
Atsakyti

Pas mane tas pats apatines lapu eiles gelviau zalios patapo, karstukoka gal.. siemet i duobes tik pelenu ir sampinjonu zemes dejau - ekspermentas - paziuresim kaip patiks.. nes po ranka siemet nieko kito neturejau :)

Atsakyti

Gal kas patars kaip naikinate šiltnamyje skruzdeles?

Man vyras kazkokiais milteliais nuo skruzdziu pagr ju takus uzbarste nebeina rujom kaip pries tai :) issinesdino ;)

Atsakyti