matai, indeliai indeliams nelygu. Mačiau pas kaimynus iki šiol pomidorai grietinės indeliuose styro, tokie nabagai, kad pažiūrėjus atimt norisi.
Aš Seasoliu palaistau, pas mane ilgiau taroj tupi, kad ir didesnėj.
Laba nuo kalio trukumo riecias virsun... nuo azoto pertekliaus i apacia.. bet tada lapai labai jau mesingi daros... klausimuks kaip riecias taviskiai? Kazkodel nemanau kad liga - nelinkiu ;) ps gal dar kam keleto daigu truksta turiu atliekamu - Vilnius...
va dar radau apie medziagu trukuma pertekliu..
Ar žiūrit palankių dienų kada sodinti pomidorų daigus į šiltnamį? Ar jau dabar kai šilta nebesvarbu? Noriu rytoj sodinti. Ar mėnulis netinkamas?
Pora metu viska palankiom dienom sejau persodinau tresiau genejau ir pan. Siemet bus antri metai kai spjoviau i visa tai (pernai tiesiog del laiko stokos) ir darau kada turiu laiko ir negaliu pasakyt kad pernai nors kiek prastesnis derlius buvo, tikiuos ir siemet viskas bus ok ;)
manau daug svarbiau tiesiog gera be uzkratu sekla, geras vedinimas, teisingas laistymas ir nepertresimas! O su meile jie auga zydi dera ;)
Skaičiau apie medžiagų trūkumą...tik kad šimtą metų auginu pomidorus ir niekada nieko netrūko , o dar ir nebuvo kada pritrūkti, juk tik gegužės pradžia ...Viršutiniai lapai kaip ir ne lapai pasidarė, susisukę į viršų ir žiedai irgi susitraukę, o dar tik viena žiedų kekė yra...Kaip ir reikėtų juos išmesti, o įdomiausia, kad tai hibridai ir didžiausi mano pomidorai. Bandysiu kažkuo purkšti, nors niekur nesurandu - kuo...
Man pernai keletas rusiu riete lapus i virsu kol vazoneliuos auginau, bet ten substratas kazkoks keliems nelabai gal tinkamas buvo supiltas - pasodinus i siltnami viskas susitvarke; o tada kitiems porai eme po poros savaiciu riestis zemyn augo lapija veset riebet kaip pasiutus, o vaisiu nemezge.. tai as su tai besiraitanciais lapais pernai pastresavau bet pirmu atveju padejo pelenu i duobes, antruoju atveju buvo gausesnis laistymas siaudu uzmulciavimas..
gal neskubek su sprendimais dar pastebk? O jei ka galesiu is pas mane atlikusiu pomidoru ka pasiulyt ;)