Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų auginimas

QUOTE(meskalepeska @ 2018 04 20, 16:40)
Gal patartumėt?  smile.gif
Reiktų persodinti pomidorų daigus į didesnius indelius. Dabar jie žemėj iki skilčialapių. Ar galiu juos nugnybti ir sodinti daigus giliau iki tikrųjų lapelių? Ar nugnybus skilčialapius tik priberti daugiau žemių ir palikti tame pačiame.

Geriau pažiūrėk į šaknų dalį. Jeigu dabartinės šaknys yra pasiekę dugną ir jų ten jau miškas, tai be abejo reikia persodinti, kad pomodoras toliau sėkmingai augtų. Iš koto šaknys yra išleidžiamos, bet tam reikia nemažai laiko (savaitės, gal daugiau). Jeigu nenori prarasti augimo tempo, tai turi dabartinės šaknys, kurios jau yra išsivystę turėti vietos augti ir siurbti trąšas iš žemės.

Mano pomidorai prašosi sodinami į šiltnamį. Matau pirmadienį šalnas, tai nutariau sodinti antradienį, bet kadangi per vieną vakarą visų nespėsiu, tai tikriausiai nusitęs sodinimas per kelis vakarus. Jeigu toliau bus prasti orai, tai bandysiu su visokiais dengimais. Šiemet tikrai dėkingi orai ir labai greitai užaugo visi.
Atsakyti
sveikos,ar kas isbandete pomidoru sodinima i spec. maisus?kokie atsiliepimai,jei jau buvo tokia tema ,gal parasytumet kas kokiam puslapyje mazdaug ieskoti
Atsakyti
QUOTE(bunsha @ 2018 04 22, 19:49)
sveikos,ar kas isbandete pomidoru sodinima i spec. maisus?kokie atsiliepimai,jei jau buvo tokia tema ,gal parasytumet kas kokiam puslapyje mazdaug ieskoti

Pati nebandziau sodint,bet maciau isodintus ir nesulaukus vasaros galo,numirusius.
Ar naudinga,nezinau,bet galvoju,jog jie tokie zemi,o pomidoru saknys gana dideles,tai kur jie turi det tas saknis?Man is tolo,jie nepatiko.Temos tokios nemaciau.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2018 04 22, 23:51)
Pati nebandziau sodint,bet maciau isodintus ir nesulaukus vasaros galo,numirusius.
Ar naudinga,nezinau,bet galvoju,jog jie tokie zemi,o pomidoru saknys gana dideles,tai kur jie turi det tas saknis?Man is tolo,jie nepatiko.Temos tokios nemaciau.

aciu
Atsakyti
Vakar baigiau susodinti paskutinius pomidorus. Liko tik 1 atliekamas daigas nušalimo rezervui blink.gif Seniau likdavo apie 10. Netikėtai ant kelių pastebėjau keistus ligų požymius. Ir supratau savo klaidą, kad neatidarinėdavau langų, o pasikliaudavau tik stoglangiais. Matyt per daug drėgmės ir stoglangiai nepadėjo. Reikės atidarinėti visgi, nors ir nešilta kol kas. Bet paskui atšils, ilgai kentėti gal jiems neteks.
Tai tuos daigus teko išmesti. Negaliu patikėti, kad daigų stadijoje kažkokios gali būti ligos, bet ką ten žinai... Geriau jau išmesti negu tokioje stadijoje turėti visus sergančius.
Du pomidorai išskleidė žiedus. Tai požymis, kad po 60 dienų, t.y. ant Joninių maždaug bus pomidorų?

Atsakyti
Laba,
pas mane šiltnamyje kol kas tik trys pasodinti. Vienas su tokiu vos pradėjusiu skleistis žiedeliu smile.gif Ryt dar kelis nuvešiu pasodint. Savaitę namačiau, nežinau kas ten darosi. Palikau apklotus polietileno plėvele, ant vieno galo agro plėvelė, kad kažkiek vėdintųsi. Tikiuosi nebus išvirę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2018 04 25, 22:59)
Netikėtai ant kelių pastebėjau keistus ligų požymius. Ir supratau savo klaidą, kad neatidarinėdavau langų, o pasikliaudavau tik stoglangiais.

Kokie ligos požymiai buvo? Gal ten visai ne liga?
Aš šiandien buvau LSDI paviljone Babtuose, įsigijau jų selekcijos paprikų Reda ir pomidorų Svara ir Rutuliai, gal teko juos auginti? smile.gif
Pas mane žydi Siberian, Toro ir kiti jau tuoj žydės smile.gif Nežinau, ar bus po 60 dienų pomidorai,bet jei bus šilta, tai visiškai gali būti smile.gif Toro birželio pabaigoje visada jau būdavo, netgi birželio viduryje po keletą pomidoriukų jau nuskinavau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dumsė: 27 balandžio 2018 - 00:07
Būčiau dėkinga, jei kas atsilieptų apie pomidorus ČIORNAJA GROZD -vyšniniai, juodi, rusiškos sėklos.
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2018 04 27, 00:59)
Kokie ligos požymiai buvo?  Gal ten visai ne liga?
Aš šiandien buvau LSDI paviljone Babtuose, įsigijau jų selekcijos paprikų Reda ir pomidorų Svara ir Rutuliai, gal  teko juos auginti?  smile.gif
Pas mane žydi Siberian, Toro  ir kiti jau tuoj žydės smile.gif Nežinau, ar bus po 60 dienų pomidorai,bet jei bus šilta, tai visiškai gali būti smile.gif Toro birželio pabaigoje visada  jau būdavo, netgi birželio viduryje po keletą pomidoriukų jau nuskinavau smile.gif

Aš auginau Rutulius - labai derlingi ir neblogo skonio pomidorai. Šiais metais vėl auginsiu, net nežinau kodėl pernai jie iš mano sąrašo išnyko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2018 04 27, 11:03)
Aš auginau Rutulius - labai derlingi ir neblogo skonio pomidorai.

Ačiū, vadinasi kitais metais bus galima bandyti smile.gif
Atsakyti
Sveiki. Ar reikia,ar tresiate pomidoru daigus kol jie dar indeliuose, namuose? Kokiomis trasomis?
Atsakyti
QUOTE(Dofkutis @ 2018 04 30, 00:31)
Sveiki. Ar reikia,ar tresiate pomidoru daigus kol jie dar indeliuose, namuose? Kokiomis trasomis?

Aš netrešiu, užtenka jiems substrato trašų, bet jie pas mane indeliuose ilgai nebūna, apie 45 dienas, ne ilgiau smile.gif Persodindma palaistau Schulz trašomis smile.gif
Atsakyti