Ačiū, reiškia naudosim. Klausimas iškilo, nes aš dar tik vakar išpikiavau savo pomidorus pirmą kartą, va taip neskubu šiemet. Mano krašte vasara ateina 2 savaitėm vėliau, būna šalnų, tai aš be gegužės 5-10 jų šiltnamin nenešiu. O iki tol užaugs šiemet nenusiteikusi nei kažko tampyti, nei dangstyti
Gonzikai, šiemet tavo dryžikai - daugiausia vietos gavęs pomidoras. Kaip aš juos myliu ir tave vis geru žodžiu miniu
QUOTE(Gardi @ 2018 04 15, 09:22)
Ačiū, reiškia naudosim. Klausimas iškilo, nes aš dar tik vakar išpikiavau savo pomidorus pirmą kartą, va taip neskubu šiemet. Mano krašte vasara ateina 2 savaitėm vėliau, būna šalnų, tai aš be gegužės 5-10 jų šiltnamin nenešiu. O iki tol užaugs šiemet nenusiteikusi nei kažko tampyti, nei dangstyti
Gonzikai, šiemet tavo dryžikai - daugiausia vietos gavęs pomidoras. Kaip aš juos myliu ir tave vis geru žodžiu miniu
Tai dar anksti palyginus..Aš be 20d net nesiruošiu.Man tas skubėjimas išsodint ir viduriavimas po to ,kad nenušaltų,durns reikalas.Pas mum ir birželį dar šalnų būna,bet tada jau sodyboj gyvenam,tai galiu vietoj priemonių imtis,o ne lėkt paryčiais.
Kiekvienam savo Dryžiui kasmet 2-4vietos,šiemet su 2 apsieisim,nes vis dar noris naujų veislių išbandyt
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2018 04 15, 10:32)
Kiekvienam savo Dryžiui kasmet 2-4vietos,šiemet su 2 apsieisim,nes vis dar noris naujų veislių išbandyt
Pas mane garbingos 4 jie man tokie universalūs, o dar derlingi. Myliu labai
Paprastai sodindavau apie balandžio 26 d. tai tokie planai ir dabar. Bet matysiu, kaip orai bus po savaitės. Jeigu pranašaus labai gražius orus, tai kitą šeštadienį susodinsiu. Gausis viskas paankstintai. O jeigu prognozės bus prastos, tai dar bus gerai jiems vazonuose. Pas mane 3l. vazonai, tai visai nepergyvensiu, kad ten dar ir liks juose savaitėms dviems. Man irgi nepatika paskui ten su visokiais šildytuvais paryčiais lakstyti.
Šiemet su mėšlu nesamonės... Blaškausi jau visą mėnesį, visi tik žada ir dingsta kaip į vandenį... Reikia iki šeštadienio tada susimedžiot.
Šiemet su mėšlu nesamonės... Blaškausi jau visą mėnesį, visi tik žada ir dingsta kaip į vandenį... Reikia iki šeštadienio tada susimedžiot.
QUOTE(zydinti_gele @ 2018 04 15, 21:01)
Ar būtinas tas mėšlas, niekada nedėjau, nes neturiu. Auga gerai ir be jo
QUOTE(Gardi @ 2018 04 15, 11:47)
Pas mane garbingos 4 jie man tokie universalūs, o dar derlingi. Myliu labai
Aš jų baisiai norėjau kadaise. Pas mane pirmieji daigai kažkodėl buvo sunykę. Nežinau kodėl. Tada paėmiau iš geriausių pomidorų sėklas ir tikėjausi, kad bus puikiai antrais metais. Bet nebuvo derlingi. Kažkuriuo metu tikriausiai susigadino genai ... Man jie žiauriai gražūs, stalą papuošia nuostabiai.Bet šiemet nesėjau, norėjosi kažko derlingesnio. Bet gal dar kada nors susigundysiu vėl pasėti.
Papildyta:
QUOTE(Dumsė @ 2018 04 15, 20:09)
Ar būtinas tas mėšlas, niekada nedėjau, nes neturiu. Auga gerai ir be jo
Gal nuo žemės struktūros priklauso. Pas mus ten labai smėlinė žemė, greitai viskas išsiplauna. Jeigu netręščiau, tai visiškai nieko neturėčiau. Ne veltui visi skundžiasi, kad niekas neauga. Tikrai savaime niekas neauga - žolė ir pušys tik...
Bet šiltnamiui tai taip, tai mažiau aktualu, nes laistosi tiek, kad pasilaikytų drėgmė. Nesilaisto tiek, kad išsiplautų medžiagos. Galima drėgmę kontroliuoti, ne taip kaip lauko žemėje, kur nuo lietaus jau niekaip neuždengsi. Gal pabandysiu ir be mėšlo. Praeitais metais dėjau tokio komposto, o šiemet nieko neturiu. Reikės apsieit su žuvimis ir kalio magnezija...
QUOTE(zydinti_gele @ 2018 04 15, 21:16)
Reikės apsieit su žuvimis ir kalio magnezija...
Žuvų miltų ir kalio magnezijos dėdavau kiekvienais metais, o šais metais ir to nedėjau, bus vien mulčas ir augalų gira Tiesa, rudenį daug lapų ir žolės priverčau, dabar tokie stori sliekai landžioja
Ne į temą bet paklausiu. Kada sėsite agurkus šiltnamiui? O gal jau pasėjote?
QUOTE(zydinti_gele @ 2018 04 17, 22:35)
Ne į temą bet paklausiu. Kada sėsite agurkus šiltnamiui? O gal jau pasėjote?
Balandžio 20-21 d. sėsiu. Visada taip sėju, man gaunasi gerai
QUOTE(Dumsė @ 2018 04 18, 09:47)
Balandžio 20-21 d. sėsiu. Visada taip sėju, man gaunasi gerai
Supratau, ačiū. Manau logiška.