Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų auginimas

QUOTE(Dumsė @ 2018 03 24, 22:24)
Gražūs  wub.gif Tiesiai į daigyklas sėti ?

Ne. Ne tiesiai. Išpikiuoti.
Klausimėlis:
Pas mane šios veislės matau auga kaip bulvialapės:
Juoda kriaušė
Juodas pincas
Juodas triufelis.

Man rodosi princas tikrai neturi būti bulvialapis? Kažkas jau susimaišė nuo pat pradžių...? Matau šiemet ant juodų panešėjo kažkodėl smile.gif))
Atsakyti
Sveiki , kaip mokėtis už sėklas gavus iš ''mydobro'' tarptautiniai mokėjimai ar vietiniai? ir kuo skiriasi paprastas sėklu paketas nuo spalvoto ? ar buna geros sėklos paprastam pakete ,gal visai ne tas užaugs ?
Atsakyti
QUOTE(DIA-40 @ 2018 03 26, 09:46)
Sveiki , kaip mokėtis už sėklas gavus iš ''mydobro'' tarptautiniai mokėjimai ar vietiniai? ir kuo skiriasi paprastas sėklu paketas nuo spalvoto ? ar buna geros sėklos paprastam pakete ,gal visai ne tas užaugs ?

vietiniai,man seklos buvo geros paprastam pakelyje
Atsakyti
QUOTE(DIA-40 @ 2018 03 26, 10:46)

mokėti už prekės iš "mydobro" vietinių pavedimu (bent aš mokėjau , kai gavau sėklas), o sėklos buvo geros ir nespalvotam pakelyje, nebuvo skirtumo,
kaip tik iš spalvoto "Puzata chata" išaugo nei chata, nei puzata , o kažkoks tai nesusipratimas -visos kitos pomidorų sėklos buvo geros ir daigios, ko nepasakyčiau apie kopūstų sėklas ax.gif
Atsakyti
Labai dėkoju atsakiusioms . smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2018 03 24, 21:39)
Mano pomidorai atrodo taip.

Super daigiukai 4u.gif
Atsakyti
Prisiskaičiau, kad galima tiesiai į vazoniukus sėti ir tiesiog palaipsniui žemes dapilti, kad nereiktų persodinti. O aš baisiai skubėjau, nes vaikai jau lipo ant galvos, tai viskas man išgaravo ir pripyliau pilnus indukus žemių ir sėklas sukišau. Tai kaip dabar čia bus? Jau negerai? Kokia išeitis?
Atsakyti
Turbūt, neimti į galvą, juolab kai jau padaryta. Dar juk galima sodinant kažkiek stiebo prikasti, jei bus daigai patįsę. Kai kas išvis tiesiai į lysvę sėja ir vargo nemato. Aš, tarkim, žaidžiu - sėju, pikiuoju iki skilčialapių, paskui dar papildau, nes naudoju 0,5 l stiklines, jos aukštos.
Bet koks augalas šaknų turi tiek, kiek lapų (ir atvirkščiai). Labai skatinant (apipylinėjant) šaknų augimą, teoriškai turėtų lėtėti augalo vystymasis, bet realiai gal ir nelabai jaučiasi - kaip ir papildomai išaugintų šaknų nauda. Ta prasme, kad apipylus iš pradžių augs papildomos šaknys, paskui joms lapai, ir tik paskui žiedai.
Apskritai tai internetuose rašo daug ką - aš, tarkim, bandžiau suglaudimo būdu "suorganizuoti" dviejų pomidorų šaknis ir vieną stiebą. Labai nesiplečiant, rezultatas tikrai nenudžiugino dėl vienos priežasties - lapų ir šaknų turi būti balansas. Leiskit augti keliem ūgliam, ir tų šaknų priaugs tiek, kiek reikia papildomai antžeminei daliai maitinti.
Pomidorus auginti be persodinimo nelabai verta, nes jų šaknys puikiai regeneruojasi, o persodinant dar galima apipylinėti dalį stiebelio žemėm.
QUOTE(Katiniena @ 2018 03 30, 05:42)
Prisiskaičiau, kad galima tiesiai į vazoniukus sėti ir tiesiog palaipsniui žemes dapilti, kad nereiktų persodinti. O aš baisiai skubėjau, nes vaikai jau lipo ant galvos, tai viskas man išgaravo ir pripyliau pilnus indukus žemių ir sėklas sukišau. Tai kaip dabar čia bus? Jau negerai? Kokia išeitis?

Atsakyti
QUOTE(L.K. @ 2018 03 30, 09:53)
Turbūt, neimti į galvą, juolab kai jau padaryta.

drinks_cheers.gif

Nuo savęs galiu pridėti tiek - šiuo metu galvos sukti neverta, o paskui pasimatys, nuo to priklausys sprendimai. Aš pikiuoju todėl, kad man patogu sėti į mažas talpas, jeigu daigai patįsta, pasodinus iki skilčialapių panaikinamas ištįsimas ir pakeitus (papildžius) substratą, daigai gauna naują porciją maisto medžiagų. Sėt ant stiklinės dugno ir paskui palaipsniui papildyti žemių man nepriimtinas metodas ir niekad taip nedarau, nes gaunasi augalo šešėliavimas nuo indelio sienėlių, priverstinis "ištįsinimas" ir nesvarbu, kad veikia tas pats pliusas, kad pasipildo naujom maisto medžiagom, man įvardintų trūkumų nekompensuoja. Dabar dėl tų papildomų šaknų - visiškai sutinku - absoliučiai nereikia skatinti jų augimo, jeigu be to galima apseiti. Tai veikia kaip būdas "išgelbėti" ištįsusius daigus, t.y. kaip problemos sprendimas, bet ne kaip agrotechnikos būtinybė neištįsusiems daigams. Ir šito nesusigalvojau, kad nereikia stimuliuoti papildomų pomidorų šaknų augimo, taip mokė daržininkystės dėstytojas, sakydamas, o kam jums šaknys papildomos, valgysit jas? Ir faktas, jis buvo teisus, nes prikasus stiebą, pomidoras augina papildomas šaknis, o kol tuo užsiima, sustoja antžeminės dalies augimas, o kam to reikia, jeigu vasara ir taip trumpa...

Tai reziumė į Katiniena klausimą - stebėkit ir reguliuokit kaip galima, kad netįstų. Tai priklauso nuo to, kokios pas jus sąlygos ir kiek gamta duos saulės... Jeigu pasėjot į nedideles stiklines - tai esant poreikiui galima persodint į didesnes padarant tą patį kaip ir papildant žemių ar pikiuojant - įleidžiant stiebą giliau. Bet čia jeigu poreikis bus gelbėt ištįsusius. Dabar suprognozuot kaip bus - sunku. Na o jei į didelius labai indelius pasėjot - padėtis gal kiek nelinksmesnė, bet bus reikalas - bus ir sprendimas. Dabar ieškot pasėtų sėklų ir persėt tikrai nesiūlau, viskas ok bus smile.gif.
Atsakyti
Labai ačiū už tokius išsamius atsakymus🤗 vat, kad iš karto čia būčiau pasiklausus biggrin.gif FB prisiskaičiau, nors du metus iš eilės irgi pikiavau ir persodinėjau, buvo superiniai daigai.
Dabar pasodinau į grietinės indelius. Na, tikiuos bus tos saulės, nes išlindo tokie siūliukai visai smile.gif
Atsakyti
Tai jau tikrai, kam pomidorams tos šaknys 😁 Vienok, pramoniniu būdu auginantys ūkiai hibridines veisles skiepija į galingesnį šaknyną užsiauginančias veisles. Ar tiesiog du 'suporuoja', vėliau vieno antžeminę dalį pašalindami. Kam tiek vargo biggrin.gif

Dar lietuviškas dėstytojas neišrado būdo augint pomidorus visai be šaknų? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2018 03 30, 13:52)
Tai jau tikrai, kam pomidorams tos šaknys 😁 Vienok, pramoniniu būdu auginantys ūkiai hibridines veisles skiepija į galingesnį šaknyną užsiauginančias veisles. Ar tiesiog du 'suporuoja', vėliau vieno antžeminę dalį pašalindami. Kam tiek vargo  biggrin.gif

nu tikrai, kam tiek vargo, apkauptų bent 3 ar 5 kartus ir būtų tas pats, ale visai nemąsto? Pasilinksminom? Tai dabar grįžkim prie tų pramoninių, jie kaip, nešildomi, su tokiu vegetacijos periodu kaip mūsų, paprastų augintojų? Stiebo apkaupimas pavėlina derlių - gali užaugint galingą augalą, su galinga šaknų sistema ir nespėti išnaudoti tos galybės, nes derlius bus vėlyvesnis ir nušals ar pas kai ką nueis maru neišnaudojęs potencialo. Pramoniniams tas negresia, tai gali sau leisti tokius metodus, kurie tinka ilgai vegetacijai.

QUOTE(Gaudvilė @ 2018 03 30, 13:52)
Dar lietuviškas dėstytojas neišrado būdo augint pomidorus visai be šaknų?  biggrin.gif

negirdėjau, bet manau nespėjo, jei ir norėtų - išradimą jau nukosėjo kinai ar rusai, tai originaliu šitoj srity tapt be šansų. Yra gi pasiūlymų nupjaut šaknis daigams ir ataugint naujas biggrin.gif . Kaip ir dar visokių įdomių dalykų galima rast interneto galybėse, bet nereiškia, kad jie verti dėmesio arba tinka turimoms sąlygoms.
Atsakyti