Turbūt, neimti į galvą, juolab kai jau padaryta. Dar juk galima sodinant kažkiek stiebo prikasti, jei bus daigai patįsę. Kai kas išvis tiesiai į lysvę sėja ir vargo nemato. Aš, tarkim, žaidžiu - sėju, pikiuoju iki skilčialapių, paskui dar papildau, nes naudoju 0,5 l stiklines, jos aukštos.
Bet koks augalas šaknų turi tiek, kiek lapų (ir atvirkščiai). Labai skatinant (apipylinėjant) šaknų augimą, teoriškai turėtų lėtėti augalo vystymasis, bet realiai gal ir nelabai jaučiasi - kaip ir papildomai išaugintų šaknų nauda. Ta prasme, kad apipylus iš pradžių augs papildomos šaknys, paskui joms lapai, ir tik paskui žiedai.
Apskritai tai internetuose rašo daug ką - aš, tarkim, bandžiau suglaudimo būdu "suorganizuoti" dviejų pomidorų šaknis ir vieną stiebą. Labai nesiplečiant, rezultatas tikrai nenudžiugino dėl vienos priežasties - lapų ir šaknų turi būti balansas. Leiskit augti keliem ūgliam, ir tų šaknų priaugs tiek, kiek reikia papildomai antžeminei daliai maitinti.
Pomidorus auginti be persodinimo nelabai verta, nes jų šaknys puikiai regeneruojasi, o persodinant dar galima apipylinėti dalį stiebelio žemėm.
QUOTE(Katiniena @ 2018 03 30, 05:42)
Prisiskaičiau, kad galima tiesiai į vazoniukus sėti ir tiesiog palaipsniui žemes dapilti, kad nereiktų persodinti. O aš baisiai skubėjau, nes vaikai jau lipo ant galvos, tai viskas man išgaravo ir pripyliau pilnus indukus žemių ir sėklas sukišau. Tai kaip dabar čia bus? Jau negerai? Kokia išeitis?