Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų auginimas

QUOTE(Rudenė @ 2018 03 18, 13:36)
Žinoma Jūs esate aukšiausioje augintojų lygoje. Sužavėjot. Nuėjau ir pasėjau Ivet H, Gold Krone, Indigo rose ir Ananasą. Tikiuosi, kad ant pietinės palangės pakaks šviesos ir šilumos  smile.gif

Jokia aš ne klasė, aš tik seniai gyvenu biggrin.gif ir nusistovėjo požiūris ir "algoritmas" . Klasė čia tos mergaitės , kurios augina n-1 rūšį, pastoviai ieško neragauto, nematyto. Pas mane daug maž nusistovėję ir pasitenkinu kažką atmesdama ir vieną kitą naujieną pabandama.
Atsakyti
QUOTE(padraika22 @ 2018 03 18, 18:08)
Laba diena, norejau paklausti i kokius substraktus ar durpes sejate pomidorus? As turiu toki maisa
Kaip manote, ar seti i sia zeme galima? Ar geriau ziureti kita? Sita pirkau ispikiavimui ir auginimui iki siltnamio. Aciu jei kas patars

Nereikia sėti į kompostinę žemę, ji bus per riebi. Man geriausia Durpetos sėjimui. smile.gif
Va, net užrašyta, kad skirta daržovių, dekoratyvinių augalų auginimui smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dumsė: 18 kovo 2018 - 20:27
QUOTE(daimura @ 2018 03 18, 17:36)
Šiais metais vėl pasėjau "pažaidimui" Olia Polka, sausio 26 dieną. Jau su žiedinėmis kekėmis.

o, kaip faina thumbup.gif
Atsakyti
Kokie gražūs pomidorai visų... Super...
LK, o kas dėžę sukonstravo? Pirkai jau gatavą, ar čia savadarbiškai konstruota?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 19 kovo 2018 - 11:18
Pas mane dar ne visi pasėti. Auginu be lempų, tai neskubu. Šiemet tai iš vis neskubu smile.gif Pasėta pusė, sudygę ketvirtadalis, ir tie patys patysę. Vaizdelis nepatinka, bet ką darysi. Ryt poryt planuoju pabaigti sėją.
Atsakyti
Ten lentyna, tik 180x50x90, su iš 3 pusių išklijuotom sienelėm šviesą atspindinčia danga. Šviestuvėliai iš kiniškų 3w LED'ų, savadarbiai.
QUOTE(zydinti_gele @ 2018 03 19, 11:17)
Kokie gražūs pomidorai visų... Super...
LK, o kas dėžę sukonstravo? Pirkai jau gatavą, ar čia savadarbiškai konstruota?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo L.K.: 22 kovo 2018 - 20:29
Pasėjau šiandien ir aš jau dalį. Kitą dalį sėsiu už kokių 4d, nes sėklų dar negavau biggrin.gif
Tręšiat daigiukus kuo nors?
Atsakyti
QUOTE(Katiniena @ 2018 03 24, 16:20)
Pasėjau šiandien ir aš jau dalį. Kitą dalį sėsiu už kokių 4d, nes sėklų dar negavau biggrin.gif
Tręšiat daigiukus kuo nors?

Vieną kartą bandžiau tręšti, tai supratau, kad tai buvo didelė klaida. Patręštų kaip dėjo šuolį augti antžeminė dalis, daigas staiga ištįso, o šaknys liko silpnos, neišvystytos. Skubiai reikėjo persodinti į didesnius vazonus ir vėsinti, kad daigas sutvirtėtų, sustiprėtų, nes nors ir buvo didelis, bet silpnas, stiebas liaunas.

Mano įsivazdavimu, jauno daigo stadijoje kaip tik reikia siekti, kad vystytųsi šaknys, o ne lapai. Lapai paskui spės užaugti, o šaknų stiprumas ir daugumas ir padeda daigui pamatus tolesniam vystymuisi. Šaknys nemato reikalo vystytis, jeigu mineralų gausu ir nėra reikalo toliau jų ieškoti.

Čia gal mano filosofija, bet man tręšimas nepasiteisino ir daugiau daigų netręšiu.
Atsakyti

Aš tai tik paprikas palaistau gerokai atskiestom Šulco trąšom, o pomidorai dar nesudygo, tai uždarose dėžutėse laistyti nieko nereikia.

Atsakyti
Mano pomidorai atrodo taip.
Priedas  IMG_0696.JPG   182,03KB   2 Parsiųsta kartų
Dar tikrai nedideli. Bet jeigu kai kas tik neseniai pasėjo smile.gif, tai šitie visai nemaži tada...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 24 kovo 2018 - 21:40
QUOTE(zydinti_gele @ 2018 03 24, 22:39)
Mano pomidorai atrodo taip.

Gražūs wub.gif Tiesiai į daigyklas sėti ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dumsė: 24 kovo 2018 - 22:25
Aš galvoju karklų vandeniu palaistyti. Ir db vis drebu ar nebūsiu per giliai tų sėklyčių sugrūdusi. Nepamenu kaip dariau du metus iš eilės😂 Bilobil gal pagert jau reiktų 😄
Atsakyti