Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų auginimas

Matyt, sentimentai veikia ir augrįžta po biški senbuvės biggrin.gif
Mes pirkom šiltnamiuką iš ntgrupė. Daug gerų atsiliepimų, bendrauja maloniai.. nežinau ar geras, nes pirmas šiltnamis ir dar nesurinktas biggrin.gif ėmėm nedidelį, kainavo 315€.

Atsakyti
QUOTE(Katiniena @ 2018 03 03, 22:23)
Matyt, sentimentai veikia ir augrįžta po biški senbuvės biggrin.gif
Mes pirkom šiltnamiuką iš ntgrupė. Daug gerų atsiliepimų, bendrauja maloniai.. nežinau ar geras, nes pirmas šiltnamis ir dar nesurinktas biggrin.gif ėmėm nedidelį, kainavo 315€.

As jau pernai pasistaciau,vargom abu su MB,o anglai sodininkai ejo ziuret,koki cia ciuda statomes.Pas juos mazuciai 6-8m2 stikliniai soduose,jie nesupranta,ka galima augint dideliuose siltnamiuose ir kur det. bigsmile.gif
Man pasityeisino labai.Durys ,itaisytos abiejuose galuose -nuostabus vedinimas,jas laikem adaras visa vasara,kol buvo pomidoru.Visai kitas klimatas polietileniniam,jokios dregmes nesijaucia.Musu plevelinis pirmais metais buvo be langu virsuje,tik apacioje languciai aplink siltnami,ir vienos durys.Tai visi pomidorai nuejo maru.Labai bijojau maro pernai,bet nebuvo,aciu D.Matyt vedinimas veike,nes jokiu ciudu nedariau,tik zeme paliejau su fitoftorinu is Ukrainos ir viena karta nupurskiau juo.
Atsakyti
Reik ir man pasidomėti kaip čia saugoti tuos pomidorus.. porą metų lauke sodindama vis bėriau tų natūralių trąšų lur dvokia vištos š siaubingai. Ir daugiau nieko. Nei kažkuo purškiau, nei dar tręšiau.. bet gal reiktų? Aš kaip priešmokyklinėj klasėj jaučiuos su tais pomidorais biggrin.gif
Atsakyti
Dar klausimas. Kaip ir visos turbūt, žadu prisodint bazilikų ir gvazdikų (nežinau kaip vadinas iš tikro tos gėlės, mes jas gvazdikeliais vadindavom vaikystėj), o galima pvz numulčiuot šviežiai nupjauta žole? Sudžius ji, bet ar nepadarys tik blogiau tas sluoksnis?
Atsakyti
QUOTE(Katiniena @ 2018 03 04, 21:15)
Dar klausimas. Kaip ir visos turbūt, žadu prisodint bazilikų ir gvazdikų (nežinau kaip vadinas iš tikro tos gėlės, mes jas gvazdikeliais vadindavom vaikystėj), o galima pvz numulčiuot šviežiai nupjauta žole? Sudžius ji, bet ar nepadarys tik blogiau tas sluoksnis?

Net nežinau, tiesa sakant ar tie bazilikai su gvazdikais gelbėja. Kai užpuola ligos, tai užpuola nepaisant nieko. Aišku mulčiuokite žole. Ilgiau drėgmė išsilaiko ir maisto medžiagų daugiau. Tik pas mane nuo tos žolės tokie smulkūs kirmėliukai bujoja. Jau seniau fotografavau, teiravausi, kas čia per daiktas ir kaip išnaikint. Kol nebūna mulčio, tai labai sumažėja jų. Išdvesioja. Ypač jeigu dar palaistau pelenais. O kai prasideda mulčiavimas, tai vėl prisidaugina. Bet kadangi pomidorams jie nieko baisaus nedaro, tai nieko su jais ir nedarau. Taip įtariu, kad jie tą mučiuotą žolę doroja kažkaip...
Atsakyti
QUOTE(Katiniena @ 2018 03 04, 22:15)
(nežinau kaip vadinas iš tikro tos gėlės, mes jas gvazdikeliais vadindavom vaikystėj), o galima pvz numulčiuot šviežiai nupjauta žole? Sudžius ji, bet ar nepadarys tik blogiau tas sluoksnis?

Serenčiai vadinasi, arba dar tagetėmis vadina, pagal lotynišką pavadinimą. Mulčiavimas, taip pat ir nupjauta šviežia žole yra labai gerai , kaip ir sakė zydinti_gele,teikia maistą, neleidžia dirvai išdžiūti ir stabdo fitoftorą.
Atsakyti
Turiu tokį klausimą - ar yra pomidorų veislių, kuriems nereikia skabyti pažasčių? Nes daug metų auginu tokius paveldėtus ankstyvus pomidorus, kurie paauga gal 70 cm aukščio, užmezga graikinio riešuto dydžio pomidorų ir pradeda juos nokinti, tada nebeauga jokios pažastys, nei ūgliai. Tai aš pradėjau jų neskabyti, jie užaugina kokius 5 stiebus ir taip turiu 5 kartus daugiau pomidorų ant to krūmo. Galvoju gal visus žemaūgius taip reikia auginti? Ar Ola Polka reikia auginti vienu stiebu ar irgi panašiai pabandyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linosa: 05 kovo 2018 - 16:43
QUOTE(linosa @ 2018 03 05, 14:42)
Turiu tokį klausimą - ar yra pomidorų veislių, kuriems nereikia skabyti pažasčių? Nes daug metų auginu tokius paveldėtus ankstyvus pomidorus, kurie paauga gal 70 cm aukščio, užmezga graikinio riešuto dydžio pomidorų ir pradeda juos nokinti, tada nebeauga jokios pažastys, nei ūgliai. Tai aš pradėjau jų neskabyti, jie užaugina kokius 5 stiebus ir taip turiu 5 kartus daugiau pomidorų ant to krūmo. Galvoju gal visus žemaūgius taip reikia auginti? Ar Ola Polka reikia auginti vienu stiebu ar irgi panašiai pabandyti?

Mano pernai metu atradimas Jablonka Rosii.Nepriekaistinga trasu trukumui,jokiu pazasteliu neleidzia,graziai formuoja kekes kas 2-3 lapai,kekes po 7-9 pomidorus,normalaus dydzio,nesmulkeja iki pat virsaus,ugis apie 150cm.Bulvialapiai.Man skonis geras,siemet sodinau daugiau.Pernai turejau tik 2 krumus.
Visiems zemaugiams neskabau pasakiu,tik truputi,kad visai neisisakotu jau ir neuzgoztu kitu.Bet as ne rodiklis,dar tuik treti metai auginu pomidorus po ilgos ilgos pertraukos.
Atsakyti
Aš pirmus du metus tik žemaūgius lauke auginau, tai merginos čia patarė, kad nereikia jų skabyti, tai visi krūmeliai buvo tiesiog lipte aplipę pomidoriukais. Tik antrais metais anksti užpuolė maras ir net prinokt nespėjo 😭
Atsakyti
QUOTE(linosa @ 2018 03 05, 17:42)
Turiu tokį klausimą - ar yra pomidorų veislių, kuriems nereikia skabyti pažasčių?

Rusai liniją išleidę daug skirtingų veislių pavadinimu Nepas-1, Nepas-2, Nepas-3 ir t.t. nežinau kiek jau ten jų iš viso. Reklamuoja kaip pagrindinį požymį, kad leidžia mažai pažastinukų ir pavadinimas su tuo susijęs - ne pasynkovat' ar pan. Tris veisles i5 serijos "negenimi" bandysiu auginti. Nors jau daug metų neauginau nei vieno žemaūgio, šiemet pakibau ant teoriškai įdomių ūkinių savybių, tai vėl pabandysiu.

O jeigu ieškot pačio paprasčiausio varianto - tai ir kokių Betaliuxų, kurių pilna visur, pakelio užrašas teigia, kad galima negenėti. Kaip ir žmonės, kurie tokius augina - kas simboliškai paformuoja, o kas ir to nepadaro.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2018 03 03, 15:21)
patvirtinimas ateina iš karto, nes jis automatinis. Arba niekada neateina ir niekas nepasakys, kodėl nesuveikia. Mano pažįstamai taip buvo. Kadangi nebuvau tikra, kad apskritai iki galo ten jinai viską padarė, pasiūliau pasiskambint. Užsakymą rado. Būtų gavus, jei būtų ir neskambinus. Dabar viskas tikrai ne taip greitai vyksta - pora savaičių iš paskutinių pletkų veiksmas ten užtrunka nuo užsakymo iki gavimo. O su rašytine komunikacija prastai pas juos. Jeigu parašai ir klausimas jiems nepatogus arba nebūtinas - atsakymo jokio. O jeigu svarbus - paskambina. Taip kad jeigu labai rūpi ir labai svarbu sužinot kas kada - galiu tik tą patį pasakyt - arba pasiskambinkit paklaust ar tikrai gavo užsakymą, arba belieka ramiai laukti kol gausit. Dar kokias pora savaičių.

Man iš Mydobro lyg irgi nieko neatsakė, bet sėklos atėjo gan greitai, gal po 8-10 dienų, reikėjo atsiimti pašte, kas man labai nepatinka, ten tose eilėse stovėti.

O iš čia https://www.svetlana.../semena-tomatov
gavau šiandien registruotu paštu, nors sumokėjau lygiai prieš savaitę per pay pal ir veislių labai gerų yra, rusų forumuose išgirtų (http://www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php/topic,9667.0.html)
Kaip bus su pomidorais, žiūrėsim, bet dėl pristatymo tai labai rekomenduoju, nes ir susirašinėjom dėl apmokėjimo savaitgalį ir parašė kad gavo apmokėjimą ir kad išsiuntė, na viskas kaip turi būti.

Iš ebay Premier Seeds irgi radau pašto dėžutėj, nors teko susirašinėti po 3 savaičių negavimo - pasirodo, buvo adresas pas juos neteisingas kažkodėl, kai išsiaiškinome irgi atsiuntė po 10 dienų. Taip, kad jei iš Mydobro ilgai neateina, tai skambinkit ar rašykit.

O pas mane vienintelė problema - kur reikės juos sodinti, nes visų labai norisi. Laukiu dar iš OGOROD.ua, nes labai ten pigios sėklos, tai kai atsiuntimas 7 eur, tai tuo pačiu ir prisirinkau visokių gražuolių wub.gif
Atsakyti
Mano jau dauguma daigų sudygo ax.gif biggrin.gif . Vienas daigas jau pradėjo leisti normalų lapą. Kaip tikiuosi, kad šiemet bus saulės daugiau negu pernai...
Atsakyti