Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų auginimas

QUOTE(Dumsė @ 2018 02 24, 16:16)
Pritariu  ir aš dėl Black Rusian, tik kokie pas jus jie? Iš vieno Minsko pokelio man  jie išaugo
skirtingi. Vieni buvo palyginus nedideli, apvalūs, labai skanūs, su rūgštele, kiti buvo šiek tiek briaunoti, derlingi, stambesni  irgi skanūs. Kaip turi atrodyti tikrieji Čiornyj Russkij?  smile.gif
Iš Pomidorlandia Black Rusian buvo kaip paminėti pirmieji, iš  kitos firmos, kaip antrieji  smile.gif

sakyčiau, kaip antrieji. Nemaži, kiek plokšti. Panašūs į tokius
https://www.thompson...-heritage/319TM

aš Schetellige sėklas pirkau.
Atsakyti
Labas ryras 4u.gif
Kur perkate Toro ir Carbon seklas?Gal turite kas parduoti?Dar Micito drambliu kelias seklytes?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2018 02 24, 21:54)
sakyčiau, kaip antrieji. Nemaži, kiek plokšti. Panašūs į tokius

Aha, buvo ir tokie ir nepasakyčiau, kad nederlingi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Pina111 @ 2018 02 25, 10:27)
Labas ryras 4u.gif
Kur perkate Toro ir Carbon seklas?Gal turite kas parduoti?Dar Micito drambliu kelias seklytes?

Toro yra e-seklos pirkti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2018 02 24, 17:16)
Pritariu  ir aš dėl Black Rusian, tik kokie pas jus jie? Iš vieno Minsko pokelio man  jie išaugo
skirtingi. Vieni buvo palyginus nedideli, apvalūs, labai skanūs, su rūgštele, kiti buvo šiek tiek briaunoti, derlingi, stambesni  irgi skanūs. Kaip turi atrodyti tikrieji Čiornyj Russkij?  smile.gif
Iš Pomidorlandia Black Rusian buvo kaip paminėti pirmieji, iš  kitos firmos, kaip antrieji  smile.gif

Jeigu imti už etaloną šitą duombazę (ką dauguma ir daro), tai panašiau pirmas variantas. http://t.tatianastom...i/Black_Russian

O antrieji gal tokie biggrin.gif
http://t.tatianastom...i/Russian_Black

Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2018 02 26, 06:12)
Jeigu imti už etaloną šitą duombazę (ką dauguma ir daro), tai panašiau pirmas variantas. http://t.tatianastom...i/Black_Russian

O antrieji gal tokie  biggrin.gif
http://t.tatianastom...i/Russian_Black

Ačiū už patikslinimus.Labai panašūs į šituos abejus buvo. Man skanesni pirmieji, mažesni apvalūs. Net ne tas žodis skanesni, jie labai skanūs. Juos aš irgi laikiau tikraisiais Black Russian. Dėl nederlingumo bandžiau kitų augintojų sėklas ir tada paaiškėjo, kad šiuo pavadinimu vadina ir kitokius pomidorus. Beje, iš pomidolandijos buvo ko gero tas tikrasis ir derlingumas visai neblogas smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

Siais metais pagaliau isigijome siltnamiuka nedideli ir gal normaliai gales uzdereti kazkas, nes lauke labai greit uzpuldavo ligos tuos vargselius, nors uzmegzdavo belekiek pomidoriuku tie mazuteliai😍 Labai smagus tie zemaugiai is Nijoles berods. Auginsiu ir siais metais po kelis, bet vazonuose smile.gif kokio dydzio vazonu jiems reikia? Kaip kibiras didumo ar mazesniu uztenka?

Ir aisku, dabar dilema del siltnamio veisliu smile.gif Labai patinka avietiniai, jaucio sirdys man skanios.. is esmes labiau miltingi gal, mesingi.... gal turit kokiu rekomendaciju?siltnamis 12kv.. bus gal pora agurku daigu ir likes plotas pomidorams. Kaip patartumet daryti: Ar visokiu veisliu tarkim po 4daigiukus, ar geriau pora tik veisliu?

P.s. Kaip nesmagu rasyt be lietuvybes🙈
Atsakyti
QUOTE(Katiniena @ 2018 02 27, 16:12)
Kaip patartumet daryti: Ar visokiu veisliu tarkim po 4daigiukus, ar geriau pora tik veisliu?

Pabandysiu kažką pamąstyti ta tema. Aš visus auginu skirtingus, t.y. pas mane būna vienas veislės daigas. Nes turiu nenumaldomą norą asmeniškai pažinti kuo įvairesnių ir įdomesnių man veislių, o jų tiek daug, kad auginti po kelis vienodus augalus tapo panašu į laiko gaišimą nuobodiems dalykams tongue.gif .

Per daugybę metų buvo visaip - auginau ir kelias tik veisles po 4-5 daigus, nes nebuvo tiesiog iš ko rinktis. Nueidavau, nusipirkdavau ką rasdavau, taip susiformuodavo asortimentas - tokiu ribotu būdu. Prastas mesdavau, geras kartodavau, jas pakeisdavo dar geresnės su laiku...

Paskui atsirado galimybių gaut sėklų iš užsienio ir pasipylė eksperimentai. Augindavau po pora daigų, bet būtinai didžiulę įvairovę. Būdavo metų, kai derliaus nebuvo kur dėt, būdavo ir prastesnių - visgi nežinomas, nebandytas veisles, ypač kai būdavo mažai žmonių atsiliepimų, auginti yra savotiška rizika - galima ir visai be derliaus likti, prisisodinus nesąmonių visokių.

Tada atsirado noras turėti garantą - pasipylė hibridai. Pamačiau, kad su jais viskas paprasčiau - buvo laikas, kai sėdavau tik hibridus ir tada jau lošė sėklų kaina - sumokėjus brangiai už sėklas nesinorėdavo, kad jos sugestų. Sumažėjo įvairovė - augindavau ir 10 vienodų augalų ir pan.

Nusibodo hibridai. Vėl atbudo noras eksperimentuoti su veislėmis, bet vis dar keletą metų laikiausi įsikibus minties, kad hibridų būtinai turi būti, nes jeigu metai bus prasti ir nieko gero nebus su derlium, tai iš hibridų vis tiek kažkas bus. Kai pamačiau, kad sugebu ir be hibridų gaut gerą, patikimą derlių, nustojau bijoti juos paleisti. Pernai dar augo vienas hibridinis daigas, užpernai buvo 2. Šiemet nebus nei vieno... Atsirišo visiška laisvė bandyti nuolat kažką naujo, nes ir sėklų galima gauti labai įvairių, ir tų veislių be proto daug, ir svarbiausia - labai daug informacijos, net neauginus galima susidaryti neblogą vaizdą, kas tai per veislė, aišku, jeigu nesivaikai pasaulinių naujienų ir nesistengi būt pirmas su šviežiai iškepta veisle, tarkim, iš JAV. Tokių nepatikrintų, neaprašytų, kur nėra žmonių atsiliepimų, vengiu auginti daug ir jau laikyčiau rimta klaida auginti tokių pusę šiltnamio ar juo labiau visus.

Iš to, kad augalų pas mane santykinai būna daug, žinau, kad nešausiu gi visai aklai su keliasdešimt skirtingų veislių pro šalį - ne iš vienos, tai iš kitos, vis tiek bus ir paragaut, ir pavalgyt, ir pasigrožėt, ir dar liks konservams... Taip, kad sunku čia ką patart kitam, kai nežinai, nei ko žmogus tikisi, nei koks jo tikslas, nei kokia patirtis, ir t.t. ir pan., galiu tik pasakyt ką dariau ir kaip iki to atėjau, kur dabar esu.

Paskutinė stadija, manau, bus ramybės. Kai pabos auginti po vieną, auginsiu tik tas, kurios man patiko. Tada jau matyt bus po kelis vienodus daigus. Bet dabar toks pasirinkimas man būtų nuobodus. Norisi šviežienos ir naujų patirčių smile.gif. Todėl 4 vienodi daigai man atrodo labai daug, apie vos pora veislių - net nekalbu, o kažkas mano įvairovę pavadins beprasmiu pinigų mėtymu vis naujoms sėkloms. Ir visi būsim teisūs smile.gif.
Atsakyti

Tokių nepatikrintų, neaprašytų, kur nėra žmonių atsiliepimų, vengiu auginti daug ir jau laikyčiau rimta klaida auginti tokių pusę šiltnamio ar juo labiau visus.

Labai patinka avietiniai, jaucio sirdys man skanios.. is esmes labiau miltingi gal, mesingi.... gal turit kokiu rekomendaciju?

Katiniena, nerašot, kur gyvenat. Net toj pačioj Lietuvoj sąlygos labai skirtingos. Manau, kad čia nelabai daug žmonių, kam patinka raudoni ar avietiniai pomidorai, bet man patinka. Yra veislių, kurias Lietuvoje drąsiai galima auginti lauke, o jų vaisiai tikrai nėra mažiukai, juo labiau šiltnamy. Parašykit man į A/Ž, gal ką patarsiu.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Athenarin: 27 vasario 2018 - 20:01
QUOTE(rusma @ 2018 02 27, 19:40)
Pabandysiu kažką pamąstyti ta tema. Aš visus auginu skirtingus, t.y. pas mane būna vienas veislės daigas. Nes turiu nenumaldomą norą asmeniškai pažinti kuo įvairesnių ir įdomesnių man veislių, o jų tiek daug, kad auginti po kelis vienodus augalus

Grynai kaip aš biggrin.gif nepatinka man net to paties patiekalo gamint du kartus, nes per daug visko įdomaus negaminta😂 ačiū už mintis, tada ir aš sodinsiu skirtingus🤗 į 12kv. Koks 30 tilps gal?🤔
QUOTE(Athenarin @ 2018 02 27, 19:59)
<p>Katiniena, nerašot, kur gyvenat. Net toj pačioj Lietuvoj sąlygos labai skirtingos. Manau, kad čia nelabai daug žmonių, kam patinka raudoni ar avietiniai pomidorai, bet man patinka. Yra veislių, kurias Lietuvoje drąsiai galima auginti lauke, o jų vaisiai tikrai nėra mažiukai, juo labiau šiltnamy. Parašykit man į A/Ž, gal ką patarsiu.</p>

Pajūryje aš smile.gif parašysiu, ačiū🤗
Atsakyti
QUOTE(Katiniena @ 2018 02 28, 00:06)
Grynai kaip aš biggrin.gif nepatinka man net to paties patiekalo gamint du kartus, nes per daug visko įdomaus negaminta😂 ačiū už mintis, tada ir aš sodinsiu skirtingus🤗 į 12kv. Koks 30 tilps gal?🤔

Iš patirties - nekiškite 30 daigų į 12 kv. šiltnamį, nebent auginsite vienu stiebu ir visi bus labai kompaktiški. Pirmais metais ir aš į tokį šiltnamį sukišau apie tiek, paskui teko vidury vasaros tiesiog raut lauk biggrin.gif Dabar auginu 24 daigus ir dar 2 agurkus prie durų iš šonų. Tie labai gerai vasaros pradžioje ir pabaigoje, kai jau lauke derlius būna pasibaigęs.
Stengiuosi naujas veisles auginti po 2 daigus, irgi iš patirties - kartais abu daigai labai skiriasi, todėl iš vieno daigo būtų sunku spręsti apie derlingumą.
Hibridų nesu nurašiusi - Toro ir Bolzano visada auginu.
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2018 02 28, 08:52)
Iš patirties - nekiškite 30 daigų į 12 kv. šiltnamį, nebent auginsite vienu stiebu ir visi bus labai kompaktiški. Pirmais metais ir aš į tokį šiltnamį sukišau apie tiek, paskui teko vidury vasaros tiesiog raut lauk  biggrin.gif Dabar auginu 24 daigus ir dar 2 agurkus prie durų iš šonų. Tie labai gerai vasaros pradžioje ir pabaigoje, kai jau lauke derlius būna pasibaigęs.
Stengiuosi naujas veisles auginti po 2 daigus, irgi iš patirties - kartais abu daigai labai skiriasi, todėl iš vieno daigo būtų sunku spręsti apie derlingumą.
Hibridų nesu nurašiusi - Toro ir Bolzano visada auginu.

Va, labai ačiū, nes aš dar nelabai žinau kiek ten galima sukišti tų daigų biggrin.gif būčiau jau prigrūdusi smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(Pina111 @ 2018 02 25, 09:27)
Labas ryras 4u.gif
Kur perkate Toro ir Carbon seklas?

Pomidorlandijoje
https://www.pomidorl...dor-carbon.html

Atsakyti