Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų auginimas

Sveiki, gal kuriai teko auginti pomidorą Zorza?
Atsakyti
QUOTE(baltagėlė @ 2018 01 31, 21:06)
Aš dar viską matau senojoj versijoj. Kažkada bandė atsidaryti naujoji, bet kažkur radau parašyta ''senoji versija'',  paspaudžiau ir viskas pasiliko kaip buvę. Naujoji  tai -  ui ne ne  schmoll.gif
Labai džiaugiuosi, kad atgijo SM temutė, nes facebooke ir man ne tas. SM daug įvairiausių emocijų gali perteikti vien veidukais tongue.gif Prisimenu kaip  ir krizendavau , ir balsu užsikvatodavau čia beskaitinėdama biggrin.gif Labai pasiilgstu tokių pokalbių. O informacijos kiek sukaupta per visas temas, oho gossip.gif Facebookui dar iki to toli irnesakyk.gif
Mano šiltnamukas 12 kv.m . Susodinu 27 daigus pomidorų ir 2 agurkų. Takelis vienas, vidury.

as susodinu maziau,man per tanku.apie 20planuoju,tarpuose paprikos,ir aisku agurkams plotelis
Atsakyti
Praeitais metais buvo atsiliepimų, kad Marfos nebijo dėmėtligės. Tai labai patrauklus bruožas turint galvoje pernykščius metus ir tai, kad dėmėtligė pas mane ima atsirasti labai anksti.
Gal galite papasakoti, kokias dar geras savybes turi šita veislė? Geresnis negu Toro?

Ir vis galvoju, gal tiesiog šiemet reikėtų bandyti sodinti rečiau viską? Geriau vėdinsis?
Esmė ta, kad pas mane iš abiejų pusių užaugo tujos ir nebėra tokio skersvėjo kaip buvo seniau. O jeigu orai lietingi, tai ir dėmėtligė. Dėl tų tujų nelabai ką galiu padaryti, nes vienos kaimyno, o kitų man reikia nuo kelio atsitverti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 17 vasario 2018 - 10:06
QUOTE(zydinti_gele @ 2018 02 17, 11:03)
Praeitais metais buvo atsiliepimų, kad Marfos nebijo dėmėtligės. Tai labai patrauklus bruožas turint galvoje pernykščius metus ir tai, kad dėmėtligė pas mane ima atsirasti labai anksti.
Gal galite papasakoti, kokias dar geras savybes turi šita veislė? Geresnis negu Toro?

Ir vis galvoju, gal tiesiog šiemet reikėtų bandyti sodinti rečiau viską?

Marfos dėmėtlige nesirgo, buvo derlingos, apykietės, kaip ir daugumas hibridų.Gražios, gana vėlyvos:) Man Toro labiau patinka, todėl kiekvienais metais sodinu jį, o Marfos sėklos nejudinamos guli.
Rečiau sodinti, tai kas kiek?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dumsė: 17 vasario 2018 - 12:08
[quote=zydinti_gele,2018 02 17, 11:03]Praeitais metais buvo atsiliepimų, kad Marfos nebijo dėmėtligės. Tai labai patrauklus bruožas turint galvoje pernykščius metus ir tai, kad dėmėtligė pas mane ima atsirasti labai anksti.

Buvom gi čia mes dėl Marfų pamišusios prieš keletą metų, kai Ex savo augintas parodė biggrin.gif Aš tai kažkokio stebuklo nesulaukiau, normalūs hibridiniai pomidorai, kietesni nei Toro, žymiai vėlyvesni. Šiais metais vėl ištraukiau Marfos sėklas, jei sudygs, auginsiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 17 vasario 2018 - 13:53
''Toro'' geresnis ,labai ankstyvas ,o ir skonis ne kaip hibrido ,labai derlingas irgi ,dera iki pat šalnų.Panašus dar yra hibridas ''Orkado'' ,tai pat geras skonis ,ir labai derlingas .
Papildyta:
QUOTE(kofeina @ 2018 02 16, 10:10)
Sveiki, gal kuriai teko auginti pomidorą Zorza?

Sveiki,auginau ,labai ankstyvas ,bulviniais lapais ,avietiniai pomidorai ,derlingas ,salotinio tipo ,skanūs smile.gif
Atsakyti
Sveiki,auginau ,labai ankstyvas ,bulviniais lapais ,avietiniai pomidorai ,derlingas ,salotinio tipo ,skanūs smile.gif

Ačiū
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2018 02 17, 13:52)
Buvom gi čia mes dėl Marfų pamišusios prieš keletą metų, kai Ex savo augintas parodė  biggrin.gif  Aš tai kažkokio stebuklo nesulaukiau, normalūs hibridiniai pomidorai, kietesni nei Toro, žymiai vėlyvesni. Šiais metais vėl ištraukiau Marfos sėklas, jei sudygs, auginsiu  smile.gif

Buvom doh.gif ir pas mane nk gero nebuvo su ta Marfa. Šiaip iš populiariuju hibridu man geriausi Tolstoj- ankstyvi, didesni už Toro kas man lb patinka. Kai gerai prinoksta dar ir gero skonio thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matuke: 17 vasario 2018 - 17:49

Sveikos, truputeli gedute uzsukt i tema 2017 m., kur tie laikai kai per diena baigdavosi tema?:)) kaip jusu palanges? Ar kasot nagelius?:)

Papildyta:
QUOTE(matuke @ 2018 02 07, 13:37)

Ar kas nors be manes darot pagrindine seja vasario men  biggrin.gif

😀😁😁😁
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2018 02 18, 00:28)
<p>Sveikos, truputeli gedute uzsukt i tema 2017 m., kur tie laikai kai per diena baigdavosi tema?smile.gif) kaip jusu palanges? Ar kasot nagelius?smile.gif</p>

Labas, aš tai dar ne, gal kitą savaitę keletą , o dabar tik paprikas užmerkiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dumsė: 18 vasario 2018 - 08:09
Ačiū pasisakiusioms informacija dėl Marfų. Kai aš atsiradau, Ex entuzijazmas jau buvo gerokai atvėsęs, tai vaizdų jos mačiau nelabai daug. O senų temų skaityti tingisi blush2.gif
Neauginsiu tada aš tų Marfų. Toro turiu ir bus gerai.
Pas mane sėklos šaldytuve grudinasi. Nežinau, kada čia sėti... Labai jau niūru. Nėra saulės. Bus negerai per anksti. Ir šiaip dar pas mus sniego pusnys, slidinėjam, čiaužom pilnu tempu. Kažkaip nesitiki, kad greitai pavasaris, tik jaučiasi, kad aušta greičiau.

Seniau sodindavau kas 45 cm. Bet galvoju gal šiemet sodinti kas kokį 55...
Atsakyti
Buvom doh.gif ir pas mane nieko gero nebuvo su ta Marfa nei su Toro, man patinka Tamaris ir Cetia,Siemet pirkau "Oasis f1,Franzi f1,Montecarlo f1.Belle f1,Fenda f1,Fantazio f1Rally f1,nezinau kazkaip pamisau ant Sekluvos seklu
Atsakyti