QUOTE(Laima.g @ 2017 04 04, 07:22)
Na mes jau keli metai sultis darom gana paprastai. Su kombainu sutrinam pomidorus, tada geriausia per marlę išsunkti. Ir tada pakaitinak iki 80 laipsnių... Dar įdedam druskos ant trijų litrų sulčių - vieną valgomą šaukštą druskos. Ir uždarome. Viskas. Puikios sultys.
Paaiškinu kodėl per marlę geriaiusia- nes tada būtent lieka to tirštimo kad būtų raudonos. Nes pomidorų sultys visada būna pusiau skaidrios, pusiau raudoni tirščiai ant dugno. O jeigu spaudžiate pvz per garų puodą - tai tik tos skaidrios liks.
Paaiškinu kodėl per marlę geriaiusia- nes tada būtent lieka to tirštimo kad būtų raudonos. Nes pomidorų sultys visada būna pusiau skaidrios, pusiau raudoni tirščiai ant dugno. O jeigu spaudžiate pvz per garų puodą - tai tik tos skaidrios liks.
turiu vietoj marlės pasidariusi iš tų nailoninių užuolaidų ...tvirtesnis audinys,daugiau tirščių praeina.
dar pernai darydama padažą{visas jam reikiamas daržoves per tarkavimo mašiną praleidžiu},dalį masės išsunkiau,taip pat nuostabios sultys gavosi