Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų auginimas

Man tik antri metai šiltnamiavimo, bet:
Kitąmet nesodinsiu pomidorų lauke; buvau pasodinusi vyšniukus, Karol sibirą ir Zalotoj Kening. Tai ėjo iš proto pažastėlės, vaisių mažai ir tuos pačius sraigės išknaipiojo  :huh2: O dar ir vakar teko išrauti, nes maras įsimetė.
Šiltnamyje auginau Skarius (super derlingi, labai patiko, kitąmet auginsiu tikrai); Karol Sibiras - kokie vaisiai, koks didumas, koks skanumas, super, tikrai bus auginamas kitais metais; Zalotoj Kening - šiaip sau, skonis įdomus, visai ne pomidoro, jei liks vietos, auginsiu vieną/du daigus; toliau Uragan ir Red Pear - Red Pear vaisinga labai, bet abiejų pastarųjų pomidorai beskoniai, nebeauginsiu; 
Baklažanai nususę, paprikos išvis prastos, net nežinau, kaip kitais metais reiks daryt tuo klausimu  :4u: 
Vyras užsiprašė skanaus nemėsingo, bet sultingo pomidoro - maniškiai šiųmetiniai nepatiko, nes visi mėsingi kaip jaučio širdys. Gal kokių rekomendacijų tuo klausimu?

Atsakyti
Galit pabandyt Timenta. Šiaip vieni minusai - ir gana vėlyvas, ir nelabai (kaip hibridui) derlingas, bet skonio intensyvumu nežinau net kas arti būtų.
Dar BalticSeeds prekiavo Kakao, dabar tik pasiūloj nesimato. Derlingesni nei Timenta, ne tokio intensyvaus skonio, bet skanūs. Man auga didesni nei aprašyme, graži forma, tolygiai noksta. Tik nereikia paskubėt su skynimu, apskritai, kad "pagaut skonį" reikia labai pataikyt skynimo laiką. Pernokinti irgi nebeskanūs.
Apskritai, dauguma raudonų hibridų ir veislių turi gana dideles sėklų kameras, jei tai vadinti sultingumu. Kad ir tie patys Tolstoj arba Toro, jei gausit.
Dar išskirtinio skonio pavadinčiau Carbon, tik jis ir mėsingas, ir sultingas kartu. Ta prasme, sėklų kameros nedidelės, bet pats minkštimas toks ne miltingas, o būtent sodriai sultingas.
QUOTE(Gsmart @ 2017 08 22, 18:26)

Vyras užsiprašė skanaus nemėsingo, bet sultingo pomidoro - maniškiai šiųmetiniai nepatiko, nes visi mėsingi kaip jaučio širdys. Gal kokių rekomendacijų tuo klausimu?

</p>

Atsakyti

Baklažanai nususę, paprikos išvis prastos, net nežinau, kaip kitais metais reiks daryt tuo klausimu  :4u: 

Paprikos pas mane šiemet augo ženkliai geriau, nei ankstesniais metais. Anksčiau sodindavau prie pietinės šiltnamio sienos, o šiemet, paklausiusi SM vienos narės patarimo, pasodinau prie šiaurinės. Augalai gerokai vešlesni. Kol kas rūšių gerų dar neatsirinkusi. Iš auginamų labai patenkinta kalabok - paprikutės nors ir smulkios, bet storasienės, ant augalo jų nemažai. Tik tiek, kad pats augalas žemutis, kokia 50 cm daugausia. Šiltnamyje kaip ir norėčiau kiek aukštesnių.

Dėl pomidorų, jei nusiteikusi paiškoms, rekomenduočiau pabandyti lietuviškus rutulius. Lyginant su skariais, jie sultingesni, bet ne skysti. Ir tikrai skanūs. Pernai man su jais nelabai sekėsi, bet išrovus radau, kad augo ant kurmiarausio. Ddžiaugiusi, kad nemečiau ir bandžiau dar šiemet. Tikrai geras augalas -derlingas, labai smagaus dydžio vaisiai, mano šeimoje tinka viesiems ir konsitencija, ir skoniu.

Mano auginami hibridai toro ir tornado iš tų, kaip aš vadinu, skystų. Kiek apdalinu (dalinimui hibridai ir išeina, nes dera be saiko :oh:) , tai giria visi. Gal ne tik dėl akių :) Gerai sunokinti kaip ir normalaus skonio, namiškiai irgi juos valgo, nebrokija. Man pačiai per skysti ir kiek rūgštoki. Bet aš mėgstu saldžius pomidorus. Vyšninius kur atsirinkinėju tai aš viena ir valgau, dar dukterėčios, kai į svečisu atvažiuoja. Mano šeimynykščiai juos ima tik jei dubenyje jokių kitų nelieka.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 23 rugpjūčio 2017 - 18:13
QUOTE(Gsmart @ 2017 08 22, 20:26)

</p>

Mėsingi, skanūs labai, ankstyvi ir derlius didelis - Skariai. Dar labai patiko ir skoniu, ir mėsingumu, ir derliumi Juodasis Krymas. Tik abi veislės nėra atsparios. Skonis super, bet...
Atsakyti

Dėkui už patarimus dėl sultingosios veislės! Viską užsirašiau, reiks pradėt sėklų paieškas. Jau šiems metams planavau Toro sodintis, tik sėklų neberadau pirkti, net Nijolė neturėjo  :huh2: 
Lietuviški rutuliai - tai čia kaip kitaip ta veislė vadinasi? Nesu mačiusi tokiu pavadinimu  :) 

Dėl paprikų ir baklažanų tai įdomus pastebėjimas - praeitais metais šiaurinėje pusėje sodinti baklažanai ėjo iš proto, o pietinėje pusėje susodintos paprikos irgi neblogai derėjo; laistymas kartą į savaitę super gausiai; šiltnamis atidarytas iš abiejų galų, skersvėjis pastovus; šiemet susodinau atvirkščiai - baklažanai į pietinę pusę, o paprikos į šiaurinę - paprikos varganos, baklažanai taip pat vos gyvi; laistymas toks pats, skersvėjis tas pats; jeigu taip galima lyginti, aišku; gal žemė nustekenta, nors tik antri metai, daug jos atnaujinau, po garstyčių dar, ir trąšų nesibaidau (naudoju sliekų skystaliuką); 
Kitais metais nežinau, ką reiks keisti  :D​ 

Atsakyti

Kitais metais nežinau, ką reiks keisti  :D​ 

Tai keisti atgal, gi prieš tai gerai derėjo :mirksiukas: .

Rytuliai - toks yra tikslus rūšies pavadinimas. Babtų išvesta rūšis, sėklas pirkau ten pat, kur ir skarių (tik jau neatsimenu kur :oh: ).

Atsakyti
Susigundžiau aprašymais ir šiemet pirmą kartą sodinau San Marzano, bet jie kažkokie man keisti. Iki dabar vos pradėjo rausti o dar pilna žalių kietų.
Merginos, ar jie labai vėlyvi, ar čia tik pas mane taip?
Atsakyti
Taip, jie tokie. Pernai auginau su tikslu džiovinti - never ever....
Apskritai, po kai kurios patirties vengiu tradicinių iš pietinių kraštų kilusių daržovių (ir ne tik pomidorų) veislių, kokie gražūs pokeliai bebūtų...
QUOTE(Germina @ 2017 08 26, 13:37)
Susigundžiau aprašymais ir šiemet pirmą kartą sodinau San Marzano, bet jie kažkokie man keisti. Iki dabar vos pradėjo rausti o dar pilna žalių kietų.
Merginos, ar jie labai vėlyvi, ar čia tik pas mane taip?

Atsakyti
Lietus lynoja, gera proga rezultatus įvertint. Kas šiltnamyje šiemet džiugina - eilę metų skoniu ir derlingumu nesišiukšlina geltonas vyšninukas SUNGOLD, nelabai šiemet šakotas, kuklesnis.Naujokas BLACK CHERRY suvargęs ir visai be skonio. Iš seno auginami TOLSTOJ, CITRINA geltona, ARBŪZINUKAI ar DRYŽIAI,manau kaip kur vadinami, ČIORNAJA GRUŠA, ŠOKOLADNYJ ZEFYR derėjo kukliau, bet be priekaištų. Naujokas IZUMRUDNOJE JABLOKO ūgiu nekonkuravo su kaimynais, bet vaisiai puikūs ir dideli http://www.irinas-sh...mate_Bild_c.jpg Naujokus, kurie nuvilia auginu kelis metus ir tada sprendžiu jų likimą. BIG RAINBOW ir VINTAGE WINE, TLACOLULA taip ir lieka neaukšti, siauro augimo, įspūdingi išvaizda, bet derlingumu...ne. https://cdn.shopify....eg?v=1448815337 http://www.mrnice.nl...age_wine_01.jpg http://i.ebayimg.com...QaP/s-l500.jpg( po mūsų daugiabučio balkonu, baisiam grunte, be ypatingos priežiūros derlingais medžiais pavirto hmm.gif) BANANA LEGS oranž., ARTISAN BLUSH TIGER didoki pailgi vyšnin. pernai nelabai, dabar bujoja, stebina. http://ecotomato.ru/...s-1-310x310.jpg http://www.osbornese...ed_organic.jpeg GREEN SOUSAGE visai nedideliu, bet l. plačiu krūmu auga, nelabai ir geniu, jau keli metai puikiai dera, skanūs. Gerai jaučiasi lauke, dėl to išsikėtojimo gal patogiau ten daugiau jų auginti ax.gif https://www.chilepla...mato-plants.jpg CREME de NOIRE juodasis naujokas mezgė pirmus didelius vaisius, bet toliau byra žiedai, siauro augimo, pusėtinai aukštas. HIBRIDAI( mažai jų bandau, jei kas dovanoja sėklikių) DE BARAO oranž., LOGISTICA, KILATES, MENHIR,ORKADO tiesiog derliumi nuvylė. CHARLY CHAPLIN sausu viduriu, buki galai, manau džiovinimui geri, ir COSTOLUTO FIORENTINO įprasto skonio, vidut. ūgio, derlingumo. PŪKUOTAS pomidoras naujokas, bet l.jau plonas ir siauras, vaisių nedaug. Pats augalas atrodo keistai, lyg veliūrinis meškutis.. wub.gif Va ir vėl kitiems metams reikės naujokams duoti progą pasitaisyti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergaitegeliu92: 27 rugpjūčio 2017 - 14:43
QUOTE(mergaitegeliu92 @ 2017 08 27, 15:32)
Lietus lynoja, gera proga rezultatus įvertint.

Lietus ir mane nuteikė įamžinti įspūdžius.

Mano rinkimosi ir vertinimo kriterijai - derlingi, ligoms atsparesni kiek įmanoma, gražūs, skanūs, nesmulkūs (jokių cherių), augumas - bent 1,5 metro minimum.

Mano įspūdžiai apie tas veisles, kurios šiemet paliko kokių nors įspūdžių. Nes apie kitas tegaliu pasakyti auginau, apie ką buvo - neatsimenu smile.gif

Бабушкино - su ja tiesiog viskas gerai smile.gif. Ne tas, nuo kurio grožio kaimynai aikčiotų, bet tiesiog geras, derlingas, sveikas, toks kuklus spalva/išvaizda, bet nekuklus derliumu, gero skonio. Būtinai auginsiu vėl.
Berkeley Tie Dye Heart - nesakau, kad stebuklas, bet iš kelių augintų tokio spalvų derinio atsirinkau būtent šią (dėl bent vidutinio derlingumo kitos panašios mūsų sąlygomis labai menkai derėjo). Keli veisiai labai stambūs, vėlesni smulkėja. Man kiek rūgštoki, bet šeimynai labai patiko. Palyginimui galiu paminėti КОЗУЛЯ 24 (KOSULA, Vokietija) - vaisiai spalvų deriniu panašūs, bet gražesni, stipriai suploti, vienodesni, tačiau derlingumas, sakyčiau, gal trigubai menkesnis tebuvo. Bet ir šią auginsiu, tiesiog puošmena salotoms ir spalvos, ir forma, ir skonis malonus.
DaCosta's Portuguese - iš šito po teisybei aš nesitikėjau nieko, vien pagal pavadinimą maniau, kad mūsų klimate bus šnipštas. Na ir vieni geriausių šiemet. Labai derlingas, labai skanūs, sveikas augalas, gero dydžio vaisiai. Tarp mylimiausių, būtinai būtinai draugausim vėl.
ГИБРИД- 2 ТАРАСЕНКО - veislė mįslė. O gal visgi tai tikrai hibridas? Augalas MAŽAS. Apie 1,4 m. determinantinis. Visa kita idealiai atitiktų veislės aprašymą. Labai gražios slyvos, jų stebėtinai daug, lipęs aplipęs, labai sveikas. Ar mes jam genėdami viršūnę kažkaip pažeidėm, bet gi būtų manau naują užauginęs, ar sumaniai parinktas peresortas, kad pasijaustum nei šiaip nei taip - jaučiu, kad negerai, bet įrodyt negaliu, ar visgi nestabilumas. Bet kokiu atveju man labai patiko, auginsiu net jeigu ir liks tokiais nykštukais.
Киевлянка - čia jau kelinta veislė iš tos operos, kaip anksčiau sakydavau, kad reikia pasėti hibridų, kad jeigu ką, nors ko nors būtų. Tai va, reikia pasėti šią, kaip ir dar dvi anksčiau paminėtas veisles. Neabejotinai, pomidorų tikrai bus. Paprastų, bet skanių ir dar daug smile.gif.
ИЗМАЙЛОВСКИЙ РЕБРИСТЫЙ - ar iš balos tas gražumas? Labai dailūs, augalas apkibęs vieno dydžio geltonomis armonikėlėmis. Tiesiog žaisliukas. Man gal kiek rūgštūs, bet šeimyna labai gina, kad ir skonis jų superinis, o aš jau išlepau ir nežinau ko noriu smile.gif. Noriu rasti veislių, atitinkančių šiai pagal kokybines savybes, bet kitokių spalvų. Nes, tarkim Tim’s Black Ruffled taikiau į porą - tai pastarojo daugiau neauginsiu - derlius menkas, vaisiai skirtingo dydžio, jei nori rasti gražios formos, tai pavargt reikia... O kai dar šalia toks geltonas šaunuolis, supranti kad šito Timo vieta ne mano šiltnamyje, tiksliau, jis užima kokios nors geresnės veislės vietą smile.gif.
Lucky cross - mano šių metų perliukas. Labai geri, derlingi, gražūs, sveiki, labai patiko, stamboki vaisiai, jų daug, augalas dailutis. Pirmos vietos širdy duoti negaliu, nes net statistiškai patikimai sėdi kita veislė - РОЗОВАЯ МЕЧТА. Bet antrą - neabejotinai.
РОЗОВАЯ МЕЧТА - mano svajonių pomidoras. jeigu norėčiau sukurti veislę, tai mano siekiamybė būtų būtent tokia smile.gif. Labai skanūs, gražūs, derlingi, sveiki, gero dydžio, vaisiai lygūs, vienodos formos. Kaip sakant, šiemet aš sutikau tobulą poną pomidorą. Pabrėžiama, kad atsparus vėsiam orui. Galbūt, šiemet tebuvo tik palankūs metai, todėl pabrėžtinai išsiskyrė tobulumu kitų veislių kontekste. O jeigu jis visada toks geras, tai aš tada tiesiog radau tai, ko daug metų ieškojau wub.gif
Олимпийский огонь - labai mėgstu bikolorus, šį auginau, nors kažkas atsiliepimuose ir gąsdino neatsparumu fitoftorozei. Pas mane anas sveikas, šiaip viskas su juo ok, tik jau kai yra su kuo lyginti, tai norisi didesnių vaisių. O čia tokie konservavimui patys tie. Bet nenurašau. Paliko geresnį įspūdį nei tikėjausi. Tą patį galiu pasakyti apie Pineapple Fog (Туман Ананаса) - stiklainyje jie atrodytų nuostabiai. Man kiek rūgštoki, kiti sako, kad kaip tik pats tas su ta rūgštele smile.gif.
ЗАГАДКА ПРИРОДЫ - dar vienas šių metų atradimas. Labai gražūs, derlingas, sveikas augalas, skanūs, stalo puošmena, atgaiva skonio receptoriams ir akių džiaugsmas...
OSU BLUE - iš šiųmečių indigų vieni geriausių. Indigai dažniausiai nuvilia smulkiais vaisiais, tai čia - ne tokia ir smulkmė. Visu kitu jie dažniausiai popanašiai. Tai apie šią galiu pasakyti, kad su ja viskas gerai - derlius geras, augalas sveikas, skonis - kaip indigų smile.gif. Grožis - kaip iš pasakos. Kas į rankas paima - tas aikčioja smile.gif.
Sart-Roloise. Galiu jam suteikti titulą Originaliausias smile.gif, pas mus buvo derlingi, gražūs. Skonis jų kaip ir daugumos indigų - net ne pomidoriškas. Svečias ragavo, niekad indigų nematęs, tai apie šitą taip sakė - jei nebūčiau matęs, ką supjaustei, nepatikėčiau, kad čia pomidoras. Labai abu norėjom sėklų ir net juokas paėmė - supjaustytas vaisius buvo beveik bėsėklis. Tiesiog kamerų nėra - vientisa masė. Tada puoliau pjaustyt dar kelis, prikrapščiau aš anam šiaip ne taip kelias sėkliukes, kituose daugiau buvo, bet vis tiek simboliškai. Tadum supratau, kodėl aš pati tiek daug mokėjau už kelias sėklas. Tokių skūpydlų retai būna. Vertas vietos bent vieną kartą. Nors neabejotinai daug surauktų nosyčių nusisuks pasakę, kad jie gi neskanūs biggrin.gif
Полосатый Шоколад (Chocolate Stripes) - neturiu didelių priekaištų, gal tik, kad dydis varijuoja ir formos lygumas nėra šios veislės privalumas - sukti brukti raukšlėti ir etc... Bet skanūs labai. Labai smile.gif
Blue green Zebra - ėjau iš proto dėl šios veislės, bandydama ją rasti, kad ir pasaulio krašte. Antri auginimo metai - pernai galvojau, kad vėlokai atsisiunčiau, tai vėlokai pasėjau, už tai niekelis ir gavos. Šiemet tas pats. Nederlinga ir niekuo neypatinga. Nežinau, ar trečias kartas bus, bet turbūt, kad nebe.
ЧАЙНАЯ РОЗА - man nepatiko. Gal taip gavos, kad ant kokio mėšlo kupsto patupdžiau, gal kas azoto kranelį atsuko, visą laiką atrodė, kad augalo tikslas šiam gyvenime apsilapuot kelioms kartoms į priekį. Žalias žalias, lapuotas lapuotas, o vaisių - ne fontanai. Tiesiog pasirodė prasto derlingumo arba gal jam šiemet per šalta buvo. Arba kaip sakau, gal pertręštas kažkokiu atsitiktiniu būdu.
Evergreen - nebesėsiu. Karštesnę vasarą dar kažką užaugindavo, o šiemet iš viso kažkoks nesusipratimas vietai užimti.
Gigantesque - jeigu rašoma, kad tai vienus didžiausių vaisių pasaulyje vedanti veislė, tai net mano kuklių 42 augintų sąraše tebuvo apie viduriuką. Arba peresortas. Labai didelio vaisiaus kokių 700 gr. nei vieno. Nepakilo ranka net sverti, bet faktas, kad didžiausias vargiai traukė bent puskilį. Taip, jis derlingas, skanūs vaisiai, jų nemažai, bet laukiau ne to, laukiau kilograminio vaisiaus, tikėjausi didžiausių, bet buvo didesnių. Manau, kad auginsiu. Nenurašau. Tik vertinti reikia per kitą prizmę. Tiesiog geras eilinis pomidoras. O didžkių geriau laukti iš pvz. Король Гигантов - tegu ir ne toks derlingas, bet neprieštarauju, kad tokį vardą nešioja smile.gif. Arba Topol - labai geras, derlingas, santykinai daug ir didelių bei skanių vaisių.
Grandma Viney’s Yellow and Pink - nebeauginsiu. Pirkau pagal krykštavimus kaip viskas super. Kelias smulkmes nevykusio skonio užmezgė.
MARVEL STRIPE - aš nebeauginčiau, bet šeimynai neabejotinai stoja piestu už šią veislę. Labai dideli vaisiai, labai skanūs, anksti sunoko, gražūs, nesarmata kam parodyt kai jau ant stalo, bet sarmata kai ant krūmo. Nes jie ten viso labo buvo 5. Tik kad pirmi du virš 700 g. (viršijo standartinį aprašymą), kiti jau mažesni. Bet skonis - pasakiškas. Grožis vaisiaus - taip pat smile.gif.
НЕГРИТЕНОК - nesusipratimas vietai užimti. Nederlingi. Arba ten pas mane neaišku kas buvo, sėklos iš spalvot rusiško pakelio. Tokių pas mane išskirtinai mažai, aš mėgstu pirkti iš augintojų rankų. Tai jei kas turi vertą dėmesio tokiu pavadinimu - neskaitykit šio komentaro nes jis gali būti apie ką nors kitą, ko ten įpylė kai aruodus išsišlavė smile.gif.
Pink boar - smulkūs, nederlingi, kai yra iš ko rinktis, tai šių nebesirinskiu.
Tas pats apie РУССКАЯ КОРОЛЕВА (RUSSIAN QUENN) - reikėjo raut lauk vidury sezono, nes jau matėsi, kad bevertis, bet vis norėjau pažiūrėt, kas dar bus. Gero nebuvo nieko. Smulkmės dryžuotos.

Na ir reziumė. Žinoma, didelių paslapčių neatskleidžiau. Kad žemdirbystės širdis yra sėjomaina aš žinau jau daugiau nei 25 metus. Bet šiemet tuo akivaizdžiai įtikinau skeptikus. Turėjom du šiltnamius. Vieną naują, kitą seną, kur jau kelis metus augo pomidorai. Naujajam nebuvo nei vieno margo lapo, tiesiog gaila genėti sveikus žalius lapus smile.gif smile.gif smile.gif. Antrajam - visi iki vieno antroje sezono pusėje jau pasidabino rusvageltonėmis dėmėmis, derlius prastesnis, vaizdas liūdnesnis. Maro pas mane niekada nėra buvę, nebuvo ir šiemet. Bet su kladosporioze tekdavo taikytis. Taigi, nėra jos ten, kur nebuvo pomidorų. Tiesiog nėra. Tręšti abu vienodai, senasis net daugiau. Chemijos nenaudojau. Bet pagaliau visi šeimos vyrai sutiko, kad neišsidirbinėju aš neįsileisdama stacionaraus šiltnamio, kuris, anot jų palengvintų jiems gyvenimą ir nereikėtų nei tampyti, nei perdenginėti... Sakau, kad yra vietos, tai reikia džiaugtis, kad galiu pasistatyt kur noriu ant šviežios žemės...
Atsakyti
Su dideliu malonumu paskaičiau RUSMOS ataskaitą 4u.gif Labai įdomu bent neakivaizdžiai susipažinti su negirdėtomis (ir net artimoj aplinkoj) veislėmis, kiekvieną sezoną norisi ir vieną-kitą naujokėlį patyrinėti book.gif g.gif Su rusiškom tai visai netoli esu pažengus. O tituluotųjų sėkliukes perkat, ar ir krapštomų yra? Pamažu reiks guglint,, kaip jie atrodo. Mano rimtas pastebėjimas- naujokų sėklom dalinuosi su pussesere, idealiausias b0das patikrinti pomidorčiką visom prasmėm.Tų pačių, tik skirtinguose šiltnamiuose, dažnai ne tik derlingumas, bet ir skonis stipriai skiriasi...va tau boba ir devintinės g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mergaitegeliu92 @ 2017 08 27, 20:43)
Su dideliu malonumu paskaičiau RUSMOS ataskaitą  4u.gif Labai įdomu bent neakivaizdžiai susipažinti su negirdėtomis (ir net artimoj aplinkoj) veislėmis, kiekvieną sezoną norisi ir vieną-kitą naujokėlį patyrinėti book.gif  g.gif Su rusiškom tai visai netoli esu pažengus. O tituluotųjų sėkliukes perkat, ar ir krapštomų yra? Pamažu reiks guglint,, kaip jie atrodo.  Mano rimtas pastebėjimas- naujokų sėklom dalinuosi su pussesere, idealiausias b0das patikrinti pomidorčiką visom prasmėm.Tų pačių, tik skirtinguose šiltnamiuose, dažnai ne tik derlingumas, bet ir skonis stipriai skiriasi...va tau boba ir devintinės  g.gif  doh.gif

Man irgi visada įdomu susipažinti su kitų augintojų pastebėjimais, pagal juos ir renkuosi veisles. Nes prisipirkti tiesiog gražių spalvotų pakelių tai tas pats kaip aklai šaudyti - o gal pasiseks smile.gif. Man patinka eksperimentuoti, todėl sėju ir sėsiu daug naujų veislių. O pats įdomumas - būtent rusiškos veislės ir rusų patirtis, paprastų augintojų, ne firminiai aprašymai ir juo labiau ne spalvoto popieriaus gabaliukai su visomis vienodomis nuotraukomis ir galimai labai įvairiu turiniu. Vertinu jau augintojų atrinktas veisles, jų įdėtą darbą, kruopščią selekciją, o ne naujas masines štampuotes, kai kas metai naujas vardas, bet labai panaši į pernykštę suknelė smile.gif... Turint galvoje tai, kad kas gerai dera Sibire ar Pamaskvėje, patekę pas mus patenka į geresnes sąlygas, taigi tikėtina, kad parodys dar geresnius rezultatus. Net ir amerikietiškas veisles aš renkuosi per rusiškas patirtis, tik, aišku, jeigu nurodyta, kad augintojas kur nors iš pietinių regionų, komentarą su liaupsėmis vertinu atsargiai.

Labai džiaugiuosi, kad pas mus jau yra nemažai kolekcionierių ir šiaip tiesiog "bandytojų", kad yra didžiulis veislių pasirinkimas ir nearti dirvonai bandymams. Krapštau ir savas sėkliukes, ypač jei atkeliavo kur iš tolių toliausių bei pasirodė vertos dėmesio augalo pavidale.

Žinoma, auginimo sąlygos įtakoja pomidoro skonį, net skirtingo sunokimo pomidorai nuo to pačio krūmo kažkiek skiriasi. Ir nestabilumas veislėse yra. Bet kažkaip labai burnoti negaliu, jei veislė teisinga, tai daugumoj atvejų svyruoja pakenčiamai. Kad grynai peresortas, akivaizus, pas mane šiemet tik vienas (gal yra ir daugiau, bet negaliu nei įrodyti, nei paneigti, nes kai kurios savybės tenkina aprašymą, kai kurios - keistokos). Sibirskij Malahit prinokę ne geltonai žali, o tamsiai rudi šokoladiniai. Ir kaip tyčia - labai neblogi, gaila, kad neįmanoma sužinoti, kokia tai iš tikrųjų veislė. Ir dar neieškojau, iš kur aš gavau tas sėklas... Turbūt teks perkrikštyti ir toliau auginti biggrin.gif
Atsakyti