tik va jei tik dabar sės, tai nebus jie labai ankstyvi.
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2017 03 29, 20:23)
Laba,patys ankstyviausi iš mano geltonų augintų Ola polkahttp://www.originali...dorai_ola_polka
Kaip tik šiemet pasisėjau Ola Polka. Labai ačiū už patvirtinimą
Papildyta:
QUOTE(Dumsė @ 2017 03 29, 19:35)
Rodos iš Mydobro pirkau, ten, kur Gusevo kolekcija. Bet dabar pažiūrėjau nėra
Šiemet tai jau tiek to. Kitais metais bandysiu. Dėkoju už patarimą
QUOTE(Germina @ 2017 03 30, 13:26)
Kaip tik šiemet pasisėjau Ola Polka. Labai ačiū už patvirtinimą
Papildyta:
Šiemet tai jau tiek to. Kitais metais bandysiu. Dėkoju už patarimą
Papildyta:
Šiemet tai jau tiek to. Kitais metais bandysiu. Dėkoju už patarimą
prašom,by tik mačijo,
QUOTE(solo2 @ 2017 04 02, 21:35)
Labas rytas,senoje versijoje neatidaro nuorodos
Auksius šiemet kaip tik išbandysiu
QUOTE(Dumsė @ 2017 04 03, 18:40)
Kaip vargina tos šalnos... Daigai jau šltnamyje, taip gerai jiems ten, ir vis nešioti ir muturiuoti tenka
dar tik balandžio pradžia,tad nelabai suprantu,kodėl toks nepasitenkinimas...juk ne kokioj Ispanijoj gyvenam
Aš tai šiemet nesiskundžiu. Saulės šiek tiek yra. Daigai dar nedideli. Pernai gal buvo jau išstypę tuo laiku ir į 3-litrinius išsodinti. Tai tuos ten tampyti buvo sunku, nes dar iš viso tų 3-itrinių apie 80 buvo. O šiemet vienas juokas. Dar tupi puslitriniuose bokaluose ir turpės iki kokių Velykų gal. Nu bet pomidorų tai susilauksiu tikriausiai vėliau negu visuomet. Nebent saulės daug bus. Viskas turi savo kainą.
Gal kažkas žino, kaip būtų galima pasigaminti sulčių, kurios savo skoniu ir konsistencija būtų panašios į pirktines? Mano mama atveža, bet jos visiškai nepanašios į parduotuvines. Tokios labai skystos visų pirma, visų antra makaluojasi ten sėklos ir visokios žievės, visų trečia kažkokios gana skaidrios, o visų ketvirta skonis kažkoks kitoks. Man jos neskanios, o iš parduotuvės skanios. Jeigu būtų galima pasigaminti tokių kaip ir parduotuvės, tai gal susgundyčiau visus savo 50 sukišti.
Papildyta:
ir dar man tai bjauriausia ne šalnos toli gražu. O kai būna ištisai šalta ir tamsu. Taip buvo praeitą pavasarį ir rodosi užpraeitą panašiai. Nei tų pomidorų į šiltanmį, nei į verandą nešti - per šalta. O namie laikyti per tamsu ir per šilta. Tai dėl manęs apskritai šimtas šalnų tegu būna tik tegu saulė šviečia dieną.
Gal kažkas žino, kaip būtų galima pasigaminti sulčių, kurios savo skoniu ir konsistencija būtų panašios į pirktines? Mano mama atveža, bet jos visiškai nepanašios į parduotuvines. Tokios labai skystos visų pirma, visų antra makaluojasi ten sėklos ir visokios žievės, visų trečia kažkokios gana skaidrios, o visų ketvirta skonis kažkoks kitoks. Man jos neskanios, o iš parduotuvės skanios. Jeigu būtų galima pasigaminti tokių kaip ir parduotuvės, tai gal susgundyčiau visus savo 50 sukišti.
Papildyta:
QUOTE(Dumsė @ 2017 04 03, 18:40)
Kaip vargina tos šalnos... Daigai jau šltnamyje, taip gerai jiems ten, ir vis nešioti ir muturiuoti tenka
ir dar man tai bjauriausia ne šalnos toli gražu. O kai būna ištisai šalta ir tamsu. Taip buvo praeitą pavasarį ir rodosi užpraeitą panašiai. Nei tų pomidorų į šiltanmį, nei į verandą nešti - per šalta. O namie laikyti per tamsu ir per šilta. Tai dėl manęs apskritai šimtas šalnų tegu būna tik tegu saulė šviečia dieną.
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2017 04 03, 19:09)
dar tik balandžio pradžia,tad nelabai suprantu,kodėl toks nepasitenkinimas...juk ne kokioj Ispanijoj gyvenam
O norėtųsi, kad būtų kaip Ispanijoje
Papildyta:
QUOTE(zydinti_gele @ 2017 04 03, 21:14)
Daigai dar nedideli.
Gal kažkas žino, kaip būtų galima pasigaminti sulčių, kurios savo skoniu ir konsistencija būtų panašios į pirktines?
Gal kažkas žino, kaip būtų galima pasigaminti sulčių, kurios savo skoniu ir konsistencija būtų panašios į pirktines?
Aš keletą jau šiltnamyje pasodinau, noriu ankstyvo derliaus. Aišku, žemė dar šalta, bet prieš sodinimą užpyliau karštu vandeniu . Dabar kas savaitę planuoju vis po kažkiek išsodinti
Kaip pasigaminti nežinau, ir man įdomu būtų, lygtai Saintlina kažkada sakė, kad darė, gal pasakys
kokiu prietaisu. Bet aš dabar kiekvienais metais turiu aukščiausios kokybės sulčių maišeliuose. Nuvežu pomidorus, ir kaip obuolių sultis supilsto į maišelius. Geresnių nemačiau.
QUOTE(Dumsė @ 2017 04 04, 06:16)
O norėtųsi, kad būtų kaip Ispanijoje
Papildyta:
Aš keletą jau šiltnamyje pasodinau, noriu ankstyvo derliaus. Aišku, žemė dar šalta, bet prieš sodinimą užpyliau karštu vandeniu . Dabar kas savaitę planuoju vis po kažkiek išsodinti
Papildyta:
Aš keletą jau šiltnamyje pasodinau, noriu ankstyvo derliaus. Aišku, žemė dar šalta, bet prieš sodinimą užpyliau karštu vandeniu . Dabar kas savaitę planuoju vis po kažkiek išsodinti
galima kraustytis į Ispaniją nors,kaip sakoma,gera ten,kur mūsų nėra
... kiba pečiuką kursi ,ar Pinčiukas po šiltnamiu savo katilus susistatęs?
Na mes jau keli metai sultis darom gana paprastai. Su kombainu sutrinam pomidorus, tada geriausia per marlę išsunkti. Ir tada pakaitinak iki 80 laipsnių... Dar įdedam druskos ant trijų litrų sulčių - vieną valgomą šaukštą druskos. Ir uždarome. Viskas. Puikios sultys.
Paaiškinu kodėl per marlę geriaiusia- nes tada būtent lieka to tirštimo kad būtų raudonos. Nes pomidorų sultys visada būna pusiau skaidrios, pusiau raudoni tirščiai ant dugno. O jeigu spaudžiate pvz per garų puodą - tai tik tos skaidrios liks.
Paaiškinu kodėl per marlę geriaiusia- nes tada būtent lieka to tirštimo kad būtų raudonos. Nes pomidorų sultys visada būna pusiau skaidrios, pusiau raudoni tirščiai ant dugno. O jeigu spaudžiate pvz per garų puodą - tai tik tos skaidrios liks.