Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų auginimas

Oi mergytės, man atrodo, kad apsigaunat: juodasis princas toks viršuje truputį rievėtas, kur buvo ankstesnėj nuotraukoj (kur trys), o tie lygūs yra kita veislė, bet jos pavadinimo nežinau; jie mažesni, apvalesni, juos vadinu juoda-oranžinė, bet dar yra juoda-rūžava, tai tie truputį ankstyvesni ir odelė lyg plonesnė, t.y. labiau pažeidžiami. Dėl chemikalo Infinito tai jį reikia naudoti prieš pasirodant marui, kad įgautų imunitetą, purkšti 2 kartus su 8-10 dienų pertrauka.

Atsakyti

mirksei6 - imu sėklas iš nehibridu, bet ne pardavimui, parašyk, kokių nori gauti į a/ž, o gal parašysiu, ką turėsiu

Atsakyti
Maniškis tas apkalbėtas juodasis princas (kuris pasirodo ne juodasis princas) susirgo maru!!!! Taigi pasišiukšlino dvigubai. Paaiškėjo, kad apsimetėlis ir dar neatsparus. Visus išroviau ir ištrenkiau iš šiltnamio. Arba gal ten ne maras, bet demėtligė taip savotiškai pasireiškė. Bet panašiau į marą. Chemijos nenaudojau, nes didžiąją dalį derliaus jau nuėmėm. Jeigu masiškai pradės džiūti, tai baigsiu išskinti ir bus OK.
Bet nežinau... mums jis taip patiko. Gal reikės kitų juodų paieškoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 18 rugpjūčio 2017 - 21:02

Dauguma nehibridinių veislių neatsparios ligoms, tam tarpe ir marui, bet paprastai jos skanesnės už hibridus, gal todėl mano šiltnamy jų apstu  :P​ . Dabar Nojaus sėklose akcija 51 proc., galit užsisakyt sėklų.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Athenarin: 19 rugpjūčio 2017 - 13:04
QUOTE(zydinti_gele @ 2017 08 18, 22:00)
Maniškis tas apkalbėtas juodasis princas (kuris pasirodo ne juodasis princas) susirgo maru!!!! Taigi pasišiukšlino dvigubai. Paaiškėjo, kad apsimetėlis ir dar neatsparus. Visus išroviau ir ištrenkiau iš šiltnamio. Arba gal ten ne maras, bet demėtligė taip savotiškai pasireiškė. Bet panašiau į marą. Chemijos nenaudojau, nes didžiąją dalį derliaus jau nuėmėm. Jeigu masiškai pradės džiūti, tai baigsiu išskinti ir bus OK.
Bet nežinau... mums jis taip patiko. Gal reikės kitų juodų paieškoti.

Ten tikrai buvo ne apsimetėlis, tikrinau įvairiuose šaltiniuose, toks ir turi būti, tik gaila, kad susirgo. Mano pomidorai buvo netekę lapų dėl dėmėtligės, nes visus nukirpau, bet dabar daugumas vėl žaliuoja iš pažastėlių atsiauginę naujus lapus ir augina naujus pomidorus. Gal spės užauginti. Pagrindinis derlius nuimtas, o valgymui užteks sočiai.
Kurios veislės labiausiai patiko šiais metais?
Atsakyti
ne viename aprašyme radau tokį Čiornyj Princ

O čia augintojas rodo

https://www.youtube....h?v=Rjb4ICVAEG8

Pridėta:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dumsė: 19 rugpjūčio 2017 - 18:41
QUOTE(Dumsė @ 2017 08 19, 17:13)
Ten tikrai buvo ne apsimetėlis, tikrinau įvairiuose šaltiniuose, toks ir turi būti, tik gaila, kad susirgo. Mano  pomidorai buvo netekę lapų dėl dėmėtligės, nes visus nukirpau, bet dabar daugumas vėl žaliuoja iš pažastėlių atsiauginę naujus lapus ir  augina naujus pomidorus. Gal spės užauginti. Pagrindinis derlius nuimtas, o valgymui užteks sočiai.
Kurios veislės labiausiai patiko  šiais metais?

Ne apsimetėlis? Pas mane viduje žymiai daugiau žalios negu čia nuotraukoje. Na tarkime kad ne. Gal visokių variacijų gali būti smile.gif))
Šiemet aš net nenorėjau eiti į šiltnamį. Nes kažkaip sunkiai sirpo, sunkiai augo viskas, labiau ligos puolė. Naujų atradimų nebuvo. Nieko ypatingai naujo neauginau. Skoniu tai labiausiai ir patiko tie juodi princai, bet dar reikės labai pagalvoti, ar juos auginti toliau.
Zebra Rita (pernai atradimas) labai skanūs (auginsiu ir toliau);
Skariai neblogai atlaikė negandas. Vienas neatlaikė, kuris prie agrukų augo, o kiti gražūs;
Aladino lempukai šiemet pasižymėjo ypatingu derlingumu (bus skanūs rudenį)
Mano mylimiausi Čarliai Čiaplinai nepasišiukšlino
Corazonai buvo labai derlingi, nors šiemet skoniu nepasižymėjo. Auginsiu toliau.

Nelabai patiko Julieta, Žalia Kriaušė, Juodas Triufelis. Beskoniai. Ir kažkodėl visai nieko gero šiemet nebuvo su Gonziko dryžikais. Gaila, nes jie puošdavo stalą labai. Labai nederlingi buvo. Grįšiu atgal prie Olena, kuriuos auginau pernai, bet šiemet ne.
Kiti plius minus normaliai.

Šiemet turėjau 37 daigus. Anksčiau augindavau apie 60-70. Labai pasijautė, kad jų mažiau. Visi buvo pripratę juos į kairę į dešinę mėtyti, o šiemet ir metai prasti ir dar daigų mažiau buvo smile.gif Tai vos ne pradėjo skųstis, kad laukė laukė ir nėra ką valgyti. Na kad nėra ką valgyti, tai netiesa. Išviriau ir košių ir ant stalo bent po 3-4 didelius dubenius visada jų būdavo. Mano galva šiemet yra jų tiek, kiek mums reikia ir ne daugiau.

Kiti šiltnamio gyventojai: paprikos ko tai nenoksta, o ankstyvosios prinoko ir jų niekas nevalgo (yra skanesnių daržovių). Agurkai - labai derlingi buvo, bet sakyčiau nukentėjo nuo jų pomidorai. Užsipavėsino dalis šiltnamio, sumažėjo oro cirkuliacija, anuos greitai miltligė užpuolė, išroviau. Bet jeigu ne agurkai, tai didžią dalį būtume normalių daržovių neturėję.
Vynuogės - valgom.
Arbūzai - nebus. Vienas yra bet tik teniso kamuoliuko dydžio.
Melionai - daug primegztų, yra ir nemažų, jeigu gražus pavasaris bus prinoks, bet jeigu bus prastas, tai neprinoks.

Na tai va toks reportažas iš šių metų šiltamio reikalų smile.gif

Yra poreikis šiltnamio žemę pakeisti. Manau visai kitoks augimas būtų. Kai prisimenu kaip augo pirmais metais, tai nėra ką lyginti. Nežinau, ar prisiprašysiu, kad MB pakeistų, nes tampyti negaliu.

Atsakyti

Na nežinau dėl to juodojo princo. Prieš 3 metus gavau 2 daigus iš anytos, o ji kasmet perka naujas sėklas iš parduotuvių, tai mano paplokščias ir rievėtas, o tuos apvalukus ir mažesnius juoda-oranžinė ir juoda-rūžava irgi ji man davė, tik nepasiteiravau pavadinimų, bet manau, kad skirtingos veislės. Tiek to, svarbu, kad būtų skanūs ir nesirgtų. Peržiūrėjau katalogą http://www.ukrseeds.net.ua - labai masinančios veislės, gal kas turėsit bent dalį tokių pomidorų veislių: mikado rozovyj, rozovyj gigant, pusskij bogatyr, sibirskij skorospelyj, malinovoe vikonte, ljana rozovaja, čalma, rozovyje ščiočki, šapka monomacha, eldorado malinovyj, čiornyj russkij? Būčiau dėkinga, jei atsilieptumėt.

Atsakyti
QUOTE(Athenarin @ 2017 08 20, 12:19)
<p>Na nežinau dėl to juodojo princo. Prieš 3 metus gavau 2 daigus iš anytos, o ji kasmet perka naujas sėklas iš parduotuvių, tai mano paplokščias ir rievėtas, o tuos apvalukus ir mažesnius juoda-oranžinė ir juoda-rūžava irgi ji man davė, tik nepasiteiravau pavadinimų, bet manau, kad skirtingos veislės. Tiek to, svarbu, kad būtų skanūs ir nesirgtų. Peržiūrėjau katalogą <a data-ipb='nomediaparse' href='http://www.ukrseeds.net.ua/'>http://www.ukrseeds.net.ua</a> - labai masinančios veislės, gal kas turėsit bent dalį tokių pomidorų veislių: mikado rozovyj, rozovyj gigant, pusskij bogatyr, sibirskij skorospelyj, malinovoe vikonte, ljana rozovaja, čalma, rozovyje ščiočki, šapka monomacha, eldorado malinovyj, čiornyj russkij? Būčiau dėkinga, jei atsilieptumėt.</p>

Taip jau yra, kad iš skirtingų firmų tuo pačiu pavadinimu būna skirtingi pomidorai. Net iš to pačio pokelio būna skirtigi. Taip man buvo ir su Čiornyj Russkij. Auginau rutulio formos , nelabai dideli bet labai skanūs, buvo dideli, paplokšti ir šiek tiek rievėti, labai derlingi, taip pat skanūs. Turiu ir tų ir tų. Kitų išvardintų neturiu.
O šitame ukrainietiškų sėklų tinklalapyje Čiornyj Princ dideli rievėti.
Atsakyti
QUOTE(Athenarin @ 2017 08 20, 12:19)
href='http://www.ukrseeds.net.ua/'>http://www.ukrseeds.net.ua</a> - labai masinančios veislės, gal kas turėsit bent dalį tokių pomidorų veislių: mikado rozovyj, rozovyj gigant, pusskij bogatyr, sibirskij skorospelyj, malinovoe vikonte, ljana rozovaja, čalma, rozovyje ščiočki, šapka monomacha, eldorado malinovyj, čiornyj russkij? Būčiau dėkinga, jei atsilieptumėt.</p>

Kokius 5 m. auginu kas pavasarį SIBIRSKIJ SKOROSPELYJ po kelis daigus ankstesniam derliui. Patinka ir nepaveda, tikras atkaklus ankstukas. Sėju kartu su kitais, daigelius irgi po šalnų kartu su visais šiltnamy tupdau, bet sirpsta gerokai anksčiau, nes vegetacija jų stipriai trumpesnė. Augalas neaukštas, virš metro, pučiasi į šonus, mezga gausiai apvalius, sultingus vaisius. Pakelis buvo rusiškas, nepažymėta apie H, tad naujų sėkliukų šiemet krapščiau iš savo užauginto. Kaži ar pavyks tokius pat - autentiškus ankstumu išaugint..? Bandysiu.
Atsakyti

Kokius 5 m. auginu kas pavasarį SIBIRSKIJ SKOROSPELYJ po kelis daigus ankstesniam derliui. Patinka ir nepaveda, tikras atkaklus ankstukas. Sėju kartu su kitais, daigelius irgi po šalnų kartu su visais šiltnamy tupdau, bet sirpsta gerokai anksčiau, nes vegetacija jų stipriai trumpesnė. Augalas neaukštas, virš metro, pučiasi į šonus, mezga gausiai apvalius, sultingus vaisius. Pakelis buvo rusiškas, nepažymėta apie H, tad naujų sėkliukų šiemet krapščiau iš savo užauginto. Kaži ar pavyks tokius pat - autentiškus ankstumu išaugint..? Bandysiu.

O Jūs iš kur esate? Gal galima būtų gauti SIBIRSKIJ SKOROSPELYJ sėklyčių? Noriu palyginti su betalux.

Mano trumpa ataskaita. Metai maloniai nustebino. tuo, kad neatrodė palankūs pomidorams, bet nepaisant to nei dėmėtligė, nei kokia kita zaraza kol kas neįsisiautėjo, derlium patenkinta. Mano jau pasirinktos veislės dera puikiai, skonis man tinka, tai prie jų ir liksiu: lietuviški skariai ir rutuliai, iš SM geradarių gauti babushkino ir mamina liubov. Hibridų toro ir tornado jei tik digs, sėklų dar dešimtmečiui užteks. Tai irgi nieko daugiau neieškosiu.  Nors aukštaūgių auginu tik 16 vienetų, mūsų šeimai ir tiek per daug. Kitais metais paliksiu 11 (mažinsiu hibridų) ir likutį skirsiu žemiems ankstyviems - betalux ir dar kažką jei pavyks išsirinkti pabandysiu.

Šių metų sėkmė - juodi vynuoginiai. Saldūs  :wub: , augalas gražus aukštaūgis, dera gerai, dydis stambesnės slyvos - man pats tas. Nesėkmė - geltoni vynuoginiai. Matyt visgi buvo pomidoriukas nuo hibrido, nes vienas daigas su geltonais pomidoriukais (šiaip labai skanūs), bet augalas kažkoks išsigimęs kupstas. O kitas, pas mamą, gražus aukštaūgis, bet pomidoriukai raudoni ir rūgštoki. Na bet kadangi juodukai man tiko, tai visos mano užgaidos su aukštaūgiais patenkintos kiek jau leidžia mano minišiltnamukas.

Atsakyti
QUOTE(Agniete1 @ 2017 08 22, 10:36)
<p>Sveikos, šį sezoną užauginau daugiausia pomidorų nei betkuriais kitais metais. Šiaip šeima labai mėgsta, tai didžiąą dalį šiltnamio tik jie ir užima. Bet kasmet tai palieti pamiršdavome, tai apvysta, tai išvykdavome ir nebūdavo kas prižiūri, tai kiek užaugdavo tiek užtekdavo... O šią vasarą nusprendžiau išmėginti [post='http://lietausmeistrai.lt/laistymo-sistemos/siltnamio-laistymo-sistema/']laistymo sistema siltnamiams[/post] ir vuolia ! atsikračiau pati to amžino galvos skausmo ir derlius stipriai pagausėjo smile.gif Tai vat, kas irgi turite panašių problemų kaip aš su laistymu, tai čia geriausia išeitis smile.gif<a href=""></a></p>

Taigi jau reklamoavot neseniai, kam kartotis... hmm.gif nono2.gif
Atsakyti