Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų auginimas

QUOTE(Dusia37 @ 2017 08 08, 11:50)
Pas mane aukštas.
Paragavus galėsi pasakyti - labai mažai sėklų , mėsingas ir labai saldus .  Į salotas su svogūnu ir grietine  visai netinka smile.gif

saldus, mėsingas ir sėklų beveik nerasta smile.gif

dar žaliuojam:)

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti

Sveikos, čia tai jau maras tikrai...?Priedas  20170809_183259-1.jpg   122,71KB   0 Parsiųsta kartųPriedas  20170809_183324-1.jpg   100,83KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drugelis.: 09 rugpjūčio 2017 - 19:16
QUOTE(uze3 @ 2017 08 08, 09:50)
Pas mane lašelinė laistymo sistema, ant viršaus mulčiuoju žole.

Pas mane taip pat laistymo sistema po mulčium. Nieko nesimato man, tai aš ties pomidoro daigu įkišu pirštus, pačiupinėju ar tikrai šlapia smile.gif Tada žalia trąša palaistau. Dabar jau nebetręšiu, tik daug jau lapų šiandien nuskabiau, palikau tik ties viršūnėm. Pažastėlių radau užsilikusių, dar žiedus nuo viršūnių nukirpau.
O nakčiai šiltnamį uždarot? Aš dar palieku atvirą, nes sode ne kasdien būnu, tai iškeps jie uždaryti.
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2017 08 09, 19:15)
Sveikos, čia tai jau maras tikrai...?

Čia panašiau į marą, bet gal kažkas žino geriau...
Atsakyti

Čia panašiau į marą, bet gal kažkas žino geriau...

Bus maras, vakar jau ir kitas krūmas šalia tokį lapą turėjo.

Tik tiek, kad pomidorų nelaisčiau jau 10 dienų, tai gal taip greit neišsiplės. Kaip manot, padėtų, jei abu krūmus išraučiau? gal kiti neapsirgtų.

Tai mitas turbūt dėl tų garstyčių, pavasarį visas šiltnamis buvo garstyčiomis užsėtas, dar ir dabar daug kur jos paliktos, žaliuoja, žydi.. ir nieko nepadėjo.

Gal tabaką kitąmet įkelti, irgi girdėjau, kad padeda.  :huh2:​ 

Atsakyti
Labas rytas:)
Gal žinote, ar renkant sėklas, geriau imti iš didesnio pomidoro,ar tai neturi reikšmės ?
Drugeli, man irgi tai panašu į marą ...
Aš tai kasdien stebiu lapus, po pernykščio maro jau turiu praktikos, žinau,kas kaip atrodo, tuo labiau, kad kaimynė šiemet tas savo prakeiktas bulves dar arčiau pasisodino,dabar jau ten visos rudos, išgulusios, na o mano pomikai, tpfu 3 k.dar atsilaiko. Beje, įdomus dalykas, šiemet liejau tik 4 kartus, paskutinį kartą prieš 2 sav. Jaučiu,kad gal daugiau ir nebeliesiu, nieks nevysta, vaisiai auga, noksta.
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2017 08 10, 09:09)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="zydinti_gele" data-cid="71752717" data-time="1502346223"><div><p>Čia panašiau į marą, bet gal kažkas žino geriau...</p></div></blockquote><p></p><p>Bus maras, vakar jau ir kitas krūmas šalia tokį lapą turėjo.</p><p>Tik tiek, kad pomidorų nelaisčiau jau 10 dienų, tai gal taip greit neišsiplės. Kaip manot, padėtų, jei abu krūmus išraučiau? gal kiti neapsirgtų.</p><p>Tai mitas turbūt dėl tų garstyčių, pavasarį visas šiltnamis buvo garstyčiomis užsėtas, dar ir dabar daug kur jos paliktos, žaliuoja, žydi.. ir nieko nepadėjo.</p><p>Gal tabaką kitąmet įkelti, irgi girdėjau, kad padeda.  huh.gif​ </p>

Taip, reikia pažeistus krūmus išrauti. Ir bandyk nupurkšti pieno ir jodo skiediniu. Kažkas girdėjau gyrėsi, kad padėjo. 1/5 pieno ir 4/5 vandens + jodo maždaug 4 lašai litrui. Na ir gerai nupurkšk, kad visi sušlaptų.
Kitu atveju chemikalais galima bandyti. Bet aš tai gal nepurkščiau chemikalais.
Atsakyti
Labas rytas, iš Čiornyj Princ pokelio (rusiško)išaugo tokie pomidorai:

Derlingi, skanūs, gražūs, bet įtariu, kad ne Čiornyj Princ. Aišku, kad auginote šią veislę, ar buvo tokie?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dumsė: 13 rugpjūčio 2017 - 09:30
QUOTE(Dumsė @ 2017 08 13, 09:27)
Labas rytas, iš Čiornyj Princ pokelio (rusiško)išaugo tokie pomidorai:

Derlingi, skanūs, gražūs, bet įtariu, kad ne Čiornyj Princ. Aišku, kad auginote šią veislę, ar buvo tokie?

Pas mane tai sakyčiau tokie apvalesni. bigsmile.gif Aš pirkau rodosi iš lenkų. Tikrai labai skanūs.
O ko tikėjaisi? Aš tai juos įsivaizdavau didesnius ir tokius labiau širdutės formos. O čia forma ir dydžiu jie kaip Toro. Pas mane tai forma 1:1 kaip Toro, o pas tave žiūriu tokie labiau iš viršaus suploti. Bet gal tik taip atrodo? Visa kita atrodo lygiai tokie.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 13 rugpjūčio 2017 - 10:56
Tokie Black Prince. Tokie pat ar ne? Man atrodo, kad tokie pat.

Pridėta:

• Priedas  pomiai.JPG   82,29KB   0 Parsiųsta kartų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 13 rugpjūčio 2017 - 19:15
QUOTE(zydinti_gele @ 2017 08 13, 20:13)
Tokie Black Prince. Tokie pat ar ne? Man atrodo, kad tokie pat.

Va šitas tai tikrasis Juodasis Princas . Ačiū žydinti gelė už nuotrauką. Mano ne toks, didelis, ir forma ne apvali. Iš rusiškų pokelių juk dažnai šitaip būna smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dumsė: 14 rugpjūčio 2017 - 05:25
Sveikis, smagu džiaugtis derlium.
Turiu klausimėlį kas tures seklu pardavimui, praneškit. Kadangi kovoju su maru ir pilkuoju puviniu. Tai nekaupiu seklycių.
Kadangi pirmi metai tai patirtis tokia kovojant su ligom.
Asmeniskai man su jodu nepavyko sustabdyti maro nei siltnamyje nei lauke.sustabdziau tik su chemija infinito. Nors lauko pomidorai kai kurie juoduoja.tai ziueesiu kaip bus su likusiais.nes dar zali visi
Kas liecia pilkaji puvini infinito bejiegis pries ji. Pavyko gauti profesionalios chemijos , ji padejo sustabdyti. Nors ant vieno krumo gal jau atsinaujina, nes purskiau tik kartą.
Skiriasi ir pas mane vaisiai iš lietuviško pokelio.Sodinau black from tula 4 krumus, ūgiu vienodi, bet vaisiai ant vieno kitoki nei ant likusiu 3.
Atsakyti