Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų auginimas

QUOTE(Mupi @ 2017 08 06, 11:38)
help.gif kaip kovojat su baltasparniais, pajudinus daigą, visas spiečius pakylą doh.gif
Baigia visą  pomidorų gyvastį  iščiulpti  cray.gif jau ir taip šiemet buvo sunkūs metai, tiek pastangų įdėta, ir kaip jau pradėjom matyt šviesą tunelio gale, še tau ,kad nori-baltasparniai doh.gif

Nežinau, man neteko su jais susidurti, bet sako, kad padeda musgaučiai - lipnios juostos kažkiek. Paskui dar sako, kad padeda dilgelių raugas. Juo reikia purkšti augalus ir laistyti žemę - tipo kvapas nepatinka. Turi smirdėti. Jeigu nėra labai paplitę, tai reikia išskinti pažeistus lapus.
Bet jeigu labai paplito, tai reikės chemijos.
Atsakyti
QUOTE(Mupi @ 2017 08 06, 12:38)
help.gif kaip kovojat su baltasparniais, pajudinus daigą, visas spiečius pakylą doh.gif
Baigia visą  pomidorų gyvastį  iščiulpti  cray.gif jau ir taip šiemet buvo sunkūs metai, tiek pastangų įdėta, ir kaip jau pradėjom matyt šviesą tunelio gale, še tau ,kad nori-baltasparniai doh.gif

Sveiki,
savo senuose užrašuose radau išsaugotą informaciją iš temos apie pomidorų auginimą. Nežinau, kelintų metų informacija, nežinau, kuri narė klausė, kuri atsakė, bet gal bus naudinga:
"Pajudinus lapus pasikelia mazu museliu debesis, sviesiu.. ?

Tai baltasparniai. Labai sunku su jais kovot. Nėra efektyvaus insekticido jiems, nes jie labai atsparūs visokiai chemijai. Dauginasi kosminiu greičiu.
Žinau tik vieną būdą: purkšti juos degtine su vandeniu santykiu 1:1. Tik, žinoma, vieno-dviejų kartų nepakaks...
Dar yra pirkti geltonų lipnių juostų, galit kažkiek jomis bent pabandyti.
Jei nieko nedarysit, su pomidorais galit atsisveikinti.."

Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2017 08 05, 22:06)
O  kaip su mulču, ar gerai ant  vamzdelių mulčiuoti?  smile.gif

Nežinau. Nemulčiavau šiemet. Pavasarį anksti žolės trūko, vos užtekau braškėm. O paskui nebesinorėjo į tas šiltnamio džiungles brautis. Nupirkau kažkokių organinių ekologiškų ilgo veikimo trąšų, patręšiau birželio pabaigoj, kai į duobes dėta patrova išsibaigė. O žolė prie kapiliarinio laistymo ir taip neauga. Visai patiko. Ko gero liksiu prie šito mažiau darbo reikalaujančio būdo. Nors trąšos brangokos, bet prie gero greit priprantama smile.gif
Atsakyti
Mano kuklia nuomone, nei mulčiavimas, nei raugai, (kad ir kaip tai patrauklu būtų, nes nekainuoja), iki galo negali pakeisti tręšimo mineralinėmis trąšomis ir mikroelementais, jas protingai naudojant.
QUOTE(pagyvenus @ 2017 08 06, 20:01)
Nors trąšos brangokos, bet prie gero greit priprantama  smile.gif

Atsakyti
Pritariu. Kas dėl maro, profilaktiškai purškiu Infinito, jau gal liepos pirmam dešimtadieny, nes lietingi orai, po 10 d. kartojau; kol kas maro nei lauke, nei šiltnamy nematyt. Žiauriai išskabiau lapus, tai nors sodinta vėlai, pomidoriukai po truputį įgauna savo spalvą tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(L.K. @ 2017 08 06, 20:28)
Mano kuklia nuomone, nei mulčiavimas, nei raugai, (kad ir kaip tai patrauklu būtų, nes nekainuoja), iki galo negali pakeisti tręšimo mineralinėmis trąšomis ir mikroelementais, jas protingai naudojant.

Viskas gal ir gerai. Ten taip, viskas subalansuoja: mineralai ir mikroelementai. Bet mane sulauko jų nuolatinis naudojimas tik tuom, kad chemiškai sintetinant tam tikrą elementą kai kada lieka šalutinių medžiagų (mums kenksmingų), kurie yra cheminio proceso dalis. Ne visada apsimoka arba įmanoma tuos cheminius sub-produktus išgryninti arba atskirti. Tačiau augalas nėra išmintingas ta prasme, kad daug, kas ką jam paduodi, tą jis ir suvalgo ir į pomidorus sudeda. Taigi sudeda ir tas chemines medžiagas, kurios yra nepageidaujamos kartu su pageidaujamomis. Man tas nepatinka. Todėl patikimesnis būdas yra organinės trąšos. Chemines tai šiek tiek naudoju, bet retai ir kai reikia staigiai pasiekti efektą. Bet planingai tęšiant, tai vistiek prioritetas organinės.
Čia mano mąstymas rolleyes.gif
Atsakyti

Sveikos :) Kas netingėtų pakartoti žinutę/parašyti vėl, kaip reikia iš pomidoro sėklas paruošti kitų metų sodinimui? Galvojau, tiesiog iškrapštai, padžiovini ant saulutės ir vuolia :4u:​ Bet paskaičiau apie tokį kažkokį fermentavimą ir jis mane išgąsdino, kad ne viskas taip paprasta  :huh2:​ 

Atsakyti
QUOTE(Gsmart @ 2017 08 07, 20:42)
<p>Sveikos smile.gif Kas netingėtų pakartoti žinutę/parašyti vėl, kaip reikia iš pomidoro sėklas paruošti kitų metų sodinimui? Galvojau, tiesiog iškrapštai, padžiovini ant saulutės ir vuolia 4u.gif​ Bet paskaičiau apie tokį kažkokį fermentavimą ir jis mane išgąsdino, kad ne viskas taip paprasta  huh.gif​ </p>

Tai kad visiškai paprasta . Sėklas su sultimis vieną parą ar dvi palaikau indelyje kambaryje, tada sietelyje praplaunu po tekančiu vandeniu ir sudedu ant plastikinio segtuvo, nes išdžiūvusios prie jo neprilimpa smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2017 08 05, 23:06)
O  kaip su mulču, ar gerai ant  vamzdelių mulčiuoti?  smile.gif

Sveiki,
aš apmulčiavau, o tik po to ant viršaus paklojom vamzdelius. Kol pakankamai apmulčiavau per kelis sykius, laisčiau iš laistytuvo.
Atsakyti
Pas mane lašelinė laistymo sistema, ant viršaus mulčiuoju žole.
Atsakyti
gal kas galėtų pagal nuotrauką pasakyti, ar tai gali būti Medovyj spas?

vartotojo įkelta nuotrauka

nelabai aukštas, lapai tokie truputi nuskriausti:)
nuotraukoje jis antrame plane smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Goda_47: 08 rugpjūčio 2017 - 10:34
QUOTE(Goda_47 @ 2017 08 08, 11:21)
gal kas galėtų pagal nuotrauką pasakyti, ar tai gali būti Medovyj spas?

nelabai aukštas, lapai tokie truputi nuskriausti:)
nuotraukoje jis antrame plane smile.gif

Pas mane aukštas.
Paragavus galėsi pasakyti - labai mažai sėklų , mėsingas ir labai saldus . Į salotas su svogūnu ir grietine visai netinka smile.gif
Atsakyti