Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų auginimas

vartotojo įkelta nuotrauka
''stupice''prinoko pirmieji
Atsakyti
Čia sekmadienio vaizdas. Nežinau, kodėl vaizdas apsiverčia. Nes dedu normalų.

Priedas  IMG_0445.JPG   64,14KB   0 Parsiųsta kartų

Mes tai dar visiškai pilnom burnom nevalgom, bet tikrai valgom. Sulčių dar irgi nedarom, bet gal jegu gražu bus, tai jau pradėsim daryti savaitgalį tokias žalias su kokteiline sutrintas.

Apie marinavimą dar niekas negalvoja.

Pridėta:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 19 liepos 2017 - 21:01
Norečiau ir as tokios lėkštelės pomidoriukų 4u.gif
Nekantriai laukiu black cheriu, pora kekiu noksta.
Tik gaila kad demetlige perojo I mara, tai kovoju. Kasdien skinu lapus, bet ziuriu jau stiebus pazeidinet pradejo. Siandien dar nupurskiau jodu su vandeniu ir ukisku muilu, bet jau turiu ir infinoto nusipirkus. tik ranka siandien dar nekilo juo purkst.Labai jau juoduoja tie lapai. Ryte apskinu, vakare vel randu lauke. Zaraza ir I siltnami jau lipa man atrodo.kazkokie keisti lapai darosi. Nemoku nuotrauku ikelt. Reiks pasimokint. Šiltnamyje tai gal dar spes sunokt keletas kekių, bet lauko pomidorų greičiausia neparagausiu. Dar tik žydi, keli mezga . Jei issaugosiu nuo maro, tai rugpjucio rukai prasides.. cry.gif cry.gif
Atsakyti
Kuo purškiate nuo maro? Turiu Previcurą. Ar jis tinkamas, ar ko rimčiau ieškoti?
Atsakyti
QUOTE(mirkse6 @ 2017 07 21, 21:15)
Norečiau ir as tokios lėkštelės pomidoriukų 4u.gif 
Nekantriai laukiu black cheriu, pora kekiu noksta.
Tik gaila kad demetlige perojo I mara, tai kovoju. Kasdien skinu lapus, bet ziuriu jau stiebus pazeidinet pradejo. Siandien  dar nupurskiau jodu su vandeniu ir ukisku muilu, bet jau turiu ir infinoto nusipirkus. tik ranka siandien dar nekilo juo purkst.Labai jau juoduoja tie lapai. Ryte apskinu, vakare vel randu lauke. Zaraza ir I siltnami jau lipa man atrodo.kazkokie keisti lapai darosi. Nemoku nuotrauku ikelt. Reiks pasimokint. Šiltnamyje tai gal dar spes sunokt keletas kekių, bet lauko pomidorų greičiausia neparagausiu. Dar tik žydi, keli mezga . Jei issaugosiu nuo maro, tai rugpjucio rukai prasides..  cry.gif  cry.gif

Tai dėmėtligė ant lauko pomidorų atsirado, o po to maras? Aš irgi šiais metais turiu lauko pomidorų- Kibicų ir Kmicikų, bet dėmėtligės nepastebėjau. Tikiuosi, spės paderėti iki maro pasirodymo, iki rugpūčio vidurio, bet naktys šaltos, rūkai, gali liga ir greičiau pasirodyti.
Mirkse, svarbiausia dabar šiltnamį nuo maro apsaugoti.
Papildyta:
QUOTE(DIA-40 @ 2017 07 18, 21:50)

''stupice''prinoko pirmieji

Labai panašūs į Toro, ar dėmėtligė nepuola jų?
Papildyta:
QUOTE(zydinti_gele @ 2017 07 19, 21:52)

Mes tai dar visiškai pilnom burnom nevalgom, bet tikrai valgom. S

Gražūs pomidorai, kokios veislės ten?
Atsakyti
[quote=Dumsė,2017 07 22, 00:10]
Tai dėmėtligė ant lauko pomidorų atsirado, o po to maras? Aš irgi šiais metais turiu lauko pomidorų- Kibicų ir Kmicikų, bet dėmėtligės nepastebėjau. Tikiuosi, spės paderėti iki maro pasirodymo, iki rugpūčio vidurio, bet naktys šaltos, rūkai, gali liga ir greičiau pasirodyti.
Mirkse, svarbiausia dabar šiltnamį nuo maro apsaugoti.
Papildyta:

Iš pradžių dėmetligė skabiau lapus nuo joniniu kazkur lauke. O va šia savaite jau maras. Tai pursiau 5 l vandens 5 ml jodo ir patarkavau ukisko muilo( ji istirpinau karstam vandeny) sita dejau is akies. Recepta radau internete.
Ryte ejau pasiziuret ar dar gyvi po tokios jodo koncentracijos. Stovi. Tuo paciu ir agurkus nuo miltliges papurškiau.
Augo po priedanga is agro, lyg ir vedinosi, nes galai atviri. Matyt per tanku, ir lietus savo padarė. Dengiau nes tik birzeli sodinau, naktys šaltos visa vasara. Norejau jiems uzuoveja padaryti.dabar atidengus.
Jei pavyks isgelbeti, tai rugpjuti ir dengsiu, gal nuo ruku isgelbesiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mirkse6: 22 liepos 2017 - 07:27

Labas,

mirkse6 - labai gaila dėl maro.. bijau ir aš jo. Kol kas dėmėtlige serga pomidorai.

O verta profilaktiškai su jodu nupurkšti? Niekuo šiemet nepurškiau, ryt išvažiuojam, gal šiandien nupurkšt reiktų? Vakare tą reik daryt?

Atsakyti
''Stupice '' pomidorai ir yra ''toro'' hibrido ''tėvas'' arba ''motina'' smile.gif .Bet tai jau veislė,išvaizda pomidoru tokia pati kaip ''toro'' ir kekėmis auga tai pat[pas mane yra ir ''toro''] ,bet prinoko pirmieji ''stupice'',augalas toks pat aukštas,tik lapai stipriai bulviniai ,dideli ,skonis toks pat kaip ''toro''pomidorų,tik kaip veislė mažiau derlinga.Pakolkas ligų jokiu nėra šiltnamyje . vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DIA-40: 22 liepos 2017 - 13:44
Padėkit! Kuo gelbetis nuo kekerinio ( pilkojo ) puvinio?
Pradejo šiltnamyje kur apskabyti buvo lapai tie koteliai pūt?
Nezinau ka daryt ar infinito pades ar kuo kitu purks? Kaip elgtis su pazeistom stiebo vietom? Šakele nuskynisu bet ipuves stiebas nuo lapo liko
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2017 07 22, 06:10)
Gražūs pomidorai, kokios veislės ten?

Po dešine pirmam plane tai mūsų numylėti TORO, o po kaire pirmam plane nežinau kas. Ne namie, tai nepažiūrėsiu. Ant plytos ten paremti Corazon (mano numylėti), o toliau pailgi EROS. Pirmi metai kai auginu. Buvo labai išgirti, kad skanūs rudenį. Na žiūrėsime, žiūrėsime... smile.gif

Bet kas čia šiemet yra.... Taaaaaip nenoksta, kad siaubas. Būdavo seniau pasirodo pirmieji ir netrukus jau dėžėm tempiam. O dabar jau seniausiai pirmieji pasirodė, bet vis dar tik nedideliais bliūdukais iš šiltnamio nešam. Nieko nesuprantu.
Ir šiaip, jau pradeda rausti atrodo, o kol visas paraudonuoja, tai praeina savaitė. Raudoni ypač sunkiai noksta. Geltonieji kažkaip gal greičiau šiek tiek...
Jau kantrybės neturiu skinu, dedu ant saulės ir pan. Nenoksta ir uogos visos pas mane. Šilauogių dar nėra. Braškės tik neseniai baigėsi.

Užjaučiu merginos dėl maro. Labai užjaučiu. Tikrai šiemet labai nepalankūs metai.
Atsakyti

nu va, o mano siaurej tai isvis :) pomidorai kiti dar manes nepriaugo. kiti aisku stoga remia . biski paskynem raustanciu. nu maza bliuduka ( sriubini toki :P ) blush chery, spenser, de barao black, toro, bolzano, finik zioltyj, sprut slivki , dar kazkoki jaucio sirdi, net nesuziurejau nuo kur nuskyniau. o vyras siena deliodamas labai dideli crnkovic jugoslavien nulauze, bet dar zalias, kazi sunoks ar susirauksles is piktumo nelaiku nulauztas :)

Atsakyti
Laba 4u.gif
Pas mane viskas noksta normaliai, negaliu skųstis. Bet pas mus ir lietaus mažiau nei kitur. Ir šilauoges ankstyvas valgom saujom. Pomidorus penktadienį skyniau į kibirą, nebe į bliūdelį, tai priskyniau beveik pilną 10l kibiriuką. Pirmą kartą šiemet tiek, tai, sakyčiau, prasidėjo masinis nokimas. Visus artimiausius sočiau apdalinau. Crnkovich Yugoslavian turbūt stiebai kažkokie trapūs, pati dvi kekes nulaužiau, buvo žali ,bet prinoko. Skinant pomidorą visa kekė tiesiog skaudžiai nuplyšo. Jau pradėjau ruošti sėklytes. Carbon sėklytės iškrapštytos fermentuojasi. Skariai ir German orange strawberry rodo kalio trūkumą, nors jo ir gavo. Kai kurių lapai gelsta ir lyg apvysta, gal tai kažkokia liga, o gal kažko trūkumas, bet nuskinu ir neimu į galvą smile.gif
Iš šitų irgi bus ruošiamos sėklos
vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti