Na o aš šiandien be gailesčio po 6. Lapus nuskyniau. Tikiuosi atsilaikys. Radau rusu forume apie pomidorų riebejimą patarimų keletą, bandau paskatinti megzti vaisius ir žydėti. O tai black chery jau iki lubų, teks palube leisti. O black from tula labai jau krumai galingi. Trasom netrešiau , čia matyt juodžemy kur prisikasiau azoto perteklius,na dar sauja šviežios žolės idėjau ir arklio mešlo šiek tiek tai krumai nors I paroda dek, bet tik tiek.
Žiūresiu ka genejimas duos. Dar jei rasiu monokalio fosfatu papurkšiu ir patare.
Dėmetlige nepalieka mano pomidoriuku, isskinu lapus, bet vel.atsirsnda. jau ir šiltnamy maciau. Teks matyt fungicidu.nupurkst, nesinoriu, bet kai tokia lietinga vasara , matyt teks.
Nes purškiau su.jodu, pienu, boro rūgštim, kalio permanganatu, tai šiltnamyje gerai 0 lauke po nepilnos valandos nulijo. Tai nezinau ar kuo ten padejo. Ar is naujo nupurkšt.
Nes purškiau su.jodu, pienu, boro rūgštim, kalio permanganatu, tai šiltnamyje gerai 0 lauke po nepilnos valandos nulijo. Tai nezinau ar kuo ten padejo. Ar is naujo nupurkšt.
Nežinau, bet kam tas fungicidas? Dėmėtligė nelabai įtakoja derlingumo, skonio ar kažko. Liga nemirtina, augalas išgyvena iki šalnų ir duoda derlių. Gal šiek tiek augalas silpnesnis, bet man tai asmeniškai pomidorų tikrai pakanka. O pomidoras ne dekoratyvinė gėlė - bus gerai jeigu lapai ir ne tokie gražūs.
Aš čia visiškai nematau reikalo nei save nei kitus nuodyt su jokiais fungicidais. Ir kitiems nerekomenduoju.
O jeigu nulijo, tai jo. Reikia iš naujo purkšti.
Papildyta:
Na o aš šiandien be gailesčio po 6. Lapus nuskyniau. Tikiuosi atsilaikys. Radau rusu forume apie pomidorų riebejimą patarimų keletą, bandau paskatinti megzti vaisius ir žydėti. O tai black chery jau iki lubų, teks palube leisti.
Pas mane jau seniausiai visi iki lubų, tai aišku galima lubom leist, galima pažemint patį stiebą atlaisvinant virves. Tada augalas išsilenkia ir gerokai nusileidžia. Bet pirmos kekės turi būti jau nuskintos arba žemai neturi būti pomidorų.
Aš taip supratau, kad norint jog jie nebūtų iki lubų, reikia auginti keliais stiebais. O pas mane vienu stiebu lubas pasiekia birželio pabaigoje - viduryje.
Aš taip supratau, kad norint jog jie nebūtų iki lubų, reikia auginti keliais stiebais. O pas mane vienu stiebu lubas pasiekia birželio pabaigoje - viduryje.
Pas mane ir dviem stiebais iki lubų, ir trim
Po didžiosios liūties šiltnamyje vis dar labai šlapia.
Pomidorų lapai apvyto. Ar dar galiu kaip nors išgelbėti?
Pirmai pradžiai įškask lataką/griovelį vandens nubėgimui. Kai vanduo kažkiek subėgs į griovelį, išpurenk žemę. Šaknims trūksta deguonies.
Jeigu šiltnamis be pamatų, tai gali griovelius kasti už šiltnamio iš abiejų pusių (geresnis variantas). Jeigu su pamatais ir jie gilokai įkasti, tai kask pačiame šiltanmyje. Galima bandyti, jeigu įmanoma, įkasti melioracijos vamzdukus http://www.pipelife....as/Drenazas.php, kurių nubėgimas būtų jau už šiltnamio. Jeigu yra pamatai, reikėtų prarausti skylę po jais, kad įkišti vamzduką. Nes vanduo turi išeiti iš šiltnamio ir nubėgti į dar žemesnę vietą.
Tik reikėtų pirkti kokybiškus vamzdukus, nes sako kai kurie aplimpa ir jokios funkcijos nebeatlieka.
Reikia veikti greitai. Nes lietaus dar bus.
Papildyta:
Rimtai? Geras. Aš maniau, kad jeigu trim stiebais augini, tai jau tikrai jie neturi tiek galios, kad iki lubų užaugtų...Bet pasirodo turi
purenu jau pora dienų... Bet vis daugiau pomidorų apvytę. Einu giliau parausiu
Jo, vien purenimas nepadės. Reikia vandens nubėgimo. Greičiausiai pas jus ten šiltnamis labai žemoje vietoje stovi.
Taip, šiek tiek nuokalnėj. Gaunasi, kad viso daržo vanduo į jį subėgo. 8 metus šiltnamis ten stovi, bet po šių metų liūties, greičiausiai keliaus į kitą vietą
Ten jau nėra tiek vandens. Tikrai nieks nenubėgs. Aš tarpuose kažkiek kasiau net kastuvu.
Dalies jau tikrai neatgriebsiu. Bet gal nors kiek liks...
Aš čia visiškai nematau reikalo nei save nei kitus nuodyt su jokiais fungicidais. Ir kitiems nerekomenduoju.
O jeigu nulijo, tai jo. Reikia iš naujo purkšti.
Papildyta:
Pas mane jau seniausiai visi iki lubų, tai aišku galima lubom leist, galima pažemint patį stiebą atlaisvinant virves. Tada augalas išsilenkia ir gerokai nusileidžia. Bet pirmos kekės turi būti jau nuskintos arba žemai neturi būti pomidorų.
Pas mane black chery 3 stiebai, jie iki lubų . Bet pilni žiedų.
Bet black from tula normalus krumas pagal aukšti kolkas ,bet labai storas kotas kazkur plotiscstiebo kaip nykstys ir lapai labai dideli žiedų ,beveik nėr, nors 2 stiebai.
Nugeneti stovi, tik per ta genejima kur reikejo po lapą nevisur prie kekes palikau. Gerai kad tokie tik 4 krumai kurvper daug apskabiau. Tai itariu tos kekes nepasieks reikiamo dydziu nors galvoju paeksperimentuot. Kai kur maciau pazasti kur reikia lapo leidzia, tai gal ja paliksiu ir pamaitins ta keke. Kaip as taip apsizioplinau. Pirmi metai siltnamyje. O kai pazastis pauges maciau ir patarimą jos viršunę nugnybti ,o ziedus palikti. Nes man jos dideles nereikia. Ji neaugs ,bus kaip žiedine kekė.
Gal ir su kitais keliais taip padarysiu , kur mažiau žiedu turi.
Dar maciau ir darysiu ant stiebo tarp žiedinių kekių sakykim 3 lapai , tai vidurinį isskina,likusius skina kai užauga kekės.
Cia tam kam augalas neeikvotu bereikalingai energijos lapams, o augintu vaisius. Taip skriausiu black from tula.nes ziedu ir pomidoriuku neaugina.
Lauko tada reiks purkst is naujo.
mums seniai seniai vienais metais buvo baseinas siltnamyje po liuties. o zeme molis. nesigeria. tai kasem takelio vietoj transeja gilia. stovejo kaip melioracijos griovys su vandeniu. tai dejom siurbli ir pumpavom vandeni is to griovio. deja, zalius pomidorus nesem kibirais su maro dememis
si savaitgali saviskiu nelaisciau. manau pakankamai dregmes is aplinkos . ir gera zinia is mano siltnamio nuskyniau liepos 15 d pirmus keturis pomidoriuksciukus . tiesa tai du Spencer`iukai, ir du Sprut slivki`iukai . mazuteliukai jie ale vis pradzia
</p><p>si savaitgali saviskiu nelaisciau. manau pakankamai dregmes is aplinkos . ir gera zinia is mano siltnamio nuskyniau liepos 15 d pirmus keturis pomidoriuksciukus . tiesa tai du Spencer`iukai, ir du Sprut slivki`iukai . mazuteliukai jie ale vis pradzia
</p>
Tai smagu, kai prsideda pomidorai Bet žiūriu, kokie skirtingi šiltnamiai būna kaip skirtigai pomidorai elgiasi juose. Pavyzdžiui tuo pačiu metu sėti, o pas mane pradeda derėti birželio pabaigoje, bet greit atsiranda dėmėtligė ir greit nudera, tik tie " stajeriai", ilgai derantys lieka, o pas mano giminaitę šiuo metu dar tik pradeda megzti, dar apie derlių nė minties nėra, bet augalai gražiais lapais, bus žymiai vėlyvesni. Dar pastebėjau, kad kai pomidorų priauga daug ir jau pradeda nokti, tada ir prasideda ligos, galvoju, gal jiems pritrūksta maisto medžiagų.
Šiuo metu jau valgome pomidorus kiek tik telpa , ir padovanoti galima, jau galvoju apie sultis .
pas mane darze viskas veliau, ne tik pomidorai tai jau per 26 metus ir nebepergyvenu. nepakeisiu klimato aukstai laikosi pozeminiai vandenys. aplink tik miskas ir laukai , atvira vieta siaures vejams. na ir ne prie namu, tai ir sodinami po salnu tik. balkone auga rytineje puseje, tai saules gauna tik iki 12 val geriausiu atveju. zodziu viskas susideda ir veluoja jie. yra kaip yra smagu, kad auga ir uzauga iki uzsalant