20170705_193806-1.jpg 118,28KB 0 Parsiųsta kartų
Mano pomidorų vaizdelis toks pat Nusinešiau šiandien į "Žalią stotelę" porą lapų. Ten dvi darbuotojos apžiūrėjo ir konstatavo, kad drėgmės pertekliaus poveikis. Gausiau buvo palaistyta, prasta vėdinta.. Sakė, kad jokios chemijos nereikia, nes vaisiai nepaliesti.. Labiausiai nukentėjęs "Skaris"
Rudoji dėmėtligė, arba kladosporiozė, drėgnų orų ir prasto vėdinimo palydovė. Ir aš tokių lapų pas save jau radau Kai kurie hibridai , kaip aptarėme anksčiau, jai atsparūs. Iš mano augintų- Marfa, Toro
Su tokiu "maru" ir pernai teko susipažint?
Su tokiu "maru" ir pernai teko susipažint?
Ne, bet pernai irgi prasidėjo nuo tokių plėmukų, todėl galvojau, kad čia maro pradžia yra, o ne dėmėtligė.
O tai šitos ligos nereik „gydyti“?
Demetliges patys pirmieji pozymiai ir pas mane jau pasirode - kol kas ant betaliuksiuku. Naudodamasi tokia reta proga, ad ir sauleta, ir nedarbo diena, isskabiau siek tiek stipriau ir kol kas, manau, to uzteks.
Siemet primi metai, kai nepurskiau nei daigu profilaktiskai, nei siltnamyje nieko. Bet pertvarkiau siltnamio sodinimo schema, del ko turejo pagereti vedinimas. Lyg ir geriau.
Trumpas reportazas.
Hibridai (Toro) - nu prie ju neprikibsi, demetligei atsparus, auga ir dera kasmet nepriekaistingai.
Arciausiai objektyvo - babuskino. Irgi pilni. Kol kas demetliges nesimato, nors igrusti i kampa. Kur rausvi - betaliuksiukai. Nepasiteisines eksperimentas sitokiam isdestyme sodinti juos greta dideliu. O ir dygo labai prastai, tai planas tureti juos anksciau nesigavo. Pirmas nuraudo Toro.
Skariai - mezga neblogai, uzmezge irgi auga pusetinai. Nu bet jau tokie isstypeliai jie. Siemet parinkta vieta prie sienos jiems tikrai per zema.
Na ir kiek ne i tema, bet paklausius kitoje temoje gauto patarimo ir paprikas ir nuo pietines siltnamio sienos perkelus prie siaurines, jos tiesiog bujoja. Tiesa, bujoja ir sliuzai. Pasirodo paprikos jiems delikatesas Nuotraukoje kolobok.
O tada ir pas mane lauko pomidorai , po agroplevele apgyvendinti turi demetlige. Nes grizus nusprendžiau pragenėt pažastų mišką. Tai ir kai pamačiau , nesupratau kas čia. Tai dabar jau aisku tapo.gerai kad tik keletas lapu kolkas kur lieciasi su agro. Ryt dar peržiūrėsiu.
Nuo nuotraukų su pomidoriukais seilė net nutyso. Taip gražiai atrodo. Mano silpnai veda. Velai sodinti, krūmai dideli, kamienai stori. vaisiu mažai, kekių reta.Matyt pertresta.
Vakar aplankiau savo pomidorus. Gerokai apskabiau lapus. Turiu vieną baisuoklį Juodą rusą, kur iš lapų auga lapai, galingas, baisus ir tik keli pomidorai kabo. Šalia auga kitas, normalus, bet pomidorų irgi ne kažką. Na, bet lš jų tikiuosi ne derlingumo rekordų, bet skonio. Dar šiemet labai prastai auga Chocmato baby, turbūt nei metro nesiekia. Derlingiausias kol kas atrodo Crnkovich Yugoslavian.
Lusasita, kaip tavo pomidorai auga?
Labas,
Pagyvenus, Riolita - jūsų pomidorai atrodo fantastiškai
Vakar patręšiau Sultz. Kada vėl tręšimą reiktų kartoti?
Nakčiai pradėjau uždarinėt šiltnamį, nes gal per šalta būna, kai temp. toj vietoj, kur šiltnamis iki 8 nukrenta.
Nakčiai pradėjau uždarinėt šiltnamį, nes gal per šalta būna, kai temp. toj vietoj, kur šiltnamis iki 8 nukrenta.
pagal jų rekomendacijas - su kiekvienu laistymu aš kai dažnai laistau, tai kas kokias dvi-tris savaites truputį Schultzo įmaišau.
kol nėr minuso, neuždarinėkit. Pomidorams labai svarbu vėdinimas. O kai šiltnamis uždarytas, kaupiasi drėgmė - dėmėtligės džiaugsmas.
mano siaurej raudonu pomidoru dar nei su ziburiu nesimato nu ir nesitikiu as tokiu laiku raudonu gerai but rugpjucio pradzioj ju sulaukt .
kolkas mezga ir labai labai zydi , geltonuoja :
asiku yra kas erzina. pvz antri metai, tik kitoje vietoje sodinau piennolo del vesuvio... nu ir vistiek striosnyla, susisukusiais lapais, jau stoga remia .
is rusisko pakelio sejau 2 juodus de barao, tai vienas turbut tas, o kitas KAZKAS. augalas medis baobabas, ant kekes vienas apvalus pomidoriukas toliau vel saka... kazkoks persotintas , bet pagal vaisiu forma ne de barao... kolkas neraunu, bet labai norisi .
chocmato baby pirmi metai auginu. jau daigu busenoj susniukai buvo. dabar irgi toki susirauksleje, nors skirtingose vietose du auga. .
ai ir gonziko dryziui pasmane antri metai persotu turbut. kazkoks nederingas, permaitintas atrodo. nors va toks pats is kito saltinio Aistes dryzius, pas mane bujodavo, pomidoriukais apsikroves.
dar biski durnavoje samocviet nefritovyj. pernai buvo kitoj vietoj, tai visas grazus buvo, kekes begalines, o siemet kazkoks nuvioletinavusia virsune skurdukas, nors kekes apacioj grazios. salia jo sweet milion, irgi kazkoks sustumtas. gal toj vietoj obels saknys maista issiurbia .
kitais gal negaliu skustis. sodindama visiems vienodai po dcm saujelyte dejau ir biski kaulu ragu miltu. na ir mulciuoju, nors kaimynai dingo, tai zoles trukuma jauciu .
tiesa siemet pagal plana tik 58 daigai pasodinti. tai auga issisketroje kas ~70 cm susodinti . nors kai paziuri per duris, tai atrodo miskas, dziungles. is sono ziurint taip neatrodo