Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų auginimas

QUOTE(drugelis. @ 2017 07 04, 00:42)
<p>Dar pridursiu, bet tai kiek nervų kainuoja tie pomidorai, baisu. Va, tuoj 1val nakties, o aš sėdžiu ir ieškau kuo čia būtų efektyviausia nupurkšti... Ir mąstau, ar revus iškart, ar dar pažaisti su liaudiškom priemonėm...</p>

Greičiausiai pas Jus ne maras. Jam dar per anksti – dar rudeniniai rūkai neprasidėjo. Gal būt pas Jus šiltnamy dėmetligė (lapai šviesiom dėmėm).
Atsakyti
QUOTE(pienių vynas @ 2017 07 04, 01:28)
Greičiausiai pas Jus ne maras. Jam dar per anksti – dar rudeniniai rūkai neprasidėjo. Gal būt pas Jus šiltnamy dėmetligė (lapai šviesiom dėmėm).

deja... Fb jau ne vieną foto su maru mačiau... Yra jau nelabasis... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2017 07 03, 22:56)
Kuom patręšt? Dilgėlių raugas turbūt netinka, nes kažkokii būdu turbūt azoto ir taip per daug.

Jeigu skubiai kažką reikia sutaisyt, tai Schultz pomidorams bandykite laistyti. O profilaktiškai tai DCM puikiai veikia. Galima laistyti (bet nelabai ištirpsta) ir galima tiesiog prie pomidoro barstyt ir laistant po truputį tirps ir savinisis. Pelnais laistyt irgi gerai.
Atsakyti
sveikutes.
Noreciau jusu patarimo, pomidorus auginu antri metai, bet kaip ir pernai pomidorai zydi vangiai, lapu visas miskas. ziedu vienas kitas. Siandien isigyjau Mono kalio fosfata, tik ar gerai suprantu jog tuo paruostu tirpalu purksti pomidorus? bet jie tai nemegsta buti apipurksti? kas patartu? iki siol laisciau dilgeliu raugu, kitokiu trasu nenaudojau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grazivile: 04 liepos 2017 - 15:39

sveikutes.
Noreciau jusu patarimo, pomidorus auginu antri metai, bet kaip ir pernai pomidorai zydi vangiai, lapu visas miskas. ziedu vienas kitas. Siandien isigyjau Mono kalio fosfata, tik ar gerai suprantu jog tuo paruostu tirpalu purksti pomidorus? bet jie tai nemegsta buti apipurksti? kas patartu? iki siol laisciau dilgeliu raugu, kitokiu trasu nenaudojau

Na zydejimui papurtyt gerai apie pietus ir jei jau kuo purkst tai berods boro miltukai ;) paskaitynekit ;)

Atsakyti

Pas mane dvi naujienos:
Atsikraustė dėmėtligė. Nu nenuostabu taip lijo kelias dienas non-stop ir šalta...
Ir šiandien jau nusiskynėm 4 toro pomidoriukus. Pamažu sezonas prasideda.

Įdomu, ką šiemet Snaigė daro su lauko pomidorais? Gal pas ją ten nelyja taip baisiai...

Ir mano keletas lapeliu buvo pazeisti - isskyniau bet nebesiparinu ta demetlige kazkaip i vaisius nesimeta o lapu a taip a taip vis nuskabau.. kazkuriais metais beveik pliki stovejo o pomidorai noko tai meciau sita reikala del jos nervuotis :) va maro tai purtaus dar nesusiduriau su juo todel uzjauciu ka uzpuole :4u: 

Atsakyti

Labas rytas. Kokios veislės taip elgiasi ? Pas mane rožinis triufelis atrodo kaip medis, kotas- tiesiog medžio kamienas, vaisių yra normaliai, bet pagal medžio galingumą neatrodo daug, na pasimatys vėliau. Pailgi pradeda rodyti kalcio trūkumą- ypač Čiornyj Kubinskij, bet mezga labai daug. Įdomu, kad yra dvejopi vaisiai- vieni apvalesni, kiti plokšti . Labai džiaugiuosi Izumrudnu Jabloku, daug didelių vaisių, tiesiog grožis. Labai dėkoju už jį smile.gif
Susifotkinau ryt galesiu tu vaizdu imest drambliai abu mesingi, boloto, big rainbow, chiornyj ruskij, everetts rusty oxheart, de barao chiornyj, gregorij altay ir net aladino lampa.. tokie medziu kamienais , aisku dauguma didziavaisiai, taip matyt ir turetu but, o vaisiu tik pastarosiom savaitem jau pradejo duot.. perserti kompostu matyt buvo ir i lapus kotus ejo et ner balanso :) bet kalis su kalciu gal balansa atstate.. noriu saules nenoksta rupuziokai nors tu ka :) labai dekinga uz miska mano siltnamy labai megstu tuos didziavaisius  :4u:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FAINulka@: 04 liepos 2017 - 23:14

Tai jau tikrai, kad maras. Teko pernai su juo "susipažinti"... Manau, kad nei rūkų nereikia, kai vasara tokia drėgna ir šalta. 

Bandysiu nupurkšti dar jodo, vandens, pieno mišiniu. O tie boro milteliai trąšai labiau, ar ir marą naikina kažkiek, kažin?

Jeigu skubiai kažką reikia sutaisyt, tai Schultz pomidorams bandykite laistyti. O profilaktiškai tai DCM puikiai veikia. Galima laistyti (bet nelabai ištirpsta) ir galima tiesiog prie pomidoro barstyt ir laistant po truputį tirps ir savinisis. Pelnais laistyt irgi gerai.

Ačiū, bandysiu nusipirkti tų, kur nereikia laistyti, patogiau būtų :)

Atsakyti
QUOTE(FAINulka@ @ 2017 07 05, 00:02)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="grazivile" data-cid="71707533" data-time="1499175476"><div><p>sveikutes.
Noreciau jusu patarimo, pomidorus auginu antri metai, bet kaip ir pernai pomidorai zydi vangiai, lapu visas miskas. ziedu vienas kitas. Siandien isigyjau Mono kalio fosfata, tik ar gerai suprantu jog tuo paruostu tirpalu purksti pomidorus? bet jie tai nemegsta buti apipurksti? kas patartu? iki siol laisciau dilgeliu raugu, kitokiu trasu nenaudojau</p></div></blockquote><p>Na zydejimui papurtyt gerai apie pietus ir jei jau kuo purkst tai berods boro miltukai ;) paskaitynekit ;)</p>

ant etiketes raso jog Pomidorams per lapus tirpalo koncentracija 0,3% (30g/10 litrų vandens). Tai ne jau rimtai juos purksti?
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2017 06 30, 20:00)
Jei augalai grazus ir veslus, o mezga prastai, viena is galimu priezasciu yra pertresimas azotu.

Na bet kad aš iš viso niekuo netręšiu niekada... Jokių trąšų nenaudoju... Tik pačius pomidorus šiltnamyje mulčiuoju žolyte ir viskas.
Jau lyg ir pradėjo augti tie maži žirniukai ant apatinių šakų vis dėl to... Nu niekaip nesuprantu ko jie sudurniavo? Pradėjau šiltnamį laikyti uždarytą, tik kelioms valandoms pravėdinu..
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2017 07 04, 23:23)
Tai jau tikrai, kad maras.
Bandysiu nupurkšti dar jodo, vandens, pieno mišiniu. O tie boro milteliai trąšai labiau, ar ir marą naikina kažkiek, kažin?

jei tai tikrai maras, negaiškit laiko su šitais mišiniais. Marui jie grybo vietoj. Laikas eina, maras plinta labai greit. Liaudiškos priemonės jo tiesiog neveikia. Pirkit iškart tinkamą fungicidą (anksčiau buvo Revus, dabar gal ir kitokių yra). Ir tai gali būti, kad vieno nupurškimo neužteks.
Tik prieš purškiant išskinkit beraustančius pomidorus, nes karencijos laikotarpis netrumpas.
Papildyta:
QUOTE(grazivile @ 2017 07 04, 15:37)
sveikutes.

dilgėlių raugas - azotas. Nuo jo ir turit mišką su mažai žiedukų.
Pomidorams įvairių medžiagų reikia, kad jie derėtų.
Papildyta:
QUOTE(FAINulka@ @ 2017 07 04, 23:02)
Na zydejimui papurtyt gerai apie pietus 

purtymas padeda apsidulkint žiedeliams, kad geriau megztų. Jei žiedų tiesiog mažai, purtymas nepadės.
Papildyta:
QUOTE(drugelis. @ 2017 07 03, 22:56)
Ir šiaip, jie pas mane ne kažką... Labai gražūs, stori mėsingi augalai, su labai negausiom kekelėm. Tręšta buvo tik žaliąja mase. Kuom patręšt? Dilgėlių raugas turbūt netinka, nes kažkokii būdu turbūt azoto ir taip per daug.

asmeniškai man labai patinka Schultz trąšos. Ten yra visko, ko pomidorams reikia. DCM šiuo metu, mano manymu, per silpnos bus.
Papildyta:
QUOTE(Laima.g @ 2017 07 05, 08:53)
Na bet kad aš iš viso niekuo netręšiu niekada... Jokių trąšų nenaudoju... Tik pačius pomidorus šiltnamyje mulčiuoju žolyte ir viskas.

pomidorai yra labai ėdrūs. Ateina laikas, kai tos žolytės tiesiog nebeužtenka. Arba keisti jų gyvenamąją vietą, arba primaitinti reikia.
Atsakyti

Įkeliu keletą nuotraukų, katik fotografavau. Maras, taip?Priedas  20170705_193859-1.jpg   77,91KB   0 Parsiųsta kartų

Pridėta:

Atsakyti