Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų auginimas

pagaliau as atradau, kur renkasi pomidorienes :)  o tai beviltiskai galvojau, kad siemet pomidoru niekas nebeaugina :)

Atsakyti
QUOTE(Laima.g @ 2017 06 30, 11:19)
Na vakar užėjau į šiltnamį, visai susinervinau... ogi mano pomidorų pusė jau iki stogo, bet vis tiek pačių pomidorų ant jų nėra..
ten yra užmegzti mažyčiai pomidoriukai bet jie stovi vietoje ir neauga visai...
nu niekaip nesuprantu kas ne taip, eisiu rauti vsai viską lauk.. šiemet be pomidorų likau... unsure.gif  Dar niekada taip nėra buvę... kaip gali pomidoras būti 2 metrų ir ant jovieas netyčia užaugęs pomidoriukas? sėkla buvo tikrai gera, ir ne vienos rūšies, o nemezga beveik nė vienas... tik vyšninis vienas...

Jei augalai grazus ir veslus, o mezga prastai, viena is galimu priezasciu yra pertresimas azotu.
Atsakyti
Patyrusios augintojos,
Esu isvykusiu, bet turiu jau vieną pomidoriuką šiltnamyje. Sunoko betaliux pirmas. Kiti dar tik mezga. Skaitau forumus liepos menesio, atkreipiau demesi kad I galą atsiranda maras.
Vakar pradejau skaityt rusiškus forumus, ka daro. Radau idomų receptą. Čia skirtas podkormka nezinau kaip tiksliai isvers, bet purškė lapus tai kiek supratau papildomas tresimas, bet sudetis man patiko, tik ar ne nudegins tokia koncentracija, nes cia jusu nuorodose silpnesnė koncentracija. Kas ismano , pakomentuokit, nes pagal sudeti tsi ir nuo maro butu gerai mano manymu.
1 l pieno, 9 litrai silto vandens, 5 gramai boro, 60 lašų jodo, ant arbatinio šaukštelio galo kalio permanganato, jei lapu mazoka idėti mašiviną( nežinau kas čia, skatina lapu augima) per sezoną 3 kartus galima purkšti, kazkur kas 14 dienų.
Atsakyti
QUOTE(Laima.g @ 2017 06 30, 12:22)
Marfa, toro, broklyn, fabiola ir kiti jau veisliniai, po du daigelius, nepamenu visų. Tik čeriukai tai va kasas jau supynė...

Gal daigai buvo ištysę? smile.gif Būna taip, kad labai anksti sėti, ištysę daigai, su dideliais tarpais tarp lapų mezga mažai ir nenoriai . smile.gif
Atsakyti

Dar palaukit, neraukit 4u.gifKokie konkrečiai pomidorai taip elgiasi? Hibridai ar veislės? Jei veislės, tai kokios? Stambiavaisės?
Yra stambiavaisių pomidorų veislių, kurie pradžioj augina, nokina vieną pomidorą, visas jėgas skiria tam vienam, ir tik jį nuskynus ima augti, pūstis kiti pomidoriukai. Turėjau kažkada tokią situaciją. Irgi iš pykčio rauti norėjau. Bet paskui džiaugiausi, kad neišroviau. Vėliau sužinojau - Ex paprotino- kad taip būna. Kokia konkrečiai tai buvo veislė, nebepamenu.

Jei augalai grazus ir veslus, o mezga prastai, viena is galimu priezasciu yra pertresimas azotu.

As pritarciau Pagyvenusiai, mano siemet velniskai stori kotai, lapija mesinga o pomidorai pradzioj "stovejo" .. emiau daugiau laistyt, daviau pelenu pakramsnot kalcio ir eme megzt beprotiskai ir milziniskus :) bet cia jau matyt Dumses veisles tokios - siemet siltnamy gigantu susibegimas ;)

Atsakyti
QUOTE(FAINulka@ @ 2017 07 01, 21:33)
bet cia jau matyt Dumses veisles tokios - siemet siltnamy gigantu susibegimas ;)</p><p></p>

Labas rytas. Kokios veislės taip elgiasi ?
Pas mane rožinis triufelis atrodo kaip medis, kotas- tiesiog medžio kamienas, vaisių yra normaliai, bet pagal medžio galingumą neatrodo daug, na pasimatys vėliau. Pailgi pradeda rodyti kalcio trūkumą- ypač Čiornyj Kubinskij, bet mezga labai daug. Įdomu, kad yra dvejopi vaisiai- vieni apvalesni, kiti plokšti . Labai džiaugiuosi Izumrudnu Jabloku, daug didelių vaisių, tiesiog grožis. Labai dėkoju už jį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mirkse6 @ 2017 07 01, 10:23)

Vakar pradejau skaityt rusiškus forumus, ka daro. Radau idomų receptą. Čia skirtas podkormka nezinau kaip tiksliai isvers, bet purškė lapus tai kiek supratau papildomas tresimas, bet sudetis man patiko, tik ar ne nudegins tokia koncentracija, nes cia jusu nuorodose silpnesnė koncentracija. Kas ismano , pakomentuokit, nes pagal sudeti tsi ir nuo maro butu gerai mano manymu.
1 l pieno, 9 litrai silto vandens, 5 gramai boro, 60 lašų jodo, ant arbatinio šaukštelio galo kalio permanganato, jei lapu mazoka idėti mašiviną( nežinau kas čia, skatina lapu augima) per sezoną 3 kartus galima purkšti, kazkur kas 14 dienų.

nenudegina, purškiau jau du kartus, o ta mašivina, tai "močievina", tokios azoto trašos smile.gif tik bora gerai ištirpinti karštam vandeni ( stiklinei)
Atsakyti
QUOTE(Goda_47 @ 2017 07 03, 01:11)
nenudegina, purškiau jau du kartus, o ta mašivina, tai "močievina", tokios azoto trašos smile.gif tik bora gerai ištirpinti karštam vandeni ( stiklinei)

Ačiū. Ryt grižtu I namučius tai trečiadieni purkšiu jei tik boro rasiu, nes kolkas dar neradau. Jodo jau isigijau.
Dar rinksiu arbatos pokeliu, juos vilgo jode ir kabina šiltnamyje, kai išžiusta, vel reikia sudrekinti. Tai kabinsiu irgi. Lygtais dezinfekuoja ora..
Atsakyti
Pas mane dvi naujienos:
Atsikraustė dėmėtligė. Nu nenuostabu taip lijo kelias dienas non-stop ir šalta...
Ir šiandien jau nusiskynėm 4 toro pomidoriukus. Pamažu sezonas prasideda.

Įdomu, ką šiemet Snaigė daro su lauko pomidorais? Gal pas ją ten nelyja taip baisiai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 03 liepos 2017 - 20:37
Nuėjusi vakare uždaryti šiltnamį radau svečių doh.gif AMARAI! Kuo purškti? Lėksiu ryt į Žaliąją stotelę...
Atsakyti
[quote name="Medute55" post="71706479" timestamp="1499111577"]Medute55, 03 Lie 2017 - 22:52, parašė:

Nuėjusi vakare uždaryti šiltnamį radau svečių doh.gifAMARAI! Kuo purškti? Lėksiu ryt į Žaliąją stotelę...[/quote]
Sveikos,
O jūs uždarinėjat nakčiai?
Jau kokia savaitė, kaip palieku plačiai atlapotas duris ir langą, kad vėdintųsi. Bet ir tas nepadėjo, po truputį į svečius maras atkeliavo...jau radau nemažai lapų pažeistų :huh2: tai dabar dar tik išskyniau juos ir prikabinau vatos diskelių su jodu, kasdien juos drėkinu, dar turiu dilgėlių užraugus, bandysiu nupurkšt skiestom dilgėlėm ir jodo dar įlašinsiu.
Nesuprantu, kodėl maras užpuolė šiltnamis buvo gausiai garstyčiom užsėtas pavasarį, dar ir dabar kraštuose jas palikus kai kur, neperlaisčiau pomidorų visiškai, šiandien liejau po 10 dienų nelaistymo. Ir šiaip, jie pas mane ne kažką... Labai gražūs, stori mėsingi augalai, su labai negausiom kekelėm. Tręšta buvo tik žaliąja mase - jau minėtom pražydusiom garstyčiom ir strimėlėm sodinant po kelias įmečiau į duobeles. Kuom patręšt? Dilgėlių raugas turbūt netinka, nes kažkokii būdu turbūt azoto ir taip per daug.
Atsakyti

Dar pridursiu, bet tai kiek nervų kainuoja tie pomidorai, baisu. Va, tuoj 1val nakties, o aš sėdžiu ir ieškau kuo čia būtų efektyviausia nupurkšti... Ir mąstau, ar revus iškart, ar dar pažaisti su liaudiškom priemonėm...

Atsakyti