Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų auginimas

Sveikutes,
Pirmi metai užsiiminėju su pomidorais. Didžiaj@ dali senesnių temų perskaičiau, bet iškilo klausimas. Keliais stiebais auginti black cherry, black from tula, jaučio širdi, plombyrą, juoda rusa, princa,Vienu ar leisti daugiau. Kolkas leidžiu visus dviem. Bet dar ne velu butu ir vienu, nes velai sodinau. Cherius gal trim leisti. Ar ne per daug butų?
Jei galit patarkit, nes isvaziuoju keliom.savaitem, reik sutvarkyt pries isvaziuojant. Nes cia mano karalyste, vyras nieko neismano.
Atsakyti
QUOTE(mirkse6 @ 2017 06 23, 21:05)
Sveikutes,
Pirmi metai užsiiminėju su pomidorais. Didžiaj@ dali senesnių temų perskaičiau, bet iškilo klausimas. Keliais stiebais auginti black cherry, black from tula, jaučio širdi, plombyrą, juoda rusa, princa,Vienu  ar leisti daugiau. Kolkas leidžiu visus dviem. Bet dar ne velu butu ir vienu, nes velai sodinau. Cherius gal trim leisti. Ar ne per daug butų?
Jei galit patarkit, nes isvaziuoju keliom.savaitem, reik sutvarkyt pries isvaziuojant. Nes cia mano karalyste, vyras nieko neismano.

Visi gali dviem stiebais būti, gali kuris nors ir trimis. Man tai nepatinka daugeliu stiebų auginti tuos, kurie yra galingi augalai, storais kotais. smile.gif
Atsakyti
Ačiukas. Supratau.
Dar vienas klausimėlis
Rusų youtube radau kad antrą , trečią stiebą palikinėti virš pirmos kekės. Taip ir padariau.
Čia forume skaičiau nuorodą kad antrą, trečią po pirma kekia formuot.
Kuris variantas geresnis? Ar yra koks skirtumas tarp jų?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mirkse6: 24 birželio 2017 - 13:58
QUOTE(mirkse6 @ 2017 06 24, 14:54)
Ačiukas. Supratau.
Dar vienas klausimėlis
Rusų youtube radau kad antrą , trečią stiebą palikinėti virš pirmos kekės. Taip ir padariau.
Čia forume skaičiau nuorodą kad antrą, trečią po pirma kekia formuot.
Kuris variantas geresnis? Ar yra koks skirtumas tarp jų?

Pirmas stiebas- pagrindinis augalas, po jo pirma keke- antras stiebas, kuris dažniausiai formuojasi stiprus , virš pirmos kekės- trečias. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2017 06 21, 22:37)
Polikarbonatas gal ne prie ko. O kaip atrodo pomidorai? Vešlūs ir gražūs? Ar truputį paliegę?
Kiek kartų per savaitę laistote? Koks dirvožemis? Molinis, smėlinis? Kuo tręšta? Jeigu pomidorai vešlūs ir gražūs, bet nemezga, jiems arba per kašta, arba trūksta drėgmės. Šiltnamis nuolat atidarytas?
O gal irgi reikėtų pajudinti, kad apsidulkintų...
Bet jeigu augalai truputį paliegę, tai gali trūkti tręšimo. Tada rekomenduočiau greito veikimo labai efektyvias Sultz pomidorams, kad greitai suveiktų. Bet suveiks vistiek ne per dieną-dvi. Kokios savaitės - daugiau reikės, kad susitvarkytų.
Papildyta:
MMM, geras smile.gif Nebloga mintis.  bigsmile.gif Geriau apsidulkina. Tai geriau ir mezga.

Pomidorai gražus, kotai stori, žydi kas antrame lape, tikrai atrodo viskas kaip ir normalu... pas mus molis, bet pačiam šiltnamyje juodžemis, mulčiuota žole, dabar pagausinau laistymą, visada kartą į savaitę laistydavau kasmet, bet žiūriu kad labai jau greit tas vanduo susigeria tai dabar du - tris kartus per savaitę pradėjau kiekvienam po pusė laistytyvo arba po visą... Lyg jau aukštesnės kekės pradėjo megzti, bet va tos apatinės po pora žiedynų visai be pomidorų...
Atsakyti
QUOTE(Laima.g @ 2017 06 26, 15:09)
Pomidorai gražus, kotai stori, žydi kas antrame lape, tikrai atrodo viskas kaip ir normalu... pas mus molis, bet pačiam šiltnamyje juodžemis, mulčiuota žole, dabar pagausinau laistymą, visada kartą į savaitę laistydavau kasmet, bet žiūriu kad labai jau greit tas vanduo susigeria tai dabar du - tris kartus per savaitę pradėjau kiekvienam po pusė laistytyvo arba po visą... Lyg jau aukštesnės kekės pradėjo megzti, bet va tos apatinės po pora žiedynų visai be pomidorų...

Reiškia, tuo metu, kai žydėjo apatinės kekės, kažkas pomidorams nepatiko, o dabar susinormalizavo. Dar būna taip, kad vėliau tos kekės pradeda augti smile.gif
Pas mane kai kurių taip pat apatines kekės tuščios,bet ten numėtyti žiedai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dumsė: 26 birželio 2017 - 16:19

Reiškia, tuo metu, kai žydėjo apatinės kekės, kažkas pomidorams nepatiko, o dabar susinormalizavo. Dar būna taip, kad vėliau tos kekės pradeda augti smile.gif Pas mane kai kurių taip pat apatines kekės tuščios,bet ten numėtyti žiedai.
Mano siemet pirmas kekes numete nes vasario pradzios setieji per ilgai ant palanges uzsibuvo... bet keistai dabar maciau keliu eme megzti ant apatiniu, nors jau virsum ne viena keke auga... maniskiu siemet vienas ankstyviausiu Izumrudnoje jabloko - pernai metu mylimiausias... jau vienas sunokes ir suvalgytas..

d5587b846615.jpg  

keletas sungoldu prisirpo o visi kiti zaliuoja.. siemet gal per mazai dregmes tai dalis turi tokis ryskias zalias kepureles ir sakutes kalio trukuma rodo.. bet auginu lb daug naujoviu tai laukiu rezultatu ir tikiuos siti trukumai nepamaisys! O uz naujoves dekoju Dumsei!!! :4u: :wub:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FAINulka@: 26 birželio 2017 - 22:30
QUOTE(FAINulka@ @ 2017 06 26, 23:29)

O aš dėkoju už Izumrudnoje Jabloko, labai puikus, labai derlingas, labai man patinka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2017 06 26, 17:16)
Reiškia, tuo metu, kai  žydėjo apatinės kekės, kažkas pomidorams nepatiko, o dabar susinormalizavo.  Dar būna taip, kad vėliau tos kekės pradeda augti  smile.gif
Pas mane  kai kurių  taip pat  apatines  kekės tuščios,bet ten  numėtyti žiedai.

Na vakar užėjau į šiltnamį, visai susinervinau... ogi mano pomidorų pusė jau iki stogo, bet vis tiek pačių pomidorų ant jų nėra..
ten yra užmegzti mažyčiai pomidoriukai bet jie stovi vietoje ir neauga visai...
nu niekaip nesuprantu kas ne taip, eisiu rauti vsai viską lauk.. šiemet be pomidorų likau... unsure.gif Dar niekada taip nėra buvę... kaip gali pomidoras būti 2 metrų ir ant jovieas netyčia užaugęs pomidoriukas? sėkla buvo tikrai gera, ir ne vienos rūšies, o nemezga beveik nė vienas... tik vyšninis vienas...
Atsakyti
QUOTE(Laima.g @ 2017 06 30, 10:19)

ten yra užmegzti mažyčiai pomidoriukai bet jie stovi vietoje ir neauga visai......
eisiu rauti vsai viską lauk.....
kaip gali pomidoras būti 2 metrų ir ant jovieas netyčia užaugęs pomidoriukas?

Dar palaukit, neraukit 4u.gif Kokie konkrečiai pomidorai taip elgiasi? Hibridai ar veislės? Jei veislės, tai kokios? Stambiavaisės?
Yra stambiavaisių pomidorų veislių, kurie pradžioj augina, nokina vieną pomidorą, visas jėgas skiria tam vienam, ir tik jį nuskynus ima augti, pūstis kiti pomidoriukai. Turėjau kažkada tokią situaciją. Irgi iš pykčio rauti norėjau. Bet paskui džiaugiausi, kad neišroviau. Vėliau sužinojau - Ex paprotino- kad taip būna. Kokia konkrečiai tai buvo veislė, nebepamenu.
Atsakyti
QUOTE(Riolita. @ 2017 06 30, 12:12)
Dar palaukit, neraukit 4u.gif  Kokie konkrečiai pomidorai taip elgiasi? Hibridai ar veislės? Jei veislės, tai kokios? Stambiavaisės?
Yra stambiavaisių pomidorų veislių, kurie pradžioj augina, nokina vieną pomidorą, visas jėgas skiria tam vienam, ir tik jį nuskynus ima augti, pūstis kiti pomidoriukai. Turėjau kažkada tokią situaciją. Irgi iš pykčio rauti norėjau. Bet paskui džiaugiausi, kad neišroviau. Vėliau sužinojau - Ex paprotino- kad taip būna. Kokia konkrečiai tai buvo veislė, nebepamenu.

Marfa, toro, broklyn, fabiola ir kiti jau veisliniai, po du daigelius, nepamenu visų. Tik čeriukai tai va kasas jau supynė...
Atsakyti
QUOTE(Laima.g @ 2017 06 30, 11:22)
Marfa, toro, broklyn, fabiola ir kiti jau veisliniai, po du daigelius, nepamenu visų. Tik čeriukai tai va kasas jau supynė...

Nu joo, ir hibridai taip elgiasi... Tada neįsivaizduoju, kodėl taip. Aš gal tada lapus bandyčiau praretinti ant kai kurių ir stebėčiau. A taip, a taip šūdskis .
Atsakyti