QUOTE(Goda_47 @ 2017 06 16, 10:01)
boro, arba galima nupurkšti kokių panašiu tipo "Zaviaz", "Buton", "Цветень"
Žalioj stotelėj, Senukuose yra bent vieno iš tų? O boro yra? Kur gaut reikėtų?
99% padėtų šiltnamio neuždarinėjimas pasitikint tik stoglangiais.
Mano arkiniam 3x6 su vienu automatiniu stoglangiu kovo antroje pusėje saulėtą dieną būdavo iki +40, jei neatidaryti galai. Žinios tikros, nes ten gyveno daigai nuo pat sudygimo ir keletą kartų taip vos neiškeliavo į geresnį pasaulį....Boro milteliais prekiauja daugelis pardavėjų. Be boro, dar atsargiai bandau ir stebiu, kas gausis, mono kalio fosfatą. Turiu įtarimą, kad poveikis yra.
Mano arkiniam 3x6 su vienu automatiniu stoglangiu kovo antroje pusėje saulėtą dieną būdavo iki +40, jei neatidaryti galai. Žinios tikros, nes ten gyveno daigai nuo pat sudygimo ir keletą kartų taip vos neiškeliavo į geresnį pasaulį....Boro milteliais prekiauja daugelis pardavėjų. Be boro, dar atsargiai bandau ir stebiu, kas gausis, mono kalio fosfatą. Turiu įtarimą, kad poveikis yra.
QUOTE(zydinti_gele @ 2017 06 16, 13:05)
Žalioj stotelėj, Senukuose yra bent vieno iš tų? O boro yra? Kur gaut reikėtų?
QUOTE(zydinti_gele @ 2017 06 16, 09:53)
Šiandien patyrinėjau, kad mano pomidorai ir toliau sėkmingai mėto žiedus.
Kažkuriais metais buvo diskutuojama, kad kai taip vyksta, tai trūksta kažkokio elemento. Bet niekaip negaliu prisiminti kokio.
Kalio???
Papurtyti. Mano Korol Sibiri iš pradžių irgi bandė mėtyt žiedus, tai pradėjau visus kas rytas pajudinti, koks mezgimas prasidėjo
QUOTE(Riolita. @ 2017 06 16, 09:38)
Deja, turiu pripažinti, kad būna. Nedažnai, tikrai ne kasmet, bet būna. Pernai buvo trečias kartas per 10 metų , prasidėjo vėlai ir labai lengva forma.
Kalčiausios čia, aišku, ne virvutės, bet jos , manau, gali paankstinti ar paspartinti procesą
Nu parodykit kas nors vaizdų
Kalčiausios čia, aišku, ne virvutės, bet jos , manau, gali paankstinti ar paspartinti procesą
Nu parodykit kas nors vaizdų
Ar kuo purškiate pomidorus profilaktiškai?
Įkeliu keletą saviškių.
Čudo zemli ukrainskoje
Čudo zemli
Skaris
Juodas japoniškas triufelis 2
QUOTE(Dumsė @ 2017 06 16, 15:58)
Niekada nesu purškusi. Nesu prieš, bet nebelieka tam laiko.
Pomidorai labai gražūs.
QUOTE(Riolita. @ 2017 06 16, 22:52)
Niekada nesu purškusi. Nesu prieš, bet nebelieka tam laiko.
Pomidorai labai gražūs.
Pomidorai labai gražūs.
Ačiū, nepurškiu ir aš, turiu galvoje pienu, jodu ar pan.
Papildyta:
QUOTE(meskalepeska @ 2017 06 17, 08:35)
Ir pas mane Čudo zemli užsimezgę Deja dabar į sodą nevažiuoju ... bronchitas užklupo... Prieš savaitę mačiau.
Čudo zemli spačiai auga ir pomidorų daug, greičiau sveikite
Gal galite padėti? Nžn pirmi metai nesusitvarkau su pomidorais... Pirmos kekės anksti pradėjo žydėti, bet... ant visos kekės auga po vieną ar du pomidorus, o kiti nustoja augę.. Dar taip niekad nebuvo. šiuo metu šiltnamis beveik tuščias, turiu omeny visiškai nėra primegtų pomidorų, žydi atrodo tikrai daug, bet ir žiedų nemėto, tiesiog stovi tie žiedai peržydėję ir neauga pomidorai... Prie kelias savaites labai stipriai sukosi lapai į apačią... Taip ir nesuprantu ko jiems trūksta... Šiemet naują šiltnamį darėm, gal jiems polikarbonatas neįtiko??
QUOTE(Laima.g @ 2017 06 19, 10:49)
Gal galite padėti? Nžn pirmi metai nesusitvarkau su pomidorais... Pirmos kekės anksti pradėjo žydėti, bet... ant visos kekės auga po vieną ar du pomidorus, o kiti nustoja augę.. Dar taip niekad nebuvo. šiuo metu šiltnamis beveik tuščias, turiu omeny visiškai nėra primegtų pomidorų, žydi atrodo tikrai daug, bet ir žiedų nemėto, tiesiog stovi tie žiedai peržydėję ir neauga pomidorai... Prie kelias savaites labai stipriai sukosi lapai į apačią... Taip ir nesuprantu ko jiems trūksta... Šiemet naują šiltnamį darėm, gal jiems polikarbonatas neįtiko??
Polikarbonatas gal ne prie ko. O kaip atrodo pomidorai? Vešlūs ir gražūs? Ar truputį paliegę?
Kiek kartų per savaitę laistote? Koks dirvožemis? Molinis, smėlinis? Kuo tręšta? Jeigu pomidorai vešlūs ir gražūs, bet nemezga, jiems arba per kašta, arba trūksta drėgmės. Šiltnamis nuolat atidarytas?
O gal irgi reikėtų pajudinti, kad apsidulkintų...
Bet jeigu augalai truputį paliegę, tai gali trūkti tręšimo. Tada rekomenduočiau greito veikimo labai efektyvias Sultz pomidorams, kad greitai suveiktų. Bet suveiks vistiek ne per dieną-dvi. Kokios savaitės - daugiau reikės, kad susitvarkytų.
Papildyta:
QUOTE(Dumsė @ 2017 06 16, 15:17)
Papurtyti. Mano Korol Sibiri iš pradžių irgi bandė mėtyt žiedus, tai pradėjau visus kas rytas pajudinti, koks mezgimas prasidėjo
MMM, geras Nebloga mintis. Geriau apsidulkina. Tai geriau ir mezga.