Dar rekomenduoju virvems naudoti virvutes kur tases ir krepsiu dabar mezga. Minktos augalams ir siek tiek elastingos, rudeni gali belekaip sumesti i maisiuka o pavasari lengvai po viena issitraukia (nesusirisa nesusipina). Sintetinis -daugkartinis. Zodziu patiko
[/quote]
Kas ten per virvės? gal kokią nuorodą būtų galima?
Iškilo klaisimas o šiltnamius pravirus laikot ar tik dieną ar ir naktį, kaip čia orietuoti. Pirmi metai turiu šiltnamį tai tupčioju aplink tuos pomidorus kaip višta aplink viščiukus
QUOTE(audradv @ 2017 06 12, 10:12)
Iškilo klaisimas o šiltnamius pravirus laikot ar tik dieną ar ir naktį, kaip čia orietuoti. Pirmi metai turiu šiltnamį tai tupčioju aplink tuos pomidorus kaip višta aplink viščiukus
Laikau atidarytą ir naktį ir dieną.
QUOTE(audradv @ 2017 06 12, 09:12)
Kadangi pas mus dideli vejai,tai is vejo krypties puses laikau atidaryta duru virsutine dali,o is priesingos puses visiskai atdaras duris ,tik uztempiu zemyn pritvirtinta tinkla nuo kaciu ir kt gyviu naktimis.
[quote=uze3,2017 06 12, 08:10]
[/quote]
[/quote]
Štai tokios
Gamina jas Šiauliuose
http://guminukas.lt/809/
, tai čia pigiausiai turetų būti
[/quote]
[/quote]
Štai tokios
Gamina jas Šiauliuose
http://guminukas.lt/809/
, tai čia pigiausiai turetų būti
QUOTE(Buja @ 2017 06 12, 07:03)
Dar rekomenduoju virvems naudoti virvutes kur tases ir krepsiu dabar mezga. Minktos augalams ir siek tiek elastingos, rudeni gali belekaip sumesti i maisiuka o pavasari lengvai po viena issitraukia (nesusirisa nesusipina). Sintetinis -daugkartinis. Zodziu patiko
Rekomenduoju visas virves/šniūrus sezono pabaigoj išmest ar sudegint. Tiesiog šiaip, kad nebūtų pernešamos praėjusios sezono ligos ir kenkėjai
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 06 13, 08:04)
Rekomenduoju visas virves/šniūrus sezono pabaigoj išmest ar sudegint. Tiesiog šiaip, kad nebūtų pernešamos praėjusios sezono ligos ir kenkėjai
Aš tai neišmetu. Sumetu į kibirą ir užpilu stipriu, net tamsoku kalio permanganato tirpalu.
Ištraukiu po poros val , o pernai tik kitą dieną atsiminiau.
Kaip pomidoriukai vaisiai pas jus auga, kas greičiausiai ir geriausiai mezga? Aš pimąjį Toro raudoną nuskyniau, vis tik Toro ir šiais metais yra ankstyviausias. Čudo zemli , Korol Sibiri ir Batiania labai gausiai apkibę pomidorais, Skaris taip pat.
Oho! Dumse, o kada sėjai Skarius ir Korol Sibirą? Tokius turiu ir aš, palyginsiu. Pas mane tik kol kas po du tris pomidorėlius ir dauuug žiedų..
Iš mano veislių - Skariai, Zalotoj Kening, Korol Sibir, Uragan, Red Pear kol kas ankstyviausias Uraganas,sėjau visus kovo 6.
QUOTE(Gsmart @ 2017 06 13, 16:31)
kada sėjai Skarius ir Korol Sibirą? Tokius turiu ir aš, palyginsiu. Pas mane tik kol kas po du tris pomidorėlius ir dauuug žiedų..
Iš mano veislių - Skariai, Zalotoj Kening, Korol Sibir, Uragan, Red Pear kol kas ankstyviausias Uraganas,sėjau visus kovo 6.
</p>
</p>
Sėjau kovo 4, o Toro -vasario pabaigoje. Padariau eksperimentą su Toro ir gerom/ blogom dienom. Vieną pasėjau pačią blogiausią dieną, o vieną- gerą. Tai tas, kur sėtas blogiausią dieną smarkiai pranoko kitą ir grožiu ir sveikumu ir ko gero derliumi. Tai štai koks rezultatas.
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 06 13, 08:04)
Rekomenduoju visas virves/šniūrus sezono pabaigoj išmest ar sudegint.
Aš irgi neišmetu, gana brangiai gaunasi tos virvutės, išskalbiu ir vėl kaip naujos.
Laba,
Skariais kol kas labai džiaugiuosi, mačiau užmegztų pomidoriukų trečioj kekėj. Dar gražiai mezga De barao juodas - kekės labai arti viena kitos, gausios. Nemažų konkolų jau turi Korol Sibiri, German Orange Strawberry ir Red Strawberry. Atrodo, neblogas turėtų būti Chapman - daug nemažų pomidorų pirmoj kekėj. Bet pirmasis turėtų būti promyk- vienas pomidoras jau pradeda keisti spalvą.
Visas virves rudenį išmetu. Kaip Gaudvilė sakė, ligų ir kenkėjų prevencijai. O virves, tiksliau špagatą, perku pigias- polipropilenines- iš Senukų, kad nebūtų gaila
https://www.senukai....g-terplast/2f0s
Skariais kol kas labai džiaugiuosi, mačiau užmegztų pomidoriukų trečioj kekėj. Dar gražiai mezga De barao juodas - kekės labai arti viena kitos, gausios. Nemažų konkolų jau turi Korol Sibiri, German Orange Strawberry ir Red Strawberry. Atrodo, neblogas turėtų būti Chapman - daug nemažų pomidorų pirmoj kekėj. Bet pirmasis turėtų būti promyk- vienas pomidoras jau pradeda keisti spalvą.
Visas virves rudenį išmetu. Kaip Gaudvilė sakė, ligų ir kenkėjų prevencijai. O virves, tiksliau špagatą, perku pigias- polipropilenines- iš Senukų, kad nebūtų gaila
https://www.senukai....g-terplast/2f0s
Pas mane tai tikrai ne gausa. Pavasaris buvo labai šaltas ir nukentėjo nuo šalčių. Paskui susitvarkė pradėjo atsigauti ir staiga karščiai (bent šiltamyje tai temperatūra labai didelė būdavo). Matyt nebuvo iki galo sustiprėję ir labai labai daug žiedų numetė. Todėl pirmos kekės labai nukentėjo. Dabar jau kekės tai mezgasi normaliai. Na bet tikrai užteks ir tikrai bus per akis nepaisant to, kad gal ir ne rekordiškai daug. Valgyti tai dar nevalgom, matyt irgi Toro bus pirmieji, kuriuos bus galima suvalgyt, o kada tai bus tai labai priklausys nuo tolimesnių orų. Jeigu tokie kaip šiandien tai kelias savaites gali tekti laukti. Pas mus tai be galo šalta. Gyvenam ant kalno ir čia būna vidutiniškai vienu laipsniu šalčiau negu mieste. Aš laikau šiltnamį uždarytą. Naktim tai tikrai, o dieną irgi kartais kai saulės nėra. Kai pakankamai sušyla ir manęs nebūna, tai stoglangiai patys atsidaro ir tikiuosi neperkaista.
Agurkų tai jau yra kokia savaitė.
O pomidorų tai laukiam, laukiam. Bet pas mane tai jų niekada ir nėra buvę birželio viduryje. Nors aš irgi sėju vasario gale. Bet ne vien tai turi įtakos. Turi įtakos, kad iki 11.00 šiltnamis pavėsyje. O iš pavasario būdavo dar kokiomis 4 valandomis ilgiau pavėsyje, tai kaimynų namas, tai mūsų namas užstoja.
Agurkų tai jau yra kokia savaitė.
O pomidorų tai laukiam, laukiam. Bet pas mane tai jų niekada ir nėra buvę birželio viduryje. Nors aš irgi sėju vasario gale. Bet ne vien tai turi įtakos. Turi įtakos, kad iki 11.00 šiltnamis pavėsyje. O iš pavasario būdavo dar kokiomis 4 valandomis ilgiau pavėsyje, tai kaimynų namas, tai mūsų namas užstoja.