Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų auginimas

QUOTE(jele25 @ 2017 05 13, 12:46)
Na bandysiu dar nerauti. Iš 10 vyšniniu pomidorų, 6 sušalo, o pirkau jos tik marinavimui smile.gif gerai būtų kad dar atželtu iš pažastu bigsmile.gif

Oi kaip gaila... blink.gif blink.gif Bet man atrodo rišti juos dar gerokai per anksti. Reikėtų sustatyti lankus ir naktim dengti agro plėvele. Kai jie pririšti tokios galimybės jau nebėra, nebent kažkas netingi kiekvieną kartą raišiot. Ką ten raišiot, aš denginėt jau tingiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2017 05 13, 20:11)
Oi kaip gaila... blink.gif  blink.gif Bet man atrodo rišti juos dar gerokai per anksti. Reikėtų sustatyti lankus ir naktim dengti agro plėvele. Kai jie pririšti tokios galimybės jau nebėra, nebent kažkas netingi kiekvieną kartą raišiot. Ką ten raišiot, aš denginėt jau tingiu  biggrin.gif

Tai va,ir man gaila unsure.gif
Esmė tame,kai turėjau šiltnamį su paprasta plėvelė, niekada 9 metus nieks nenusaldavo, dabar užsimaniau geresnio šiltnamio, nauja,polikarbonatinį, ir ką nusalo, 6 pomidorai ir 4 agurkai blink.gif
Ir dabar galvok,kuris buvo geresnis biggrin.gif
Atsakyti
Man iškilo toks klausimas ar galima šiltnamyje mulčiuoti pomidorus pjuvenomis? Kažkaip kiek esu girdėjusi tai nupjauta žole , šiaudais. esmė tame kad reik kažkur sunaudoti pjuvenas:)smile.gif
Atsakyti
QUOTE(audradv @ 2017 05 15, 11:24)
Man iškilo toks klausimas ar galima šiltnamyje mulčiuoti pomidorus pjuvenomis? Kažkaip kiek esu girdėjusi tai nupjauta žole , šiaudais. esmė tame kad reik  kažkur sunaudoti pjuvenas:)smile.gif

Ant takelių pjuvenos gerai , o, kad turėčiau ... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2017 05 15, 19:56)
Ant takelių pjuvenos gerai , o, kad turėčiau ... smile.gif

Na būtmėt arčiau atiduočiau,nes nėr kur dėti blink.gif
Atsakyti
QUOTE(audradv @ 2017 05 15, 20:56)
Na būtmėt arčiau atiduočiau,nes nėr kur dėti blink.gif

Jo, aš irgi noriu pjuvenų biggrin.gif . Nesugalvoju kuo čia takus išbarstyti, kad ravėt mažiau reikėtų... Labai avietės gerai derėjo nuo jų kitais metais po išbarstymo ir dar du metus iš eilės po to.

Bet ant pomidorų tai jeigu šviežios, geriau nerizikuoti gal. blink.gif Sako, kad labai azoto daug ištraukia kol pradeda pūti.
Jele25, šiaip tai tikrai nėra didelės nuostabos. Polikarbonatinio tipiniai rėmai metaliniai. Metalas puikiausias šilumos ir šalčio laidininkas. Beto dar ne visi meistrai labai gerai padaro. Bent jau pas mane tai padarytas jis su plyšiais. Anksčiau ne tokie kokybiški gal profiliai būdavo... Tuo tarpu plėvelinis dažniausiai metalo turi minimaliai. Ir plyšių taip pat. Nors polikarbonato sienelės storesnės negu plėvelės, bet matyt praradimai didesni negu laimėjimai.
Atsakyti
Kuom tresiat db pomidorus? Mano gelsta,ruduoja gyslos,kazkas blogai su jais siemet.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2017 05 16, 00:11)
Jo, aš irgi noriu pjuvenų  biggrin.gif . Nesugalvoju kuo čia takus išbarstyti, kad ravėt mažiau reikėtų... Labai avietės gerai derėjo nuo jų kitais metais po išbarstymo ir dar du metus iš eilės po to.

Bet ant pomidorų tai jeigu šviežios, geriau nerizikuoti gal. blink.gif  Sako, kad labai azoto daug ištraukia kol pradeda pūti.
Jele25, šiaip tai tikrai nėra didelės nuostabos. Polikarbonatinio tipiniai rėmai metaliniai. Metalas puikiausias šilumos ir šalčio laidininkas. Beto dar ne visi meistrai labai gerai padaro. Bent jau pas mane tai padarytas jis su plyšiais. Anksčiau ne tokie kokybiški gal profiliai būdavo... Tuo tarpu plėvelinis dažniausiai metalo turi minimaliai. Ir plyšių taip pat. Nors polikarbonato sienelės storesnės negu plėvelės, bet matyt praradimai didesni negu laimėjimai.

Karkasą vyras sudėjo, o polikarbonatą jau samdem žmonės, sudėjo gerai,plyšių tikrai nėra, na bet kažkaip jau pradedu gailėtis kad pirkau,nes kai saulė šviečia, karštis ten nerealus,o vakare jau vėsu, skiresi temp tik gal kokiais 2-3 laipsniais, nemanai kad gerai tokia temperatūros kaita unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2017 05 16, 06:25)
Karkasą vyras sudėjo, o polikarbonatą  jau samdem žmonės, sudėjo gerai,plyšių tikrai nėra, na bet kažkaip jau pradedu gailėtis kad pirkau,nes kai saulė šviečia, karštis ten nerealus,o vakare jau vėsu, skiresi temp tik gal kokiais 2-3 laipsniais, nemanai kad gerai tokia temperatūros kaita  unsure.gif

Na del silumos dideles siltnamyje,negali sprest apie jo kokybe.Plevelinus irgi ikaista labai ir plius didele dregmw jamw laikiosi,o kondensatas budavo lasa ant augalu.Polikarb.nelasa,nirs ir susidaro.Bet visus reikia vedint.Mano jau visa sav.virsutine duru dalis atidara diena nakti (UK),nes nakti jau 12-14 silumos,o diena saule plieskia,o musu siltnamis ne prie namu,o palikus atdara virsu,pakanka silumos ir diena ir nakti.Polijarb.augalai geriau auga,nepralwidzia ultravioletiniu spinduliu,ikaitinimas kitoks del polikarbonatiniu angeliu.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 05 16, 10:33)
Na del silumos dideles siltnamyje,negali sprest apie jo kokybe.Plevelinus irgi ikaista labai ir plius didele dregmw jamw laikiosi,o kondensatas budavo lasa ant augalu.

prieš dedant plėvelę reikia agro plėvele uždengti šiltnamį, tada niekas nelašės biggrin.gif
Atsakyti

Jo, aš irgi noriu pjuvenų biggrin.gif. Nesugalvoju kuo čia takus išbarstyti, kad ravėt mažiau reikėtų... Labai avietės gerai derėjo nuo jų kitais metais po išbarstymo ir dar du metus iš eilės po to.

Sveiki, turiu as pjuvenu , galiu pasidalinti.

Mes storai padengiam takus siltnamyje - tai jokiu ravejimu - visad sausa kojoms , svaru, tvarkinga. Dar pjuvenos patinka braskems. As prie Vilniaus, netoli Zujunu. 

Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif aš visiškai naujokė čia, bet labai prašau patarimo :-) Bandau auginti pomidorus vazonuose, balkone ant palangės, bet va vienam kažkas labai negerai darosi, ar tai liga ar gali taip nutikti dėl perlaistymo? unsure.gif Tai pirmasis mano bandymas, ką nors auginti ax.gif būčiau be galo dėkinga jei patartumėt 4u.gif
vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Pinkė*: 20 gegužės 2017 - 13:40