Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų auginimas

QUOTE(Laima.g @ 2017 05 08, 14:24)
Na ką ruošiamės saugoti pomidorus nuo šalnų. 4u.gif  Tik nžn ką geriau daryti, ar žvakes deginti ar visus agro dengti? Pirmi metai polikarbonatinis šiltnamis, tai nelabai jaučiu kaip jis laiko šilumą dar...

Manajame polikarbonatiniame 3 laipsniais šilčiau šaltą naktį. Jei -1 tai nekreipiu dėmėsio, jei -2, tai žiūrint kiek ilgai tokia temperatūra bus. Viduje šiltnamio pasieniais turiu 16 kibirų po 15 ltr su vandeniu. Paprastai prieš šaltą naktį būna saulėta diena, kibiruose vanduo įšyla, o naktį šildo šiltnamį.
Atsakyti

Va va ir man pirmi metai,tai nežinau nieko, tikiuosi kad išgyvens mano pomidorai  :hmm: žydi mano jau pomidorai 

Atsakyti
Kaune lauke +2, šiltnamy kol kas +6. Greičiausia atlaikytų ir šiltnamy minuso nebūtų. Bet visgi pakūriau porą žvakių - ir pomidorams šilčiau, ir man ramiau miegosis biggrin.gif
Atsakyti
pas mus 5val. ryte buvo -1. iki siltnamio nejau.nieko nedengus,zvakiu nestacius,dar nepasodinti.dabar buvau,viskas tvarkoj.
Atsakyti

Einu ir aš šiltnamį zvilgtelsiu :hmm:  bijau,nors nuo ryto saulė  :) 

Atsakyti

Nuo lyg tvarkoje viskas :) 

[URL=http://www.radikal.ru]2dbd8af53fa8.jpg[/URL]

Atsakyti
Aš net bijau eiti ir žiūrėti į šiltnamį.
Visi pomidorai susodinti. Prieš pat šalnas žolę nusipjovėm, apmulčiavau šiek tiek kiekvieną, gal sakau šiek tiek irgi šildo?

Uždengiau agro plėvele, bet vėlgi ne pagal reikalavimus - kai kur liečia augalą.
Jeigu viskas išgyvens - džiaugsiuos nerealiai...

Mums kai statė šiltnamį polikarbonatinį, nepatyrę meistrai papuolė - pjovė duris ir paliko tarp rėmo tarpą nedengtą (t.y. polikarbonatas neužeina vienas ant kito o koks centimetro tarpas yra), bijau, kad per daug gera ventiliacija gavosi, tokių šalnų metu gali būti reikšminga. Klijavau lipnia juosta net.
Atsakyti

Kaune turiu pomidoru pertekliu
S.Marzano,Giuljeta,Tolstojus,juodasis princas,keleta skariu 4u.gif

Sveika, perteklius jau isdalintas?

Atsakyti
QUOTE(bambinute @ 2017 05 10, 07:56)

Mums kai statė šiltnamį polikarbonatinį, nepatyrę meistrai papuolė - pjovė duris ir paliko tarp rėmo tarpą nedengtą (t.y. polikarbonatas neužeina vienas ant kito o koks centimetro tarpas yra), bijau, kad per daug gera ventiliacija gavosi, tokių šalnų metu gali būti reikšminga. Klijavau lipnia juosta net.

Aš irgi šiltnamiu nepatenkinta, bet gyvenu ir tiek. Yra 6 stoglangiai, tai ties jų užsidarymu plyšiai šviečia. Atėjus ryte į šiltnamį būna tokia temperatūra kaip lauke. Iš vakaro tai dar būna didesnis skirtumas. Reikėtų tuos stoglangius gal pašalinti, bet kita vertus vasarą jie praverčia. Tai kol neapsisprendžiu jau 4 metai taip ir gyvenu. Na ir durys kažkoks siaubas. Normaliai neužsidaro, paremtos nuolat su pagaliu.
Pas mane viskas OK dėl šalnų, nebuvo jos labai didelės, pečiukas viduje stovėjo, bet konstatuoju faktą, kad pirmas derlius gausus nebus. Pirmos kekės negausios bus
Padariau vieną klaidą - buvome išvažiavę ir vieną naktį buvo arti nulio. Liko nedengti. Labai nukentėjo nors ir nenušąlo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 12 gegužės 2017 - 21:15
Jau galiu rauti lauk situs pomidorus?
vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2017 05 13, 13:18)
Jau galiu rauti lauk situs pomidorus?

Gali ir nerauti- atžels iš pažastų, tik derlius vėluos.
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2017 05 13, 14:30)
Gali ir nerauti- atžels iš pažastų, tik derlius vėluos.

Na bandysiu dar nerauti. Iš 10 vyšniniu pomidorų, 6 sušalo, o pirkau jos tik marinavimui smile.gif gerai būtų kad dar atželtu iš pažastu bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jele25: 13 gegužės 2017 - 12:47