Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų auginimas

QUOTE(Gsmart @ 2017 04 28, 15:29)
<p>Sveikos smile.gif
Kas savaitgalį planuojat pomidorus sodint į šiltnamį? Dar kaip ir šalnos žada būti iš šeštadienio į sekmadienį, bet jau kaip džiunglės namie biesina, hrrr  huh.gif 
Ar yra tokių, kurios negrūdino daigų ir susodino? Įdomu, labai suvėlina pomidorų derlių, kai susodini negrūdintus... smile.gif </p>

Mano kaimynai sodina negrūdintus. Man tiesiai pro langą matosi. Tai stebiu kartais. Dabar dar nepasodino. Bet vienais metais tai gavosi, kad pasodino tiesiai ant šalnų.
Bet jie ten tokie atsipūtę. Nei dengė, tai rūpinosi. Atvažiavo, pasodino, uždarė ir išvažiavo. Atvažiavo tik po savaitės pažiūrėt. Nors gyvena tai gal kokią 10 minučių nuo sodo. O naktį buvo -2 blink.gif Bet nieko... Išgyveno. Mano nuostabai. Nors buvau tikra, kad nieko iš tų pomidorų jų neliks.
Kai būna jie negrūdinti, tai tiesiog kokią parą būna nuvytę ir nuleipę po pasodinimo. O paskui atsistoja ir viskas su jais būna gerai.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2017 04 25, 15:43)
Pas mane yra pertekliaus Vilniuje. Bet nežinau, ar tiek, kad jus išgelbėtų. Kokie gal 6 daigai. Daigai atrodo pusė bėdos - užgrūdinti stiprūs. Šiuo metu sėdi trilitriniuose ir laukia persodinimo į nuolatinę vietą. Ant kai kurių matyti jau žiedpumpuriai. Reikėtų jau imti ir sodinti.
Veislių tiksliai neprisimenu, bet rodosi Mazarinis, Solar Flare, Eros dar kažkas...

Dėkui dar sykį.O jau gražumas,tvirtumas tų daigų.Susodinau ,lauksim derliaus ir geru žodžiu jus minėsim. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2017 04 30, 10:31)
Dėkui dar sykį.O jau gražumas,tvirtumas tų daigų.Susodinau ,lauksim derliaus ir geru žodžiu jus minėsim. 4u.gif

Į sveikatą. Ačiū už saldainius. Sulaižėm per porą dienų.
Atsakyti

Sveiki, Gaudvile,

Cia apie co2 dujas rasote ? Butu idomu smulkiau suzinoti, kaip pakelti naktinius salcius . Gal kokia nuoroda galetumete ikelti ?   

Atsakyti

Labas rytas , tai salnos praejo ? a

Ar jau drasiai galima sodinti pomidorus ? siandien planuoju issodinti pirmuosius, pas mane siltnamis su plevele ir ne prie namu .

Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2017 05 03, 09:32)
<p>Sveiki, Gaudvile,</p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="jolitamaria" data-cid="71596046" data-time="1493305563"><div><p></p><p>Cia apie co2 dujas rasote ? Butu idomu smulkiau suzinoti, kaip pakelti naktinius salcius . Gal kokia nuoroda galetumete ikelti ?   </p></div></blockquote><p></p>

Pakelt laistymu ir šiltnamio tūrio mažinimu. Google paieškos lauke įrašot: fotosintezė, fotosintezės tamsos fazė, šiltnamio efektas, šiltnamio dujos. Arba visas šias frazes kita žinoma užsienio kalba.
Atsakyti

Dekui 

Laistyti reikes daug , labai issausejes siltnamis po ziemos

Atsakyti
Orų prognozę matėt? hmm.gif hmm.gif
Nu kaip užkniso. Pas mane nuo praeito periodo šalnų dar visi nespėję atsigauti. Dar kotai ir lapai violetiniai, o dabar vėl še tau...
Trešnės žydi, gaila.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2017 05 06, 21:17)
Orų prognozę matėt?  hmm.gif  hmm.gif
Nu kaip užkniso. Pas mane nuo praeito periodo šalnų dar visi nespėję atsigauti. Dar kotai ir lapai violetiniai, o dabar vėl še tau...
Trešnės žydi, gaila.

Matėm, teks šildytuvą tįsti. O man teko kokius 4 apšalusius pašalinti, dar taip nebuvo. O dar pilnas šiltnamis vazonėlių su sudygusiais arbūzais , melionais pristatytas . smile.gif O trešnė pas mane nežydi, vietoje žiedų- tušti žalsvi taurėlapiai ir viskas, matyt apšalo per žiemą, ir abrikosai nelinksmi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dumsė: 07 gegužės 2017 - 05:55
As kita savaitgali sodinsiu. Bijau as tu prognoziu.
Atsakyti

Aš jau pasodins, dabar stebėsiu orus ir jei bus šalnos kažką reikės mąstyti, kaip apsaugoti pomidorus :hmm: 

Atsakyti
Na ką ruošiamės saugoti pomidorus nuo šalnų. 4u.gif Tik nžn ką geriau daryti, ar žvakes deginti ar visus agro dengti? Pirmi metai polikarbonatinis šiltnamis, tai nelabai jaučiu kaip jis laiko šilumą dar...
Atsakyti