Labas rytas
Tai pernai neilgai po 2 buvo braškės , per patį piką uogų, o paskui vėl greit sukilo iki 3 . Aš pati perviršį pardaviau
O mes vis dar be lietaus... Kadangi mano daržų nedaug, tai beveik kas vakarą laistau. Tos, kur mulčiuotos, tai neturi žolių. O kitos irgi žliūge apėjo. Ir labai nervina tas braškių dangstymas agroplėvele nuo paukščių. Užsisakiau tą vanago aitvarą iš kinų, bandysiu kabint. Tik nepirkau teleskopinio koto, gal ant kokios karties pavyks iškelt. Jau ką tie paukščiai išlesioja, tai tas vanagas atsipirks . Nes žadu bisk pradidint savo braškyną, tai kitiems metams reiktų geresnės apsaugos nuo sparnuočių .
mačiau tą vanagą ir pas mus pardavinejant kažkur, dar parodyta kaip jis vyšnias saugo , pas mus šiemet ne kažką vyšniu, senoji žagarvyšnė numire pernai vasarą, o ant jaunu nedaug yra ir jos tos senosios kaimiškos vyšnios tai velyvos labai, gal jau špokai bus pririję kokiu ankstyvesnių , tai šitu nelies mano
prie Šaiuliu mate vairuotojas mus ant kelio po 2,5 eur bet l mažos
prie Šaiuliu mate vairuotojas mus ant kelio po 2,5 eur bet l mažos
Dabar jau ir yra pats braškių laikas, turbūt. Nes ankstyvosios jau į pabaigą, prasideda vidutinės. O jau vėlyvosios irgi brangios būna. Aš ankstyvųjų neturiu , tik vidutinio vėlyvumo , tai jos dabar va jau ir pradeda derėt. Bet pas mus gi viskas vėliau beveik 2 savaitėm, nei pietų LT.
Auginu Sonata, Elsanta, Pandora (vėlyva, bet pas mane jau žydi kažkodėl ), remontantinės (pavadinimo nežinau, buvau gavus dviderlės" ir tiek), Elkat. Vnž, mišrainė . Šiemet dar papirkau Asia ir Flair po kelis daigus pabandyt. Jei patiks - plėsiuos. Buvau iš Maximos pirkus Vima Zanta ir Lambada. Tai nieko gero iš šitų abiejų. Lambada tik po 4 uogas užmezgusi, o Vima Zanta tokio smulkumo, kad net neįdomu . Tiek ir teturiu aš jų - po2 krūmelius. Bet PC tai daugiau nepirksiu. Sonata kasmet smulkėja, nors uoga man skani labai.
Labas rytas.
Laba
Šiemet braškės pigesnės Labai gerai noksta kolkas, tad pasiūla didelė. Po pernai kainų žmonės prisisodino, tad bus perviršis uogų . Pernai po 2 kaip ir nebuvo, o šiemet pas mus siūlo net iki namų privežt didesnį kiekį. Tai va, nieko negali prognozuot. Man tai dabar durnas laikas - parduot vežt per mažai dar noksta, o suvalgyt mum perdaug Mačiau FB, kad džiovina braškes. Gal reiktų pabandyt?
Šiemet braškės pigesnės Labai gerai noksta kolkas, tad pasiūla didelė. Po pernai kainų žmonės prisisodino, tad bus perviršis uogų . Pernai po 2 kaip ir nebuvo, o šiemet pas mus siūlo net iki namų privežt didesnį kiekį. Tai va, nieko negali prognozuot. Man tai dabar durnas laikas - parduot vežt per mažai dar noksta, o suvalgyt mum perdaug Mačiau FB, kad džiovina braškes. Gal reiktų pabandyt?
LAbukas
Buna sausi pusryciai su dziovintom braskem ir avietem As tu pusryciu nemegstu(MB valgo retkarciais) bet tas braskes tai issirenku
Nors pats sezonas,bet pas mus braskes nepinga...Tokiu sveriamu kilogramais is vis niekur nera...PArdese dezutese supakuotos..ten kokis 500gr ir visr 1£ kainuoja...BAndrai taip ir gaunas 1kg -2£
Kepiau varskes apkepa-nu tobulas Rekomenduoju visoms,kurios megsta Pieno neturejau,manu kruopas kefyre uzmiriau,skonio nesugadino Negaliu sustot ryti
http://www.sauletavi...kes-apkepas-ii/
Buna sausi pusryciai su dziovintom braskem ir avietem As tu pusryciu nemegstu(MB valgo retkarciais) bet tas braskes tai issirenku
Nors pats sezonas,bet pas mus braskes nepinga...Tokiu sveriamu kilogramais is vis niekur nera...PArdese dezutese supakuotos..ten kokis 500gr ir visr 1£ kainuoja...BAndrai taip ir gaunas 1kg -2£
Kepiau varskes apkepa-nu tobulas Rekomenduoju visoms,kurios megsta Pieno neturejau,manu kruopas kefyre uzmiriau,skonio nesugadino Negaliu sustot ryti
http://www.sauletavi...kes-apkepas-ii/
QUOTE(žollia @ 2018 06 08, 18:42)
Laba
Pas mus lietuviškos po 3 eur laikosi kaina, o va lenkiškų uzeipirkau po 1,50eur tik reikia dėžutėmis pirkti 4kg vienoj buna, labai gražios saldžios
Labas rytas.
Labukas
NA va,siandien turgely papirkau braskiu,bet kaip sakiau-indeliuose Dezutes po 600gr,kaina po 1sv..Dar vysniu nusipirkau,1kg 5sv..
Oras grazus,einu kiema patvarkysiu..Zinokit tik 1 roze neatsigavo..Visos kitos isleido nauju saku Viena sunkiai,bet vistiek 1 sakele leidzia Tai reikia biski apkarpyt tas dziuvenas...
Zole gerai nupjaut butu,bet MB alergija,nenori labai lyst,o as tingiu Tiek to,lai dar paauga,dar nelabai didele
NA va,siandien turgely papirkau braskiu,bet kaip sakiau-indeliuose Dezutes po 600gr,kaina po 1sv..Dar vysniu nusipirkau,1kg 5sv..
Oras grazus,einu kiema patvarkysiu..Zinokit tik 1 roze neatsigavo..Visos kitos isleido nauju saku Viena sunkiai,bet vistiek 1 sakele leidzia Tai reikia biski apkarpyt tas dziuvenas...
Zole gerai nupjaut butu,bet MB alergija,nenori labai lyst,o as tingiu Tiek to,lai dar paauga,dar nelabai didele
Giega, kad ir bando ta viena šakelė gaivaliotis, nieko gero iš tos rožės nebebus . Bus proga naujas pasodint Vyšnios tai brangokos, sakyčiau. Tavo vyrui alergija pačiai žolei? Ne žiedynams? Aš su dukra tai į žiedadulkes labai reaguojam: čiaudom, snarglėjamės, akys ašaroja. Bet kai jau nužydi, baigiasi kančios . Va jau dabar kaip ir pabaigon žydėjimai. Kaip tik dar kaimynas ganyklą šienui nupjovė aplink namus, tai nebebus ir žolių plaukiojimo, ir ašarojimo. Į žydinčias liepas nereaguojam . Svieto pabaiga, mieste jau žydi liepos pas mus .