QUOTE(Rita003 @ 2023 12 17, 14:09)
Gal galit receptą parašyti? Ir man parūpo išsivirti 😃
Man tik įdomu, kokia pas kitus išvaizda gavosi
Reikes:
12 citrinu
1 l vandens
mazdaug 2 kg cukraus
darbo eiga:
10 citrinu svariai nuplaunam, nulupam zievele. Zievele supjaustom plonyciais plonyciais siaudeliais, o viduriukus irgi susmulkinam. isrenkam kruopsciai seklytes ir sudedam jas i merliuka. Viska suverciame i puoda, uzpilame 1 litra vandens, ileidziame merliuka su seklytem (jose gyvena pektinas, reikalingas kad uogiene taptu marmeladu). Is 2 citrinu isspaudziame sultis ir supilame i puoda kartu su mase. viska paliekame stoveti para.
Kita diena supilame 2 kg cukraus. Dedame ant silpnos ugnies, uzverdame, ir vis pamaisydami verdame apie valanda. (merliukas su seklytem turi buti puode). tada truputuka uzlasiname ant saltos lekstes, ir paziurime, ar uogiene stingsta, jei ne, tuomet atsargiai, kad neprisiviltu vis pamaisant verdame toliau, bet max dar 1 valanda. Kai uzlasinti lasiukai ima stingti, reiskia uogiene isvirusi. Isimam seklyciu maisiuka, uogiene supilstom i stiklainiukus. Pastatome 2 parom kur nors saltai, kad sustingtu.
vargo yra, bet skonis atperka visas pusles ant pirstu :super